Fatih Terim: "En önemli hedefim; arkamda önemli bir jenerasyon ve futbol mirası bırakabilmektir"

Eger giderse suanki durumdan daha iyi mi olacagiz yoksa daha kotumu?

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Hoca başarısız olduğunu kabullenemiyor hepsi bu. 20 puan fark yiyip aylardır oyun olarak hiçbir gelişim kaydetmediğin yerde sabır kelimesinin içinin boş olduğunu en çok hocanın bilmesi lazım. Skor yok oyun yok söylediği planlamaya dair uygulama yok millet neyi bekleyecek.

Ft hocam yok iken sürekli mükemmel scout transferleri yapan(Her ne kadar scout birimini kuran/aktive eden adam olsa da), alt yapıdan senede 15 tane oyuncu çıkaran(Her ne kadar 70 yaşında Florya'daki bütün u19 maçlarını takip eden, ek olarak da 1997 yılında Galatasaray Futbol Akademisini Burak Elmas'la beraber kuran kişi olsa da), bir tane bile tutmayan transferi olmayan hepsi belli bir planlama dahilinde hareket eden bir yapımız olduğu için bir an önce gitmesi ve yerine herhangi birisinin getirilmesi yerinde olacaktır. Ek olarak total futbolun doruklarındaki futbol anlayışımız, derbilerde rakipleri perişan edişimiz(2000-2010 arası en efsane dönemimizdir bilen bilir, içerde-dışarıda...), sürekli kupalar kazanıp özellikle Avrupa'da şov yaptığımız yapıyı da kendisi bozmuştur(Karpaty lviv, tromso, ostersund vs). Kendisi gidince bunların hepsi onsuz sezonlardaki gibi olacak GS'miz daha önce bahsettiğim üzere mükemmel keyif veren bir futbol anlayışı içinde başarıdan başarıya koşacaktır. Yerine kimin geleceğinin önemi yok, Ft gitsin yeter.

Bu gönderisinden anladığım da tazminatım olmadan gitmem zaten transferlerdeki komisyon miktarı çok azaldı, bu kurlarla ayakta kalmak zor demek istemiş.

üstad bu argümanlarla yıllardır akp ve reisi savunuyorlar ve hepimiz sen dahil sövüyoruz.

Daha 1 hafta önce denizli faciası (tromso ostersund kdr rezalet bi durumdur) yaşamışız fakat öyle bir tepkisiz durumdayız ki sıradan bir şeymiş gibi görüp yolumuza bakıyoruz.

Liderden 19 puan fark yemişiz fakat avrupada gruptan çıktığımız için görmezden geliyoruz.

yeni jen teknik direktörlerin neredeyse tamamı tarafından tokatlanıyoruz ligde ama bir türlü bitmek bilmez hoca gitse kulüp batar korkuları içerisindeyiz hala.

şuan ki durumun 1 tık kötüsü küme düşersin üstadım. öyle birini de getirmezler muhtemelen. yani raads olmakta fayda var.

Psikoloji yan dalım. Freudun savunma mekanizmalarının tamamını bir sayfaya sığdırmış. Kpss eğitim bilimleri çalışanlar bu yazıyı okursa ve incelerse full çeker.

Bizim orda ota ot derler FT bey, basarisizsan, artık beceremiyorsan ceketini alıp çekip gitmek adamliktir. Diğer türlüsünü sadece parazitik canlılar yapar. Sen basarisizsin 2012den beri. Ozsaygin yok anladık ama bari tek tük sana saygı duyanları üzme. Akli melekelerin yerindeyse ve art niyetin yoksa 10 kez istifa etmen gerekirdi.

Ft hocam yok iken sürekli mükemmel scout transferleri yapan(Her ne kadar scout birimini kuran/aktive eden adam olsa da), alt yapıdan senede 15 tane oyuncu çıkaran(Her ne kadar 70 yaşında Florya'daki bütün u19 maçlarını takip eden, ek olarak da 1997 yılında Galatasaray Futbol Akademisini Burak Elmas'la beraber kuran kişi olsa da), bir tane bile tutmayan transferi olmayan hepsi belli bir planlama dahilinde hareket eden bir yapımız olduğu için bir an önce gitmesi ve yerine herhangi birisinin getirilmesi yerinde olacaktır. Ek olarak total futbolun doruklarındaki futbol anlayışımız, derbilerde rakipleri perişan edişimiz(2000-2010 arası en efsane dönemimizdir bilen bilir, içerde-dışarıda...), sürekli kupalar kazanıp özellikle Avrupa'da şov yaptığımız yapıyı da kendisi bozmuştur(Karpaty lviv, tromso, ostersund vs). Kendisi gidince bunların hepsi onsuz sezonlardaki gibi olacak GS'miz daha önce bahsettiğim üzere mükemmel keyif veren bir futbol anlayışı içinde başarıdan başarıya koşacaktır. Yerine kimin geleceğinin önemi yok, Ft gitsin yeter.

Bu gönderisinden anladığım da tazminatım olmadan gitmem zaten transferlerdeki komisyon miktarı çok azaldı, bu kurlarla ayakta kalmak zor demek istemiş.

renktaş bu yazdıklarının türkiyede sürekli enflasyon vardı şimdi ilk defa olmuyor hatta enflasyon şu almanyada da var malum kişi gidince ne olacak uzaya mı çıkacağız argümanından ne farkı var

mesela daha kaç sene kupa alamazsak, iyi oyun oynayamazsak gitmesini uygun görelim

renktaş bu yazdıklarının türkiyede sürekli enflasyon vardı şimdi ilk defa olmuyor hatta enflasyon şu almanyada da var malum kişi gidince ne olacak uzaya mı çıkacağız argümanından ne farkı var

mesela daha kaç sene kupa alamazsak, iyi oyun oynayamazsak gitmesini uygun görelim
İyi soru

Bu gençleşme ve geleceğin jenerasyonu işi biraz kalkan olarak kullanılmaya başlandı gibi. Sezon başında ilgilendiğimiz ilk isimler pek genç sayılmazdı. Stanciu 28, Berghuis 30, Ghezzal 29, Rosier 25, Alioski 29. Unuttuğum da vardır. Hadi Rosier'i bizim lige göre genç sayalım. Kadro planlaması olarak nispeten daha düşük maaşlı oynayacak 30'u aşmamış topçulara yönelmek ayrı, geleceğin jenerasyonunu kurmak ayrı. İlk olarak bonvervisi yüksek, maaşı düşük oyuncular mı planlandı bu tartışılır. En iyi transferimiz, en gencimiz Boey derken o da sakat çıktı. Gelen isimlerden Nellson ve belki Berkan Kutlu harici diğerlerinden verdiğin bonservisi anca alırsın geri. Bu oyuncuların üstüne koyamazsan geleceğin takımına anca yük bırakmış olursun. Avrupada olmazsan zaten kimsenin dikkatini bile çekmezsin ki şimdiden seneye Avrupa şansını kaybettik.

Bir diğer konu ise kadro planlamasının sezonu hiç edecek derecede yine yanlış yapılması. Gerçek bir 6 numara veya takılıp kaldığın Gedson gelmediği an, as kalecin 35 yaşına geldiği halde, kalecilik yapabilecek tek yedek kalecini gönderdiğin an sezon içinde böyle patlıyorsun işte. Son gün 3-4 isim çıktı, bir anda wonderkid diye sırf alınmış olsun, tepki gelmesin diye bir çocuk getirdik. Bu bile yapılmak istenen projeye olan güveni zedeliyor.

Yapılanma diyorsun gençleşme diyorsun, kalede yedek kaleci yok, orta saha yok, sağ kanat yok, Feghouli ve Babel gibi moruklar hala kadroda. Oyunu geliştirmek için bir uğraşın yok. Teknik heyet Ankaragücü'nü bile çalıştıramayacak kadar vasıfsız kişilerden oluşuyor. Ligde 10. sıradayız havlu atmışsın, alınabilecek tek kupa vardı onda da 2. lig takımına elenmişsin. Bütün derbileri kaybetmişsin hala maval okuyorsun. Senin şu aldığın sonuçları x bir hoca linç edilerek gönderilirdi.

Futbol geçmişte oynanmıyor hocam, 20 sene önce aldırdığın kupalar şu ana bir fayda sağlamıyor. Geldiğinden beri oyun anlamında geriye giden bir takım var. B planı yok takımın onu geçtim A planı olduğundan bile şüpheliyim. Kaos futbolu klasik bir laf belki ama cidden sahada bir taktik falan göremiyoruz. Herkes başı kesilmiş tavuk gibi ne yapacağını, nerede duracağını bilemiyor.

