Ünal Aysal: "Aynı olaylar gerçekleşirse Okan Buruk Terim'le aynı kaderi yaşar ama tahmin etmiyorum"

Kendini başkan sanıyor heralde.

Simdiye kadar aklin neredeydi ? Burak Elmas varken sesin çıkmıyordu kayboll

Bu şekilde konuşması iyi olmuş. Egoya bakınca Ünal Bey'in birinin altında sağlıklı çalışabileceğini veya Erden Bey gibi birinin ön plana çıkmasına izin vereceğini pek sanmıyorum.

Sportif AŞ başkanı demek tüm yetki Aysal'da demek. Özbek'te futbolla ilgilenmiyor ama başkan gene tüm başkan yetkisini verirsin Erden Timur gibi başkanvekili olur yine o yönetir ama orada başkan Batum olur. Şimdiye kadar gördün mü sen seçilmiş bir başkanın Sportif AŞ'de başkan olmadığını sadece Gs'de değil hiç bir yerde yok böyle bir şey. 1 saatte toplanıp bitirebilir gibi bir şey yok Sportif Aş'nin de kendi seçim tarihleri oluyor. İstifasıyla falan gidiyor Sportif AŞ başkanı. Düşün işte holdingin başkanı oluyorsun.
görüntüde evet dengeli durmasada - ki durmuyor,

Hukuk diye arka tarafını yırtan bu yönetimin bu modda ya da düşüncede hareket edeceğini düşünmüyorum - adamlar deli itibar kaybeder.

yani çok ekstrem şekilde Güç hastalığı modu olmaz diye düşünüyorum.

hatta ve hatta ufak ihtimal süheyl tarafı kazanırsa Aysal o icra kurulu kuracağım diyor ya -her şeyi ordan yönetir - çok hareketli enerkik profil çizmez. o yüzden zaten Erden Timura açık kapı bırakıyorlar gözüyle bakıyorum.

ama Erden Tmur bence çekilecek bu işlerden tamamen. Dursun kazansa bile çok zor ikna olur düşüncesindeyim - Süheyl tarafı kazanırsa zaten dirket kendi işine gücüne sağlığına bakar.

Vallahi batum ne yapıp edip erden timuru ikna etsin ki zaten bu adam benim için isim önemli değil dedi. Her türlü desteğe varım elimden geldiğince dedi.
Sadece bir olur almak lazım.
Nasıl son seçimdeki dursun ekibi daha güçlüyse bu seçimde de moruk da olsalar aysal ve alp yalman ismi teraziyi bu tarafa kaydırıyor.
Son maç olanlar, sürekli kendini övme övdürme çabası ve siyasi olarak açma işleri dursunu sürekli geriye atan hareketler.
Erden timuru ikna edemezse 500 fark yer uzar.

Kendini başkan sanıyor heralde.

Simdiye kadar aklin neredeydi ? Burak Elmas varken sesin çıkmıyordu kayboll
bu şekilde kişilere yaklaşmayı doğru bulmuyorum.

Belmas seçilirken - muhtemelen forumda da hatrı sayılı sayı - ben dahil sevindik. Faruk süren deneyimi var ne bileyim yöneticiliği genç yaşından beri var ama sonra fenaya döndü iş , zaten oradan itibaren genel kurul indirdi hemen.

misal Metin Öztürk o zaman aylık toplantılarda kürsüden inmezdi - laf geçirdikçe geçir ... sonra hemen Drusn başkana yanaşıp kaptı 2. başkan koltuğunu...nerde öyle iddali konuşan adam şimdi ? fıs...

Vallahi batum ne yapıp edip erden timuru ikna etsin ki zaten bu adam benim için isim önemli değil dedi. Her türlü desteğe varım elimden geldiğince dedi.
Sadece bir olur almak lazım.
Nasıl son seçimdeki dursun ekibi daha güçlüyse bu seçimde de moruk da olsalar aysal ve alp yalman ismi teraziyi bu tarafa kaydırıyor.
Son maç olanlar, sürekli kendini övme övdürme çabası ve siyasi olarak açma işleri dursunu sürekli geriye atan hareketler.
Erden timuru ikna edemezse 500 fark yer uzar.
çok zor eder...hatta edemez bence

1) Erden Timur zaten yorgun, faşistin tekiyle uğraştı tek başına 2 senedir.
2) Drusun ile ikili ilişkisi çok uzun süreli - o yüzden karşı tarafına geçmeme ihtiamli yüksek
3) daha kötüsü Dursun tarafı kazanıp Erden timur hala sportife girmeyebilir.

bide seçim öncesinde değil sonrasında belli olur o iş %99 - orda da ikna olmaz diye düşünüyorum.

Seçimi Dursun kazanırsa Florya öylece kalır diye tahmin ediyorum; iyi mi olur kötü mü? onu zaman gösterir. Yeni yönetime BB anlaşmasından çıkılmış olarak devredeceği söylemi, kafasındaki yöntemi bu dönemde hayata geçirmek üzerineydi, başaramadı. Tekrar yetki almak istediğinde o yetki verilmezse kaos ortaya çıkması kaçınılmaz olur. Projeyi kulübün gerçekleştirmesi formülüne de yanaşmaz gibi görünüyor.

Hoca kazanırsa da bu defa yönetimsel belirsizlikler olacak. Ünal Aysal rahat duracak bir adam değil. Sözünü geçirirse bir icatlar çıkarıp ortalığı karıştırır. Yönetimde birileriyle takışırsa zaten direkt aksiyon...

Denklemde bilinmeyen sayısı arttıkça çözmek de zorlaşıyor. Bakalım neler olacak...

Bu dönemde yapılacak açıklama değil.

"O dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak bir karar verdik, bu karar özelinde mevcut hocamız üzerinde bir baskı veya siyaset yapmak gibi bir niyetimiz asla olamaz." dersin ve geçersin, tabi iyi niyetli isen....

Eger futbol takimi kendisine emanet edilirse vay halimize. Gecmiste basarili oldu ama belirli bir yasa gelmis artik. Surekli ayni isimler. Erden Timur veya baska bir genc ismi her turlu tercih ederim.

Başkanlığında Bülent Tulun' u sportif direktör olarak atamıştı. Fatih Terim de Florya tesislerindeki bütün anahtarları değiştirtip adamı ortada bırakmıştı. Sonra görev yeri stad olarak belirlenmişti mecburen; ne iş yaptığını bilen yoktu.

Sportif AŞ nin başına geçerse yine kurumsallık ayağına bir icatlar düşünecektir. Erden Bey devam etse bile rahat çalışmasına izin vermez. Kontrolün tümüyle kendisinde olmasını takıntı seviyesinde arzu eden yapıda biri olduğunu yeterince gözlemlemiştik...
terim aynısını yapmamış miydi son döneminde, PC bile kalmamıştı diye haberler vardı giderken götürmüş 😁 Terimle düzgün çalışabilen var mıydı diye düşünüyorum, aklıma kimse gelmiyor. Soruyu soran art niyetli bu arada.

Batum yönetim stili tam yıllardır benim savunduğum yönetim şekli.
Sportif aş. başında güçlü bir figür ile kendi alt yönetimleri olan bir yapı.
Sportif faaliyetlerde bazı işlet başkanın keyfine kalamayacak kadar zaman ve önem arz ediyor.
Aysal yada bir başkası isimlerde değilim, yönetim şekli net böyle olmalı.
Seçim 5 senede bir yapılmalı ve başkan gerektiği zaman sportif aş yönetimini değiştirmeyi düşünebilmeli.
Ha hu diyene kadar 2 sene geçiyor şu son 1 ayda düştüğümüz durumu kimse mutlu değildir umarım. Başkanlar 6 ay sonra gidebilirim korusuyla hareket etmemeli.
Belmasın hatalarından birisi de bu sene başarılı olmalıyım yoksa biterim düşüncesi, net olarak sonunu getirdi.
Belki kafası rahat olsa olur böyle şeyler hocam diyerek uzun vade planı yapabilirdi.

Sonra başkan olacak adam seçim kazanabilmek için yalanlar sıkıp durdu aylarca. Sonuç geldik başka bir şey olmalı yoksa bbden çıkamıyoruza.

Mevcut duruma gelirsek, severiz sevmeyiz, beğeniriz beğenmeyiz bunların hepsi bir yana belki de 2 sene üst üste şampiyon olacak hocanın kelle koltukta bekliyor, bu gereksiz stress niye ya. Camia çıkıp bunu sorgulamalı.
3 seneden 2 seneye düşecek seçimler birde.
Yönetimler ve hocalar 6 ay -2 senelik plan mı yapmalı.
Sonra avrupada başarı yok.
Lan nasıl olsun.

Bak erden timur dedi kulüp alacağız plan bu bakıyoruz. 2. seneden sonra adam olup olmayacağının kararını bile veremiyor öyle kaotik bir ortam var.
Elin katarlıları gidiyor 10 senelik plan yapıyor gidip ordan burdan kulüple anlaşabiliyor. Senin yapabilmen için onay alacaksın, para oluşturacaksın, geleceksin genel kurula sunup bütçesini onaylatacaksın, işle iligili konuşmalarını engelleyeceksin ve çok kısa sürede başarılı olacaksın.
Hadi abi. Şu düzen devam ettiği sürece 2 sene yarım huzur 3 sene kaos devam eder.

Dursun Bey seçilirse Florya mevzusundan, Süheyl Bey seçilirse yönetimsel karmaşadan dolayı olmak üzere; yeni yönetimin uzun ömürlü olamayacağı kanısındayım.

Develioğlu da ket vurmadı ki seçim iptal edilip daha sağlam bir oluşum çıksın ortaya; Dursun Bey tarafını desteklediğini biliyorum.

Umarım GS için daha hayırlısı hangi tarafın kazanması ise onlar kazanır...

Seçimi Dursun kazanırsa Florya öylece kalır diye tahmin ediyorum; iyi mi olur kötü mü? onu zaman gösterir. Yeni yönetime BB anlaşmasından çıkılmış olarak devredeceği söylemi, kafasındaki yöntemi bu dönemde hayata geçirmek üzerineydi, başaramadı. Tekrar yetki almak istediğinde o yetki verilmezse kaos ortaya çıkması kaçınılmaz olur. Projeyi kulübün gerçekleştirmesi formülüne de yanaşmaz gibi görünüyor.

Hoca kazanırsa da bu defa yönetimsel belirsizlikler olacak. Ünal Aysal rahat duracak bir adam değil. Sözünü geçirirse bir icatlar çıkarıp ortalığı karıştırır. Yönetimde birileriyle takışırsa zaten direkt aksiyon...

Denklemde bilinmeyen sayısı arttıkça çözmek de zorlaşıyor. Bakalım neler olacak...
Fırat develioğlu v2 lazım mı diyoruz abi, ertelenmesi gereken bir seçim var gibi duruyor sanki.

Bu adam birden bire niye çıktı piyasaya 100 yaşına gelmişken

terim aynısını yapmamış miydi son döneminde, PC bile kalmamıştı diye haberler vardı giderken götürmüş 😁 Terimle düzgün çalışabilen var mıydı diye düşünüyorum, aklıma kimse gelmiyor. Soruyu soran art niyetli bu arada.
Yakınında bulunmuş kişiler, Terim' in beraber çalışılması en zor insan olduğunu kendisini överken bile söyler; körü körüne biatçıları hariç tabii...

Diyorum ya, en baştan birbirlerine güvenmeyen iki zor insanın 'kerhen' kabul ettikleri bir yoldaşlıktı bunlarınkisi ve eninde sonunda patlayacaktı. Kadro tutup şampiyonluk kazanılmasa bir yılı bile dolduramazlardı.

Demirören-MT bahane oldu. Terim ayrılmadan önce takımda çöküşün başladığını söyledim diye epey tepki görmüştüm. Hedeflerden kopulduğu anda ortalığın karışması kaçınılmazdı...

Geri
Üst Alt