Mustafa Ünal
Büyük Kaptan
- 18 Haziran 2011
- 25.946
- 12.884
- 2.538
Selçuk ve Burak, Galatasaray'ın önündeki 5 yıl içerisindeki en büyük problemi olacak
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
A. Burada izlenecek strateji 'feda' değil, 'zeka' olmalı. Zeka sezonu yaşamalıyız. Nasıl? Feda sezonu eldeki iyi oyuncuların satılmasıyla tanınır. Biz öyle yapmayacağız. Elimizde 40'a yakın sözleşmeli futbolcu var. Bu sayıyı Seçim gününden itibaren ve gelecek sezon dahil olmak üzere 23-24'e indirmeliyiz. Para kazanmak için Sneijder ve Muslera'yı değil tam tersi, Engin, Eboue, Veysel, Umut, Sabri, Selçuk,Yasin, Yiğit, Salih Dursun, Amrabat, Ontivero, Dany Burak, Melo(itiraz olacağını biliyorum ama miadını doldurdu artık), Umut, Zan, Dzemaili, Pandev vb. oyuncuları elden çıkararak. Az sayıda, düşük kontratlı ama iyi oyuncular almalıyız. Bu kadar kolay mı demeyin inanın kolay. Tek sıkıntı Selçuk ve Burak ikilisinin sözleşmelerinedn dolayı nasıl gönderileceği olabilir.
Galatasaray Kongresi ile diğer Kongreler arasında en ufak bir fark görmüyorum. Hepsi çıkar çevrelerinin çeşitli afaki kelimelerle, kendi hegemonyalarını meşrulaştırdığı yapılar. Zira kulüp dışındaki ilişkilerine bakarsan it kopuk dediğin adamların neredeyse tamamıyla el ele kol kolalar.
Yönetim nasıl yapacak bunu? Güzül soru. Tüzük hazırlayacak ve yasal yollardan mevcut tüzüğü Danıştay'a götürecek. Son derece anti-demokratik bir yapı. Tam bir orta çağ mantığı. Derebeyi mi dersiniz, Ayan mı dersiniz artık bilemem ama kulüp feodal bir anlayışta yönetiliyor. 'mavi kan taşıyan' aristokratların elinde.
1. Mali tablo düzeltilmesi acilen. ( riva + florya sat gitsin. Artıya gecer kulüp )
2. 1-2 yeni arsa alınmalı ki uzun vaadede bir rivan olsun. ( 30-60 yıl sonra riva değerini bula bilecek bir değer )
3. Alt yapı düzenlenmesi ve yılda en az 5-10 milyon buraya yatırım yapılması . Yurt dışından elit seviyede olan alt yapı hocaları getirilmeli. Ve onları denetleyen pro özel alt yapı Ceosu.
( uzun ve orta vaadede meyvesini ala bileceğimiz en hayati önemi taşıyan projedir bence)
4. Kısa vaaadede hoca değişikliği. Galatasarayımızı bilen, beklentileri karşılaya bilen, futbol mentalite anlamında bizim ne beklediğimizi bilen bir hoca tercihi yapılmalı.
Alt yapı projesi benim gözümde 100 tane hagi x 100 tane sneijder eder. Ama doğru yapılması gerekir. 10 milyonda okadar çok sayılmaz. Ilerde istikrarlı çekilde futbolda başarı yakalayacaksın bu çekilde. 10 yılda 100 milyon yatıracaksın ama uzun vaadede hem maddi hemde manevi başarı olarak 10 katanı geri alacaksın.
Yeni yonetimden beklentim de Ottmar Hitzfeld'u futbol direktoru, genc kaliteli bir antrenoru(Tuchel mesela) de teknik direktor olarak atamalari. Isimler farkli olabilir ama hem kisa hem de uzun vadede basarinin boyle gelecegini dusunuyorum.