Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1597705250371.png
1597705315575.png
1597705353443.png
1597705414369.png
polonyalılar hakkında...moder baslıgında kaideyi taciz eden istisna nikli saygıdeger abimiz yazmış.kamil gelir de,moder olacak mı bakalım

Orta saha ortası haric bizden iyi oyuncusu yok adamların. Defans full bizim iyi kaleci soylemeye gerek yok. Açıklar ve alternatifleri keza öyle. Santrfor suarez i alsalar onu da yok fener takımı. O yüzden isleri hem zor hemde o kadroları 50 maç çıkaramaz.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Luiz Gustavo bize olacakti...

Defanslari ve Kaleci kötü.
Orta Sahayi begeniyorum, bakalim MHY gercekten verim verecekmi, yoksa Tolgay veya Tolga gibi mi olcak..

Merat ettim, Vedati satarlarsa ne yapcaklar.

süper lig'deki tüm takimlar fenere ve besiktasa bedava oyuncu verirken bize bitini vermiyor

bu gavatlarin agiz kokusunu cekmeye hic gerek yok. süper lig takimlarina bu saatten sonra 1 tl bonservis ödenmemeli

Zaten anlamıyorum yurt içinden transferi. Sanki çok kompleks bir futbol oynanıyor gibi ligi bilen adam, yok efendim ligin dinamiklerine alışık, evini taşımasına bile gerek yok vs. Dışardan gelip de fizik olarak kötü durumda olmayan yabancıların %90 ına marşlar besteleniyor. Ligdeki futbol seviyesi yerlerde azıcık aklı olan adam zaten parlıyor.

Mustafa Cengiz yönetimi mali açıdan başarılı falan değil. Dernek borcu nasıl 800 milyon artmış onu soran yok. Oyuncuların bonusları niye açıklanmıyor soran yok. Maaşları hesaplasan 50m gelen yıllık maliyet 70-80'i buluyor.
Bunların çok basit cevapları var aslında.

Galatasaray'ın borcu düşüşte

Geçen sene Mustafa Cengiz yönetiminde eşşek yüküyle borç azalmış. Bu sene de pandemi yüzünden bir sürü kulüp eksiye düştü zaten. Bu seneyi kaale almamak gerek. Dortmund'un bile 40 küsür milyon euro zarar yaptığı bir dünyadayız.

Dernek borcunun 800 milyon lira, yani 110 milyon euro artmış mı yani dernekte? Nereden okudun bunu? Bizim kulüp mü açıkladı son 2-3 senede dernek borcunun 110 milyon euro arttığını?

Oyuncuların bonus olaylarında ise acaba yeni transferlerimize bonus vermediğimiz için olabilir mi? Bence öyle çünkü. Neden aklına hemen yönetimin yalan söylediği geliyor ki? O zaman hiçbir şeyi açıklamazlardı tıpkı Fenerbahçe'nin yaptığı gibi. Her şeyi açıklayan yönetim neden eski yönetimlerin yaptığı maç başıları vs. koymasın ki KAP'a. He Falcao'nunki var bilinen. Ki bu da bizim kulübü değil NEF'i bağladığı için sorun yok. Bizden çıkan net 5 milyon euro. Fenerbahçeli yorumcular ve sosyal medya leşçilleri gibi "Galatasaray'ın Falcao'ya ödediği yıllık maaş 8 milyon euro" yalanlarına bizim de dahil olmamamız gerekiyor.

Maaşların ve genel maliyetin kısmını ise hiç anlamadım. Çünkü sadece futboldan bahsediyorsan işin içinde transfer harcamaları(bonservis, kiralama bedeli vs.) de giriyor. Teknik ekibin maaşı da cabası. Bir de bizim göndermemize rağmen maaşını ödediğimiz Diagne, Kostas gibi adamları da hesaba kat.

He kulüp olarak diyorsan onun hesabı çok daha kolay çünkü en basitinden amatör şubelerin de bütçeleri vardır 70-80'in içinde.

En önemlisi de kur dengesinin bozulmasını da hesaba katalım. 3 sene önceki borçlar açıklandığında dolar ve euro kaç TL ediyordu? Şimdi kaç para TL ediyor?

O yüzden sakinliğimizi koruyalım bu konuda. Gelen paranın neredeyse tamamının maaşlara ve borçlara gittiği belli. Yani yönetimin kulübün paraasını yemediği de açık. Bence kulübü şu anda kötü gösteren nokta dövizdeki dalgalanma. Başka bir şey değil.

Bunların çok basit cevapları var aslında.

Galatasaray'ın borcu düşüşte

Geçen sene Mustafa Cengiz yönetiminde eşşek yüküyle borç azalmış. Bu sene de pandemi yüzünden bir sürü kulüp eksiye düştü zaten. Bu seneyi kaale almamak gerek. Dortmund'un bile 40 küsür milyon euro zarar yaptığı bir dünyadayız.

Dernek borcunun 800 milyon lira, yani 110 milyon euro artmış mı yani dernekte? Nereden okudun bunu? Bizim kulüp mü açıkladı son 2-3 senede dernek borcunun 110 milyon euro arttığını?

Oyuncuların bonus olaylarında ise acaba yeni transferlerimize bonus vermediğimiz için olabilir mi? Bence öyle çünkü. Neden aklına hemen yönetimin yalan söylediği geliyor ki? O zaman hiçbir şeyi açıklamazlardı tıpkı Fenerbahçe'nin yaptığı gibi. Her şeyi açıklayan yönetim neden eski yönetimlerin yaptığı maç başıları vs. koymasın ki KAP'a. He Falcao'nunki var bilinen. Ki bu da bizim kulübü değil NEF'i bağladığı için sorun yok. Bizden çıkan net 5 milyon euro. Fenerbahçeli yorumcular ve sosyal medya leşçilleri gibi "Galatasaray'ın Falcao'ya ödediği yıllık maaş 8 milyon euro" yalanlarına bizim de dahil olmamamız gerekiyor.

Maaşların ve genel maliyetin kısmını ise hiç anlamadım. Çünkü sadece futboldan bahsediyorsan işin içinde transfer harcamaları(bonservis, kiralama bedeli vs.) de giriyor. Teknik ekibin maaşı da cabası. Bir de bizim göndermemize rağmen maaşını ödediğimiz Diagne, Kostas gibi adamları da hesaba kat.

He kulüp olarak diyorsan onun hesabı çok daha kolay çünkü en basitinden amatör şubelerin de bütçeleri vardır 70-80'in içinde.

En önemlisi de kur dengesinin bozulmasını da hesaba katalım. 3 sene önceki borçlar açıklandığında dolar ve euro kaç TL ediyordu? Şimdi kaç para TL ediyor?

O yüzden sakinliğimizi koruyalım bu konuda. Gelen paranın neredeyse tamamının maaşlara ve borçlara gittiği belli. Yani yönetimin kulübün paraasını yemediği de açık. Bence kulübü şu anda kötü gösteren nokta dövizdeki dalgalanma. Başka bir şey değil.

GS derneği borcu bu twettte yazıyor. Bonus kısmına gelirsek Babel, Falcao gibi topçuların bonuslarını bilmiyoruz basında sızınca öğreniyoruz. Arda'da maç başı falan da vardır onu da yazmamışlar mesela. Daha bunları sızıntı ile öğreniyorsak diğerlerinde de aşağı yukarı bu durumun olduğunu düşünebiliriz. Ayrıca amatör şubeleri katmadım sadece futbol kulübünün geçen seneki giderini yazdım. Genel maliyette bahsettiğim kısım da bonuslarla alakalı sen tam sözleşmeyı yazmazsan KAP'tan alınanı kendimiz hesaplamaya çalışırsak arada büyük bir fark oluyor.

En sonunda da maaş bütçemiz konusunda böyle bir hesaplama çalışması var onu da atıyorum.

Yönetim bugün leylaya paraları bas falan diye şovunu yaptı ama Mayıs ayında gideceklerini biliyorlar. Artık ne kadar borç bıraktıklarını diğer yönetimden duyarız. Bu yüzden seneye güçlü bir yönetimle takıma sponsorluk olsun birçok konuda hem nakit akışı sağlanmalı hem de kazandığımızdan çok daha düşük harcama yapmalıyız.

