GSCimbom
Transfer Nöbeti (ARŞİV 8)
Ata B. Oğuz

Transfer Nöbeti (ARŞİV 8) Sayfa 270

Ata B. Oğuz ·

Cevap
9,7K
Okunma
639,9K
Sayfa
270/486
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fransa'nin dunya kupasini kazandigi kadroda yer alan Nzonzi ve Premier League'den getirdigimiz Lemina ve Seri gibi "yildizlar" cok mu basarili oldu? Taraftarlarin genc "scout transferi" yaptigimizda dort dortluk bir futbolcu mu bekliyor anlamadim? Hem dusuk maliyetli olsun, 18-19-20 yasinda olsun, hizli olsun, dribbling yapsin, sut ceksin, gol atsin, assist yapsin, oyunu iki yonlu oynasin, taraftarlar boyle bir oyuncu istiyor ama bu profile uygun oyuncu dunyanin hic bir yerinde yok. Osmanlispor da Ndiaye'yi norvec liginde bulmustu.

Sen genc oyuncuyu alip oynatacaksin, parlatacaksin ve gelistireceksin, ayni Ozan Kabak, Bruma ve Marcao'da yaptigimiz gibi. Sabirli olmayi ogrenin artik.
Bu işler biraz da deneme yanılma zaten lakin 5te 2 tutsa 5 milyon kaybettirip 20 kağıt kazandırıyor.

2. ligden Kante ve Mahrez de çekebiliyorsun çok yetenekli diye düşünüp aldığın x bir oyuncu ise çok kötü çıkabiliyor.

Her şey scouting değil, oyuncu karakteri, yaşam tarzı, çevresel ve kültürel şartlar, aile vs bir çok etmen var bir futbolcunun gelişebilmesi için.

Ha biz oyuncu geliştirebilen bir yapıya da sahip değiliz zaten olabilseydik bugün kimse yabancı sınırı diye ağzını açamazdı. Olmuş adamlar 3-5 verip şampiyon olmaya çalışılan bir ülke burası yani onu da öğrenmek lazım. Senden 10 kat daha az yatırım yapan Belçika ligi senin 2 katın büyüklüğe nasıl ulaşıyor bunu anlamak lazım başta.

Mariano 4 m euroya alınırken Genk, Maehle'yi 1.3 milyon euroya almıştı. Maaş farkından bahsetmiyorum bile. Bugün sen Mariano'nun maaşından kurtuldum da gitti diye düşünürken o Maehle'nin ederi 10 milyon euro.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt