Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yahu geçin bu ayakları ne 8 i dünyada bu kadar abuk sabuk pas hatası yapan , oyun kuramayan , top kaybı yapan , şut çekmeden 1 haber olan 8 numara mı var.
Devamlı iki maçı söylüyorlar. Kasımpaşa maçında kendi aptallığı yüzünden yoktu. Bunun dışında 15 tane deplasman maçı daha oynadık. İyi idik diyebileceğimiz iki maç hatırlıyorum Kayseri ve Fener deplasmanları. Kayseri deplasmanında var mıydı Belhanda tam hatırlamıyorum. Fener deplasmanında ise yine hayalet gibiydi. Bu adam madem bu kadar önemli bir oyuncu, neden bir tane olsun deplasman maçında takımı ateşleyip maçı koparıp almadı? Sivas maçını bile çeviremedik yahu. İç saha maçlarını takım zaten tribünler ile birlikte alıyordu ve o maçların da bir çoğunda ortaya çok ekstra bir şeyler koymadı.

Sivas ve kasimpasa maclarinda gorduk Belhandasiz nasil oynadigimizi.

10 numaradan ziyada 8 numara olarak gormeniz lazim kendisini

Tamam işte yerinde oynayacak adam olmadığı için sıkıntı çektik. Tolga'yla Selçuk'la sıkıntı çekmemiz normal zaten. Bu Belhanda'nın iyi oynadığını göstermez, kötünün iyisi olduğunu gösterir..

Belhandanin yaptigini Tolga da yapabilir bence ama kafadan sorunlu herif

Deplasmanda 0 gol 0 asist yapan bir ofansif orta saha topçusunu tutup olmadığı iki maç üzerinden savunmak ne diyeceğimi şaşırdım

Nasil tahrik? Mesela dun bir suru kisi Ercan'a tahrik ediyorsun, ortaligi karistiriyorsun, sen gelmeden once huzur vardi, ne yapmaya calisiyorsun, sunu konudan atin, illa kufur mu edelim falan dedi.

Adam ne dedi? Belhanda iyi topcu, Fernando kotu topcu. Bu tahrik falan degildir.

Sertan'in bana tarikat basliginda yaptigina benziyor. Fikir yani. Eger bir dusunceden tahrik oluyorsan bu senin sucundur, dusunceyi ortaya atanin degil.

Senin tarikat başlığında yazdıkların tamamen fikirdi zaten. Ve en önemlisi samimi bir şekilde düşüncelerini yazıyordun. Art niyetli değildin o yüzden sana laf edenlere tepki gösterdim ben de zaten.

Ne kadar saçma ve yanlış da olsa "Belhanda iyi, Fernando kötü" ifadesi fikirdir dediğin gibi. Ama yazan kişinin amacı fikirlerini paylaşmak değil. Şunu okursan daha iyi anlarsın ne demek istediğimi:

Gerilediğini kabul etmeyen yok zaten.

Ercan'ın niyeti samimi bir eleştiri yapmak olmadığı için tepki gösteriliyor. Başından beri belli neden Fernando'ya salladığı. Ona rağmen doğru düzgün cevaplar yazıldı kendisine. Zor bir sakatlıktan çıktı ve kendi bölgesinde oynamıyor dedik. Bu adamın kalitesi belli bu kadar gömecek bi durum yok dedik.

O ise en küçük şeyde tahrik etmeyi sürdürdü sezon boyunca. Bu sezonun ilk resmi maçından önce dönüp aynı şeyleri yapması da her türlü tepkiyi hak ediyor kimse kusura bakmasın.

Onun dışında Fernando'nun form düşüklüğünü, gerekirse yerine Donk'un oynatılabileceğini vs adam akıllı konuşmak isteyen varsa sonuna kadar makul bir şekilde konuşulur bu başlıkta zaten.

Fernando'nun geçen sezonun ilk yarısındaki haline çok ihtiyacımız var..

Gerçi sana daha önce de söylemiştim Ercan'ın durumunu neden hala adamın sadece fikir belirttiğini söylüyorsun anlamıyorum.

Senin tarikat başlığında yazdıkların tamamen fikirdi zaten. Ve en önemlisi samimi bir şekilde düşüncelerini yazıyordun. Art niyetli değildin o yüzden sana laf edenlere tepki gösterdim ben de zaten.

Ne kadar saçma ve yanlış da olsa "Belhanda iyi, Fernando kötü" ifadesi fikirdir dediğin gibi. Ama yazan kişinin amacı fikirlerini paylaşmak değil. Şunu okursan daha iyi anlarsın ne demek istediğimi:

Gerçi sana daha önce de söylemiştim Ercan'ın durumunu neden hala adamın sadece fikir belirttiğini söylüyorsun anlamıyorum.
Ne belirtiyorum ne yani Fernando iyimi oynuyor yada bir umutmu veriyor şu haliyle
Korkmayın kötü diyin kimseye birşey olmaz kötü demekle

Misal şundan. Belhanda kırmızı kart gördüğü zaman, ki bu kırmızı kartları neden gördüğü malum, buna rağmen bile bu adama toz kondurmuyorsun, hatayı hakemlere ve rakibe yüklüyorsun, ama maç içinde sarı kart gören Fernandoya bu yüzden bir çok laf ediyorsun.

Cunku oyle

Tahrik etmek adina ne yapiyor ki? Uslubunu kendisine saldirilana kadar bozmuyor, hakaret etmiyor. Nasil tahrik edebilir yani cidden anlamiyorum. Ayrica hicbir zaman kendine saldirilmadiginda birine saldirdigina da sahit olmadim.

Tahrik etmek için saldırmasına gerek yok. Kendisi Belhanda'yı herkese inat bir tavırla anlamsızca savunanlardan birisiydi zaten. Biliyorsun bunlar Belhanda'ya her fırsatta haksız yere saldırıldığını falan düşünüyorlar. Ercan da o dönem en çok sevilen oyunculardan birini, Fernando'yu hedef seçti. Sakatlıktan yeni yeni dönüyordu. Çok iyi bir Kadıköy deplasmanı geçirmişti, ardından Gençlerbirliği maçında da mükemmel oynamıştı. Daha form düşüklüğü yoktu yani ortada. Fakat o maçtan sonra yediğimiz golü öne sürerek hafta boyunca bu başlığa gelip laf attı Fernando'ya. Kullandığı ifadelerden vs çok net anlaşılıyordu neden yaptığı. Güya Belhanda'ya yapılan haksızlıkları herkesin sevdiği oyuncuya yapmak. Ve istisnasız her maç sonunda devam etti buna.

Çünkü öyle diyorsun da değil; fikir belirten adam, kötü niyetli olmayan adam son dakikada kırmızı yiyen Belhanda'yı savunurken müthiş mücadele ederek oynayan Fernando o sırada sakatlandı diye laf etmez. Tudor dönemindeki büyük maçlarda Fernando'ya suç atmaz. 1 hafta boyunca laf ettiği Gençlerbirliği maçında yediğimiz golün asıl sorumlusu; Fernando'ya sürekli söylediği ağır, koşamıyor gibi vasıfların fazlasıyla olduğu Maicon'u beğenmez. Onlarca örnek sayarım sana böyle.

Şimdi de çıkmış gerçeklerden kaçmayın, kötüye kötü diyin yazarak aklımızla dalga geçiyor. Her türlü kötülüğüyle Belhanda'yı savunan adam diyor bunu. Zaten Fernando'nun formsuz olduğunu kabul etmeyen yok koca forumda. Donk'un geçen sezonun ikinci yarısında ve bu sezon öncesinde daha iyi bir görüntü çizdiğini inkar eden de yok. Bunları çok iyi bildiği halde kendisi gerçekleri haykırıyor da biz kabullenemiyormuşuz gibi davranıyor hala..

İlk günden beri devam eden kanser tartışma hala bitmemiş yav. Neyse Kral yine bu akşam çoşturup çıldırtacak bizi.

Tahrik etmek için saldırmasına gerek yok. Kendisi Belhanda'yı herkese inat bir tavırla anlamsızca savunanlardan birisiydi zaten. Biliyorsun bunlar Belhanda'ya her fırsatta haksız yere saldırıldığını falan düşünüyorlar. Ercan da o dönem en çok sevilen oyunculardan birini, Fernando'yu hedef seçti. Sakatlıktan yeni yeni dönüyordu. Çok iyi bir Kadıköy deplasmanı geçirmişti, ardından Gençlerbirliği maçında da mükemmel oynamıştı. Daha form düşüklüğü yoktu yani ortada. Fakat o maçtan sonra yediğimiz golü öne sürerek hafta boyunca bu başlığa gelip laf attı Fernando'ya. Kullandığı ifadelerden vs çok net anlaşılıyordu neden yaptığı. Güya Belhanda'ya yapılan haksızlıkları herkesin sevdiği oyuncuya yapmak. Ve istisnasız her maç sonunda devam etti buna.