Forma adaletini sağlamazsın hala evlatçılık üzerinden takım yönetmeye kalkarsın, oyunculara sürekli bağırır çağırırsın, 1 gram geliştirme göstermezsin, yapılanma dersin yarışmadan koparsın Allah bize sabır versin.

Geleceğin takımını yaratmak o kadar zor ve riskli bir iş ki, hiç Terim e göre değil. İçinde küme düşmek de var. Ama şampiyon olmak çok zor. Kısaca uçurumun dibindeyiz.

Bu rte-ft benzetmesini daha önce tartışmıştık diye hatırlıyorum Ft'nin başarıları-kupaları-kurduğu takımlar ve aldığı sonuçlar reeldir, Rte'ninki gibi yandaş pompalaması, manipüle edilen rakamlar üzerinden dönen spekülasyonlardan ötedir. Fiziksel olarak gidip müzede görebilirsin sonuçlarını ya da yabancı kaynaklardan bakabilirsin hangi dönemde neler yapılmış ne başarılar kazanılmış, hangi takımları çalıştırmış vs. Dolayısıyla bence alakasız iki örnek. He diyorsan ki FT'nin Galatasaray'ın en başarılı dönemlerinde takımın başında olduğu realitesi gibi RTE döneminde TR en iyi, en başarılı yıllarını geçirmiştir, bu da bir gerçektir, buna bir şey diyemem. Orası yoruma girer artık. Bunu iddia ediyorsan belirtmeni isterim, diğer türlü kıyaslamanın bir temeli olmuyor çünkü.

Şakasız ben gitmesini istiyorum 3 senedir falan. Gönderilsin yaw belki siz haklısınızdır uçup gideriz Ft gidince. Sizden çok ben bıktım futbolu bilmez, transfer bilmez, komisyoncu vs argümanlarına(!) savunma yapmaktan. Zira 2006 yılından beri forumda aktifim bu argümanlar sürekli döner durur. Zaten yazmıyorum da artık bu konularda.

Derdim sanki FT öncesinde her şey mükemmelmiş de her şeyi batırmış gibi bir algı yaratılması. Buna dair de tek bir veri yok bana göre. Sanki ortada bir yapı varmış işleyen scout birimi, alt yapı, transfer komitesi varmış da FT kendi adamlarını getirip bunları bypass etmiş gibi davranılması saçma.
üstad bu argümanlarla yıllardır akp ve reisi savunuyorlar ve hepimiz sen dahil sövüyoruz.

Daha 1 hafta önce denizli faciası (tromso ostersund kdr rezalet bi durumdur) yaşamışız fakat öyle bir tepkisiz durumdayız ki sıradan bir şeymiş gibi görüp yolumuza bakıyoruz.

Liderden 19 puan fark yemişiz fakat avrupada gruptan çıktığımız için görmezden geliyoruz.

yeni jen teknik direktörlerin neredeyse tamamı tarafından tokatlanıyoruz ligde ama bir türlü bitmek bilmez hoca gitse kulüp batar korkuları içerisindeyiz hala.

şuan ki durumun 1 tık kötüsü küme düşersin üstadım. öyle birini de getirmezler muhtemelen. yani raads olmakta fayda var.
Akp olayına üstte cevap verdim.

Denizli faciası bence Ostersund-Tromso'yle falan kıyaslanamaz kesinlikle. Orada anlaşalım. Ş.l. grubunda gelen geçenden 6 yediğimiz dönemi falan örnek verebilirsin buna karşılık. PSV-Madridli grup.

Şimdi hocanın 5 yıllık karnesine baktığımızda 2 şampiyonluk 1 ikincilik var. İkincilikte de puanlar aynı. Burada bir tokatlanma durumu yok bana göre hakem performanslarını da hatırlarsak geçen seneki Bjk maçlarında. Pandeminin olduğu dönem için bir şey demiyorum bütün etkenleri yok sayıp rezalet diyelim ona. Bu sene de ikinci rezaleti olsun. Şimdi gönderilsin ya da sene sonunda, benim bunlarla alakalı bir problemim yok. Ama Rijkaard'ın gelip beşinciydik üçüncü olduk başarılıyız dediği zamanları sen de hatırlarsın. Her kim gelirse gelsin 5 senede 3 kez zirvede bitirirse ben başarılı sayacağım kendisini. 5 senede 5 şampiyonluk isteyen Bayern Münihi falan tutsun. Öyle yapılanma falan diye de zırvalamasın yalnız.

Bu rte-ft benzetmesini daha önce tartışmıştık diye hatırlıyorum Ft'nin başarıları-kupaları-kurduğu takımlar ve aldığı sonuçlar reeldir, Rte'ninki gibi yandaş pompalaması, manipüle edilen rakamlar üzerinden dönen spekülasyonlardan ötedir. Fiziksel olarak gidip müzede görebilirsin sonuçlarını ya da yabancı kaynaklardan bakabilirsin hangi dönemde neler yapılmış ne başarılar kazanılmış, hangi takımları çalıştırmış vs. Dolayısıyla bence alakasız iki örnek. He diyorsan ki FT'nin Galatasaray'ın en başarılı dönemlerinde takımın başında olduğu realitesi gibi RTE döneminde TR en iyi, en başarılı yıllarını geçirmiştir, bu da bir gerçektir, buna bir şey diyemem. Orası yoruma girer artık. Bunu iddia ediyorsan belirtmeni isterim, diğer türlü kıyaslamanın bir temeli olmuyor çünkü.

bu ft rte karşılaştırması yapan zekailerin farketmediği şey rteye bir zmnlar başarılıydı demeleri :danyal:kendileri "ftci"lere laf çakayım derken rteyi övmüş oluyorlar bir bakıma... Sad...

Şakasız ben gitmesini istiyorum 3 senedir falan. Gönderilsin yaw belki siz haklısınızdır uçup gideriz Ft gidince. Sizden çok ben bıktım futbolu bilmez, transfer bilmez, komisyoncu vs argümanlarına(!) savunma yapmaktan. Zira 2006 yılından beri forumda aktifim bu argümanlar sürekli döner durur. Zaten yazmıyorum da artık bu konularda.

Derdim sanki FT öncesinde her şey mükemmelmiş de her şeyi batırmış gibi bir algı yaratılması. Buna dair de tek bir veri yok bana göre. Sanki ortada bir yapı varmış işleyen scout birimi, alt yapı, transfer komitesi varmış da FT kendi adamlarını getirip bunları bypass etmiş gibi davranılması saçma.

Akp olayına üstte cevap verdim.

Denizli faciası bence Ostersund-Tromso'yle falan kıyaslanamaz kesinlikle. Orada anlaşalım. Ş.l. grubunda gelen geçenden 6 yediğimiz dönemi falan örnek verebilirsin buna karşılık. PSV-Madridli grup.

Şimdi hocanın 5 yıllık karnesine baktığımızda 2 şampiyonluk 1 ikincilik var. İkincilikte de puanlar aynı. Burada bir tokatlanma durumu yok bana göre hakem performanslarını da hatırlarsak geçen seneki Bjk maçlarında. Pandeminin olduğu dönem için bir şey demiyorum bütün etkenleri yok sayıp rezalet diyelim ona. Bu sene de ikinci rezaleti olsun. Şimdi gönderilsin ya da sene sonunda, benim bunlarla alakalı bir problemim yok. Ama Rijkaard'ın gelip beşinciydik üçüncü olduk başarılıyız dediği zamanları sen de hatırlarsın. Her kim gelirse gelsin 5 senede 3 kez zirvede bitirirse ben başarılı sayacağım kendisini. 5 senede 5 şampiyonluk isteyen Bayern Münihi falan tutsun. Öyle yapılanma falan diye de zırvalamasın yalnız.

burada bahsettiğim şey rtenin herşeyi uçurması filan değil sadece senin ilk mesajındaki mantığın yanlışlığı idi

terimciler aksine terim gidince herşeyin berbat olacağı iddiasındalar

herkesin dilinde gidince kendisini arıyoruz iddiası ki baştan aşağı yanlış bir şey bu

zaten eleştirenlerin çoğu da terimden sonra uçarız da demiyor

işini iyi yapamayan herhangi birine ne yapılıyorsa buna da o yapılsın hadi efsane diye 1 sene 2 sene farklı davranıldı peki ama daha kaç sene kendisine iltimas geçilecek

tam yetkili oyuncu dediği anda oyuncu, desteğe gelin dediğinde hava alanında taraftar, beğenmediğinde kendisine emir erliği yapacak yönetim

ama sorumluluğa gelince kendisinden başka herkesin sorumlu olduğu bir ortam

yani sen mesajı yazarken mesela ne mantıkla yazıyorsun sana göre terim gidince bir şey değişmeyecek o zaman terim ölene kadar kalsın

eee enflasyon hep vardı varsın şimdi de olsundan farkı nedir ki

Geri
Üst Alt