Vücut Geliştirme ve Yağ Eritme

şu başlıkta bile birbirlerini yiyenler olmuş helal olsun onlara :) yaza bomba gibi giriyorum yakında paylaşıcam :sunglasses:.en güncel ölçülerim ; Boy : 1.81 , Kg : 87 , Kol : 43,5 , Omuz : 134 , Göğüs : 115 , Bel : 85 , Yağ Oranı %11

Gençler geçen sene aşırı kilolu iken bu sene ciddi derecede zayıfladım ve ne kadar göbek olsa da işi kas boyutuna taşımaya karar verdim. Göbek sanırım 1-2 ay içinde ciddi bir çalışmayla ortadan kalkar. Yediklerimi azalttım ama öyle düzenli beslenme gibi bir şey yok. Şimdi yapmam gereken nedir? Spor salonuna gittim programda yardımcı olur musunuz diye sordum ağzını yuvarlaya yuvarlaya konuşunca pekte iplemediğine karar vererek çıktım. Şimdi gidip bir de yardımcı olmazlarsa düzensiz bir çalışma izlemiş olacağım ve dengesiz bir vücut olacak onuda istemiyorum. Bizim arkadaş sporu bırakınca 90 bedenli bir göğüse kavuştu o yüzden biraz da korkuyorum.

Edit: bir de l-carnitine kullansam faydası olur mu olursa hangi marka kullanmalıyım? Kullanırsam nereden almalıyım? :asd:

beyler protein tozu ile ilgili görüşleriniz nedir haftanın 4 günü sadece idmanlardan sonra 1 ölçek alsam zararını görürmüyüm?

Beyler göbek var bende yatmaktan göbek oldu, oruc tutuyorum. İftardan sonra aksamları 1 saat kossam eritmeye yardımcı olur mu ? İftarda çok yemiyorum

4 yıl evvel lise bittiğinde 75 kiloydum. 3 Ayda 15 kilo alıp 90 oldum. Sonra biraz daha alıp 95-96 ya çıktım ve neredeyse 4 yıl bu kilolarda dolandım.

Bu yıl okulun tatile girmesiyle birlikte spor salonuna başladım. 1 buçuk ayda 6 kilo verdim :D 89 kiloyum şu an. Boyum da 1.88

4 kilo falan daha verdikten sonra ağırlık çalışmaya başlayacağım.

l-carnitine kullansam faydası olur mu olursa hangi marka kullanmalıyım?

Ben de bunu sormuştum cevap alamadım.

İlaç filan kullanmayın.Kullanacaksanız da eğer bir ömür sporu bırakmayın.Yoksa neye döneceğinizi siz iyi bilirsiniz.

Arkadaşlar ben p90x programını yaptım. İlk tur bitti ilk etapta 8 kilo verdim bunun %90'ı yağ oldu.

3 ayın sonunda giden bu yağlardan sonra ilk 4 adonis kasım ortaya çıktı kollar, göğüs ve sırt belli oluyor ancak öyle hayallerde ki yada videolarda ki gibi muhteşem bir sonuç çıkmadı ancak 2 tur daha yaparsam o seviyelere gelebilecek bir potansiyel taşıyor program.

Programı hepinize tavsiye ederim.

Spordan 45 dk önce 2 kaşık fıstık ezmesi yemen aynı kapıya çıkacaktır. Bu sana enerji yapar lcarnitine ile yakacağın yağı sporda en doğal ve en temiz haliyle kendin yakarsın.

d6cd8224b8227b2042dd37f15043cf97.jpg

şöyle bir vücudu nasıl yaparım.

Arkadaşlar ben p90x programını yaptım. İlk tur bitti ilk etapta 8 kilo verdim bunun %90'ı yağ oldu.

3 ayın sonunda giden bu yağlardan sonra ilk 4 adonis kasım ortaya çıktı kollar, göğüs ve sırt belli oluyor ancak öyle hayallerde ki yada videolarda ki gibi muhteşem bir sonuç çıkmadı ancak 2 tur daha yaparsam o seviyelere gelebilecek bir potansiyel taşıyor program.

Programı hepinize tavsiye ederim.

Biraz açarmısın?

Programmı nerden buldun, bir tur ne kadar sürüyor?

90% yağ eritebilmek için sırf su ve protein yemen lazım.

Eğer 8 kilo yağ yaktıysan azmine hayranım dostum.

BlueTapa

beyler protein tozu ile ilgili görüşlerinizi alsam

Hızlı sonuç istiyorsan gerekli. Protein tozu olmadan antrenmanın %50'si işe yarıyorsa protein tozuyla %70-80'e çıkarırsın kat kütlesindeki verimi. Sadece antrenmandan sonra kullansan yeter zaten şu an için. Eğer param var dersen sabah uyandıktan sonra kullanabilirsin. Gece kaybettiğin proteini sağlarsın kolayca kaslarında yıkım olmaz. Protein tozunun bi zararı yok. Optimum Gold Whey fena değil. Bir ölçekteki protein oranına bakarak karar verebilirsin alacağın zaman. Bilindik markalardan şaşmamak lazım.

