Bedelli Askerlik

Gecenlerde yurt disi olayim olabilir diyordun.
Yok mu öyle bir imkanin, gidip yurt disi üzerinden yapma hakkina sahip olsan!?
Anladigim kadari ile yurt disi icin tek degisiklik 2000 euro olmasi.

O iş biraz karışık, o yüzden net değil yurt dışına gitme durumu.

Zaten gitsem de 3 yıl sürekli kalıp çalışmak gerekiyor, bahsettiğim süreç buna el vermiyordu.

mustafa kemalin askerleriyiz diyenler
28 günden şikayet ediyorsunuz...

o zaman daha yüksek sesle
MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ

temel silah egitimi ne olm
o zaman poligona gidelim
kalkip askere gitmeye ne gerek var ki

Ben hala 28 gün olayının kesinlikle kalkacağını düşünüyorum.

Amaç sayıyı eritmek olmalı çünkü ciddi birikme oldu, dolayısıyla sayı fazla olduğu için daha makul bir çözüm sunulması gerekiyor.

2013 şartlarında 18 bin lira çok da yüksek bir bedel değilken dahi katılım oranı yüzde 20 ise, 28 gün geleceksiniz şartı bu oranı daha da düşürecektir.

Belki de kendimi avutuyorum bilmiyorum.

Mustafa Kemal’in askerleriyiz de ordu da Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen kaç kişi kaldı tartışılır.

valla girip bakmadım bile shshshsh ben askerciyimdir biraz seviyorum böyle romantiklikleri

Küçükken ben de öyleydim, kesin askere giderim falan diyordum.

Sonrasında belki dönemsel siyasi konjonktürün etkisi belki insanın yaşı ilerledikçe hayata bakışının değişmesine bağlı olarak bu istek köreldi ve yok oldu.

Bedelli askerlik her Türk vatandaşı için hak olmalı, kısa dönem askerlik kalkmalı. Ancak dolar kuru gibi bedel de her gün her an değişmeli. Bedeldeki değişimin en önemli kriteri ise şu olmalı; mevcut zorunlu askerlik görevini yerine getiren her bir kişinin ailesine askerlik süresi boyunca aylık asgari ücrette ödeme yapılmalı, bu ödeme de bedelliden faydalanacaklardan alınan tutarların toplandığı havuzdan karşılanmalı. Süreç tam profesyonel askerliğe geçildiğinde son bulmalı, zorunlu askerlik her vatandaş için temel askeri eğitimin verileceği 1-2 ay sevilerine getirilerek konu kapatılmalıdır.

28 gun olacaksa da soyle booking.com gibi site yapsalar da ahbablarimizla ortak gitsek
hababam sinifi askerde gibi

Geri
Üst Alt