S. Serhat Türkel
Cezalı
- 22 Kasım 2008
- 6.654
- 1
- 1.333
Gecen seneki istatistiklere bakarsan Mehmet'in pas yuzdesi cok yuksek ama oda genelde yana ve capraza oynuyo. Pozisyon yaraticak paslari ya 2 ya 3'tur. Diarra ise hava topu hakimiyetini ne kadar onemsemesende defans yonu agirlikli oldugu halde cok iyi ara paslari birakan hucuma cok yardim eden bir oyuncu. Bende Ayhan'in buyuk maclari kaldiramayacaginda hemfikirim bu yuzden Linderoth diyorum. Sakatligi kroniksede yerine alinacak iyi bir alternatif adam Alou Diarra'dir bana gore.
"istatistik mini etek gibidir, çoğu şeyi gösterir ancak görünmesi gerekeni göstermez." demiş Alex Ferguson.
benim istediğim adam, daha top ayağına gelmeden, nereye oynayacağına karar veren, top geldiğinde de çabuk bir şekilde ileten birisi olmalı. tabi ki geriye pası da son seçenek olarak görmeli. "al gülüm, ver gülüm" paslaşmalarını sokakta yürüyen adamlar da yapar. Mehmet Topal gerçi oyunu açacak paslar da atıyor ama oyunun orta alandaki defans yükünü büyük çoğunlukla çekecek bir adam olduğundan dolayı çok fazla beklenti içine girmeye gerek yok. şuanki garanti paslarına devam etmeli. Linderoth'u da Mehmet Topal'ın önüne koymayı isterdim elbette. o Sion maçı aklıma geldikçe, keşke Linderoth sakat olmasa diyorum. sakat olmasa zaten kesinlikle ligde daha iyi bir yerde olurduk. ama Linderoth'un gideceğinin sinyalleri verildiğinden dolayı, bir orta saha oyuncusunun ihtiyacı görülüyor takımda. Barış, koşmaktan başka bir şey bilmeyen yeteneksiz bir oyuncu. Mehemet Güven de aynı şekilde yeteneksiz. Meira, iyi pas atsa da, çabuk bir oyuncu değil. Ayhan, kalabalık orta sahaya karşı zorlanıyor ama mesela rakipten birileri Ayhan'ı tutmazsa Lincoln'e ayak uydurabildiği gözlemlenmiştir. Ayhan bu yüzden vazgeçilmezdir yıllardır. oyunun iki yönünü de oynar çünkü. ama daha iyi bir adamamızın olmaması da oynamasının başka bir sebebi.
işte bütün bunlardan dolayı kesinlikle kaliteli bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var.