1) - Kesinlikle katılmıyorum. Hani öyle bir söylemişsin ki sanki finansal açıdan müthiş bir Galatasaray'a geldi kondu herif yani ne desem bilemedim. Sanki biz hiç o dönemleri yaşamadık görmedik Adem öyle bir anlatıyorsun ki

Kulüp hem maddi hem manevi bir kaos içerisindeydi. Polat'ın ipinin çekildiği kongreyi de mi hatırlamıyorsun? Küfür kıyamet gönderildi. Ben şu yaşıma geldim Galatasaray'da öyle bir şey ne gördüm ne duydum. Stadyum açılışında yaşanan skandallar da malumun. Demişsin ki nerede bitirdiğin önemli değil. Nasıl değil? Moral motivasyon diye bir gerçek vardır ve Galatasaray gibi koskoca bir camiada o seviyeden yukarıya bunu ayağa kaldırabilmek insanları inandırabilmek ümit verebilmek liderlik edebilmek kolay mı? Fusion falan geç TT Arena'nın loca ve sponspor gelirleri temlikli miydi değil miydi?
Galatasaray´in finansal durumunu ve imkanlarini öncelik ile bir kavramak lazim. Galatasaray´in bütcesi 2007 yilindan beri ciddi bir sekilde artiriyor, ve ayni zamanda transfer bütcesi de artis gösteriyor. Bunu görmek de cok basit...
Galatasaray Istanbul - Transfers 03/04 | Transfermarkt
Galatasaray´in maddi durumu 10 yillardir kötüydü, ama zor sartlarda yeni imkanlar saglanmisti. Hem sirketler birlestirildi, hemde Stad dikildi. Bu hamleler Galatasaray´in borsada ciddi anlamda yükselmesine, ve bütcesinin yeni boyutlara ulasmasini sagladi.
Simdi sen Fusionu gec diyorsun. 100 Milyon Dollar Kredi alindi, bu borc Polat´in hanesine yazildi, ama kay dagilim sisteminin degisimi, ve Sermaye artirimdan gelen paralarin meyvelerini kim yemis oldu ? Aysal ve Yönetimi...
Stad´da büyük bir prestij ve gelir imkanlari dogurdu. Sadece stad ismi 100 Milyon dollari, loca ve stad gelirleri ciddi sekilde katlandi.
Polat´in ipligi de tam bu neden ile cekildi. Neden cok daha önceden degil aceba da, tam Stad acilisindan sonra ? Cünkü artik projeler tamamlanmis, ve onun getirecegi meyveleri Anti-Lieseci olarak bilinen Polat´a birakilmadi.
O andan itibaren Abdurrahim Albayrak disinda, kim gelirse bu imkanlarin kokusunu alarak geldi. Aysal´i, Dürüst´ü, Öztürk´ü... ve niceleri, 3-4 ciddi baskan adayi cikabilecek bir secim.
Bu paralar stanculara culiolara zapatalara gömüldü mü gömülmedi mi?
Bakıyorsun melo kiralık gelmiş, selçuk + elmander zaten bedava gelmiş, ujfa eboue falan çok ucuza gelmiş. Bir tek Muslera maliyetli olmuş ki kaleci dediğin takımın yarısı derler. Biz de buna birebir şahitlik ediyoruz zaten senelerdir öyle değil mi? Lorik Cana + 7 milyon avroya falan aldık diye hatırlıyorum yanlış olmasın. Öyle bakıldığı zaman da aman aman bir transfer bütçesi kullanılmamış ki yoktu da zaten. Şu çok önemli; Nokta transferler yapılmış. Yapılan bütün transferlerden maksimum verim alınmış. Şimdi sen diyorsun ki Polat-Sezgin biraderler devam etse veya Aysal yerine başka biri de gelse yine aynı şekilde takım ayağa kaldırılırdı öyle değil mi? Yanlış mı anlıyorum? Benim bu saçmalığa katılmam mümkün değil kusura bakma.
Sportif olaylara giriyorsun, buna etkisi yönetimin sadece endirektir. Galatasaray o sezonu 5. bitirse, Eboue savruk, Elmander yeteneksiz, Muslera elleri kücük, selcuk yan pas geri pas oynayan, Ujifa bitmis bir cöp diye lanse edilirdi. Evet hepsinden maksimum verin alindi, ama bu teknik direktörün görev bölgesidir.
Ünal Aysal bastan itibaren Rijkaard tarzi bir hoca ile calissaydi, hepsi hayal olurdu. Ayni Cana, Kewell, Arda, Baros, Elano, Keita, Dos Santos´lu kadrolar ile heba edilen diger sezonlar gibi.
Aysal Terim sonrasi ayni Polat´in yolundan gitmeyi deneyip, o da gemiyi batirmayi basardi, hemde en yukari zamanlarimizdan sonra.
- Yarsuvat'a kaybeden Alp Yalman iddialı bir isim değil miydi? Geçiniz.
Degildi, tek iddiasi, aday olmayan secime, bir aday olarak cikmasiydi.
2) 3-4 sene sürmesi bir teori. Anlaşmalar yapıldıktan sonra bunun bir ön ödemesi peşinatı olmaz mıydı gayet tabi olurdu. En kötü Aysal kendi cebinden geleceğe dönük borç verirdi sonra alırdı. Yapmadığı şey değil. Ayrıca küresel operasyon yoktu abartmayalım. Yerli havuz medyasının ciddi bir operasyonu vardı. Bunu da inkar edenle de hiçbir şey konuşmaya gerek yok zaten.
Okadar güzel anlatiyorsun, peki neden yapmadi o vakit

... Sana anlatayim. Böyle bir proje cocuk oyncagi degil. Aysal projeye girdi ortaklar ile ve battilar, Aysal´in parasini kim kurtaracakti ? Ki biz burada 100 Milyon dollar civari paralardan bahsediyoruz. Yeni anlasma ise devlet ile, büyük bir maddi güvence söz konusu.
Ciddi bir yerli operasyon olsa duramaz ülkede. Servetinin 60%´i Türkiye´de, Aysal´i nasil bir süperkahraman zannediyorsun bilmiyorum, ama ondan 100 kat büyük adamlarin bir kac sene icinde ne hale getirildigi ortada. Aysal´in baskanlik döneminde sadece Abdullah Gül ve ROK´a kadar uzanabilmesi ise onun becerisidir, devlete istedigi yakinligi saglayamadi.
Mancini olaylarına falan zaten girmeyelim
Adamın istediği transfer bütçesini veremeyiz denildi o da adam gibi tazminat diretmeden çekti gitti. Burada bir maddi sıkışıklık durumu vardı bunu inkar eden yok zaten neyi anlatmaya çalıştın anlayamadım?
Maddi sikisiklik degil, kücülme vardi. Mancini takimin basina bütceler konusunda anlasmadan gecmemistir heralde. Prandelli´yi yerine getirip, transfer sezonunun son gününü bekliyoruz, oyuncularin ucuzlamasi icin demisti aysal. Sonra cemal ile pandev geldi... Demek istedigim bu, maddi olarak kücülerek, para harcayamadan, baskanlik yapmak istemiyordu. Prandelli döneminde islerin aslinda zannedildigi kadar kolay olmadigini da gördü, ve istifa etti.
3) Kesinlikle katılmıyorum. Taraftara alenen çağrı yaptı. Önce taraftar isteyecek dedi. Yani "yönetim istifa" sesleri tepkileri yükselir ve mevcut yönetim istifa ederse ben göreve hazırım demeye getirdi adam daha ne desin?
Populizim bunlar. Taraftar giderken de, gitmesin diye cagri yapti. Son secimde de cagri yapti, ve hic birinde yüzünü dönüp bakmadi bile. Yani hazir felan degil...
Piranhalar gibi paranın kokusunu aldı diyorsun da adam mevcut anlaşmayı eleştiriyor zaten mal varlıklarının değerinin çok altında gidiyor olmasından endişe ediyorum diyor. Sadece Riva için 200-250 milyon dolar gibi meblağlar telaffuz edilirken bir anda hem Riva hem Florya gibi iki adet çok kıymetli arazi 500 milyon
(TL) gibi bir garanti paraya alenen peşkeş çekiliyor. Zaten dolar avro olmuş 4 TL iki sene sonra ne olacakları belli değil 500 milyon TL nedir allasen? TL cinsinden anlaşma yapmak nedir? 500 milyon TL sonrasında da kar payı deniyor artık ne kadar olursa

500 milyon + x ama x'in ne olduğu belli değil hem de yine TL cinsinden. Civciv de çıkabilir kuş da çıkabilir. Böyle anlaşma mı olur allasen? Emlak Konut veya mevcut yandaş rantçı tayfalar Ünal Aysal'ı bir de değil bu iki arsa için böyle bir meblağa böyle bir anlaşmaya ikna edebilir miydi? Yani Aysal buna evet der miydi çok açık soruyorum? Sen cevabı zaten biliyorsun.
