Cevap: Transfer Nöbeti | SON GÜN
Sözleşmesi bitenler:
Çağlar,Gökhan,Baros,Ujfa,Melo,Engin,Aydın,Balta,Umut...
Bu isimlerden kalsa kalsa Engin ve Umut kalır,belki bir ihtimal de Aydın ama kalması taraftarı değilim Aydın'ın..Bence bu takım için yetersiz.
Kiralıklar:
Kazım,culio,Yiğit,Anıl,Batdal,Ceyhun,Sercan...
Bunlardan da kalan olacağını hiç sanmıyorum..
Yani 16 oyuncudan max 3'ü kalır takımda...Bu adamlar kadroyu genişletmekten çok kadroyu şişiren adamlar..Tabi şu an ki Melo'yu bir kenara koyarak söylüyorum..Bir tek oynayan o çünkü..Ayrıca Furkan ve Ufuk'u da bunlara ekleyebilirim,büyük ihtimal onlarda kalmazlar seneye..Belki bir ihtimal Furkan kiralık gider.
Bunca oyuncunun gitmesi demek ekonomik olarak da maaş bütçesini bir hayli rahatlatmak demek..15 tane gereksiz adamın olacağına 6-7 tane sağlam adamın olsun..Serdar Taşçı, Gökhan İnler, Kerim Frei, Alper Potuk dışında adam gibi bir yabancı sol bek ve yardıran bir de yabancı kanat oyuncusunu kadroya katsak çok iyi iş yapmış oluruz.
Çok yerinde tespitler fakat birde sezon sonundan itibaren oynayacağımız sisteme bağlı ; 4-2-3-1 de oynayabilir 4-3-1-2 gibi de oynayabilir yani belli olan bir şey yok , hatta sezon sonuna kadar nasıl oynayacağımız bile belli değil
Ben şahsen kanatsız bir sistemin yerinin kalmadığını düşünüyorum global futbolda. 4-2-3-1 iyidir sezon sonu fakat şuan takım en iyi ne şekilde oynayıp , lig şampiyonluğu ve Schalke'yi eleyecekse o şekilde oynamalıdır.
Sezon sonu Çağlar , Gökhan , Baros , Ujfalusi , Melo , Engin , Aydın , Hakan Balta , Umut'tan ; Umut ve Engin kalmasına kesin gözüyle bakıyorum ek olarak olursa birde Aydın olabilir , ama sezon sonu Sercan Sararer , Gökhan Töre ve Kerim Frei üçlüsüne yöneleceğimizi düşünerek , Aydın muallakta hatta Engin'in yeri bile sallantıda bence.
Kiralıklardan ;
Kazım , Culio , Yiğit , Anıl , Batdal , Ceyhun , Sercan
Kalan olmaz belki bir ihtimal Sercan'a son bir şans verilebilir.
Ek olarak yarım sezon sözleşme imzalanan Aykut'da performansına göre kalır veya gider. Yerini Eray alır. Birde sezon sonu Serdar Taşçı , Ömer Toprak ve Serdar Aziz (Aykut Demir) transfer edilirse , Dany kesin gider çünkü yerli stoper rotasyonuna geçeriz , iki yerli defans oyuncusunun yedeğini yabancı olması saçma olur çünkü
Yönelmemiz gereken yerli isimler ;
Serdar Taşçı , Serdar Aziz , Ömer Toprak , Gökhan İnler , Kerim Frei , Alper Potuk , Sercan Sararer , Gökhan Töre ve yerine göre Soner Aydoğdu olması gerektiğini düşünüyorum.