Cevap: Transfer Nöbeti
Arkadaşlar yanan binamızın onarımı ve yeniden restarasyonu için Galatasaray kendi içerisinde halletmeye çalışıyor. Bence en mantıklısı da buydu, aslında daha mantıklısı o kadar zengin iş adamı var ki, kimseye ağızlarını bile açtırmaması lazımdı. 8-10tane zengin iş adamları bir araya gelse sıfırdan üniversite bile yaparlar ama ne bilim. Elbette onlar da ellerini taşın altına koyacaklardır yine de biz de elimizden gelen birşey olursa yapmaya çalışalım. Herkes maddi durumu el verdiğince, kendisini sarsmadan 5-10-20-50-100-200-500 artık herkesin gücü neye yetiyorsa destek olalım. Sonuçta hepimiz forma alıyoruz maçlara gidiyoruz. Orası da bir eğitim yuvası ve bence spordan daha önemli bir konu. Önce eğitim gelir, eğlence ondan sonraki mesele. Sonuçta orası da bizim bir yuvamız. Ezik fenerliler bile, sırf Galatasaray Üniversitesi diye bazıları zil takıp oynayacak durumda. Tabiki içlerinde insan gibi insan olanları da var. Ama diğer eziklere,insanlıktan çıkmışlara güldürmeyelim.
Galatasaray Eğitim Vakfı’nın ”IBAN no: TR 67 0006 7010 0000 0088 3090 50”
Aslında şahsi düşüncemi belirtmem gerekirse, birşekilde para konusunun halledileceğini düşünüyorum. İllaki sigortası vardır, daha önce de belirttiğim gibi zengin iş adamlarımız vs var ama ben Gscimbom ve hatta daha ötesi ulaşabilecekler varsa Ultraslan olarak kütüphanemiz için bir kampanya düzenleyebiliriz diye düşünüyorum. Roman falan tarzında değilde, ne bilim evlerde kullanılmayan ansiklopedilerimiz, setlerimiz, koleksiyonlarımız vs falan vardır. Özellikle öğretmenlerimizin, emeklilerimizin artık ihtiyaç duymadığı kaynaklar vardır. Ya bilmiyorum ben bu konularda fazla uzman değilim ama illaki bu konularda uzman olan birileri vardır. Daha ötesi bir şekilde rektörlüğe ulaşıp neler yapabileceğimize dair illaki birşeyler yapabiliriz. Hepimiz birgün ölüp gideceğiz, geleceğe bizlerden de birşeyler kalsın. Elimizden geliyorsa belki küçük ama bir o kadar da önemli şeyler diye düşünüyorum. Aslında birazcık rekabet gözleri kör etmemiş olsa, diğer takımların taraftar grupları olarak yapılabilecek en büyük jest olurdu ama hiç zannetmiyorum böyle bir adım atacaklarını. Hoş Ultraslan böyle bir incelikte bulunur mu ondan da şüphelerim var. Kabul edelim hepimiz transfer dedik mi uçuyoruz, ama kendimiz bir yerlere yaranabilme şansımız olduğunda (kötü insanlar değiliz ama) umursuz insanlarız.