Fatih Terim: "En önemli hedefim; arkamda önemli bir jenerasyon ve futbol mirası bırakabilmektir"

Ft hocam yok iken sürekli mükemmel scout transferleri yapan(Her ne kadar scout birimini kuran/aktive eden adam olsa da), alt yapıdan senede 15 tane oyuncu çıkaran(Her ne kadar 70 yaşında Florya'daki bütün u19 maçlarını takip eden, ek olarak da 1997 yılında Galatasaray Futbol Akademisini Burak Elmas'la beraber kuran kişi olsa da), bir tane bile tutmayan transferi olmayan hepsi belli bir planlama dahilinde hareket eden bir yapımız olduğu için bir an önce gitmesi ve yerine herhangi birisinin getirilmesi yerinde olacaktır. Ek olarak total futbolun doruklarındaki futbol anlayışımız, derbilerde rakipleri perişan edişimiz(2000-2010 arası en efsane dönemimizdir bilen bilir, içerde-dışarıda...), sürekli kupalar kazanıp özellikle Avrupa'da şov yaptığımız yapıyı da kendisi bozmuştur(Karpaty lviv, tromso, ostersund vs). Kendisi gidince bunların hepsi onsuz sezonlardaki gibi olacak GS'miz daha önce bahsettiğim üzere mükemmel keyif veren bir futbol anlayışı içinde başarıdan başarıya koşacaktır. Yerine kimin geleceğinin önemi yok, Ft gitsin yeter.

Bu gönderisinden anladığım da tazminatım olmadan gitmem zaten transferlerdeki komisyon miktarı çok azaldı, bu kurlarla ayakta kalmak zor demek istemiş.

AptSparklingArgusfish-max-1mb.gif

Şu tazminat olayını anlamıyorum, tabiki tazminatını istiyecek, öyle paraya ihtiyaç kalmadı diyelim, o zaman maaş almadan çalişın “gençleşiyoruz” projesini desteklemek için.

Çok romatik düşünüyor bazı arkadaşlar, evet belki Terim’in para ihtiyaç karşılandı, ama onun bir ailesi var. Kizları demiyecek mı “baba seni kovdular tazminat bile almadın, o tazminat bizimde hakimiz”. Diyecekler tabiki, bende olsam derim. Terim kulübün çalışsanı unutmayın bunu. 8 şampiyonluğu + UEFA’yı bedavaya getirmedi.

Son düzenleme:
Tamamda adam hiçbir zaman Galatasaray dan tazminat almadı ki. Hakkı diyosun ya adam almamış hakkı olanı ne yapması gerekir anlamadım ben. Aldığı tek tazminat Federasyondan oda çocuk esirgeme ye gitti. Ben anlamadım bu işi
Bu sefer almak ister belki.Latife bir yana hal bu olup aynı açıklamalara devam edersen herkes herşeyi düşünür. Yönetimi sıkıştıran,başarısızlıktan şimdiden kendini sıyırma politikası ile yazılmış bir yazı olması daha muhtemel.inada binerse tazminatını da bir koz olarak kullanır.neden kullanmasın?. Ancak keşke derdi tazminat olsaydı diyorum şu halde. Aslolan Galatasaray değil kendi hikaye ve ihtirası oluyor öteki türlü.yani hoca bu şekil başarısız bırakmak istemiyor mottosu kendisi ve bizim için işi daha da çıkmaza götüreceğe benziyor.

Edit;tazminat istemesi de hakkıdır.kendisi ile beraber ailesinin de hakkıdır. Evladı olsam almaman hata derdim.

Son düzenleme:
Semih ve Emre Çolak bir derbi maçıyla hem de yani liderlik maçıydı, meydana atıldı.

Elbette üst düzey topçular değil. Bunu yazmamın sebebi, Terim'in eskiden bunlara cesaret edişi, gençlere şans verişi idi. Şimdi o da yok. Son dört beş dk şovlar yapıyor. Elinde şu an bir şey kalmadı ama yine cesaret edemeyecek. Sanki böyle şeyler yaptı ve hep gençleşelim isteyen bizler de saldırdık. Sorun sunulan projenin sahaya yansımaması zaten. Ve belli bölgelere fazla miktar yatırım yapılıp diğerlerinin bütçe manasında bile es geçilmesi. O dönem Semih'i pişiren bir Ujfa vardı misal. Orta sahada da prime döneminde olan Selçuk, Emre'nin açıklarını örtüyordu. Bu sebeple göze batmıyorlardı. Burak'ı gazlayan bir Drogba faktörü vardı misal. Şimdi bu takımda bakıyorum, Kerem ve Marcao genç olarak ancak bireyselce kendini pişirmiş iki isim. Geri kalanının kusurlarını örtecek kadar ama dolu dolu değiller ki bazen öyle an geliyor onlar da bocalayıp bencilleşiyor. Tecrübenin böyle pişirme süreçlerinde önemli olduğunu birinin birinden feyz alması gerektiğini düşünüyorum. Fatih Terim kendinden ve projesinden bu denli emin ve dediği kadar GS'nin iyiliğini düşünüyorsa ekibini de bir gözden geçirirdi. Yanında birinin olmasını kendine hakaret gibi algılıyor. En azından ben öyle görüyorum. Oysa şimdi değilse ne zamandı, yerini bırakacağı biri. Eskiden SD olsun razıyım diyordum, şimdi buna da karşıyım. Varisi Arda gibi biriyse daha da vahim demektir durumumuz.

Benim anlamadigim birsey var. Biz 3 senenin ilk ve belki ikinci senesinde fazla olmayi düsünmüyorduysak hoca niye basimizda? Yani 68 yasindaki hocayla 3 sene proje yapmak ne kadar mantikli? Yerinde daha genc, ve 3 sene sonra devam yapabilecek kisi daha mantikli olmazmiydi?

Adami o zaman Leverkusendeki Rudi Völler gibi futbol subesinin direktörü yap, hoca olarak 3 de 1 maasi kabul edecek, son 7 yilli proje ile ugrasan Hagiyi getirseydin ve ona 1,5-2 senelik sabir kredisi verseydin.HHem FT o zaman hem Scoutinge, Alt Yapiya ve belki iliskilerini kullanip baska seylere bile zaman bulup el atabilirdi.

Gelirken kendi takimindan belese ve 50% payli 2 rumen getirirdi, ve o 2 oyuncu parlarsa iki takimin isine yarardi.

Haginin yanina 2 adam gibi yardimci getirmek daha kolay olurdu. O fazla inat yapip, ben yanimdaki 2 lisansiz hocayla mutluyum demezdi herhalde.

Ayar verme modu açık kalmış yine bol keseden popülizm kasmacalar arada duygu sömürüsü şart tabi

Ne zaman istifa edecen hacı onu bunu bırakta şimdi

Şu tazminat olayını anlamıyorum, tabiki tazminatını istiyecek, öyle paraya ihtiyaç kalmadı diyelim, o zaman maaş almadan çalişın “gençleşiyoruz” projesini desteklemek için.

Çok romatik düşünüyor bazı arkadaşlar, evet belki Terim’in para ihtiyaç karşılandı, ama onun bir ailesi var. Kizları demiyecek mı “baba seni kovdular tazminat bile almadın, o tazminat bizimde hakimiz”. Diyecekler tabiki, bende olsam derim. Terim kulübün çalışsanı unutmayın bunu. 8 şampiyonluğu + UEFA’yı bedavaya getirmedi.
1641290119832.webp

Hoca yeni bir jenerasyondan takım kurarken sportif başarı zor belki ama en azından Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanalım da seneye bu emeklerin karşılığını alalım. Sonuçta kalitesi belli olan Türkiye liginde de 10. olmayalım bir zahmet.

emir eri burak elmas başkan twitterdan okuyodur anca bizm gibi iyi oku işte başkan, beni sen gönderemezsin diyor sevgili hocamız senin ne cürmün ne de çapın yeter diyor

o kadar jenerasyon miras diyor ama altyapı kelimesi hiç geçmiyor mesala ama gençleşecekmiş takım nasıl gençleşecek bir 40 milyon € daha harcatarak sadece transferle galiba.

Geri
Üst Alt