Vazgeçemediğimiz Yiyecekler ve İçecekler

Cevap: Vazgeçemediğimiz Yiyecekler/İçecekler

cigKofte.jpg

:happynew:

Ben tantuniyi Mersin Mezitli'de yedim, gayet hoşuma gitmişti. Ankara'da yapılan tantuni üstüne en kral yemek gibi gelmişti daha doğrusu. Hem ucuz, hem lezzetli bir yemek bence.

Reyis bizde o yüzden bir önyargı vardır mesela ankara yemeklerine.bir kere adana kebap yiyelim dedik az daha kebaptan soğuyorduk ya.kebap olarak adlandırmadan yemek diye yedik onu yani.Kebapla alakası yoktu :yenieek:

Ucuzluğu için tercih edilebilir bir yemek tantuni evet.ama ünlü olacak özelliklere pek sahip değil gibi .Sıradan bence :yenieek:

Adana Gaziantep gibi iller dışında yemekleriyle ünlü olan bir yer olduğunu sanmıyorum ne yalan söyleyeyim.Hatayda bu illere dahil

Yalovada okuyorum ve arkadaş ziyareti ayağına İstanbul Bursa İzmir neresi varsa geziyorum mümkün mertebe.Orada övüle övüle bitirilemeyen yemeklerin hiçbiri bizm oraların yemeğiyle yarışamıyor ya.Aşırı derecede yavan geliyor her nedense

edit: muhabbeti okuyup başlığa aykırı entry girmişiz iyi mi :asd:

sıralamak gerekirse

1) adana kebap( soğan salatası olacak yanında.Öyle bulgur pilavı falan filan değil yani zaten yenmez bulgurla filan)

2) şırdan

3) annemin yaptığı kıymalı maydanozlu makarna ve börek

4) Adanada Virgo döner adında bir dönerci var.Efsane döner yapardı fakat çok bozdu.Eski halinden vazgeçemezdim ne yalan söyleyeyim

4)
kardes bu sirdan dedigin yiyecegin sekli bir acayipmis :asd:

İstanbul'a gelin kazığın kralını yiyin. :D

Reyis bizde o yüzden bir önyargı vardır mesela ankara yemeklerine.bir kere adana kebap yiyelim dedik az daha kebaptan soğuyorduk ya.kebap olarak adlandırmadan yemek diye yedik onu yani.Kebapla alakası yoktu :yenieek:

Ucuzluğu için tercih edilebilir bir yemek tantuni evet.ama ünlü olacak özelliklere pek sahip değil gibi .Sıradan bence :yenieek:

tantuni.jpg

Tantuni candır be usta ;)

Offf gece gece iyi olmadı bu :(

tantuni.jpg

Tantuni candır be usta ;)

Offf gece gece iyi olmadı bu :(

Bir gün Adanaya gel en kralından bulgur pilavsız Adana kebap yiyelim sonra tantuni hakkında yorumlarını alayım :D

Yaz tatillerimi mersinde geçiriyorum ben.Ya 1 tane yerim ya da yemem . o kadar cezbedici gelmiyor ne yalan söyleyeyim

Henüz yemedim.

Ama Çorum'lu bir arkadaşım düğünlere çok gittiğinden resim video çok göstermişti, dediğin gibi genelde düğünlerde 4-5 büyük küpte yapılan birşey. Ama bir gün gidip deneyeceğiz. Gelirim :)

Kazanlarda yapılıyor. Buhar ile pişiyor. Çok ama çok lezzetli. O zaman düğünüme beklerim. Tabi önce okul bitcek, askerlik bitcek, gelin bulcam falan filan. Az bekleyecen yani :D

Şırdan hakikaten mükemmel bir şey ancak çoğu kişi enteresan şeylere benzettiği için tercih etmez. Onu yakın akrabası bumbar da mükemmel bir lezzettir. Sakatat yiyen adam için tam bir ziyafet bu ikisi. Bol baharatlı, ekşili olacaktı şimdi :o

Şırdan hakikaten mükemmel bir şey ancak çoğu kişi enteresan şeylere benzettiği için tercih etmez. Onu yakın akrabası bumbar da mükemmel bir lezzettir. Sakatat yiyen adam için tam bir ziyafet bu ikisi. Bol baharatlı, ekşili olacaktı şimdi :o

:ayatollah::ayatollah::ayatollah::ayatollah::ayatollah::ayatollah::ayatollah:

Gece gece gerçekten olmadı bu.

tandir-kebabi_204829.jpg

Tandır kebabı.. Allah Allah.. :ayatollah:

Şırdan alkolden sonra lokum gibi gelir mideye. :D

20080125182808-500x500.gif
:happynew:

Geri