L-Carnitin'in işe yararlılığı bilimsel olarak kanıtlanmış bişey değil bildiğim kadarıyla. Ama muhakkak biraz da olsa etkisi vardır. Hardline'ın enerji içeceği gibi olanı vardı taurin falan da var içinde Carnifit adı. Onda taurin olduğu için enerji artışı da sağlıyor antrenmanda. 12'li alıp denemiştim zamanında hoşuma gitmişti tadı falan, mutlaka faydası da olmuştur. Tabi daha iyi markalar da var. Termojenik yağ yakıcıların daha iyi sonuç verdiği söyleniyor bu arada ama kullanmadım.

Bu arada eğer ağır kardiyo antrenmanı yapmıyorsan L-Carnitin bi işe yaramaz. Oturduğun yerde etkisi olan bi ürün değil, sağlam kardio setleri çıkarman lazım. Bunu yapınca kendiliğinden yakarsın yağları zaten.

Yeterince et yumurta vs. yiyorsan gereksiz.

BlueTapa

Yeterince et ve yumurtayı bırak yemek yemiyorum artık. Sanki her yediğim anında kilo yapıyormuş gibi geliyor bana. 1 senedir spor yapmadan ( işe giderken 20 dakika gidiş 20 dakika dönüş yürüyorum) sadece yemeği keserek ciddi kilo verdim. Her gören daha fazla verme direkt kasa çalış basıl olsa erir dedi. Bakalım bu ay spor salonuna yazılmayı planlıyorum lakin sıkı çalışmayı kaldıramayacağımdan dolayı l- cartine kullanmayı düşündüm.

Biraz açarmısın?

Programmı nerden buldun, bir tur ne kadar sürüyor?

90% yağ eritebilmek için sırf su ve protein yemen lazım.

Eğer 8 kilo yağ yaktıysan azmine hayranım dostum.

BlueTapa

Öncelikle bana ilham veren videoyu paylaşmak isterim.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=AoKsJCBGawk[/media]

Programı net üzerinden araştırırken buldum ABD'de çok popüler bir program sipariş ile DVD seti ve ekipmanları kargo ile alına biliyor. Ben malum ortamdan indirdim.

Gerekli donanım Barfiks barı ( yoksa direnç yayı) dumbel ve yoga matı.

Program 3 aylık bir takvimden 3 ayrı fazdan oluşuyor. Lean ve Classic takvimi var. Lean daha çok yağ yakımı ve kardiyo üzerine classic programı daha çok yağ yakımı kütle kazanımı üzerine.

Ben classic takvimi seçtim.

https://store.donanimhaber.com/0d/c8/b2/0DC8B206E6DF7EC74DC86E5F5114C2C3.png

Takvimde göreceğin üzere haftada 6 gün her gün ayrı bir spor programı var. İndirdiğin/aldığın programda ilgili videoyu açıyorsun ve karşılıklı olarak yapmaya başlıyorsun. Videolar ortalama 1 saat sürüyor ve programın yapıcısı olan Tony Horton ve ekibi ile karşılıklı spor yapıyorsun ki Tony Horton muhteşem esprili ve sempatik bir adamdır zamanın çok eğlenceli ve bir o kadar zor geçiyor.

1 saat boyunca bir sürü çeşitli hareket yapıyorsun bunlar 1-1,5 ya da 30 sn süren hareketler bu çeşitlik açısından hiç canın sıkılmıyor ama canında çıkıyor.

İlk gün sürekli barfiks sürekli şınav çekiyorsun.

Yarın daha detaylı yazacağım şuan zamanım pek yok.

Yağ yakımına gelince tabi kide diyet ve protein ağırlıklı beslenme gerçekleştirdim. Günde 3.5 lt su içiyorum. Program gerçekten çok zor olduğu için sporda çok fena kalori harcıyorsun. (ilk başlarda ağlayacak noktaya geliyorsun)

Hızlı sonuç istiyorsan gerekli. Protein tozu olmadan antrenmanın %50'si işe yarıyorsa protein tozuyla %70-80'e çıkarırsın kat kütlesindeki verimi. Sadece antrenmandan sonra kullansan yeter zaten şu an için. Eğer param var dersen sabah uyandıktan sonra kullanabilirsin. Gece kaybettiğin proteini sağlarsın kolayca kaslarında yıkım olmaz. Protein tozunun bi zararı yok. Optimum Gold Whey fena değil. Bir ölçekteki protein oranına bakarak karar verebilirsin alacağın zaman. Bilindik markalardan şaşmamak lazım.

renktaş zararlı diyorlar protein tozu

gerçi ben 45 gün musletech gainer+kreatin kombini kullandım ondan zararlımıdır?

Geri
Üst Alt