Son düzenleme:

GS derneği borcu bu twettte yazıyor. Bonus kısmına gelirsek Babel, Falcao gibi topçuların bonuslarını bilmiyoruz basında sızınca öğreniyoruz. Arda'da maç başı falan da vardır onu da yazmamışlar mesela. Daha bunları sızıntı ile öğreniyorsak diğerlerinde de aşağı yukarı bu durumun olduğunu düşünebiliriz. Ayrıca amatör şubeleri katmadım sadece futbol kulübünün geçen seneki giderini yazdım. Genel maliyette bahsettiğim kısım da bonuslarla alakalı sen tam sözleşmeyı yazmazsan KAP'tan alınanı kendimiz hesaplamaya çalışırsak arada büyük bir fark oluyor.

En sonunda da maaş bütçemiz konusunda böyle bir hesaplama çalışması var onu da atıyorum.

Yönetim bugün leylaya paraları bas falan diye şovunu yaptı ama Mayıs ayında gideceklerini biliyorlar. Artık ne kadar borç bıraktıklarını diğer yönetimden duyarız. Bu yüzden seneye güçlü bir yönetimle takıma sponsorluk olsun birçok konuda hem nakit akışı sağlanmalı hem de kazandığımızdan çok daha düşük harcama yapmalıyız.

@Doğukan Tevfik Meriç @Adem Akdoğan

Güzel bir hesaplama olmuş, yapanın eline sağlık ama ben şu sızıntı ile öğrenme kısmını anlamıyorum. Ortada KAP gibi bir durum varken hayır o KAP bildirimi doğru değil, gerçekte ödenen ücretler şunlar şunlardır demenin de en az KAP kadar sağlam olacak bir kaynağı olması gerekiyor bence. Futbolcunun, kulübün ya da manajerin sözleşme yükümlülüklerini KAP harici bir durum varsa ortaya çıkartması haricinde hangi kaynağa nasıl, neden güveneceğiz?
Falcao'nun maaşı konusunda mesela NEF'in katkısı olduğunu biliyoruz, açıklandı bu durum. Maaşının bir kısmını ve bonusları NEF ödeyecek denmişti. Şimdi kulübe gideri 8 milyon Euro deniyor. Neye dayanarak bunu diyorlar?

Dernek mevzusunda da konu şu galiba; Başkan adaylarımızdan birisinin zamanında şöyle sözleri vardı:

Tehlikeli Matematik! - Ali Fatinoğlu

Bu hesaplamaları sızıntılarla, muhabirlerin sözlerine göre yapmak bana pek doğru gelmiyor. Yönetimin de bir şekilde en kısa sürede kulüp içinde konuşlan bu konuları açıklığa kavuşturması şart.

Bu arada bu bonus mevzusunda da bizim yönetimin daha önce de açıklaması olmuştu bonusları kaldıracaklarına dair. KAP bildirimlerinde bonus gizliyor diyenler de yukarıda dediğim gibi KAP kadar sağlam bir kaynak sunmak zorunda değiller mi? Yukarıda yapılan hesaplamalar, söylenenler doğrudur yanlıştır demiyorum ama iki türlü de güçlü bir kaynak gerektirdiğini düşünüyorum. "Bunlar vardır yazmamışlar" demek için Arda'nın o sözleşmesini eline alıp bakın bu kulüp yönetimi bu sözleşmede yazan şu şu bonus ödemelerini KAP açıklamasına bildirmemiş diyebilmek gerekiyor bence. Aksi bir durumda şu söylenenlerin hepsi kaynaksız havada asılı kalacak söylemlerden öteye gitmez. Gerçeklik payı varsa da en geç yeni gelecek yönetim ile birlikte öğreneceğiz. O süreç gelene kadar da sağda solda muhabirlerin "sızdırdığı" sayıları baz alıp KAP bildirimini şeffaf, dürüst yapmıyoruz demek doğru değil. Basında geçen bu aslında şunun maaşı şu kadarmış, şu oyuncunun da şu kadar bonusları varmış gibi söylemleri yapan Galatasaray muhabirlerinin de çoğunun aslında Galatasaraylı bile olmadığını unutmamak gerek. Borsada işlem görüyoruz, yatırımcıyı bilgilendiriyoruz. KAP bu demek zaten. Bahsedildiği gibi uçuk farkların gizlenmesi öyle kolay değildir diye düşünüyorum.

Bu da bonuslar ile ilgili olan açıklama:

1597721059108.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt