Onur Adıbelli
Büyük Kaptan
- 31 Mayıs 2015
- 24.769
- 22.189
- 2.308
İmzamı atarım. Ama bir konuda katılmıyorum. Her şeyi para ile çözemezsin renktaş. Bazen bi transferi dilinle halledersin. Futbolcuyla veya kulübüyle öyle bir konuşursun ki olayı çözersin. Bknz: Lincoln - Haldun üstünel.Ne güzel dünya. Şimdi Fatih Terim Mhy isteyecek sen onu alamayacaksın, Öyleyse en azından Mensahı alın diyecek bir nedenden onu da alamayacaksın, o zaman hoca en azından Leminayla tekrar anlaşın diyecek onda da sorun çıkacak. Sonra artık kimi alırsa alsın yönetim, diyeceksin ki hocanın aldırdığı adamlar. Bu şimdi hocanın aldırdığı adam mı oluyor? Diagne olayındaki gibi, son güne kadar adamın istediği golcülerden hiçbirini alama, son gün hocaya Diagneyle anlaştık, ya Diagne ya kimseyi alamayacağız de, alınınca da hocanın aldırdığı adam olsun. Aynı şekilde Falcaoda adam basının karşısına geçip bir tek alenen ben istemiyorum demedi, hala burada Falcaoyu kim istemez sözünü hoca istedi olarak okuyanlar var şaka gibi. O söz ama ile bitip önceliğimiz stoper diye devam ediyorsa, açıkça gelirse mecburen kabul edeceğim açıklamasıdır. Sizin dediğiniz gibi hocanın istediği adamlar alınıyor olsaydı üst üste iki şampiyonluğa rağmen geçen sezon Ardayı istediğinde bir şekilde alınırdı Arda.
Ben bunları yazarken yönetimi de direkt olarak suçlamıyorum, neticede bir prensip belirlemişler paramız yok diye bu sene teklif ettikleri rakamın üzerine çıkmıyorlar kolay kolay ama keşke aynı şeyleri taraftardan çekinip aldıkları Diagne ve Falcaoda da yapsalardı. Bu arada kötü oyuncuların arasında hocanın aldırdığı adamlar yok demiyorum, örneğin sezon ortasında anlaşıldığını düşünürsek Babeli hoca istemiştir diyebilirim. Ama sanki FFP yokmuş ve hocanın istediği genç oyuncular alınabiliyormuş gibi ya da yönetim hoca ne isterse onu yapıyormuş gibi tüm suçu hocada bulmak net bir şekilde art niyetliliktir.
Bazen de bir transferi hızlı aksiyon alarak bitirirsin mesela. Daha lig bitmeden, başka takımlar araya girmeden işi resmiyete döker, oyuncuyu kendine bağlarsın. Lig biter bitmez çat diye açıklarsın.
Yönetimin de satma işinde beceriksizliğin nirvanasında olduğu herkesin dilinde zaten. FB Zanka denen çöpü bile Maicon'dan pahalıya satacak.
1 senede 30 gol atıp lig rekoru kıran adamı bile satamadılar.
Rakibin 15 gol atmış herifi 20'ye okutacak. Maaşlar nerdeyse aynı, hatta belki Vedat daha fazla bile alıyordur. Yaşları birbirine yakın. Vedat milli takımda da göz önünde, kabul.
Ama rakibin 1 sene oynatıp oyuncuyu 20'ye sattığı yerde sen 13 milyon euro ödediğin ve lig tarihine geçmiş adamı aldığın fiyata bile satamıyor ve 1 sene kiralayıp değerini hiç ediyorsun. Şimdi Diagne'ye 5 milyon bile vermezler.
Kepazelik yav.

Moder: 3.5 milyon Euro kiralık + 5 milyon Euro zorunlu satın alma
Hürriyet)