Çünkü öyle diyorsun da değil; fikir belirten adam, kötü niyetli olmayan adam son dakikada kırmızı yiyen Belhanda'yı savunurken müthiş mücadele ederek oynayan Fernando o sırada sakatlandı diye laf etmez. Tudor dönemindeki büyük maçlarda Fernando'ya suç atmaz. 1 hafta boyunca laf ettiği Gençlerbirliği maçında yediğimiz golün asıl sorumlusu; Fernando'ya sürekli söylediği ağır, koşamıyor gibi vasıfların fazlasıyla olduğu Maicon'u beğenmez. Onlarca örnek sayarım sana böyle.

Şimdi de çıkmış gerçeklerden kaçmayın, kötüye kötü diyin yazarak aklımızla dalga geçiyor. Her türlü kötülüğüyle Belhanda'yı savunan adam diyor bunu. Zaten Fernando'nun formsuz olduğunu kabul etmeyen yok koca forumda. Donk'un geçen sezonun ikinci yarısında ve bu sezon öncesinde daha iyi bir görüntü çizdiğini inkar eden de yok. Bunları çok iyi bildiği halde kendisi gerçekleri haykırıyor da biz kabullenemiyormuşuz gibi davranıyor hala..

Tahrik etmek icin saldirmasina gerek var yoksa suc tahrik olandadir. Mesela sen sokakta yururken bir kiza gozun takilsa o da bagirmaya baslasa beni tahrik ediyor diye (guleceksin ama bunun yasandigini gordum, Turkiye'de degil), suclu kim olur? Tahrik agir ve gercek bir suctur, yalniz sadece karsidaki kisiyi bilerek ve istegi disinda rahatsiz etmekle mumkundur. Forumda ortaya atilan bir fikri gerizekalica, sacma, gulunc bulabilirsin ama hakaret/hakaret imasi yoksa tahrik de yoktur.

Kafanda boyle bir senaryo kuramazsin. Belhanda'yi begeniyorsa tabii ki yersizce saldirildigini dusunecek ki gercekten de yersizce saldiriliyor her Allah'in gunu bu basliga birileri gelip "cop, kazma, git artik, satsak da kurtulsak" diyor. Hazirlik macinda takim dokuluyor, olay Belhanda'yi nasil kovacagiza geliyor. Begendigim icin soylemiyorum bunu, kesinlikle ama kesinlikle elestirilmesi gerektiginden daha fazla elestiriliyor. Yine de elestirenlere bir sey demiyorum cunku istediklerini yapabilirler.

Benzer sekilde Fernando sakatlik donusu Belhanda'dan iyi falan oynamadi. Hatta bence sakatlik sonrasi orta sahadaki en kotu oyuncumuz Fernando'ydu. (Kadikoy'de iyi oynamadi ayrica.) Belhanda'nin en kotu oyuncu oldugunu dusunenler her gun buraya gelip laf edebilir de Ercan Fernando'ya laf edemez mi? Eder. Kimse de bir sey diyemez.

Fernando ve Maicon ayri mevkilerin topculari. Farkli sekilde degerlendirilir. Mesela biri dese ki ben Serdar'i cok begeniyorum ama Eren'i hic begenmiyorum cunku Eren gol atamiyor, sen ona "Ee Serdar da atamiyor???" der misin? Dememelisin.

Benim icin kim gercekten iyi oynamis kim kotu oynamis onemsiz. Fikir beyan etmek disinda bir sey yapmiyor. Sebeplerini de sunuyor. Sen de bu fikirleri begenmeyip diyorsun ki "Yaww bunu bizi cildirtmak icin yapiyosun boyle fikir mi olur? Konudan atilmalisin." Bunun adi tahammulsuzluk, sansurculuk, yasakciliktir. Forumda buna yer yoktur.

Gorusune saygi gostermek zorunda degilsin ama gorusunu bildirme hakkina saygi gostermek zorundasin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt