Atatürk’ün Ezan ve Kur’an-ı Kerim Hakkındaki Fikir ve Düşünceleri

O zaman korkunun ecele faydası olmuyacak kardeş neye inanırsan inan sorun yokta saygısız gevsek olmayın sizin inandığınız değerlere laf atılınca sesiniz cok fazla cıkıyor.
Gevsek olmayın delikanlı olun yeter.

ne demek istiyorsun? her yerde her turden insan bulmak mumkun

insanlar duyulari vasitasiynen dis dunyadan algiladiklari yapilandirmalari egilim ve zihniyetlerince ortaya koyar. islam kendini ben islamim kardes diye one suruyor degil.

yaklaşık rakam 1,5-2 milyar arası sen benim yazdığım milyarlarca lafına gönderme de bulununca yazdım...

Simdi bu adam bana onca kufuru etti ve cezasiz mi kalacak?

Sana ne sebeple küfür ettigini bilmiyorum, ama bir önceki mesajini okuyunca anladim ne tarz bir sey yazdigini.

Onun alacagi ceza burada bir iki gün ban yemek olur, ama eger yaniliyorsan (ki yaniliyorsun) ve ölümden sonra hayat varsa senin alacagin cezayi hic düsündün mü? Ben seni düsünmeye davet ediyorum.

Saygilarimla.

Atatürk'ün dinini bilmiyorum ama şunu biliyorum Atatürk milliyetçi ve Türkçü birisiydi, ama şu an Atatürkçüyüm diyenlerin milliyetçilikle alakası yok

Bahsettiğim olay o değildi ya sanki gerçekten kitabın fotoğrafı havası vermeye çalışmış onu yapan kişi afiş havasında hazırlamamis yani neyse bir kaynağı yok bu yazının zaten son dönemde bir soru yalan ortaya atılıyor bu da onlardan biri
yeni şafak hesabı diyorsun şimdi anladım

Ustelik Mekkelilerin Muhamed'i guvenilir bir kisi olarak gormedigini, tam tersine baska turlu biri olarak gordugunu ben degil, Kuran'in ta kendisi soylemektedir;

Hicr 6. "Ey kendisine Zikir (Kur'an) indirilen kimse! Sen mutlaka delisin!"​

Bir insan ne kadar güvenilir olursa olsun, birilerinin çıkarlarına dokunursa,
aynı gün "deli" diye son derece altı boş iddialarla suçlanacaktır.

Hicr.6 Dediler ki : "Ey kendisine Kitap indirilen; aslında sen delirmişsin !"
Hicr.7 "Bize melekleri getirmeliydin, öyle değil mi ; eğer doğruyu söylüyorsan ?"
Hicr.8
Melekleri, ancak gerçek olarak indiririz. Zaten o zaman, onlara göz açtırılmaz.

muhammedin kendosiyle medineye gelmek istemeyen muslumanlari
olumle tehdit etmesine neden hir iki cift lafiniz olmaz?

Olur.
Çünkü son derece yanlış bir yorum var burada.

Allah, kendisine inananlardan, artık Mekke'yi terk edin uyarısı yapıyor.
Bir önceki ayette, sizi bu kararınızdan döndürmek isteyen ikiyüzlüler (münafıklar) olacak,
sizi kararınızdan döndürmek konusunda ileri giderlerse, buna karşı çıkın ve oradan ayrılın diyor.

Yani, tam tersi, ortada tehdit varsa, bu Muhammed'e yapılıyor.....

Olur.
Çünkü son derece yanlış bir yorum var burada.

Allah, kendisine inananlardan, artık Mekke'yi terk edin uyarısı yapıyor.
Bir önceki ayette, sizi bu kararınızdan döndürmek isteyen ikiyüzlüler (münafıklar) olacak,
sizi kararınızdan döndürmek konusunda ileri giderlerse, buna karşı çıkın ve oradan ayrılın diyor.

Yani, tam tersi, ortada tehdit varsa, bu Muhammed'e yapılıyor.....

Serhan kardesim.

Surada bir anlasalim. Muhammed Mekkelilerin kendisine ve inanirlarina feci bir sekilde baski uyguladiklarini soyluyor mu? Evet..
Ortada gercekten iskence ve zulm varsa neden bu insanlar "seve seve" Muhammed ile hicret etmek istemezler?
Deli bu adamlar ortada olan zulume ragmen mekke'de kalmak istesinler?

ustelik bunlari kurtarici olarak gonderilmis Muhammed ise gelmeyenleri yine kendi inanirlari tarafindan olumle tehdit ediyor.
farzedelim gunumuzun kult lideri Adnan Oktar artik halktan cok baski gormeye basladi ve halk artik neredeyse muridlerini ve kendisini gordugu yerde gebertecek boyuta geldi.
Bu durumda Adnan Oktar'la beraber Almanya'ya gitmek istemeyen muridlerin gerizekali oldugunu mu dusunmemiz gerekir? Yoksa ortada aslinda herhangi bri zulumun falan olmadigini ve Muhammed'in muridlerini tipki diger yuzlerce kult lideri gibi elinin altinda olmasini istemesi mi dusunmeliyiz? Narsist kult liderleri psikolojik buyukluk hissetme (grandiosity) ve narsistik ihtiyaclarini besleyebilmek icin muridlerini surekli yanlarinda tutmak isterler. Cobanin yununu yuzdugu koyun surusu gibi dusunebilirsin bunu. Ornegin 70'li yillarda Jim jones denen diger narsist bir kult lideri Amerika'da barinamayacgini anlayinca kendisine inananlarin artik Amerika'da zulmden yasayamayacaklarini iddia ederek 900 muridi ile Guyana'da satin aldigi bir kasabaya yerlesmisti. Narsist kult liderleri kultlerinin devamliligini koruyabilmek icin muridlerini surekli kontrol altinda yani yani basinda tutmalarini gerektigini cok iyi bilirler. Tipki 1400 sene oncesi Mekke'de yasayan ve hayatindan gayet memnun olan ve ortada herhangi bir baski yada zulm hissetmedigi halde goc etmesi icin zorla olumle tehdit edilen musluman gibi 30 sene oncede 900 murid Guyana'ya zorla Jim Jones tarafindan goturulmustu. Bir cogu ailelerinden babalarindan koparilarak. Islam'da muslumanligi terketmenin cezasi olumdur. Kulte yuz cevirip hicret etmek istemeyen muslumaninda cezasi elbet ayni olacaktir.

Ornegin ben musluman olsam bana
hayatimda bir rehber olsun diye gonderilen bir kitapta
1400 sene once yasamis bir adamin "ana baci haric"
yeryuzundeki kadinlarin tumuyle yatabilme yetkisini

bu kitaptan aliyor olmasindan bir aydinlik kazanamayacagimi dusunurdum.

Hayretle okuyorum !

Kadın düşkünü biri olsaydı ;
25 yaşında yaptığı ilk evlilikte, kendisinden 15 yaş büyük (40 yaşında),
hemde başından 2 evlilik geçmiş dul bir kadınla evlenir miydi ?

Sonrasında, Hatice ölünceye kadar 25 yıl evli kaldılar.
Yani, peygamber, bildiğim kadarıyla, 50 yaşına kadar tek eşli yaşamıştır.

Yazdığın gibi kadın düşkünü biri ;
elinde imkan varken 50 yaşına kadar bekler miydi ?

Hatice öldüğünde, 50 yaşında Muhammed üzerinde,
hem ağır peygamberlik görevi ve bakılması gereken çocukları kalmıştı.
Peygamberin çok eşliliği, yaşlılığında başlamıştır.

Senin anlattığın gibi, sözde "Harem" kurmuş, genç imkan sahibi biri olarak değil.

Kaldı ki, Kuran, çok eşliliğe izin vermez.
Çok eşliliğe izin verdiği tek bir durum var, savaş vb...olağanüstü durumda...
Eşsiz kalan kadınların, dayanakları olması için....onda da şart, dul olmalarıdır.
Genç ve güzellerle değil....

Kuran, bu konuda, son derece mantıklı bir method izler...

Kadinlara vurulmasina karsi misin?
Kuran'da kadına vurma geçmez.

Esinin uzerine uc kuma daha getirir misin?
Kuran'da çok eşlilik yasaktır. Olağanüstü durumlarda, izin verilebilir.
Kadınları, "dul olmaları şartıyla", korumak amaçlıdır.

Iki insanin ozgur iradeleriyle iliskiye girmelerinin
cezasinin hunharca taslanarak oldurulmesini kabul ediyor musun?
Kuran'da taşlayarak öldürme yoktur.
Eş ilişkisine evlilik şartı dışında izin verilmez.

Çünkü bunun, toplumsal ve bireysel bazda sorunlu insanlar yaratma ihtimali vardır.

Hayatında hiç sen ömrünü, anneni veya babanı arayarak, o psikoloji de aradın mı ?
Veya annesiz veya babasız, çocukluk veya gençlik çağı geçirdin mi ? Bu psikolojiyi bilir misin ?
Hiç, çöpe bırakıldın mı ?
Havaalanlarında, al ver yapıldın mı ?
Hiç, parası olan insanlara, pazarlık yapılarak, evlatlık verildin mi ?
Hiç, çocukluğunu sokaklarda geçirdin mi ?
Bu çocuklar, kötü alışkanlıklara bulaşarak,
toplumun sağlıklı kesimlerine verdikleri zararı biliyor musun ?
vb..........

Senin basit gördüğün o ilişkiye, bir de bu gerçekçi gözle bakmanı tavsiye ederim.

Kadın düşkünü biri olsaydı ;
25 yaşında yaptığı ilk evlilikte, kendisinden 15 yaş büyük (40 yaşında),
hemde başından 2 evlilik geçmiş dul bir kadınla evlenir miydi ?

Bunlar basit argumanlar.
Cocukluk hayatini amcasinin evinde bir siginti, basta ana baba olmadan kuzenlerinin baslarinin oksanmasi ve sevilmesini gorerek gecirmis ruh sagligi bozuk bir genc adamin arap yarimadasinin en zenginlerinden biri olan adamin kizi Hatice'nin ona ettigi evlilik teklifini kabul etmemesini dusunemezdin sanirim.
Dilersen Hatice'nin ickici babasini geceleyin nasil sarhos edipte Muhammed'le evlenmesi icin izin aldigini daha sonra babasinin sabah ayildiktan sonra kiyameti nasil kopardigini, seni o culsuzla olsemde evlendirmem dedigini direk islami siyer kitaplarinda gectigi gibi harfiyen anlatabilirim.

Bak bakalim Ibn Sad adli unlu Islam alimi'nin Tabakat adli eserinde (cilt 1 , sayfa 131) Muhammed'in nasil culsuz oldugu ve hatice'nin teklifini nasil tereddutsuz kabul ettigi yazmakta.

Teklifi getiren Hz. Hatice'nin yakın arkadaşı Münye kızı Nefise ile Peygamberimiz (s.a.v.) arasında şu konuşma geçti:
"Ey Muhammed, seni evlenmekten alıkoyan şey nedir?"
"Elimde evlenecek kadar param yok."
"Eğer bu temîn edilse ve sen, mala, güzelliğe, şeref ve denkliğe dâvet edilsen icâbet eder misin?"
"Kimdir bu?"
"Hüveylid in kızı Hatice."
"Ama, bu nasıl olabilir?"
"Orasını ben bilirim."
"O halde, ben de kabul ediyorum.

Sonrasında, Hatice ölünceye kadar 25 yıl evli kaldılar.
Yani, peygamber, bildiğim kadarıyla, 50 yaşına kadar tek eşli yaşamıştır.

Yazdığın gibi kadın düşkünü biri ;
elinde imkan varken 50 yaşına kadar bekler miydi ?

Oyle bir imkanida yoktu zaten. Hatice erkek cinsinin dominant oldugu Arap yarimadasinda yuzlerce isciye ekmek veren guclu bir is kadini idi.
Hatice'nin evinde, haticenin parasiyla yasayip birde onun arkasindan onu aldatmak veya kuma getirmek????? Azicik mantik sahibi insan bile saglikli dusunerek gorebilir ne oldugunu.

Hatice öldüğünde, 50 yaşında Muhammed üzerinde,
hem ağır peygamberlik görevi ve bakılması gereken çocukları kalmıştı.
Peygamberin çok eşliliği, yaşlılığında başlamıştır.

Evet, inanirlari ve onun icin savasabilecek dovusebilecek muridlerini cogaldikca istekleride ve arzularida ayni orantida cogalmaktaydi.

Kaldı ki, Kuran, çok eşliliğe izin vermez.
Çok eşliliğe izin verdiği tek bir durum var, savaş vb...olağanüstü durumda...
Eşsiz kalan kadınların, dayanakları olması için....onda da şart, dul olmalarıdır.
Genç ve güzellerle değil....

Kuran, bu konuda, son derece mantıklı bir method izler...

Muhammed kocasini oldurdugu Safiye'yi ayni gece yataga atmistir. Evet oda duldu. Cunku Muhammed hem babasini ve hem kocasini ayni aksamin gunduzunde kilictan gecirmisti.
Dilersen Safiye'nin kocasi Kinane'yi saklanilan altinlarin yerini soyletebilmek icin nasil bagrina yanik bastiklarini ve Muhammed'in iskenceyi nasil izleyip yonettiginide yine Islami kaynaklarla konusabiliriz.
Bunlar Islam tarihini islami kitaplardan ogrenen ve dinini cuma namazi vaazlarindan degil, kendi acip okuyarak ogrenmek isteyen kisiler tarafindan bilinen gercekler. Sen bilmiyordun. Simdi ogrendin. Acip Ersin Shen denen serefsiz allah dusmani yalan konusuyor diye kendin bakabilirsin. Okuyabilmen icin cilt ve sayfa numarasini bile verdim kaynaklarin.

Son düzenleme:
Bakara suresi ayet 7
Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.

Münafikun suresi ayet 3
Bu, onların iman etmeleri sonra inkâr etmeleri dolayısıyla böyledir. Böylece kalplerinin üzerine damga vurulmuştur (mühürlemiştir), artık onlar kavrayamazlar.

...sanki mühür vurulmuştur.
İnkarcıların, sanki Allah kalplerine mühür vurmuş gibi davrandığından bahseden ayetler...

Gerçekten bir an Allah bazı insanların akıl ve kalplerine mühür vurduğunu varsayalım ;
- Neden Oku desin ?
- Neden, anlatılan 25 peygambere, gidin toplumunuza açıklayın denilsin ?
- Madem Firavun'un kalbi mühürlü, neden Musa'ya Firavun'a git,
belki vazgeçer düşüncesinden diye uyarır ?
-Neden yargılanma gününden bahsedilir ?
-Neden kaderciliğin yanlışlığından bahsedilir ?

Dunya uzerinde Muslumanlarin cogunluk oldugu ve
azinligin hor gorulmeden kardesce yasadigi bir ulke ornegi verebilir misin?
Sakin Turkiye deme. Turkiye Ataturk'un kurdugu ve ugrasilsada henuz laikligin yikilamadigi demokrat bir ulke.

Bırak azınlığı, diğer dinleri veya inançsızları,
öncelikle bu ülkede Müslümanlar özgürce inançlarını yaşayabiliyorlar mı ?

Bu konuda, Atatürk'ün eşsiz öngörüsünü tekrar hatırlatmak isterim.

yanlış, neden yanlış olduğunu yazdım.

Hic bir sey yazmadin. Mantiksal hatalar halen devam ediyor.

Sanki kelimesi herseyi bilen (omniscience) bir yaratici icin mantiksiz bir kelimedir. Kalpleri o mu muhurluyor yoksa seytan mi?
Herseyi bilen kusursuz kitap kuran bundan pek emin degil gibi.
Ama lakin Kuran'in emin olmadigi bir cok sey var. Hani bahsi gectigi gibi "sanki" tahmin ettigi ayetler de vardir. Yani birseyin cevabini bilip sonucu tahmin etmek sacmaliktir mesela. Cunku tahminde bulunabilmen icin o seyin cevabini veya sonucunu bilmemen, yani kestirebilmen gerekir. Ayet'de gecen sanki kelimesi de bundan ibaret.

Buna diger bir ornek ise Allah'in bazi olaylar hakkinda yine tahmin yuruttugu. Ornegin su ayette kafirlerin Muhammed'i ne yapmak istedikleri hakkinda Allah pek emin degil;

8/ENFÂL-30: Ve o inkâr edenler, seni tutuklamak ya da öldürmek veya sürgün etmek için tuzak kuruyorlardı. Ve onlar, bu tuzağı kuruyorlarken; Allah da tuzak kuruyordu. Ve Allah, tuzak kuranların (karşılık verenlerin) en hayırlısıdır.

Yani ortada belirli bir sekilde Muhammed'in kafasinda bir paranoya olusmus, ama kafirlerin kendisine ne yapacagi hususunda tereddutleri var. malum Kuranin bu kadar ince dusunulup didik didik analiz edilecegini bilemedigi icin bu ayette gaf yapmis. Demek istedigim Kuran'in insan yazimi bir kitap oldugu ve her surede onlarca celiski ve mantiksal hatalar oldugudur. Buna yuzlerce ornek verebilirim.

Tam tersi, İslam yaşanmadığı için olabilir mi ?

Olabilir. Hic bir sey imkansiz degil. Fakat saglikli bir sonuca varmak icin elimizde olan orneklere bakmamiz gerekir.
Ornegin Aranavutluk. Sinirlari %100 avrupa icinde olan bir ulke ve bu ulkenin yarisi Islam'la sereflenmis olmasina ragmen Avrupanin en geri kalmis ve en fakir ulkesi. Islam'i yasamiyorlar diyelim.
Afganistan'i ornek verelim ve farzedelim bu ulkenin insanlarida islam'i olmasi gerektigi gibi yasamiyor ve ulkenin hangi sefil durumda oldugunu bugun dunya uzerinde herkes biliyor. Ya Japonya? Islam'dan gidim nasibini almamis bu ulkenin hayat sartlarinin en azindan islamla sereflenebilmis afganistan'dan daha geri olmasi gerekmiyor mu?
Sonucta musluman inancina gore Islam huzurdur. Gelisimdir. Geri kafalilik asla degildir. Islam cahillige son verir. Fakat ne hikmetdir ki Islam'a daha siki baglanan ulkelerde cehalet ayni orantida yukariya cikmaktadir. Islam'dan zerre nasibini almamis ulkeler ise bugun dunyanin en gelismis ulkeleri olmuslardir. Kultist kafa yapisina sahip insanlar kultlerinde asla kusur kabul etmezler. Eger bir sorun varsa bu sorun inanirlarin kendilerinden kaynaklanmaktadir. Cunku kult mukemmeldir. Essizdir. Kultsel olusumlarin ve dini guruplarin muridlerinin kafa yapilari istisnasiz hep bu sekildedir. Cunku inandiklari kult bunu zikreder.

Geri
Üst Alt