Devlet kimseyi bir anlasmaya ikna etmedi. Devlet bu anlasmaya ikna edildi, orada yanlisin var. Ve 500 Milyon TL meselesi ap ayri bir konu, projenin basarisiz olma ihtimalinde Toki´nin bize ödemesi gereken paradir bu...
Tahmini geliri de 500 Milyon dollardir... Garantinin 500 Milyon TL´de olmasi da sasirtici degil, ki Toki´de bir riske giriyor bu proje ile, ancak devlet kurumu olmasindan, riski gögüsleyecek kuvveti daha yüksektir.
Isin dogrusu rakam telafüz etmekte dogru degil. 300 Milyon dollarda, 800 Milyon dollarda girebilir kasaya, basariya göre.
Olayin esas boyutu bu. Aysal Devleti böyle bir anlasmaya ikna edebilirmiydi ? Bunun cevabi ise hayir olacak. Aysal´in bu projeyi elestirmesi de önemli degil. 2018´de gelirse elestire elestire kullanir o gelirleri.
4) Kesinlikle katılmıyorum. Her şeyden önce dursun ve yönetiminin bir işi doğru bir şekilde becerebileceklerine inanmıyorum. Sanki araziler mevzusu sorunsuz bir şekilde halloldu kulüp borç batağından kurtuldu gibi konuşuyorsun. Yok öyle bir şey. Daha önümüzdeki sürecin ne göstereceği belli değil. Sen kendi ağzınla söylüyorsun zaten Galatasaray tarihinin en vasıfsız en düşük profilli yönetimi iş başında diye öyle değil mi? Bunların yaptığı işe güvenerek mi plan program yapacak millet? En önemli konu araziler konusu ve bu anlaşma mevzusu üzerinde soru işaretlerinden şaibeden bol bir şey yok. Harcanan onca paraya rağmen transfer konusundaki maharetlerini zaten biliyorsun anlatmama gerek yok herhalde. Transfer ettikleri oyuncunun sözleşmesini UEFA'ya fakslamaktan aciz adamlardan bahsediyoruz burada. Önümüzdeki dönemde araziler konusunda her türlü kepazeliği yaşayabiliriz.
Yönetimin 2018´e kadar degisecegi icin, su anki yönetiminin durumu cokda önemli degil o konuda. Projede artik devletin elinde. Gelirlerin yenmesi bu yönetime düsmeyecek, o yüzden piranha gibi bekliyorklar diyorum.
Genel kuruldu kongreydi ne halde olduğunu zaten biliyoruz hatta kendi forumumuzdan da biliyoruz. O yüzden diyorum zaten kulüpteki mevcut dinozorlar genel kurul üyeleri kongre üyeleri üstüne bir de dursun yönetimi falan bunları biliyoruz. Bu yüzdendir ki mevcut durumda Aysal'ı beğenmeme reddetme gibi bir lüksümüz olduğunu düşünmüyorum. Aysal'ın başkanlığını da geçtim dursun denen garabetten bir an önce kurtulmalıyız yoksa sonumuz hiç iyi değil.
Dinazor diyorsunda, 78´lik Aysal dinazor degil mi ? Dinazorlarin baskani sayesinde ibra olmadi mi ? Dedigim gibi... Dursun istifa etse bile, kimse yerine gecmek istemez. Sorun orada, yoksa kendisine kalmazdi bu koltuk.
Kulübün maddi durumunu bilen, herkes adayliktan kacti.
Velhasıl kelam çok zor bir dönemden geçiyoruz. Riva ve Florya; Bizim iki kıymetlimiz. Bu kıymetleri yeteri kadar iyi değerlendiremeyip hatta peşkeş çekilmesine müsaade edip kaybeder ve üstüne bir de kronik borçlarımızı temizleyemezsek bir daha Galatasaray için güneş doğmaz açık konuşuyorum. Beni asıl korkutan endişelendiren de bu ihtimal zaten.
Oralar zaten peskes cekilecek, sadece cevabi bekleyen soru, kimin nemalanacagidir.
2011´den sonra sana bahsettigim imkanlardan dolayi, Galatasaray´a cok büyük maddi gelirleri oldu. Ve o dönem sadece profesyonellere ödenen paralar 300 Milyon TL idi. "Calinan" paralarin bir kismi orada yatmaktadir. Sen profesyonellere 300 Milyon TL ödüyorsun, onlar sana normal sirkette toplam 3 Milyar Lira civari para kazandirmalari gerek.
Paralar böyle böyle peskes cekiliyor zaten...
Galatasaray´in bana göre önü acik, ama maksimum verimde kullanamicaz o potansiyali...