Fatih Terim: “Bu hareketleri, hakemin yanına kar bırakmayacağız”

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
FG-roxZXMAAFswz

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, dün oynanan Başakşehir maçının ardından GSTV'ye açıklamalar yaptı.

"Oturan bir oyun yapımız"

Fatih Terim: "Sezon başından başlayayım. Biz bu sezon, sayın başkanımız ve yönetimimizle beraber bir yola çıktık. Özellikle, Türkiye gibi futbol iklimi çok çabuk değişkenlik gösteren bir yapıda, günlük ve kısa vadeli başarıların aksine uzun vadeli bir projeyi gündeme aldık.”

Fatih Terim: “Genç bir takım oluşturduk. Eksiklerimizin olduğunu biliyorum. Bunların hepsini, tünelin sonunda ışık olduğunu düşünerek göze aldık. Sezon başından beri her şeye rağmen oturan bir oyun yapımız ve vadettikleri olan bir takımımız var.”

Fatih Terim: "Çok pozisyona giriyoruz, atamıyoruz. Kalemizde pozisyon görmeden yediğimiz goller var."

"Avrupa'da devleri geride bıraktık"

Fatih Terim: "Gençlerimizin UEFA Avrupa Ligi'nde nağmağlup son 16'ya kaldı. Hem de Lazio, Marsilya gibi devlerin arasından."

Fatih Terim: “1. sıradan çok uzak kaldık. Burada bir kabahat var ise, her şeyden evvel, yönetimimizden ve futbolcularımızdan önce benimdir. Ben bu takıma inanıyorum. Biliyorum, gençlerimiz başaracak.”

Fatih Terim: "Mutluluğumuzu bizden alabilirler ama umudumuzu asla. Mutsuzuz ama umutsuz değiliz."

Fatih Terim: “Bu düzenin değişeceğine inanıyorum.”

Fatih Terim: “Sezon boyunca aynı performanslara verilen farklı kararlara daha sonra geliriz. Ama önce Başakşehir maçının hakemiyle ilgili bazı şeyler söylemeliyiz.”

"Ceza almamı bekleyenler var"

Fatih Terim: "Dün yine son zamanlarda alışkın olduğumuz bir hakem performansı izledik. Bu yayını umutla izleyenler var. Bunun karşıtı, benim daha fazla ceza almam için fırsat kollayanlar da var."

Fatih Terim: “Kim üstüne alınır bilmiyorum ama bu fırsatı size vermeyeceğim. Ceza alma fırsatından bahsediyorum.”

"Go lan sözü var"

Fatih Terim: “Nasıl bir psikoloji ve düşünce yapısıyla geldiği hakkında hiçbir fikrim yok. Maçı analizlerimizle birlikte 1-2 defa daha izledim. Başlangıç noktasından itibaren yaşananları Galatasaraylılarla paylaşmak istiyorum.”

Fatih Terim: "Yediğimiz golün ardından sınırlar içerisinde oyuncularımız itiraz etti. Hakemin o esnadaki vücut diline iyi bakın. Bir nefret anı, bir kin gütme hali var. Bu esnada ‘Go lan’ sözü var. Kerem, ‘Bize neden böyle diyorsunuz?’ deyince sarı kart görüyor."

Fatih Terim: “Enteresan olan, o hakem kendinde bu haddi bulabiliyor. Devre arasında Kerem, hocalarına bu konuyu anlatıyor.”

Fatih Terim: “İkinci yarıya çıkarken Necati hoca, ‘Benim oyuncuma nasıl bu şekilde konuşursunuz’ diyor. Hakem diyor ki, ‘Ben öyle bir şey demedim’. Necati hoca da ‘Benim için kendi oyuncumun beyanı esastır’ diyor. Bunun ardından hakem de ‘Oyuncun yalancı’ diyor.”

Fatih Terim: "Ben veya Galatasaray'ı temsil eden herhangi biri TFF'nin herhangi bir temsilcisine 'Sen yalancısın veya senin hakemin yalancı!' desek kaç maç ceza alırız? Hak mahrumiyeti kaç maçtan başlar? Bunun maddi cezası ne olur?"

"Hakemden şikayetçi olacağız"

Fatih Terim: “Bu diyaloglara müsabakadaki tüm temsilciler de şahit. Beraber yürüdükleri için… Dün de ben sordum, ‘Biz her şeyi birebir yazacağız’ dediler.”

Fatih Terim: "Biz bu hakemden adli makamlar düzeyinde ve TFF nezdinde şikayetçiyiz. Kulüp avukatlarımız gelecek bugün. Olaya tanıklık eden herkesten yazılı beyan alacaklar."

Fatih Terim: "TFF, Kerem’e yalancı diyen hakemi, PFDK’ya sevk edecek mi, etmeyecek mi? Doğal olarak bunun da peşinde olacağız."

Fatih Terim: “Bu hareketleri, hakemin yanına kar bırakmayacağız.”

"Arda'yı tahrik ediyor"

Fatih Terim: “Her şeyi önemsiyorum ama bu cümleyi çok daha üste koyuyorum. İkinci yarıya çıkmadan, Galatasaraylı olanlara yönelik ‘Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum’ diyor. Tepki görünce de kaptanımız Arda’yla göğüs göğüse gelerek tahrik ediyor.”

Fatih Terim: “Biz diyor muyuz ki, tüm Galatasaraylılar sizin ne yaptığınızı bilmiyor mu? Bu atmosfer içinde hangi algı, hangi aradaki konuşma mevzu hakemi bu sözler konusuna getirmiştir acaba? Merak ediyorum.”

Fatih Terim: "Kazandık, kaybettik… Ki çok pozisyon var. O konuya şimdi girmeyeceğim."

Fatih Terim: “Onu da yaparız, bir sonraki maça da onu yaparız diyor duraklamalarda çıkan sarı karta itiraz sonucunda. Kendisini bu kadar güçlü görüyor ve rahat olduğunu düşünüyor. Hakemler kurallarla, kartlarla konuşur.”

"Bana da mı krampon fırlatacaksın" diyor

Fatih Terim: “Arda diyor ki, ‘Hocam, erken gösterdin kartı’… Cevabı, sırtı dönük ve ellerini oynatarak, ‘Bana da mı krampon fırlatacaksın’ diyor.”

Fatih Terim: “Herhalde çok kişi unutmuştur bu krampon hadisesini. Fakat bu arkadaş, böyle cevap veriyor Arda’ya.”

Fatih Terim: "Bak Zorbay kardeşim, çok genç bir hakemsin. Sen bırak Arda'ya hiçbir futbolcuya böyle davranamazsın. Böyle bir hakkın yok haddin de yok."

Fatih Terim: “Senin, hayalini dahi kurarken uykundan uyanacağın işler yaptı Arda.”

Fatih Terim: "Stad kameraları her şeyi kaydetmiş durumda."

Fatih Terim: “Altında kalırsın. Temsilciler hemen maçtan sonra sana geldi. Sen bu sözü herhangi bir tahrik, sataşma üstünde söylediğinde, sen ‘Hayır, hiçbir şey olmadı’ diye cevapladın. Eğer sen bunu böyle cevaplarsan, seni bir Galatasaraylı olarak uyarıyorum.”

"Galatasaray’ın gücünü de kimse kendi üstünde sınamasın"

Fatih Terim: “Bundan sonra kimse bir Galatasaray sporcusuna bu denli sözler kullanmasın. Galatasaray’ın gücünü de kimse kendi üstünde sınamasın. Kimse Galatasaray oyuncusunun canını yakmaya çalışamaz. Bu, benim kişisel uyarımdır.”

Fatih Terim: "Hakemler kartlarıyla konuşur, kurallarla konuşur. Madem bu kadar konuşmaya meraklısınız maçlardan sonra basın toplantısına çıksanıza. VAR kararlarını konuşsanıza. Orada çıkın konuşun. En azından söyleyeceklerinizi söyleyin. Herkes bedel öder. Onlar bedel ödemez."

"Halil Umut Meler"

Fatih Terim: “Fenerbahçe maçında Diagne’nin penaltı pozisyonundan önce, Halil Umut, düdük çaldım dedi. Ve Fenerbahçeli oyuncuya ikinci sarı kartı verdi. O pozisyonun ikinci sarı kartla alakası yok. O penaltıyı vermemek için.”

Fatih Terim: "Eğer bir hareket varsa kırmızı da avantaj yok, kırmızıyı çıkaracaksın. Halil Umut oyunu kesiyor, pozisyonu kesiyor, nitekim penaltı oluyor. İkinci sarıyı gösterip kırmızı veriyor. Başka manevrası kalmadı çünkü."

Fatih Terim: "Maalesef bu ligin hakemleri, herkesi buna teşvik ediyor. Tıpkı sarı kartlı Başakşehirli oyuncunun Morutan'a yaptığı kartlık harekette, oyuncumuzun kendini yere atmayıp oyuna devam etmek istemesi gibi."

Fatih Terim: "Ben koridora indiğimde, cezamın süresi bitip legal olarak aşağı inme isteğime TFF'nin hayır demeyeceği noktaya geldikten sonra tek tek herkesi odama çektim, sorguladım. Maçın ardından keskin bir sessizlikle herkes odasına gidiyor. Hakemler de..."

"Ali Palabıyık 9 haftadır maç almıyor"

Fatih Terim: "Yaşar Kemal, Halil Umut, Cüneyt Çakır, Mete Kalkavan gibi her maçımızda aleyhimizde karar verenlerin hepsi ertesi hafta maç alıyorlar. Ali Palabıyık 9 haftadır maç almıyor. Hakemlere bir mesaj mı vermek istiyorlar?"

Fatih Terim: "Halil Umut; Başakşehir'den 3. dakikada birini atarsan TFF'den en fazla maç alan hakemlerden biri olan FIFA hakemi birileri olan Ali Palabıyık ve Abdülkadir Bitigen gibi bir sonum mu olur diyor?"

Fatih Terim: “Herhalde öyle diyor.”

Fatih Terim: "Geçen sene Ali Palabıyık yüzünden şampiyonluğu kaybettik."

Fatih Terim: “Kulüplere, futbolculara, hocalara, kamuoyuna, biz Abdulkadir Bitigen ve Ali Palabıyık’a dair bir bilgilendirme ihtiyacı hissetmiyorlar.”

Fatih Terim: “Dört senede, iki Galatasaray maçı verildi Ümit Öztürk’e. Üzerine yapıştırılan etiketle, önce Malatya’da VAR’da, sonra Sivas’ta sahada, hak ettiğimiz iki pozisyonda penaltıyı es geçti.”

"Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi "

Fatih Terim: "Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi en az 15-20 gün önceden belli olması gerekir. UEFA, Şampiyonlar Ligi hakemlerini maçtan 1 gün önce atamayacağına göre MHK, Galatasaray-Fenerbahçe maçına Halil Umut Meler'i nasıl verir?"

Fatih Terim: “Maçtan sonra Ukrayna'ya yola çıkması lazım. Çünkü maç salı günü. Derbi ne zaman, pazar günü… 48 saat sonra, UCL maçı yönetecek. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Bu saçmalığı UEFA yapmaz. Hiçbir bilgi, savunma yok.”

Fatih Terim: "Hakemler üstünden Galatasaray maçlarında nasıl bir mesaj veriliyor, lütfen bize açıklasınlar."

Bu duzen degisecek demis

Yav he he nasıl değişecek hocam

açıklamasıni heyecanla bekleyen birileri varmış :d kimi kastediyor acaba

bazı konularda haklı bireysel olarak çok basit hatalardan goller yedik ve gole çevirme problemimiz var. bu 2 faktör sıralamamızda çok etkili. bunun dışındaki hakem hataları çok ciddi etken. yüzdeye bölecek olurask oynanan oyunun etkisi %25 diyebiliriz.

Fatih Terim: "Hakemin başakşehir maçındaki vücut diline tüm taraftarımız baksın. Bir kin bir düşmanlık var"

Fatih Terim: "Bu hakem oyuncularımı azarlama haddini kendinde bulabiliyor"

Geri
Üst Alt