Transfer Nöbeti (Arşiv 9)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Salih benim Bucaspordan takım arkadaşım. Malesefki ben sakatlanarak bırakmıştım. Şimdi Pop'çu oldum.

Ve, bizim mahallede oturuyor, Yenigün tarafında. Koyu GS'li ama Fener'e gitmesine üzüldüm.

Nasip herşey.. Belki Avrupa'ya gittikten sonra bize gelir. :D

İsterim bize gelmesini. Var mı böyle bi fikri ?

5 milyon Peso mu?:o

tl ya da euro sanırım. şaka değil :Dfatih hoca çok istiyo bu çocuğu. şu anda fatih hocanın a takımla antrenmanlara çıkardığı 15 yaşındaki birhan vatanseveri bigün sahada görürseniz şaşırmayın.neticede emre belezoğlu 16 yaşında aniden çıkmıştı ortaya. birhan da hazırlanıyo.taylanı da aldığımızda gelecek sağlam olucak.

CtRJtG6.png
vay be :D

Yazık ettin kendine be Keita

ben size bir kac isim verim fazla ucmadan, uctuysum kusura bakmayin: (en azindan nasil bir stoper lazim onu anlatmaya caliscam)

mesela:

Bruno Martins Indi----20

Mehdi Benatia-----25

Chedjou-----27

Ezequil Munoz-----22

Isimat-Mirin----21

Kana-Biyik----23

Lamine Kone----23

Bruno Manga----24

Inigo Martinez----21

aklima gelenler simdilik

ligin ilk yarısında selçuk ve burak'ın frikikleri dışında ceza sahası dışından golümüz yok..bence asıl problem bu ceza sahası takımı olduk ceza sahasına da giremiyoruz 10 kişi kapanan takımlar yüzünden onları açmak için uzaktan yoklamak lazım kaleyi inşallah sneijder özellikle buna çözüm olur bana göre şu an dünyada ceza sahası dışından topa en iyi vuran birkaç futbolcudan biri sneijder..

Bazı arkadaşlar, medyadan, yorumculardan, köşe yazarlarından ve özellikle de kendilerini rahatlatmaya çalışan fenerlilerden etkilenmiş olacakki, Sneijder'den önce stoper ve sol bek transferine ihtiyacımızın olduğunu düşünüyor. Tabiki de stoper ve sol bek transferi gerekli ama arkadaşlar atladığınız birşey var. Dikkatinizi çekiyomu son maçlarda hatta bu sene, hücum varyasyonlarımız çok zayıf. Hücumda çoğalamıyoruz ve organize atak yapamıyoruz. Top bizde oluyor ama ortasağda top çeviriyoruz. Kısır döngü diyelim. En son Kasımpaşa maçında bile yenik durumdayız, normalde Kasımpaşa'yı hücuma boğmamız gerekiyor ama malesef doğru düzgün ataklar bile yapamıyoruz ve daha fazlası doldur boşalt bile yapamıyoruz. Ortasahada hazırlık pasları yapıyoruz eee sonrası yok. Kanatlardan girmeye çalışıyoruz malesef kanatlarımız da henüz istediğimiz gibi değil, birine çalım atsa, diğer oyuncu önünü kapatıyor. Ver kaç yapıyoruz yine baskı yiyoruz.

Hücum oyuncularımız süratli arkaya sarkarak gol atıyoduk sezon başında ama, artık rakip defansı geride kurarak buna çözüm bulmuş durumda ve malesef hücum oyuncularımız markaj altında kalınca, ve daha fazlası arkaya sarkamayınca etkisiz gözüküyorlar.

Eee sen doğru düzgün hücum yapamazsan, rakip senin üzerine gelmeye başlar. Bu olay biraz psikolojiktir. Rakipten baskıyı yersen, teknik direktörün bi tarafını da yırtsa ileri çıkın die, bir adımını hocanın isteğiyle ileri atarken, diğer adımın sen farketmeden geri gider.

Bence bizim yediğimiz atakların bir çok sebebi bundan kaynaklanıyor. Ben Sneijder'in bize çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Düşününce Selçuk ve Sneijder gerçekten zeki ve oyunu iyi okuyan oyuncular. Birbirleriyle iyi anlaşacaklardır. Rakibin işini de zorlaştıracaklar. Selçuk'u normalde 2kişi markajlıyodu. Eee haliyle Melo eski formunda olmayınca, defansa de yardım etmeye çalışınca Selçuk yoruluyor ve verimliliğini kaybediyordu.

Nerden nereye gelmişim, Sonuç olarak Sneijder sadece hücum konusunda değil bize defans konusunda da yardımcı olacaktır. Bu illaki defansa yardım etmek anlamında değil. Rakibi psikolojik olarak en azından bekleri ve stoperleri fazla ileri gidememelerine sebebiyet verecektir. Yani rakip ileri çıkarken tedirgin olacak geriyi boş bırakmak istemeyecektir. Çok adamla ileri çıkmalarının önünü kesecektir. Bu da defansımızın yükünü hafifletecektir.

Kaldıki ben de illaki bir sol bek transfer etmiş olmak için transfere karşıyım. Ne çektiysek bu şekilde yapılan transferlerden çektik. Sen ihtiyacını belirliyeceksin. Aradığın oyuncu tarzını belirliyeceksin. Oyuncuyu belirleyip takip edeceksin. Ve almışken o mevkinin bütçene uyan en iyisini alacaksın.

Ben ortasınıf futbolcu görmek istemiyorum takımımda daha fazla. Gerekiyorsa şimdi sadece stoper transferi yapsınlar, ama iyisini yapsınlar. Sol bek soru işareti kalsın ama stoperimiz sağlam olsun. Bir şekilde sol bek sorununu takım yardımlaşmasıyla çözebilirsin. Stoperinin birini sol beke yakın oynatırsın mesela. Ama gidip bir Riera daha almanın anlamı yok.

Transfer yapıyosan, elindeki oyuncudan 2-3 kat daha verimlisini alacaksın. Gidip benzer oyuncu almanın anlamı yok. Hele hele ki, klübeye yapılan transferlerden gerçekten gıcık kapıyorum. Takımdaki oyuncunun daha iyisini al, takımda oynayan oyuncun da klübeye gitsin abi.

Belki bana kızan arkadaşlarımız vardır ama, bir düşünün ne çektiysek yarım transferlerden çektik. Alıyoruz 5-6 bonservislerle oyuncuları verdiğmiz bonservis parası yanmakla kalmıyor, göndermek için de çırpınıp duruyoruz. Yatarak aldıkları maaşlarda cabası... 2tane yarım oyuncu alacağına birtane tam oyuncu al...

Hersene 5-6 transfer yapacağına 1 yada 2 tane al ama aldığın mevkideki soru işaretini tamamen kapat! Ha illaki her transfer tutacak die kaide yok ama zaten dediğim transferleri yaparsak verdiğmiz bonservisi karşılamasa bile biraz zararına satılabilir, piyasası olan oyunculardır. Tamamen zarar etmekten iyidir.

ligin ilk yarısında selçuk ve burak'ın frikikleri dışında ceza sahası dışından golümüz yok..bence asıl problem bu ceza sahası takımı olduk ceza sahasına da giremiyoruz 10 kişi kapanan takımlar yüzünden onları açmak için uzaktan yoklamak lazım kaleyi inşallah sneijder özellikle buna çözüm olur bana göre şu an dünyada ceza sahası dışından topa en iyi vuran birkaç futbolcudan biri sneijder..

sneijder geldiği için artık selçuk çok şut imkanı bulacak.hamit artık uzaktan dakacak :Dinşallah hamit bjk maçıyla başlar...

Alper Potuk, Sedar Aziz ve Kaleci Onur seneye bizde olacak galiba

ve Muslera gidici

herkes tupcuden korkmus, iddaa ya varim sezon sonu ya secim olacak yada yabanci kurali tamamen degisek

saglam bi stoper alirsak dany gerektiginde sag bek iynar hemde canavar gibi oynar,sabriden kurtuluruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt