#17 Burak Yılmaz (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #17 Burak Yılmaz

Bakalım Burak Yılmaz'ın gitme ihtimali bazı önyargılıların kararlarını değiştirebilecek mi?

"umut bulutun sezon sonu bonservisi alınsın mı?" (yada buna yakın) bir sayfa açılmıştı (ki o dönemde burakta gayet iyi performans gösteriyordu) oraya bakabilirsin.bakalım o zaman da aynı şeyleri söylemişmiyiz söylememişmiyiz? kusura bakma da bizi başkaları gibi skor odaklı olarak konuşanlarla karıştırma.o dönemde ne söylediysem şimdi de aynı şeyi söylüyorum.nasıl herkes hamite giydirirken takıma faydalı olduğunu söylüyorsak,nasıl amrabata giydirirlerken onun da takıma faydalı olduğunu söylüyorsak (en azından şu an elimizde ki kadro içerisinde) burak iyi performans gösterirken de kötü performans gösterirken de aynı şeyleri söylüyoruz.siz şunu kaçırıyorsunuz.sanıyorsunuz ki burak kötü performans gösterdiği için performansını eleştiriyoruz.işte burada yanılıyorsunuz.bizim eleştirdiğimiz burakın maç performansı değil genel eksiklik ve hataları.maalesef burak hiç bir dönemde ayağında top tutan,takımı rahatlatan,arkadaşıyla ver-kaç yapan,arkadaşına duvar olan,oyunu takip edip ofsayta kalmayan,rakibe ilerde pres yapan bir oyuncu olmadı.bizim eleştirdiğimiz noktalar bu.o yüzden bence sapla samanı karıştırmayın ve bizim burak kötü performans gösterdiği için eleştiri yaptığımızı düşünmeyin.

Bende onu diyorum işte neden Schalke maçından sonra yoktunuz burda yada ne bilim gol attığı maçlardan sonra ! Cuma günü Elazığ ' a da 2 tane salladığı zaman yine kimse olmayacak burda eleştiri anlamında. Hamit Amrabat olayında da sonuna kadar savundum aynı şekilde senin gibi, savunmayada devam edeceğim. Elimizdekinin değerini bilelim. Küstürmek yok etmek çok kolay kazanmak çok zordur.

Biz Burak'ın eksik ve hiç gelişmediği ve geliştirmeye çalışmadığı yönlerinden bahsediyoruz ve yakınıyoruz..

Ne onlar ?

Takım savunmasına yardım etmiyor , Arkadaşlarına pas servisinde yardım etmiyor , Total futbol oynamıyor, Verkaç özelliği yok , top kontrol sıfır bile değil sıfırın altında..

Hadi biz futboldan anlamıyoruz Drogba Burak için ne dedi ? Geliştirmesi ve öğrenmesi gereken çoğu özelliği var ..

Vallahi kimse kusura bakmasın arkamda Selçuk yanımda Drogba, Sneijder ile bende gol kralı olurum...

Takım oyunu oynayacaksa veya takım oyununu öğrenecekse kalsın yoksa 8-9 neyse satılsın..

Bir futbolcu 28 yaşından sonra top kontrolünü öğrenemez, takım oyununu öğrenemez, forvetdeki partneri ile ne zaman verkaç yapılacağını öğrenemez..

Bir futbolcu bunları alt yapıda öğrenir mental yönden güçlü olması gerekir.. Burak Mental yönden zayıf biridir..

Biz Burak'ın eksik ve hiç gelişmediği ve geliştirmeye çalışmadığı yönlerinden bahsediyoruz ve yakınıyoruz..

Ne onlar ?

Takım savunmasına yardım etmiyor , Arkadaşlarına pas servisinde yardım etmiyor , Total futbol oynamıyor, Verkaç özelliği yok , top kontrol sıfır bile değil sıfırın altında..

Hadi biz futboldan anlamıyoruz Drogba Burak için ne dedi ? Geliştirmesi ve öğrenmesi gereken çoğu özelliği var ..

Vallahi kimse kusura bakmasın arkamda Selçuk yanımda Drogba, Sneijder ile bende gol kralı olurum...

Takım oyunu oynayacaksa veya takım oyununu öğrenecekse kalsın yoksa 8-9 neyse satılsın..

Bir futbolcu 28 yaşından sonra top kontrolünü öğrenemez, takım oyununu öğrenemez, forvetdeki partneri ile ne zaman verkaç yapılacağını öğrenemez..

Bir futbolcu bunları alt yapıda öğrenir mental yönden güçlü olması gerekir.. Burak Mental yönden zayıf biridir..

golculugu iyi olmasina ragmen en gicik kaptigim sey 100% egoist olmasi, mesela topu dikine atan oluyor oda topla bulusuyor ama kaleden capraz bi yerde gidip hep kendi vuruyor, bidefa da kafasini sag veya sola acip orta kesmesini dusunmuyor sanki boyun fitigi var.. bi defa da arkadaslarina baksa..

kardeşim burada eleştiri yaparken yalnız hiç kimse senin dediğin gibi "burak topçu değil,defolsun gitsin" vb gibi cümleler kurmadı.ki zaten eleştirenlere bakarsan değil buraka hiç bir Galatasaraylıya hakaret etmediklerini görürsün bu zamana kadar.biz sadece burakın hatalarını yanlışlarını söylüyoruz hakaret etmeden.dediğin tarzda söylemler olursa merak etme buna ilk tepki verecek olanlarda bizlerizdir.bizler Galatasarayın Galatasaraylılığın ne demek olduğunu gayet iyi biliriz.

Abi zaten bende normal bir şekilde eleştirenlere bir şey demedim zaten Burak Yılmazı izleyipte 4 4 lük bir oyuncu demek için biraz fazla iyimser olmak gerekir ama bazı arkadaşlar olsun yazmış bişeyler daha gerilerde topçu değil diyen olmuş sallamalar başlamış yani bir de benim kızdığım nokta burak gol atıyorken eleştiri yapan sayısı çok azken adam 2 maç gol atamayınca birden herkes eleştirmeye başlamış gol attığı zamanda böyle oynuyordu neden eleştirilmiyordu anlamıyorum.

Ne onlar ?

ne kadar kötüymüş bu burak yaw...

nefret ettim resmen buraktan..

zaten bu burağın geçen sene nasıl kral olduğunu anlamamıştım...meğeri selçuk drogba ve sneijder üçlüsü geçen sene tspordaymış.

mental yönden zayıf adamın nasıl olupta hem bjk hem fb den gönderildiği halde tekrar kral olup ŞL de de krallığa aday olması tez konusu yapılıp incelenmeli

sonuç: burak derhal gönderilmeli

Burak budur , bukadar oynar artık.. Daha neyi eleştiriyorsunuz yada ne gibi beklentileriniz var. Adam her sezon +20 gol atabiliyor ve siz adamdan ekstra şeyler istiyorsunuz. Bir forvet 20 gol atıyorsa bence yeterlidir. Ama pardon siz Pino'cu taraftarlarsınız :D

Menejeri Ali Egesel Atletico Madrid'den teklif aldıklarını ve sezon sonunda karar vereceklerini söylemiş.

Burak sene sonu satilacaksa tek forvetli systeme dönecek hoca demektir.

arkadaki 4lüyü yazmiyorum simdi...

Melo

Hamit- alper- selcuk

sneijder

Drogba (elmander....?!)

Bende onu diyorum işte neden Schalke maçından sonra yoktunuz burda yada ne bilim gol attığı maçlardan sonra ! Cuma günü Elazığ ' a da 2 tane salladığı zaman yine kimse olmayacak burda eleştiri anlamında. Hamit Amrabat olayında da sonuna kadar savundum aynı şekilde senin gibi, savunmayada devam edeceğim. Elimizdekinin değerini bilelim. Küstürmek yok etmek çok kolay kazanmak çok zordur.

bizim derdimiz kimseyi yok etmek değil.bizim derdimiz hataları görüp bunları söylemek.şimdi sen bana cevap verirmisin sorduğum soracağım sorulara.cevabın evet olursa özür dileyip diyeceğim ki evet haklısınız biz çok üstüne gidiyoruz diyeceğim.şimdi soruyorum ;

1-burak yılmazın hücum presi yaptığını düşünüyormusunuz?

2-burak yılmaz sizce de çok fazla ofsayta kalmıyor mu?(hemde standartların üzerinde)

3-sizce burak ilerde ayağında top tutup takımı rahatlatıyor mu?

4-sizce burak takım arakadaşlarıyla iyi paslaşıp iyi ver-kaç yapabiliyor mu?

5-sizce burak arkadaşlarına iyi bir duvar olup arkadaşlarına pozisyon yaratıyor mu?

başka aslında daha çok soru sorarım ancak sanırım bu kadar yeter.şayet sadece sen değil herhangi biri eğer bu 5 sorudan herhangi birine "evet" cevabını verirse tekrar söylüyorum özür dileyip "evet haklısınız buraka çok fazla haksızlık yaptım" diyeceğim.ama sakın bana attığı golleri vs. yi anatmayın.soruların dışına çıkmazsanız sevinirim.çünkü bizim eleştirdiğimiz nokta gol atamaması değil bunları yapmaması.

yerli sıkıntısı varken en iyi yerliden birini satmak doğru değil ancak yüksek bir miktar kazandıracaksa belki 15-20 civarı

Abi zaten bende normal bir şekilde eleştirenlere bir şey demedim zaten Burak Yılmazı izleyipte 4 4 lük bir oyuncu demek için biraz fazla iyimser olmak gerekir ama bazı arkadaşlar olsun yazmış bişeyler daha gerilerde topçu değil diyen olmuş sallamalar başlamış yani bir de benim kızdığım nokta burak gol atıyorken eleştiri yapan sayısı çok azken adam 2 maç gol atamayınca birden herkes eleştirmeye başlamış gol attığı zamanda böyle oynuyordu neden eleştirilmiyordu anlamıyorum.

söylediğin şeylerde sonuna kadar haklısın.o insanlar zaten sadece buraka değil fatih hocaya da bu tarz söylemler içerisindeler ki zaten o arkadaşlarla ben ve benim gibiler burada çok tartıştık.ayrıca bir diğer nokta dediğin gibi gol atamadığı için eleştirenler var (aynı takım yenildiğinde yaptıkları gibi) yani skor yorumcuları.ancak bizim burada eleştirdiğimiz nokta burakın attığı yada atamadığı goller değil burakın saymış olduğumuz negatif yönleri.

şimdi sana bunların ışığında bir soru soruyorum.burakın bu zamana kadar ne büyük bir gelişim gösterdiğini görmemek için kör olmak lazım.ancak düşünsene bu gelişimine ek olarak,pozisyon takip eden,ilerde hücum pres yapan (elmander gibi yada daha eskilerde hakan şükür gibi),arkadaşlarına pozisyon hazırlayıp gerektiğinde ver-kaç yapabilen bir burak şu an ki durumundan ne kadar ileride olur.bizim söylediğimiz noktalar bu.ya en azından ilerde hücum pres yapsın ve bu kadar çok ofsayta kalmasın .bu ikisini başardığında bile burak o zaman gerçekten bırak avrupayı dünya standartlarında bir oyuncu olmaz mı?

Eleştirdiğiniz adam 5M Euro maliyetle geldi..

Hani Stancu ile aynı fiyat hatırlatmak istedim.

Ayrıca ;

Yazdıklarınız çok komik :D

Eleştirdiğiniz adam 5M Euro maliyetle geldi..

Hani Stancu ile aynı fiyat hatırlatmak istedim.

Ayrıca ;

Yazdıklarınız çok komik :D

madem yazdıklarımız çok komik o zaman söyle de neresi komik bizde bilelim ve gülelim.burakın standartların çok üzerinde ofsayta kalması mı,burakın takım savunmasına yardım etmemesi mi yoksa burakın ilerde ayağında top tutmaması mı (en azından yapamıyorsa bile tutmaya çalışsın) cevap verirsen sevinirim ve en azından bizde gülmüş oluruz.sanırım aynı takıma ve renklere sevdalı olan arkadaşlarının gülmesini sende istersin.

madem yazdıklarımız çok komik o zaman söyle de neresi komik bizde bilelim ve gülelim.burakın standartların çok üzerinde ofsayta kalması mı,burakın takım savunmasına yardım etmemesi mi yoksa burakın ilerde ayağında top tutmaması mı (en azından yapamıyorsa bile tutmaya çalışsın) cevap verirsen sevinirim ve en azından bizde gülmüş oluruz.sanırım aynı takıma ve renklere sevdalı olan arkadaşlarının gülmesini sende istersin.

Uzun uzun anlatmak lazım. Burak bukadar beyler.. Burak senede öyle veya böyle +20 gol atar.Sana 25 maç kazandırır 1 maç atamadıklarıyla kaybedersin. Ama bu adamın maliyeti senin 1 maçlık stad gelirin neredeyse bunları unutmamak lazım.

Hee Falcao'ya bayılırsın 40m Euro getirirsin Burak kadar oynar ozaman beraber eleştirelim. Ama Burak artık son gelişimini bizde tamamlamış neredeyse Veterana yakın bir forvet oyuncusu.

Senede +20 gol atar Buraktan komple bir forvet olmasını beklemeyin çünkü adamın ne olduğu belli. Ve açıkcası Burak gibi forvet sana Ligde ve CL de yeter. ( Bu sene gördük)

Güldüğüm nokta ise hala Burak'tan verkaç yapmasını , top tutup 40 Metre top sürmesini ( Drogbavari oynamasını) bekleyen arkadaşlar.

Çok açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Burağı eleştirmek zaman kaybıdır. Burağa destek olup gollerini devam ettirelim. Hatalarıyla doğrularıyla Burak bizim forvetimizdir.

ben açıkçası oyun tarzını ya da eksikliklerini(kimine göre vardır, kimine göre yoktur) hiç bir şekilde eleştirmem. benim eleştirdiğim konu şu: Herkes takımı için savaşıyor, drogba-sneijder gibi yıldızlar bile önde pres yapıp durmadan koşuyor, takım savunmasına yardım ediyor. Gerek hücumda, gerekse savunmada bütün ciddiyetlerini koruyorlar. Tamam kimse Burak'tan Umut gibi sürekli koşmasını beklemiyor ama Burak'ın son zamanlarda yaptıkları resmen laubalilik. Sanki kendini takımdan üstün görüyor(geçen sene Trabzon'da yaptığı gibi). Sanki kafası maçlarda değil de başka yerde. Nerede o hırsından neredeyse formasını yırtacak olan Burak, nerede son zamanlardaki Burak. Bir maç, iki maç buna müsaade edilir ama bunu bu kadar sık yaparsa ben buna teki gösteririm. Eğer üzerindeki forma Galatasaray formasıysa bunun kıymetini bilecek, ona göre oynayacak. Sonuçta önemli olan kimsenin bireysel başarısı değil, Galatasaray'ın başarısı.

Uzun uzun anlatmak lazım. Burak bukadar beyler.. Burak senede öyle veya böyle +20 gol atar.Sana 25 maç kazandırır 1 maç atamadıklarıyla kaybedersin. Ama bu adamın maliyeti senin 1 maçlık stad gelirin neredeyse bunları unutmamak lazım.

Hee Falcao'ya bayılırsın 40m Euro getirirsin Burak kadar oynar ozaman beraber eleştirelim. Ama Burak artık son gelişimini bizde tamamlamış neredeyse Veterana yakın bir forvet oyuncusu.

Senede +20 gol atar Buraktan komple bir forvet olmasını beklemeyin çünkü adamın ne olduğu belli. Ve açıkcası Burak gibi forvet sana Ligde ve CL de yeter. ( Bu sene gördük)

Güldüğüm nokta ise hala Burak'tan verkaç yapmasını , top tutup 40 Metre top sürmesini ( Drogbavari oynamasını) bekleyen arkadaşlar.

Çok açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Burağı eleştirmek zaman kaybıdır. Burağa destek olup gollerini devam ettirelim. Hatalarıyla doğrularıyla Burak bizim forvetimizdir.

kimse buraktan topu alıp 40 metre top sürmesini beklemiyor.ki zaten bunu drogba bile bunu yapamaz.tamam dediklerine katılalım diyelim bu söylediklerini (yani ver-kaç yapıp ilerde top tutamaz) peki o zaman en azından ofsayta kalmayabilir değil mi (pozisyonu takip ederek) yada en azından 35 yaşında ki drogba kadar koşup hücum presi yapıp takımına katkı sağlayabilir.en azından bu ikisini yapabilir diye düşünüyorum.ha yok eğer bunları da beklemeyin diyorsanız o zaman kusura bakmayın da ben burakın performansını sorgularım arkadaş.bir forvetin tek görevi senede 25-30 gol atmak değildir.bu mantıkla bakarsak kaç dakika forma giydiklerine bakalım ve ortalamalarını çıkaralım takımın forvetinin umut olması lazım.şu an burakın 18 umutun ise 12 golü var.yani aman aman da bir fark yok gol sayıları olarak.bu mantık bizi hep yanlışa götürür.

ben açıkçası oyun tarzını ya da eksikliklerini(kimine göre vardır, kimine göre yoktur) hiç bir şekilde eleştirmem. benim eleştirdiğim konu şu: Herkes takımı için savaşıyor, drogba-sneijder gibi yıldızlar bile önde pres yapıp durmadan koşuyor, takım savunmasına yardım ediyor. Gerek hücumda, gerekse savunmada bütün ciddiyetlerini koruyorlar. Tamam kimse Burak'tan Umut gibi sürekli koşmasını beklemiyor ama Burak'ın son zamanlarda yaptıkları resmen laubalilik. Sanki kendini takımdan üstün görüyor(geçen sene Trabzon'da yaptığı gibi). Sanki kafası maçlarda değil de başka yerde. Nerede o hırsından neredeyse formasını yırtacak olan Burak, nerede son zamanlardaki Burak. Bir maç, iki maç buna müsaade edilir ama bunu bu kadar sık yaparsa ben buna teki gösteririm. Eğer üzerindeki forma Galatasaray formasıysa bunun kıymetini bilecek, ona göre oynayacak. Sonuçta önemli olan kimsenin bireysel başarısı değil, Galatasaray'ın başarısı.

kardeşim söylediklerine katılıyorum ki bizim de en çok eleştirdiğimiz nokta bu.yazdıklarına bir kaç şey ilave etmek istiyorum.bu eleştirilerin asıl sebebi son bir kaç maçta ki kötü performansı değil.ligin geneline baktığında zaten burakın takıma yardımcı olduğu (pres anlamında,savaşma anlamında) bir kaç maç var.şayet sezonbaşından beri takıma bu anlamda yardımcı olsaydı ve son bir kaç maç bu duruma düşseydi emin ol ağzımı açmazdım.ama maalesef burakın genel özeliği bu.dediğin gibi trabzon daki gibi oynuyor.orada koşmaması son derece normal karşılanırdı ki takımda ki tek yıldız oyuncu oydu.ancak maalesef Galatasarayda bu durum bu şekilde olmaz.çünkü burada burak tek başına bir yıldız değil herkes yıldız.

Ne onlar ?

ondan sonra biz adam akıllı eleştiriyoruz diyorsunuz.

bizim derdimiz kimseyi yok etmek değil.bizim derdimiz hataları görüp bunları söylemek.şimdi sen bana cevap verirmisin sorduğum soracağım sorulara.cevabın evet olursa özür dileyip diyeceğim ki evet haklısınız biz çok üstüne gidiyoruz diyeceğim.şimdi soruyorum ;

1-burak yılmazın hücum presi yaptığını düşünüyormusunuz?

2-burak yılmaz sizce de çok fazla ofsayta kalmıyor mu?(hemde standartların üzerinde)

3-sizce burak ilerde ayağında top tutup takımı rahatlatıyor mu?

4-sizce burak takım arakadaşlarıyla iyi paslaşıp iyi ver-kaç yapabiliyor mu?

5-sizce burak arkadaşlarına iyi bir duvar olup arkadaşlarına pozisyon yaratıyor mu?

başka aslında daha çok soru sorarım ancak sanırım bu kadar yeter.şayet sadece sen değil herhangi biri eğer bu 5 sorudan herhangi birine "evet" cevabını verirse tekrar söylüyorum özür dileyip "evet haklısınız buraka çok fazla haksızlık yaptım" diyeceğim.ama sakın bana attığı golleri vs. yi anatmayın.soruların dışına çıkmazsanız sevinirim.çünkü bizim eleştirdiğimiz nokta gol atamaması değil bunları yapmaması.

1. Burak tarzı oyuncular yani Messi Ronaldo İbrahimovic ileri uçta oynayan oyuncular. Çok fazla hucüm pres yapamazlar eğer yaparlarsa ki öle bi ciğer yoktur bitirici hamleleri yapamazlar. Örnek Umut.

2.Ofsaytta kalabilir bundan doğal ne var. En ileride oynayan adamımız sonuçta devamlı golü düşünen Sneijderi in pasında Selçuk un pasında devamlı topa hamle yapıyo o kalmıcakta Semih mi kalıcak ofsaytta.

3.Bunu zaten Drogba yapıyo. Bizim ondan beklentimiz bu değil olmadıda. Onun görevi gol atmak bunuda fazlasıyla yapıyor.

4.Bi kez daha söylüyorum bu adamın takımdaki rolü gol atmak. Bunları yapmasına gerek yok. Sen ver Burak a gitsin atsın hızıda var yeteneğide var beceriside var.

5.6 asist !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt