#9 Elano Ralph Blumer - Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

O yazımı yeni yazdım ve o yazıyı biraz okumuş olsaydınız şu yorumu yapmazdınız.

Elano bilerek hücuma çıkmamazlık yapmıyor. Ortada yalnız kaldığı için (yanındakiler ön libero tarzı adamlar olduğu için yani) köprü görevini yapmasını istiyor Elano'dan Rijkaard. Ve sol içte defansa yakın oynuyor, çok ileri çıkmıyor. Dün dikkat edin Arda girdikten sonra iyice bu bölgede oynadı ve tüm ataklar onunla başladı. Top çaldı, özellikle sağ tarafa çok iyi paslar attı, oyunu açtı. Şuanlık görevi bu adamın. Sen hocanın verdiği göreve de saygı duyup yapmak zorundasın. Mesela seni defansta oynatsa inat edip orta sahaya gelecek misin ? Hayır. Bu da onun gibi. Elano'yu seneye göreceğiz işte o yazımda da belirtmiştim. Lütfen okumadıysan oku o yazımı hocam şimdi uzun uzun anlattırma bana burada yahu :D !

Dediklerini hatırlıorum hocam okudum biliyorum az cok elano hakkında hem fikiriz daha önceki yazılarımı okuduysan arkasında duruorum bende ama cok pasif oynuyor sen diosunki hoca öyle istiyor o zaman hoca hata ediyor bu kadar basit citydeki elanoyla şimdiki elano arasında daglar kadar fark var

Frikik atamaz.Sut cekmez.Sorumluluk almaz Arada sırada uzun top atmakla olmaz bu işler hocam dedigim gibi onları m.güvende yapardı

çok seviyorum bu adamı ya:D bi insan bi tane mi hata yapmaz:D bi tane mi ikili mücadeleye girmez:D e salak mı girsin dünya kupası var niye antrenman maçında sakatlansın ki...umarım selçuktan utanmıştır...o 40 metreden vursun girsin sen 20 metreden kaleyi tutturama:D hiç kimse üzerine gitmiyo ama eskişehir trabzon ve fb maçlarında sorunlu olan bölgemizde adı var kendi yok olan tek oyuncuydu...dünkü maçta leo dan daha suçlu bana göre ama olsun seviyorum bu adamı. çaktırmadan takımın anasını ağlatıyo:D

Galatasaray'ın transfer politikasını değiştirmesi gerektiğini savunan bazı kulüp üyeleri, "Eskinin Fenerbahçe'si olduk. Ruhsuz, etkisiz yabancılar değil. Her koşulda savaşmaya cesaret edecek yerli oyuncular takımın iskeletini oluşturmalı" diyerek yöneticilere mesaj gönderdiler.

Dediklerini hatırlıorum hocam okudum biliyorum az cok elano hakkında hem fikiriz daha önceki yazılarımı okuduysan arkasında duruorum bende ama cok pasif oynuyor sen diosunki hoca öyle istiyor o zaman hoca hata ediyor bu kadar basit citydeki elanoyla şimdiki elano arasında daglar kadar fark var

Frikik atamaz.Sut cekmez.Sorumluluk almaz Arada sırada uzun top atmakla olmaz bu işler hocam dedigim gibi onları m.güvende yapardı

Mecburiyetten öyle oynuyor. O köprü görevini yapmazsa oyunu geriden kim açacak, kim forvete top taşıyacak ? İşte bu yüzden yanına adam gelmesi lazım diyoruz. City'de Elano sol içte böyle defansa yakın mı oynuyordu ? Hayır. Orada yanında anlaşacağı adamlarda vardı rahattı hocada ona göre oynatıyordu ama burada öyle değil...

Acımasızca eleştiren arkadaşlarla kısa bir soru-cevap yapalım...

Elano'dan ne bekliyorsunuz siz, maçta ne yapmasını istiyorsunuz. Ciddi ciddi soruyorum, ilk sorum budur.

elano gs da 4-3-3 taktiğinde topla en çok oynaması en çok basması gereken adamdır...elano rakip atağa kalktğında top ceza sahasına girmeden atağı kesmesi gereken adamdır elano ofans hattı saldırırken kıçını yırtıp çizgiye inen gio ve keitanın içeri çevirdiği topları kaleye gönderecek 2. adamdır elano ceza sahası önünde müsait olduğunda kaleye sert şut atıp en azından karambol oluşturması gereken adamdır(bknz ve utanınız selçuk)...elano sağdan soldan araya kaçan keitaya gioya uzu ve sert ara pasıı atması arkadan da bindirmesi gereken adamdır...ha şimdi diyosanız neymiş bu elano kardeşim diye hayvan gibi para verip kariyerli bi adam alıyosam lütfen deniz barıştan mustafa sarptan bi farkı olsun di mi...ha elano bu beklediğimiz elano mu??? yürüyün gidin len:D transfer olduğunda ilk söylediği şeyi hatırlıyorum ''milli takımda oynayabilmem için sürekli oynayabileceğim biklüp olduğu için geldim'' demişti...gel lan gel sizin mahalleyi de topla antrenman takımıyız zaten sizin için:mad:

elano gs da 4-3-3 taktiğinde topla en çok oynaması en çok basması gereken adamdır...elano rakip atağa kalktğında top ceza sahasına girmeden atağı kesmesi gereken adamdır elano ofans hattı saldırırken kıçını yırtıp çizgiye inen gio ve keitanın içeri çevirdiği topları kaleye gönderecek 2. adamdır elano ceza sahası önünde müsait olduğunda kaleye sert şut atıp en azından karambol oluşturması gereken adamdır(bknz ve utanınız selçuk)...elano sağdan soldan araya kaçan keitaya gioya uzu ve sert ara pasıı atması arkadan da bindirmesi gereken adamdır...ha şimdi diyosanız neymiş bu elano kardeşim diye hayvan gibi para verip kariyerli bi adam alıyosam lütfen deniz barıştan mustafa sarptan bi farkı olsun di mi...ha elano bu beklediğimiz elano mu??? yürüyün gidin len:D transfer olduğunda ilk söylediği şeyi hatırlıyorum ''milli takımda oynayabilmem için sürekli oynayabileceğim biklüp olduğu için geldim'' demişti...gel lan gel sizin mahalleyi de topla antrenman takımıyız zaten sizin için:mad:

1-Topla en çok oynaması gerekir ama bu Elano'ya bağlı değil.

2-Zaten Elano ilk adamları karşılayan isim. Hatta bu konuda çok övdük kendisini özellikle Fabregas'ı çok iyi karşılamıştı Atletico maçlarında...

3-Gio ve Keita'nın içeri çevirdiği topları kaleye gönderecek olan kişi forvet adamıdır, Elano değil. Ayrıca 2.adamdır ne demek onu da anlamadım. Top forvete gelirse zaten forvet atar, kaçırırsa Elano o topu mu kovalayacak kale dibine kadar ? Zaten o top forvet elemanına gelmezse rakibe gidiyor genelde.

4-Sağdan, soldan kaçan adamlara zaten uzun-kısa pas atıyor Elano.

5-Görev yeri nedeniyle ofansa pek yardım etmiyor. Rijkaard defansif olarak oynatıyor biraz, oyunu açması ve köprü görevini görmesi için. Lütfen bu önemli noktayı atlamayınız. Bu yüzden diyorum yanına aynı tarzda bir adam daha gelince o zaman daha rahat oynayacak ve Rijkaard'ta Elano'yu buna göre kullanacaktır takım içinde, yani ofansa daha çok yardım eden, bindirmeler yapan felan.

Bana şunu söyleyin çok kaliteli bir takım düşünün ve Elano o takımda oynayabilirmi bence dünyadaki her takımda oynayabilecek futbol zekası teknik vs özelliklerin hepsi var bu adamda her atagı defans top şişirerek başlatırsa takımda nerdeyse herkes bencil oynarsa Elano ne yapsın bakın Elano şu anda çok iyi oynuyor demiyorum ama düşününce adamın dünyada oynayamayacagı takım yok gibi adam nerdeyse hic top kaybetmiyor devamlı dikine müthiş paslar atıyor bu adam 40 metreden asist yapmış adamdır ama Galatasarayda kime 40 metreden asist yapacak zaten adam kötü topcu oldugu icin Banko Brezilya Milli Takımında sanırım

Karşı takımdada Steven selçuk var..

bu ligde bu adamlar var.öyle oynayacaksa oynasın onun için anadolu takımlarına karşı oynasın diye xavi iniestayımı getircez?Tamam bizdeki adamlar üst düzey değil ama rakipte dandik.Yani sonuç eşit.Alex kimlerle oynuıyor ama görüyoruz neler yapıyor.

2-Zaten Elano ilk adamları karşılayan isim. Hatta bu konuda çok övdük kendisini özellikle Fabregas'ı çok iyi karşılamıştı Atletico maçlarında...

3-Gio ve Keita'nın içeri çevirdiği topları kaleye gönderecek olan kişi forvet adamıdır, Elano değil. Ayrıca 2.adamdır ne demek onu da anlamadım. Top forvete gelirse zaten forvet atar, kaçırırsa Elano o topu mu kovalayacak kale dibine kadar ? Zaten o top forvet elemanına gelmezse rakibe gidiyor genelde.

4-Sağdan, soldan kaçan adamlara zaten uzun-kısa pas atıyor Elano.

5-Görev yeri nedeniyle ofansa pek yardım etmiyor. Rijkaard defansif olarak oynatıyor biraz, oyunu açması ve köprü görevini görmesi için. Lütfen bu önemli noktayı atlamayınız. Bu yüzden diyorum yanına aynı tarzda bir adam daha gelince o zaman daha rahat oynayacak ve Rijkaard'ta Elano'yu buna göre kullanacaktır takım içinde, yani ofansa daha çok yardım eden, bindirmeler yapan felan.

2-sadece gülüyorum o zaman maç mı seçiyo?

3-ikinci adamdır dediğim jo defansın arasında ezildğinde defanstan dönen topa vuracak kişidir...

4-inan hiç hatırlamıyorum böyle bi pas

5-umarım haklısındır

Bakın Madrid milyon eurolar harcadı lider yani iyi topcularla iyi top oynanıyor sanırım

her maç 3-4 ten aşağı attıklarını görmüyorum valla:o,bıraksınlar bu ruh zart zurt işlerini bunlar türkiye de ruhla,büyüyle geçersinde avrupa da kıç üstü oturturlar yine adamı

Bez getirin.. :dogrun:

:asd: :asd:

:p

babydiaperprod.jpg

Evet Elano maç seçen bi arkadaş. Küçük maçlarda falan hiç iyi oynamaz City'de böyleydi. Şu anda aklı Dünya Kupa'sında ve sakatlık korkusu yaşıyor çünkü Madrid maçında sakatlandı ve bu korkuyu henüz üstünden atamadı. Rijkaard'ın Elano'yla konuşması lazım.

Bakin Elano'nun bizde gördügü görevi Nuri Sahin Dortmund'da yapiyor. yani defans ve ofans arasindaki köprü. Nuri ofansta ayni Elano gibi. yani fazla aktif degil daha cok oyun kurma görevini üstleniyor ama defansta Elano'dan kat kat etkili oldugu acik. mac basi 10-15 top rahat caliyor Nuri. Bastigi anda rakibi bozuyor. duran toplari sözde degil özde müthis etkili kullaniyor. Nuri bizim orta sahada oynasa sinif atlariz.

Karatersiz,maç kazandıran,göze hoş gelen futbol oynayan Lincoln'ü,hiçbir özelliğini göremediğimiz,bazılarının nerdeyse xavi ile karşılaştırdığı Elano'ya değişirim.

Lincoln varken,2 farklı geriye düşsekte rahat olurdum,maçı çevirirdik.

Bknz:gençlerbirliği maçı

Şimdi tek golü çıkartamıyoruz ya.

Bakin Elano'nun bizde gördügü görevi Nuri Sahin Dortmund'da yapiyor. yani defans ve ofans arasindaki köprü. Nuri ofansta ayni Elano gibi. yani fazla aktif degil daha cok oyun kurma görevini üstleniyor ama defansta Elano'dan kat kat etkili oldugu acik. mac basi 10-15 top rahat caliyor Nuri. Bastigi anda rakibi bozuyor. duran toplari sözde degil özde müthis etkili kullaniyor. Nuri bizim orta sahada oynasa sinif atlariz.

Haklsın renkdaş. Mesela Lucho Gonzales'te Marsilya'da Elano'nun görevini görüyor ofansta Elano'dan pek farkı yok ama defansta daha fazla top çalıyor. Ama bu bahsettiğimiz oyuncuların bonservisi Elano'dan çok daha pahalı.

.

1- Bana mı bağlı acaba

2- Fabregas derken :D

Karatersiz,maç kazandıran,göze hoş gelen futbol oynayan Lincoln'ü,hiçbir özelliğini göremediğimiz,bazılarının nerdeyse xavi ile karşılaştırdığı Elano'ya değişirim.

Lincoln varken,2 farklı geriye düşsekte rahat olurdum,maçı çevirirdik.

Bknz:gençlerbirliği maçı

Şimdi tek golü çıkartamıyoruz ya.

Lincoln hangi maçı çevirdi bizde :D

Doğru söylüyorsun bak birader Arda mesela o Galatasaray ruhu vs diye diye bakın takım yıllardır adam gibi kupa mupa alamıyor ama bide şu yöntemi deneyin satın Ardayı bu adam iyice kalitesizleşiyo diye sonra Servet M.Sarp vs gibi adamlarıda satın

Alın Drogba gibi forvet alın Appiah gibi bek sonra bakın ruh muh olmasın takım nasıl top oynuyor R.Madrid'de ruh mu var ama adamlar Uzay takımı denilen Barcelona'nın önünde sanırım

paran yoksa ruhun olacak...bknz 2005-06 sezonu gs...bknz 2005-06 fb

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt