GSCimbom
Ata B. Oğuz

Transfer Nöbeti (ARŞİV 7) Sayfa 148

Ata B. Oğuz ·

Cevap
9,6K
Okunma
631,2K
Sayfa
148/483
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Transfer beceremiyorlar diye Marcaou ne zaman satacak bunlar? Bari Kaan gitmeden yapsalar. Hoca belki o zaman evet der ve geri kalan parayla Mensahi ve polonyalilari aliriz.

Kale: Muslera-Okan-Fatih
Sag Bek: Elabdellaoui
Stoper: Luyindama-Marcao-Donk-Emin
Sol Bek: Saracchi

Soru isareti: Ahmet Calik, Emre Tasdemir, Martin Linnes ve Sener Özbayrakli.

Linnes garanti ücretinde indirime gitmek zorunda + bize yerli bir bek gerekiyor.

@Keramettin TANRIVERDİ

Kale: Muslera-Okan-Fatih
Sag Bek: Elabdellaoui
Stoper: Luyindama-Marcao-Donk-Emin
Sol Bek: Saracchi

Soru isareti: Ahmet Calik, Emre Tasdemir, Martin Linnes ve Sener Özbayrakli.

Linnes garanti ücretinde indirime gitmek zorunda + bize yerli bir bek gerekiyor.

@Keramettin TANRIVERDİ
linnes gitmez iki bekte de oynuyor.diğer soru işaretleri gider heralde

Dün akşam tahmin ettiğim gibi Bayern resmen futbol dersi verdi. Bunu Barcelona gibi Cruyff okulu ve felsefesi karşında yapması büyük bir olay. Nedenlerini her futbolsever sayabilir: kötü yönetim, yaşlı futbolcular, pahalı takım yıldızı (yıldızları) ve onlara ödenen para sonrası takviye edilecek oyunculara para kalmaması vesaire. Fakat en kötüsü genç ve alt yapı futbolculara şans vermemek oldu. Bu saydığım nedenler aslında başka bir şekilde ve boyutta bizim içinde geçerli. Bir çok rengim şimdi hemen bir Alman hoca veya nerede bize futbolun içinden gelen ve futbolu bilen bir sportif direktör veya transfer ekibi diyenler oldu ve olacaktır. Barcelona için dün gelinen son nokta oldu. Oynanan oyun ve arkasındaki problemler son yıllardır biliniyordu fakat dün artık değişimin kaçınılmaz olduğunu tüm dünya gördü. Taraftarlar Messi, Suarez, Busquet ve Pique gibi oyuncuları satıp, onlardan kalacak olan net yıllık maaş ve gelecek olan bonservis ile genç takımlar kurmaya başladılar bile.

Bize de buna benzer ders ve gelinen son nokta aslında geçen sene ve devamında bu sene de yaşandı. Merhum kurucumuz başkanımız Ali Sami Yen büyüğümüzün dediği gibi, biz Türk olmayanlar takımları yenmek için bu oyunda varız. Peki son iki senede Şampiyonlar liginde bize fazlasıyla ders verilmedi mi? Barcelona gibi son noktaya gelmedik mi? Bütün bunları Fatih hocamız görmedi mi ve bilmiyor mu?

Bu soruların cevabını bizim bildiğimiz gibi Fatih hoca ve yönetimde biliyor fakat değişim yapabilmek için ilk gitmesi gereken kişinin de Fatih hoca olduğunu herkes biliyor. Bütün yönetim, transfer ekibi, scout ekibi, yardımcı antrenörler, seçilen oyuncuların bir çoğu Fatih hocaya bağlı ve onun istediği gibi görev yapıyorlar. Fatih hoca profesyonel bir yönetim veya sportif direktör ve profesyonel bir scout ekibi ve transfer ekibi ile çalışamaz çünkü sözünü geçiremez. Bu iş ffp ve tff harcama limitlerine bağlı değil. Parası olmayan bir çok kulüp yine istediği ve gelecek vaad eden oyuncuları bulurken bizim bulamamız düşünülemez. Dünya binlerce oyuncu her sene transfer olurken bizimkiler 3-5 oyuncuya takılması başta Fatih hoca olmak üzere yönetimin en yüksek mertebesine kadar yazar bu sorumluluk.

Şimdi hepiniz gibi bende yeni sezona umutla bakmak ve keyif veren oyunculardan kurulu tempolu ve tekrar Şampiyonlar ligine gidip başarılı olacak bir takım izlemek istiyorum. Bunun için çok büyük değişimlere ve transferlere ihtiyaç var. Bunu yapacak ne hoca, ne scout ne de yönetim var. Sonuçta burası Türkiye ve gününü kurtarmak ve cebini doldurmak her zaman en kolay ve en basit yol olmuştur. Ben Hollanda'da doğdum ve cruyff okulları ve sokak futbolu ile büyüdüm. Ajax, Feyenoord ve PSV örnekleri ile futbolu anlamaya başladık. Yazı biraz uzun oldu, kusura bakmayın ama bu takımların yıllık bütçesi bizim takımın yarısı kadar değil fakat bizden başarılar. Sakın ülke futbolu ve alt yapı Hollanda'da çok farklı vesaire demeyin. Afrika'daki fakir ülkelerdeki büyük kulüpler bile kendi alt yapı sistemini ve okullarını tüm ülkeye başarı ile kurdu ise Türkiye'nin en büyük ve en başarılı takımı olarak bizim başarısız olmamız profesyonel olmadığımız içindir. Bazen Hollanda'da iken arkadaşlar ile her maç sonrası konuşurken, bize takımı bıraksalar çoktan cruyff okulları gibi sistemi ve alt yapıyı kurmuştuk diye söylenirken şimdi bir senedir İstanbul'da olduğum zaman içerisinde gördüm ki sorun futbol sistemi ve alt yapı değil. Hiçbir zamanda olmamış. Türkiye'de inanın çok sayıda imkanlar ve inanıyorum ki yetenekli çocuklar ve gençler var. Sorun bugün götü (bu söz için kusura bakmayın kimseye hakaret ettiğimden değil, kelime olarak tam cuk diye oturduğu için kullanıyorum) kurtarmak olduğu için bizler kendimizi boşuna yoruyoruz. Galatasaray sevgisi başkadır ve anlatılmaz yaşanır, gerçekten bir his takımı olduğumuz bir gerçektir. Fakat taraflar olarak biz çok daha başarılı işler yapardık diye düşünüyorum (amatör ruhlu da olsak) ve çok daha başarılı ve futbol zevki veren takımlar izlemeyi hak ediyoruz. Sonuçta futbol eğlenceli bir spordur ve herkesin zevk alarak izlemesi gereken bir oyundur. Peki en son ne zaman maç izlerken popcornu bitirdiğinizi bile unutturacak oyun izledik?

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt