Fatih Terim: "En önemli hedefim; arkamda önemli bir jenerasyon ve futbol mirası bırakabilmektir"

Fatih hocanın oynattığı sistem vs. 2 senedir eleştiriyoruz. Yanlış kadro secimleri vs. Ki bazen bizlerde yanıldık istediğimiz oyuncular kötüymüş gerçekten dedik. Ama yinede çok yanlış kadro secimleri ve küstürülen oyuncuların olduğu gerçeği değişmez. Sosyal hayatlarını bilmiyoruz buna yorum yapamam tabi. Bazı şeyleri bilmiyoruz en nihayetinde. Doğrudur yanlıştır. Kadro mühendisligi kötüydü bu sene bunada katılıyorum. Ama yıllardır genç oyuncu alalım. Yaşlı içi geçmiş oyunculara servet vermeyelim diyende yine biz taraftarlardik. Gençleşme öyle yarım sezonda olmuyor. Bazıları FM oynandığını sanıyor. Böyle bir dünya yok beyler. İyisi ile kötüsü ile gençleşme olacaksa Galatasaray da bunu yapacak tek insan vardı oda Fatih Terim. İster kabul edin ister etmeyin. Bu operasyon başkası tarafından yapılmış olsaydı. Şuan 3 hoca 1 yönetim ve bir sürü yaşlı oyuncu gelmişti yarım sezonda. Bu tür eleştirilere katılmıyorum. Bazilari saçmalamaya başlamis. Hocayı eleştiremezsiniz demiyorum. Ben kendim bir maçta, sinirle kötü cümle yazdığım için ceza almış biri olarak söylüyorum. Eleştirin ama saçmalamayın. Fatih Terim ve Galatasaray i para muhabbetinde saçma sapan suçlayanlar delirmiş yada başka amaçları olanlardır. Hagi gelsin diye cebinden para ödemeyi teklif eden. Galatasaray dan bir kere bile tazminat almamış ve Galatasaray a en büyük başarılarını yaşatmış bir efsaneden bahs ediyosunuz. Biraz düzgün eleştirin. Terbiye sınırlarını asmayalim lütfen. Ki bende bunu bir kere yaptım üzülüyorum yaptığım için. Fatih Terim Galatasaray efsanedir. 2 senedir başarısız oluyor maalesef. Bunda hakem hataları, oyunlar, masabasi işler filanda var ama sonuçta hocada hatalar yapmıştır. Bunları elestirebilirsiniz. Siz hocayı istemezsiniz bazıları ister herkes istediğini düşünmekte özgürdür. Ama artık hakarete varan para tazminat bilmem ne bu saçma sapan yorumları yapmayın. Gerçekten mide bulandırıcı oluyor. Gidin bunu bazı eski yöneticilere bazı eski teknik direktörlere yapın ama Fatih Terime yapamazsiniz çünkü dediğiniz yalandır. Tazminat vs. Galatasaray dan ne zaman tazminatı almis gösterin bakalım. Bir Galatasaray efsanesine siz Galatasaray taraftarı olarak bu iğrenç sözleri yakıştırıyorsaniz. Taraftar içinde de düşmanı dışarda değil içerde aramak lazım. Bu şekilde sacmalayanlar, ya Galatasarayli değilsiniz yada cidden psikolojiniz bozulmuş olmalı. Yine tekrar ediyorum insan gibi eleştirilecekse herkes eleştirilebilir ki bende eleştirdim. Ama bu iğrenç suçlamalar bir Galatasarayliya yakışmaz...

Son düzenleme:
Hocanin bu aciklamalari guzel falan da alti biraz bos kaliyor benim gozumde. Neden mi?

Eger gelecegin Galatasaray'i altinda bir proje olarak bakiyorsa ve guzel bir miras birakmak istiyorsa burada en onemli seylerden birisi Alt yapidan oyuncu olmasi olacaktir. Gidip Nelsson'a 7 milyon euro verecegine Isik Kaan'i (ya da bir baskasini) koy stopere, orta sahada Aytac ve Taylan ile ugrasacagina koy oraya Bartug'yu falan. Isimler sadece ornek, baska oyuncular da olabilir.

Burada Galatasaray'in geleceginden soz edilirken alt yapidan henuz kimsenin A takimda olmamasi bana cok ters bir soylem olarak geliyor. Barcelona mesela, alt yapidan 2-3 oyuncuya sans veriyor malum ekonomik durumlari ortadayken bunu bir firsat olarak (biraz da mecburiyet) degerlendiriyorlar.

Peki biz? Ligde havlu atmisiz (hoca da kendi kabul etti gecen hafta), kupadan elendik peki neden hala Feghouli, Yedlin, Taylan, Babel gibi isimlerle maclara cikiyoruz? Koy oraya 2 tane genc oyuncuyu artik bu saatten sonra neyi kaybedersin? Bunu yapsa hocaya laf etmeyecegim ama bunlari yapmadigi icin elestiriyorum. Sonra Bartug falan neden sozlesme uzatmiyormus? Siz olsaniz uzatirmiydiniz? Barcelona 17-18 yasindaki cocuklari oynatiyor, sen 20 yasina gelmis oyunculara sans vermiyorsun.

Nelsson kotu oyuncu falan degil yanlis anlamayin ama bazi pozisyonlarda alt yapidan cocuklari degerlendirsek gidip daha onemli mevkilere daha iyi oyuncular alabilirdik, mesela 10-15 milyon euroya guzel bir santrafor alirsin ama biz gidiyoruz 7 milyon euroya stoper bakiyoruz. O parayi daha dogru yerlere harcasak fena olmaz sanki. Sonra 6 ayda bir yeni oyuncu bakmaya gerek kalmaz.

Erteem ne anlatıyor hoca ya ? Hoca ne anlatıyo hoca ne ne oldu hoca son 15 dakikadır beyin geliyor gidiyor, başka beyin geliyor gidiyor. Ne oluyor değiştiriyor musunuz ya

@Serhat Başbuğa komik olan ne Allah askina yazsana. Nedir seni güldüren. Ne oldu. Yazdığımda hangisini beğenmedim hangisi seni böyle güldürdü. Yada yazdığımı anlayacak kapasiten varmı bir yaz da anlayalım neye güldüğünü neyle dalga geçtiğini be. Seviyeni çok merak ediyorum bir yaz bakalım anlamak istiyorum

Tazminatı ne kadarsa aramızda toplayalım verelim kurtulalim yaw. Benden 25 dolar çalışır.
Sen hocayı tazminat ile gonderemezsin. Zaten vereceğin tazminatı kendide almaz. Alsada çocuk esirgemeye bağışlar. Sen milyon TL leri gorsen havalara uçarken hoca tek kalemde bağışlar onuda unutma. Sana tazminatını versekte böyle yorumlar yapmasan düzgünce elestirsen keşke. Bak bunu hocanın sistemini hiç beğenmeyen biri olarak antrenman yöntemlerini eksik bulan ve oyuncu seçimlerini hatali bulan biri olarak söylüyorum.

Fatih hocam Galatasaray hiçbirşey oynamıyor zevk vermiyor Anadolu kulüplerini bile zar zor yeniyorsun hatta yenemedin bile.Genç genç diyorsun kerem hariç kendini göstermeye çalışan bir genç yok takımda.Hala transfer diyorsun sürekli Galatasaray ın transfer yapaçak hali mi kaldı yeter artık batırcan kulübü öyle gidecen 2002 de geldiğinde de bi dünya çöpü doldurmuştun takıma gene aynı

Sen hocayı tazminat ile gonderemezsin. Zaten vereceğin tazminatı kendide almaz. Sana tazminatını versekte böyle yorumlar yapmasan düzgünce elestirsen keşke. Bak bunu hocanın sistemini hiç beğenmeyen biri olarak antrenman yöntemlerini eksik bulan ve oyuncu seçimlerini hatali bulan biri olarak söylüyorum.
100.000 dolara eleştirilerimi sonlandiririm renkdaş.

@Serhat Başbuğa komik olan ne Allah askina yazsana. Nedir seni güldüren. Ne oldu. Yazdığımda hangisini beğenmedim hangisi seni böyle güldürdü. Yada yazdığımı anlayacak kapasiten varmı bir yaz da anlayalım neye güldüğünü neyle dalga geçtiğini be. Seviyeni çok merak ediyorum bir yaz bakalım anlamak istiyorum
Hak olan tazminatı bir hakaret, haksız fiil telakki etmeniz ve söylenmesini iftira saymanız başlı başına komik. profesyonel hayat,sözleşmesi varsa tazminatını alacak. Şöyle de okuyabilirsin durumu mesela,Ben gitmem siz kovun demek istiyor. Ayrıca bu sinir ne allasen. Tahrikkar tarzınız hoş değil.

Hak olan tazminatı bir hakaret, haksız fiil telakki etmeniz ve söylenmesini iftira saymanız başlı başına komik. profesyonel hayat,sözleşmesi varsa tazminatını alacak. Şöyle de okuyabilirsin durumu mesela,Ben gitmem siz kovun demek istiyor. Ayrıca bu sinir ne allasen. Tahrikkar tarzınız hoş değil.
Tamamda adam hiçbir zaman Galatasaray dan tazminat almadı ki. Hakkı diyosun ya adam almamış hakkı olanı ne yapması gerekir anlamadım ben. Aldığı tek tazminat Federasyondan oda çocuk esirgeme ye gitti. Ben anlamadım bu işi

Transfer döneminde her dedigi yapilmazsa, en gec bu ayin ikinci puan kaybinda kendimi yanliz hissediyorum aciklamasini bekliyorum.

Sakal birakmasida sart olur

Son düzenleme:
gerçekten tam anlamıyla bir akıl tutulması... evet hoca her maç ısrarla gençleri oynattı hiç taviz vermedi, yetmedi takımı u19 ile her maç takviye etti, sürekli puan kaybetsek de gençleri yüreklendirdi, hakemlerle uğraşmadı, hiç ceza yemedi... biz de bu sebeple kaybedilen puanlardan dolayı hocaya yükleniyoruz... Şu ülkede bir günü, bir günü yahu aptal terine konmadan geçirmek istiyorum... Asıl dert proje değil o projeyi senin doğru dürüst uygulayamaman anla artık yahu

Geri
Üst Alt