Zafer Demir
Parçalı Üye
- 30 Mayıs 2011
- 2.598
- 1.123
- 1.413
Cevap: Vazgeçemediğimiz Yiyecekler/İçecekler
evet
Adanalı mısın?
evet
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Adanalı mısın?
Ben tantuniyi Mersin Mezitli'de yedim, gayet hoşuma gitmişti. Ankara'da yapılan tantuni üstüne en kral yemek gibi gelmişti daha doğrusu. Hem ucuz, hem lezzetli bir yemek bence.
kardes bu sirdan dedigin yiyecegin sekli bir acayipmisAdana Gaziantep gibi iller dışında yemekleriyle ünlü olan bir yer olduğunu sanmıyorum ne yalan söyleyeyim.Hatayda bu illere dahil
Yalovada okuyorum ve arkadaş ziyareti ayağına İstanbul Bursa İzmir neresi varsa geziyorum mümkün mertebe.Orada övüle övüle bitirilemeyen yemeklerin hiçbiri bizm oraların yemeğiyle yarışamıyor ya.Aşırı derecede yavan geliyor her nedense
edit: muhabbeti okuyup başlığa aykırı entry girmişiz iyi mi
sıralamak gerekirse
1) adana kebap( soğan salatası olacak yanında.Öyle bulgur pilavı falan filan değil yani zaten yenmez bulgurla filan)
2) şırdan
3) annemin yaptığı kıymalı maydanozlu makarna ve börek
4) Adanada Virgo döner adında bir dönerci var.Efsane döner yapardı fakat çok bozdu.Eski halinden vazgeçemezdim ne yalan söyleyeyim
4)

kardes bu sirdan dedigin yiyecegin sekli bir acayipmis![]()
Gece 4 bira çak üstüne 2 şırdan keyiften 4 köşe olursun.Reyis bizde o yüzden bir önyargı vardır mesela ankara yemeklerine.bir kere adana kebap yiyelim dedik az daha kebaptan soğuyorduk ya.kebap olarak adlandırmadan yemek diye yedik onu yani.Kebapla alakası yoktu :yenieek:
Ucuzluğu için tercih edilebilir bir yemek tantuni evet.ama ünlü olacak özelliklere pek sahip değil gibi .Sıradan bence :yenieek:
![]()
Tantuni candır be usta
Offf gece gece iyi olmadı bu![]()
Henüz yemedim.
Ama Çorum'lu bir arkadaşım düğünlere çok gittiğinden resim video çok göstermişti, dediğin gibi genelde düğünlerde 4-5 büyük küpte yapılan birşey. Ama bir gün gidip deneyeceğiz. Gelirim![]()
Zaten kendi yemeklerinden başka bir yemekleri beğenen başka bir Adanalı görmedim bugüne kadar.![]()
Şırdan hakikaten mükemmel bir şey ancak çoğu kişi enteresan şeylere benzettiği için tercih etmez. Onu yakın akrabası bumbar da mükemmel bir lezzettir. Sakatat yiyen adam için tam bir ziyafet bu ikisi. Bol baharatlı, ekşili olacaktı şimdi![]()
Kartal, Yakacık'ta bir kebapçı özel bir kebap yapıyor.
Anlatamam yemeniz lazım. Yakınlarda olanlar varsa götürebilirim. :tiphat:
Yakacıkın neresinde kalıyor ?
merkezdemi ?