Transfer Nöbeti (ARŞİV 7)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mbia + yabancı forvet gelsin

Yabancılar

Muslera

Chedjou

Melo

Sneijder

Bruma

Telles

MBIA

FORVET

+1 ->Eboue

Mbia'nin adi Melo yerine gecmisti ilk sene. Sonra yanlis bilmiyorsam kalbur ustu bir form gosterdi kotu degilmis fln demistik.

Song'un tam tersi olarak stoperden on liberoya cekilmis bir adamdi galiba.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

article-2261011-16DC0E78000005DC-890_634x413.jpg

gel be mübarek

Uzun vadede ligden alınması gereken potansiyel vadeden yerliler belli ;

Enes Ünal ve Ozan Tufan.

Enes Ünalin burnu baya havalarda su an. Önce oynasin da biraz daha kanitlasin kendini. Ama Ozan Tufan icin bende ayni seyi düsünüyorum.

Yetersiz ve yeteneksizlerle dolu olan ligde alinabilecek en iyi genc topculardan biri.

Mbia'nın ısınma süresi çok fazla olur . Ayrıca Sevilla'da son izledğimde takımdaki en diri isimdi baya baya kurt havasındaydı(yaşı 30 melo ile gerçi)

Yalnız en baba stoper oynar gibi.Sağ bek olmaz orası daha gerekli gibi sınırlama var ama joker misali işte

bilmiyorum aklımı forvetten alamıyorum.Her şeyden önce forvet şart.

Bize de kısa vadede başarı gerekli zaten. Şimdiye kadar 3 sezonun üzerinde oynayan yabancı sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bu mantikla her transfer döneminde transferlerimizi yaparsak kulüp agir borçlanir, kisa vaadede direkt basarinin en büyük dezavantaji bu zaten; en fazla bir kaç sene iyi oynayan yabancilara çok para harcadik ve harciyoruz. Drogba'ya mesela 2 sezon için 10m euro harcadik, adam en fazla 1 sezon iyi oynadi, diger maçlarda etkisiz kaldi. Sneijder de pahaliydi ama Sneijder en azindan her zaman belirli bir katki verdi, takimiza çok faydali oldu ama yinede çok pahaliydi. En fazla 2-3 sezon böyle oynamay devam eder sonra o da yetersiz kalir.

Üstelik bu ülkede yabancı sınırı var senin aldığın yabancının direk etki etmesi gerek takıma.

Haklisin, çok can sıkıcı ama Chelsea yaptigi gibi oyunculari tecrübe kazandirmak için bashka kulüplere kiralabilirsin. Portekiz kulüpler mesela Di Maria, Luiz, Falcao gibileri biz de satin alabilecek kadar ucuz bir fiyata aldilar, sonra pahali pahali sattilar. Tamam, yabanci kontenjani engel olabilir ama ona ragmen en az 2-3 oyuncu öyle oyuncu alabiliriz.

Altyapı olayına gelirsek, iş tamamen hocada bitiyor. Altyapılarda ski futbolcular yerine bu işin ilmini bilen akademisyenler çalıştırmak gerekiyor büyük akademilerde olduğu gibi. Antrenman tesisleri, altyapı olanakları vs çok önemli. 2-3 ay önce Galatasaray U14 takımıyla aynı uçaktaydım, takımın başındaki hocalar beden eğitimi hocasından bozma tiplerdi. Bu adamlarla bu işler olmaz. Sen bu çocuklara akademiye girdiği andan itibaren Galatasaray gibi bir camiaya ait olduğunu hissettirmelisin ki adam ne oldum delisi olacağına, nerede olduğunun farkında olup ona göre ayağını denk alsın, kendini geliştirsin.

Altyapimizin filosofi değişimi geçirmesi lazim, oyuncularimiz genç yaşta nasil pozisyona girmek, top hakimiyeti, paslaşma vs. vs. ögrenmesi lazim, ve bunlari türk hocalardan ögrenecegini zannetmiyorum. Ajax veya Barcelona'dan altyapi antrenörler getirmek kötü fikir olmaz, onlarin belirli bir futbol filosofisi var, ve geçmişe bakarsak iki takimin altyapisindan gelen oyuncularin çogu ne kadar kaliteli oldugunu da görmek lazim

TL;DR Kisacasi uzun vaade, kisa vaade den daha önemli oldugunu düşünüyorum, ve bunu gerçekleştirmek için bir kaç sezon fedakarlik lazim.

Mbia'nin adi Melo yerine gecmisti ilk sene. Sonra yanlis bilmiyorsam kalbur ustu bir form gosterdi kotu degilmis fln demistik.

Song'un tam tersi olarak stoperden on liberoya cekilmis bir adamdi galiba.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

İstediğimiz yaratıcılığı katamaz zaten sorun orta sahanin merkezindeki verimsizlik şuan yanlışmıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt