Üye Görüşü Yeni Yönetimden Beklentileriniz Nelerdir?

Selçuk ve Burak, Galatasaray'ın önündeki 5 yıl içerisindeki en büyük problemi olacak

prandelliyi kov tolunayı getir yemin ederim süper olur

A. Burada izlenecek strateji 'feda' değil, 'zeka' olmalı. Zeka sezonu yaşamalıyız. Nasıl? Feda sezonu eldeki iyi oyuncuların satılmasıyla tanınır. Biz öyle yapmayacağız. Elimizde 40'a yakın sözleşmeli futbolcu var. Bu sayıyı Seçim gününden itibaren ve gelecek sezon dahil olmak üzere 23-24'e indirmeliyiz. Para kazanmak için Sneijder ve Muslera'yı değil tam tersi, Engin, Eboue, Veysel, Umut, Sabri, Selçuk,Yasin, Yiğit, Salih Dursun, Amrabat, Ontivero, Dany Burak, Melo(itiraz olacağını biliyorum ama miadını doldurdu artık), Umut, Zan, Dzemaili, Pandev vb. oyuncuları elden çıkararak. Az sayıda, düşük kontratlı ama iyi oyuncular almalıyız. Bu kadar kolay mı demeyin inanın kolay. Tek sıkıntı Selçuk ve Burak ikilisinin sözleşmelerinedn dolayı nasıl gönderileceği olabilir.

Fazla iyimser sin kardes...

Kontratlar Turkiyede saglam meblaglar karsiliginda imzalaniyor. Bu saydigin hangi futbolcu burada kazandiginin baska bir kulüpte kazanir?

Önümüzdeki Eboue Sabri Engin Yigit örneklerini ne cabuk unuttun? Adamlar oynamayacaklarini bile bile, kadro disi kalacaklarini bile bile gitmediler.

Yönetimden beklentilerim:
Camura saplandik burdan cikilacagini düsünmüyorum.
Zaten gelen yönetim gecici bir yönetim, adamlarin kendilerinden beklentileri yok ki benim onlardan beklentim olsun...

Ama Haziran 2015 de yeni secim yapilir ve dogru dürüst bir yönetim gelirse
1. Kadro temizligi yapilmasi. Ama böyle kendine kulüp bulamadin git A2 takimla oyna seklinde degil. Gitmiyorsa kadro'da mecburen kalacak ve ondan faydalanmaya calisilacak. Kontrati biten 31 yasina varmis hic bir oyuncuya 1 yillik kontrat'tan fazla imzalanmamsi.
2. Alt yapiya yatirim yapilmasi, yabanci siniri kalksa dahi. Türkiye'de 20-30 galatasaray okullari acilmali, takim olusturup yerel liglerde oynamali bu gencler. Avrupa'da Almanya, Isvicre, Hollanda, Belcika, Fransa yi tarayacak scoutlar, 15-16-17 yasinda'ki yetenekli türkleri Istanbul'a getirmek.
3. Hajrovic gibi rezalet hikayelerde yönetim'in kelle koparmasini isterim. Hala suclu yok ortada!?
4. Galatasaray'in paralari carcur edilmesin artik.
5. Profesyonel ve akilli yönetimler isterim. Hata üzerine hata, sacmalamayan yonetim isterim...

Hangi yönetim gelirse gelsin Prandelli' yi göndermeyecek. Bu sebeple bu husus yeni sezona kalacak.

Yukarıda yazdığım şu aşamada olmayacağı için önceliği mâli alanda reform, yüksek ve süresi uzun kontratların yapılmaması ve futbolcu seçimlerinde menejer tavsiyesi değilde iyi olanını bulmak.

GT-I9300 Tapatalk

şu oyuncuların paraları ödenmedi muhabbetini bitirsin
birde başarı tabiki

çok net prandelli gitsin, Ersun, Denizliden birini sezon sonuna kadar getirsinler hazır hala ligde zirvedeyken

öncelikle Galatasaray ın Avrupa takımı olduğunun farkında olan Avrupa da başarının çok önemli olduğunu idrak eden Avrupa maçında bir takımdan 4 yediği zaman Galatasaray taraftarının ligdeki mağlubiyetten 10 kat daha fazla üzüldüğünü bilecek bizim için lig daha önemli tarzında bir açıklama yapıp fenerli teknik adamlar gibi konuşmayacak bir teknik adam getirilmeli !!! gerekirse sözleşme imzalanırken xamax maçındaki ali sami yen deki taraftarın sevinci ağlaması coşkusu gösterilmeli !!!

Galatasaray Kongresi ile diğer Kongreler arasında en ufak bir fark görmüyorum. Hepsi çıkar çevrelerinin çeşitli afaki kelimelerle, kendi hegemonyalarını meşrulaştırdığı yapılar. Zira kulüp dışındaki ilişkilerine bakarsan it kopuk dediğin adamların neredeyse tamamıyla el ele kol kolalar.

Yönetim nasıl yapacak bunu? Güzül soru. Tüzük hazırlayacak ve yasal yollardan mevcut tüzüğü Danıştay'a götürecek. Son derece anti-demokratik bir yapı. Tam bir orta çağ mantığı. Derebeyi mi dersiniz, Ayan mı dersiniz artık bilemem ama kulüp feodal bir anlayışta yönetiliyor. 'mavi kan taşıyan' aristokratların elinde.

Silah/uyusturucu tuccarlariyla ve daha bircok pis is yapan adamla dolu Fenerbahce genel kurulluyla bizim genel kurul arasinda fark gorememek icin ilginc bir acidan bakmak lazim.

Fener kongresi ile bizim kongre arasinda en ufak fark yok demek Selcuk'a les, Burak kazma futbolcu diyenlerin yaptigindan daha buyuk bir edepsizlik ornegi.

Kulup disindaki iliskilerini ne kadar biliyorsun ki bunlarin el ele kol kolalar diyorsun. Kac tane kongre uyesi taniyorsun ayrica. Turkiye'de Galatasaray lisesinin vizyonuna sahip, verdigi kulturu hazmetmis insan bulmak cok zor. O yuzden de uye olmak zor diger kuluplere gore.

Yeni yonetimden beklentim de Ottmar Hitzfeld'u futbol direktoru, genc kaliteli bir antrenoru(Tuchel mesela) de teknik direktor olarak atamalari. Isimler farkli olabilir ama hem kisa hem de uzun vadede basarinin boyle gelecegini dusunuyorum.

1. Mali tablo düzeltilmesi acilen. ( riva + florya sat gitsin. Artıya gecer kulüp )
2. 1-2 yeni arsa alınmalı ki uzun vaadede bir rivan olsun. ( 30-60 yıl sonra riva değerini bula bilecek bir değer )
3. Alt yapı düzenlenmesi ve yılda en az 5-10 milyon buraya yatırım yapılması . Yurt dışından elit seviyede olan alt yapı hocaları getirilmeli. Ve onları denetleyen pro özel alt yapı Ceosu.
( uzun ve orta vaadede meyvesini ala bileceğimiz en hayati önemi taşıyan projedir bence)

4. Kısa vaaadede hoca değişikliği. Galatasarayımızı bilen, beklentileri karşılaya bilen, futbol mentalite anlamında bizim ne beklediğimizi bilen bir hoca tercihi yapılmalı.

Alt yapı projesi benim gözümde 100 tane hagi x 100 tane sneijder eder. Ama doğru yapılması gerekir. 10 milyonda okadar çok sayılmaz. Ilerde istikrarlı çekilde futbolda başarı yakalayacaksın bu çekilde. 10 yılda 100 milyon yatıracaksın ama uzun vaadede hem maddi hemde manevi başarı olarak 10 katanı geri alacaksın.

Son düzenleme:
Çok anlamlı..

Ekli dosyalar

• B0o3zoICYAA9ii4.jpg-large.webp
    B0o3zoICYAA9ii4.jpg-large.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
1. Mali tablo düzeltilmesi acilen. ( riva + florya sat gitsin. Artıya gecer kulüp )
2. 1-2 yeni arsa alınmalı ki uzun vaadede bir rivan olsun. ( 30-60 yıl sonra riva değerini bula bilecek bir değer )
3. Alt yapı düzenlenmesi ve yılda en az 5-10 milyon buraya yatırım yapılması . Yurt dışından elit seviyede olan alt yapı hocaları getirilmeli. Ve onları denetleyen pro özel alt yapı Ceosu.
( uzun ve orta vaadede meyvesini ala bileceğimiz en hayati önemi taşıyan projedir bence)

4. Kısa vaaadede hoca değişikliği. Galatasarayımızı bilen, beklentileri karşılaya bilen, futbol mentalite anlamında bizim ne beklediğimizi bilen bir hoca tercihi yapılmalı.

Alt yapı projesi benim gözümde 100 tane hagi x 100 tane sneijder eder. Ama doğru yapılması gerekir. 10 milyonda okadar çok sayılmaz. Ilerde istikrarlı çekilde futbolda başarı yakalayacaksın bu çekilde. 10 yılda 100 milyon yatıracaksın ama uzun vaadede hem maddi hemde manevi başarı olarak 10 katanı geri alacaksın.

Çatalca taraflarından riva büyüklüğünde yeni bi arazi almak lazım,

hatta illa istanbul olması da şart değil, ilerde değerlenebilecek her yerden alınabilir,

şikecilerin düzcedeki tesisleri gibi biz de izmit,sakarya,çanakkale gibi istanbula ve denize yakın yerlerden arsa almalıyız..

Yeni yonetimden beklentim de Ottmar Hitzfeld'u futbol direktoru, genc kaliteli bir antrenoru(Tuchel mesela) de teknik direktor olarak atamalari. Isimler farkli olabilir ama hem kisa hem de uzun vadede basarinin boyle gelecegini dusunuyorum.

Diğer mesajınla hem fikir değilim ama detayları konuyu dağıtır.

Ancak bu mesajındaki fikrinle %100 mutabıkım. Ancak bu adamları Türkiye'de kaldıracak yönetim çok zor. Zira bizim yönetimler başarıda en önde başarısızlıkta en arkada olmak isterler. Son 6-7 aydır mesela seçim dışında hiç bir yöneticimiz çıkıp da takımda ne oluyor konuşmuyor. Ama 1 sene önce kanal kanal geziyorlardı. Şimdi bu tür bir yapılanma bunları Florya'dan filan dışlayacağı için hoşlanmazlar.

Acı olan şu ki biz bir çok kişi hala bu tür bir yapılanma yerine Albayrak'ın futbolcuları pışpışlamasından medet umuyor.

Istikrarlı başarı sadece ve sadece alt yapıdan gelir. Paran yoksa real madrid gibi.
Barca, bayern, dortmund . Bunlar zamanında alt yapı projesini üretmişler ki şimdi istikrarlı çekilde üst seviyedeler her sene hemen hemen.
Alt yapı takımların ve A takımın hepsi aynı system ve mentalite üzerinde eğitilmeli.
Al sana makine gibi işleyen bir futbol camiası.

Edit : Galatasaray b takımı kurup ptt ligine kadar çıkartılması ve orda alt yapıdaki oyuncuların 2-3 sene aynı systemde pişmelerini sağlanması. Sonra git en hazırlarını al monte et A takıma.
Çok zor değil bunlar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt