Tahrik etmek icin saldirmasina gerek var yoksa suc tahrik olandadir. Mesela sen sokakta yururken bir kiza gozun takilsa o da bagirmaya baslasa beni tahrik ediyor diye (guleceksin ama bunun yasandigini gordum, Turkiye'de degil), suclu kim olur? Tahrik agir ve gercek bir suctur, yalniz sadece karsidaki kisiyi bilerek ve istegi disinda rahatsiz etmekle mumkundur. Forumda ortaya atilan bir fikri gerizekalica, sacma, gulunc bulabilirsin ama hakaret/hakaret imasi yoksa tahrik de yoktur.
Kafanda boyle bir senaryo kuramazsin. Belhanda'yi begeniyorsa tabii ki yersizce saldirildigini dusunecek ki gercekten de yersizce saldiriliyor her Allah'in gunu bu basliga birileri gelip "cop, kazma, git artik, satsak da kurtulsak" diyor. Hazirlik macinda takim dokuluyor, olay Belhanda'yi nasil kovacagiza geliyor. Begendigim icin soylemiyorum bunu, kesinlikle ama kesinlikle elestirilmesi gerektiginden daha fazla elestiriliyor. Yine de elestirenlere bir sey demiyorum cunku istediklerini yapabilirler.
Benzer sekilde Fernando sakatlik donusu Belhanda'dan iyi falan oynamadi. Hatta bence sakatlik sonrasi orta sahadaki en kotu oyuncumuz Fernando'ydu. (Kadikoy'de iyi oynamadi ayrica.) Belhanda'nin en kotu oyuncu oldugunu dusunenler her gun buraya gelip laf edebilir de Ercan Fernando'ya laf edemez mi? Eder. Kimse de bir sey diyemez.
Fernando ve Maicon ayri mevkilerin topculari. Farkli sekilde degerlendirilir. Mesela biri dese ki ben Serdar'i cok begeniyorum ama Eren'i hic begenmiyorum cunku Eren gol atamiyor, sen ona "Ee Serdar da atamiyor???" der misin? Dememelisin.
Benim icin kim gercekten iyi oynamis kim kotu oynamis onemsiz. Fikir beyan etmek disinda bir sey yapmiyor. Sebeplerini de sunuyor. Sen de bu fikirleri begenmeyip diyorsun ki "Yaww bunu bizi cildirtmak icin yapiyosun boyle fikir mi olur? Konudan atilmalisin." Bunun adi tahammulsuzluk, sansurculuk, yasakciliktir. Forumda buna yer yoktur.
Gorusune saygi gostermek zorunda degilsin ama gorusunu bildirme hakkina saygi gostermek zorundasin.