#33 Alexandru Cicâldău

Üstat işte merkezde pas istasyonu olması lazım, diğer türlü istenen verimi almamız zor olacak, çocuk da pas alamayınca çekimser kalmaya başlıyor. 3 pozisyonda direkt bomboşken pas alamadı.

Tabii yeni yeni takıma giriyor ve onun frekansı da takıma fazla geldi, Diagne ile yaptığı tek pasta boşa kaçarken düşürdüler ama düşürmeseler bile Diagne topu veremiyordu tekrar. Morutan gelince daha fazla öne çıkmaya çalışacaktır diye umuyorum.

Eski takımında kraldı tabii henüz o baskınlığı gösteremiyor olması da normal bir yandan.

peki , sence , hangi kurulumda oynatirdin ?

ben hatirlarsan , nacizane ilk mesajimda 4231 deki 3lunun ortasinda, bir diger deyisle;
forvet arkasi / on alanda olmasi efektiflik ve verimi adina cok onemli - vurgusunu yapmistim.

sence ilk iki macimizda cica bu bolgede mi oynadi ? - ben yeterince onde oynatilmadini gozlemledim.
hoca 4141 veya 4lunun farkli kurulumlarini benimsiyor... dun 4231 gibi gordum resmi twitt deki onbiri..
sevinmistim cica o diziliste 3lunun ortasinda gosteriliyordu.
*macta ise kerem ve feg anlamadigim bir sekilde bu bolgeye kaydilar bir cok atagimizda.
*istisna olarak taylan'in uzun pasinda kerem sol kanada kaydi - ama hoca ama ama kendi insiyatifiyle - olmasi gereken sablon ve gorunum bu olmali idi ilk planda. bu gole kadar kerem'i o bolgede daha cok gormeliydik,en azindan diziliste boyle goruluyordu mevkiler. macta ise ic ice girildi soldan kerem sagdan feg. cezayayi onunde cica~berkan yolu bir bakima trafife kapali oldu kendilerine dair. bir kez acildi ondan da ustte belirttigim kerem'in sola enlemesine gesic yapip taylan pasini almasi karesi.

kerem buraya kaydiktan sonra top taylanin ayagindan havadan suzulerek uzun mesafe yol alirken takimimiz enlemesine genisledi oyunu muthis acmis olduk ama planli ama anlik. bu atagin golden cok baslangic ve enlemeli genislemesi benim adima kiymetli done.

kanimca, sayet kerem, cica - feg gibi bir 3lu sahada olacaksa , takim enlemesine genislemeli(ilk golumuzdeki baslangic bitis) daha sonraki olusumlarda musait durumda ice kaydirilis olmali kerem ve feg bazli...
mac genelinde kaos kaotik duzen kurgusu hos durmuyor. kerem tecrubesiz hadi diyelim , feg gibi tecrubeli bir oyuncu oyunu okuyup enlemesine gecis yapip ortayi rahatlatmali...
malesef her ikisi de bu yonden olmamasi gereken yerlerdeydiler.

neyse. dedigin gibi, eski takiminda liderdi ,kraldi, burda bir cok yonden bekledigi bir duzen ve hava bastan olmasi zor tabiki...temennim takim arkadaslarinin kendisinin sahada oldugunu unutmamalari.....

Cica, Morutan birde Kılınç. Üçü aynı anda sahada olursa oyun zekamız artabilir. Artık fegh de dehlenebilir.

sevgili can,

ekledigin vidyo cok kiymetli.

oyun gorusu ve vizyonu ,okumais vbg seyler denkleminde guzel bir kare.
cica'nin, topun taylan'in ayagindan cikar cikmaz havada suzulerek kerem'e yol alirken - cica nin depari ve hatayli uzun sacli oyuncuyu gecmesi , o oyuncunun kendisine yetisememesi, akabinde cica nin mancity ve barca orneklerinde gordugumuz geriden gizli deparla yardirip ceza icinde bitip topla bulusup bekletmeden plase yapmasi,,bana gore kanimca tipik barca ,mncity salt orta saha cikis baslangic ve sonuc bitirilis kurgularini hatirlatti.
cok kaliteli bir ornek bizim ozelimizde.

tskler ekledigin icin.
Çok güzel anlatıyorsun ama bu anlattıklarını sadece futbolu bilenler anlar, sevenler değil.
Futbolu seven arkadaşlarımız sürekli çalım atsın, 30,40 metreden şut atsın diye beklenti içerisindeler.
Biraz zaman tanısalar şu oyuncaya faydasını çok net şekilde görecekler zaten..

Bu adamdan dar alanda oynarsak verim alırız geniş alanda pek etkisini gösteremez. Umarım tez vakitte daha dar alanda kurgulanırız..

Hiç boşa konuşmayın bu sezon Cicaldau’nun sezonu olacak. Adam bir kere soğuk herkes gibi değil, takımların fişini çekecek. Adı bile değişik, değişik performans gösterecek.

Morutan la iyi anlasacagini düşünüyorum birbirlerini tanıyorlar bol şanslar ikisinde

çikildao diye okunmaya devam ederse performans beklemeyin

Yaptıkları videoya bak. Vallahi bu kulübün rezil taraftardan bir an önce arınması lazım. Böyle videolar devam ederse bu adama karşı bir antipatiklik başlar herkeste benden söylemesi.

"Koşmak" işin biraz goygoyu olmuş ama videoda asıl dikkat edilmesi gereken Cica hariç öndeki o grubun muhtemelen rakip atağı bitene kadar hala rakip sahadan çıkamamış olması. Maç içinde de birçok pozisyonda aynı şekilde rakip yay etrafından geriye dönüşleri yaptı. Oyuncunun oyun karakterini, tarzını anlamak ve takımın atak sonlandıramadığında yaptığı hataları görmeye yarayan güzel bir video olmuş bence. Falcao'nun 90. dakikada attığı depar videosundan çok daha faydalı ve çok daha fazla veri içeren bir video. Video sahibi de zaten neyi anlatmak istediğini floodlar ile yazmış

sanırım hocanın talimatıyla b2b bir oyun oynuyor. ön alan presini ve mücadele gücünü beğendim.

ayrıca eğer 3 tane 8 numara ile oynayacaksak en az iki oyuncunun tekniğinin yüksek olması gerekiyor.

cica - taylan/berkan - gedson/harroui gibi bir kurguda çok daha rahat set oyunu oynayabiliriz. iki taraftan da kilit paslar atacak 8 oluyor. eğer adaptasyon sağlanırsa atak kurulumu tek oyuncu üzerinden olmayacağı için oldukça tehlikeli bir takım olacağız.

burdaki en önemli faktör, sağ içe gedson tipi dribbling ile hızlı çıkabilen, teknik 8 oyuncunun transferi.

eğer taylan - berkan devam edersek bu sezon çok üzülürüz.

Yaptıkları videoya bak. Vallahi bu kulübün rezil taraftardan bir an önce arınması lazım. Böyle videolar devam ederse bu adama karşı bir antipatiklik başlar herkeste benden söylemesi.

Katılıyorum. Asistin asisti savunmalarına benziyor. Sahaya ağırlığını koyup etki etmedikçe hepsi boş. Pas didikleyemeyiz burada. Yeni geldi belirli bir kredisi var uyum sağlayınca faydalı olur umarım.

peki , sence , hangi kurulumda oynatirdin ?

ben hatirlarsan , nacizane ilk mesajimda 4231 deki 3lunun ortasinda, bir diger deyisle;
forvet arkasi / on alanda olmasi efektiflik ve verimi adina cok onemli - vurgusunu yapmistim.

sence ilk iki macimizda cica bu bolgede mi oynadi ? - ben yeterince onde oynatilmadini gozlemledim.
hoca 4141 veya 4lunun farkli kurulumlarini benimsiyor... dun 4231 gibi gordum resmi twitt deki onbiri..
sevinmistim cica o diziliste 3lunun ortasinda gosteriliyordu.
*macta ise kerem ve feg anlamadigim bir sekilde bu bolgeye kaydilar bir cok atagimizda.
*istisna olarak taylan'in uzun pasinda kerem sol kanada kaydi - ama hoca ama ama kendi insiyatifiyle - olmasi gereken sablon ve gorunum bu olmali idi ilk planda. bu gole kadar kerem'i o bolgede daha cok gormeliydik,en azindan diziliste boyle goruluyordu mevkiler. macta ise ic ice girildi soldan kerem sagdan feg. cezayayi onunde cica~berkan yolu bir bakima trafife kapali oldu kendilerine dair. bir kez acildi ondan da ustte belirttigim kerem'in sola enlemesine gesic yapip taylan pasini almasi karesi.

kerem buraya kaydiktan sonra top taylanin ayagindan havadan suzulerek uzun mesafe yol alirken takimimiz enlemesine genisledi oyunu muthis acmis olduk ama planli ama anlik. bu atagin golden cok baslangic ve enlemeli genislemesi benim adima kiymetli done.

kanimca, sayet kerem, cica - feg gibi bir 3lu sahada olacaksa , takim enlemesine genislemeli(ilk golumuzdeki baslangic bitis) daha sonraki olusumlarda musait durumda ice kaydirilis olmali kerem ve feg bazli...
mac genelinde kaos kaotik duzen kurgusu hos durmuyor. kerem tecrubesiz hadi diyelim , feg gibi tecrubeli bir oyuncu oyunu okuyup enlemesine gecis yapip ortayi rahatlatmali...
malesef her ikisi de bu yonden olmamasi gereken yerlerdeydiler.

neyse. dedigin gibi, eski takiminda liderdi ,kraldi, burda bir cok yonden bekledigi bir duzen ve hava bastan olmasi zor tabiki...temennim takim arkadaslarinin kendisinin sahada oldugunu unutmamalari.....
Bence Kerem bozuyor Cica'yı. Aanholt içe deplase olurken Kerem'in ya çizgiye ya da çizgiyle PvA arasına girmesi lazım, Cica da bu noktada diğer noktaya konumlanmalı ama henüz anlaşamıyorlar yine de 3lü tek pasla Kerem'i güzel kaçırdılar bir iki kez.

Asimetrik 433ten bence vazgeçmeyiz, Cica da bu noktada ofansif 8 rolünde devam eder. Performansının artması daha doğrusu daha çok öne çıkması için iki şart var bence.

1. Sola Draxler tarzı bir pmaker konulmalı, o beki de oynatır içi de.

2. Cica sol bölgenin lideri olmalı, bu olursa Kerem de daha disiplinli konumlanabilir, hatırlarsın bunu Sneijder - Yasin - Telles üçlüsünde Sneijder iyi yapardı.

Diğer türlü arkadaşlarının alanlarını kapatmaktan kendis gibi oynayamayacak.

Bence Kerem bozuyor Cica'yı. Aanholt içe deplase olurken Kerem'in ya çizgiye ya da çizgiyle PvA arasına girmesi lazım, Cica da bu noktada diğer noktaya konumlanmalı ama henüz anlaşamıyorlar yine de 3lü tek pasla Kerem'i güzel kaçırdılar bir iki kez.

Asimetrik 433ten bence vazgeçmeyiz, Cica da bu noktada ofansif 8 rolünde devam eder. Performansının artması daha doğrusu daha çok öne çıkması için iki şart var bence.

2. Cica sol bölgenin lideri olmalı, bu olursa Kerem de daha disiplinli konumlanabilir, hatırlarsın bunu Sneijder - Yasin - Telles üçlüsünde Sneijder iyi yapardı.

Diğer türlü arkadaşlarının alanlarını kapatmaktan kendis gibi oynayamayacakMorutan-Gedson-Boey

Biraz çekingenlik var aslında yanındaki elemanlarla rolleri paylaştıkça coşmaya başlayacaktır

morutan’ın gelmesi performansını yukarı çekecek muhtemelen

ustte sevgili @Ata Şahin 'in belirttigi gibi durum ; b2b olarak konumlandirma yapiyor gibi hoca.
onceki mesajimda belirttigim duruma geliyorum kanimca; malesef daha onde ve ofansif bir kurguda konumlandirmiyor hoca, gozlemledigim iki mac ozelinde...

tahminim veya sezi diyelim; oyuncudan hibrid turde bir verim almayi dusunuyor olabilir.misal emre kilinc dan alamadigi iki yonlu performansi.

keske salt onde oynatsaydi dusunseydi hoca. forvet arkasi.
simdilik iki mac gecse-de , kisa vade de beklentim dusuk bu baglamda dogru efektif mevki de oynatilmasi adina...

*kerem ve feg oyunun defansif tarafinda vasatlar. cica ,berkan ve taylan'a yuk biniyor ekstra. ozellikle cica anlamadigim bri sekilde bir tik geride oynatiliyor,,, kerem ve feg'e hoca gozlemledigim kadariyla daha fazla serbestlik ve ozgurluk tanimis gibi bu taktiksel kurguda.

2. ekledigin secenek guzel duruyor ilk bakista. < fakat, *hoca bu bakista konumlandiriyor mu cica'yi ? > , cica'nin onceki takimindaki liderlik tandansli sorumluluk alma gucunu kullanmayi dusunuyor mu, ben emin degilim oynanan 2 maca baktigimda...

son yazdigin bolume de katiliyorum. malesef < ; >

*oyuncudan 2 mac ozelinde ben memnunum. fakat tam kapasite bildigim cica 'yi gostermesi icin bir kac kez vurguladigim bolge ve kurgu da oynatilmasi oyuncu ozelinde tavsiyem hocaya yonelik.

ustte sevgili @Ata Şahin 'in belirttigi gibi durum ; b2b olarak konumlandirma yapiyor gibi hoca.
onceki mesajimda belirttigim duruma geliyorum kanimca; malesef daha onde ve ofansif bir kurguda konumlandirmiyor hoca, gozlemledigim iki mac ozelinde...

tahminim veya sezi diyelim; oyuncudan hibrid turde bir verim almayi dusunuyor olabilir.misal emre kilinc dan alamadigi iki yonlu performansi.

keske salt onde oynatsaydi dusunseydi hoca. forvet arkasi.
simdilik iki mac gecse-de , kisa vade de beklentim dusuk bu baglamda dogru efektif mevki de oynatilmasi adina...

*kerem ve feg oyunun defansif tarafinda vasatlar. cica ,berkan ve taylan'a yuk biniyor ekstra. ozellikle cica anlamadigim bri sekilde bir tik geride oynatiliyor,,, kerem ve feg'e hoca gozlemledigim kadariyla daha fazla serbestlik ve ozgurluk tanimis gibi bu taktiksel kurguda.

2. ekledigin secenek guzel duruyor ilk bakista. < fakat, *hoca bu bakista konumlandiriyor mu cica'yi ? > , cica'nin onceki takimindaki liderlik tandansli sorumluluk alma gucunu kullanmayi dusunuyor mu, ben emin degilim oynanan 2 maca baktigimda...

son yazdigin bolume de katiliyorum. malesef < ; >

*oyuncudan 2 mac ozelinde ben memnunum. fakat tam kapasite bildigim cica 'yi gostermesi icin bir kac kez vurguladigim bolge ve kurgu da oynatilmasi oyuncu ozelinde tavsiyem hocaya yonelik.
Özellikle Gedson gelirse asimetrik olarak b2b gedson, derin oyun kurucu taylan, solda da ofansif 8 olarak, playmaker diyemiyorum ama cica'nın oynayacağını düşünüyorum ben.

İdeal 11de sağda feghouli zaten olmayacaktır.

Ama dediğim gibi ağırlığını koyması şart, işleyen bir kurgu olsa tamam sorumluluk almasın ama kurguyu işleten adam olması lazım Cicaldau'nun bence.

Özellikle Gedson gelirse asimetrik olarak b2b gedson, derin oyun kurucu taylan, solda da ofansif 8 olarak, playmaker diyemiyorum ama cica'nın oynayacağını düşünüyorum ben.

İdeal 11de sağda feghouli zaten olmayacaktır.

Ama dediğim gibi ağırlığını koyması şart, işleyen bir kurgu olsa tamam sorumluluk almasın ama kurguyu işleten adam olması lazım Cicaldau'nun bence.

biraz uzun olacak kusuruma bakma lutfen.

feg konusunda, dedigin gibi olursa dinamik bir duzen olur o bolge tam anlamiyla.. fakat feg'in skor yapmasi hoca'yi kendisine dair pozitif tutmasi adina done olabilir...

cica sahada yabancilik cekiyor bu dogal suan icin. top istemesi olumlu ,.. dagitim konusunda ise sayisal olarak daha cok dagitmali pas ozelinde, fakat arkasi ve cevresi de kendisinin sahadaki varligina saygi duymali kiymetli oldugunu hissettirmeli. malesef bu gibi nuanslar genelde misal sneijder, onde drogba vs gibi kariyerli yildiz olmus isimler icin daha kolay gecilen bir evre saha icine dair- oyuncu arkadaslarinin saygisini ve agirligini onlara hissetttirme baglaminda.

bu noktada * asagida belirtecegim gibi, hocanin dokunusu ve konumlandirmasi onem arz ediyor saha icine dair ve arkadaslarinin kendisini bir sneijder olmasa da kiymetli oldugunun bilincinde olup sahada onu aktif tutmalilar. oyuncu zaten devamli gozu topta ve cevre kontrolunde, dolayisiyla zeki ve de cabuk dusunen bir oyuncudur bildigim cica.

*anladigim kadariyla sende sanirim gedson'un gelmesinden yanasin.

ben transfer donemi baslar baslamaz *elzem salt oyuncu oldugunu bir kac kez vurgulamistim. kanimca en onemli halka tipolojisinde ozel bir deger benim adima. takimimiza yonelik kafamdaki kurgularda ve notlarimda, fundamental nuans baglaminda olmazsa olmaz degerli bir oyuncu profili kendisi.
sahada simdiye dek oynadigimiz maclar denkleminde 'mac icerisinde malesef bir seyler eksik gibi ,kendisi gelene kadar da goruntu de degisiklik olmaz gibi...

< kerem ve feg'in sahadaki yayilimlarina anlam veremedim oynadigimiz maclara baktigim vakit.

isleyen bir kurgu olmasi icin , kanimca takim dna'si ve oyun hafizasi ozelinde;
gedson turu ince ayar ve balans duzeni turu oyuncu tipolojisi aciliyet gorunumunde.dedigin bolge bazli hibrid konumda.

bana gore takimin genel lideri olabilecek secimim ilk gedson olurdu saha icerisinde.
bir tik on bolgede cica... en arkada ise victor'u secerdim.
her iki oyuncunun da kendi basliklarinda bu yonlerine de boldla vurgu yapmistim nacizane.
< ; *suan yeni geldikleri icin bunu zamanla hissettirmelerini umuyorum - fakat is teknik ekibe de dusuyor bir bakima.

denge ,balans ayari , kelimelerini kullanmamdaki nedenler; mac icerisinde planli veya plansiz on bolgede ice agirlikli kaotik_kaos soslu kumelenmemiz,bazi oyuncularimiz yuzunden.

bunu , cica yeni geldi , saha icinde cevresindeki misal kerem'e sozunu gecirebilir mi, oyle bir diyalog var mi iletisim anlaminda? ,.. iletisim olmazsa olmazlardan gunumuz futbolunda.. kanimca halen soru isareti,takimin saha icerisinde pivotlar ve on alan oyunculari ozelinde iletisimin yeteri kadar yapildigina dair....

kendi takiminda yapiyordu, hoca bu ozgurlugu veya rahatligi veriyordu kim bilir. burda onceki mesajda da belirttigim, hocamiz'in cica'yi kafasinda nerede konumlandirdigi...teknik ve taktik denklemde.

cica, 8,10 olusumlarinda oynabilen tarzda. oyun akli ,cabuk dusunmesi,basit oynamasi,fundamental nuans dan dolayi bu bolgeleri kavrayip efektif ve verimli olabiliyordu,onceki takiminda.
ben bizim takimda benzer etkiyi yapabilir diye gelmesini olumlu karsilamistim ilk mesajimda.
hoca emre kilinc'a halen yer acamadi, oynattigi her macta tam olarak nerede oynadigi ozelinde... oyuncunun en verimli ve efektif oldugu bolge oncelik olmali kanimca.

cica da bu minvalde bakilmali. efektif ve verimli oldugu bolge oncelik olmali. diger turlu sadece yeterli katki saglar.

tuchel bu baglamda begendigim hocadir teknik anlamda konusursak.
x bir oyuncudan - oyuncunun kendi efektif ve verimli oldugu bolge ve kurguda oynatma konusunda esnek ve istekli bir hoca.
*her yogurt yiyis klise lafi burada da gecerli olabilir... yoruma acik.

bizim hoca, bu anlamda nasil bakista ?
oynattigi duzene gore mi / sistemine uyan oyuncu mu ?

yoksa , oyuncuya en uygun uyan sistem mi ?
misal gozlemledigim ve takip ettigim kadariyla *tuchel ikincisine yakin.

bu soruyu ortaya koymamin nedeni;
cical ozelinde, oynadigi iki macta da bilindik(sahsen) onceki takimindaki efektif ve verimli oldugu bolge bazli - bizim takimda saha icinde bu yonde konumlandirilmamis olunmasi. yine de skora katki yapmasi takdire sayan kendi ozelinde.

genel anlamda,
hoca bazi noktalarda taviz vermiyor esnek bakmiyor saha kurulumu ve kurgularda gozlemledigim kadariyla...
son olarak , nacizane gozlemim iki mac ozelinde; hoca gorev adami olarak konumlandirmisa benziyor cicayi.

elbette goreceli bir durum. kimi renktaslar olsun boyle de iyi diyebilir... kimi aksini dusunebilir, daha nokta atisi efektiflik vbg kazanimlar adina.

Geri
Üst Alt