Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E7aTrAxXMAAuQF5
hocam kaliteden anlıyor diyebiliriz

Psv maçı oldu da top oynayan takım izleyebildik

Adamlar ne kadar rahat paslaşıyor, önde 4 kişi basmalarına rağmen kontra falan yemiyorlar, hatta yarı sahayı geçirmiyorlar, eksik falan yakalanmıyorlar

Sizce psv çok iyi olduğundan mı
Tabi ki değil, nerde ne yapacağını bilmeyen bir takıma karşı oynadılar da ondan

Dikkat ettiniz mi
Bizdeki paslar içgüdüsel olarak genelde geri pası
Ve çoğunlukla Muslera’ya kadar geri oynuyoruz
Hele karşımızda bir adam görelim, ne kadar uzak olduğu önemli değil, hemen geri pası

Kaleyi görse dahi şut atmaktan imtina ediyor oyuncularımız

Sahamızda top kapmışız mesela, tek pasla hızlı çıkabilecekken, oyalanıp, bekleyip, geri oynuyoruz ki hızlı çıkmaya çalışırken top kaptırılmasın
ben garanti oynayayım da gol olmasa da olur, yeter ki kaptıran ben olmayayım modunda oyuncularımız

Bunun nedenini hiç düşündünüz mü

Çünkü hem ne yapacaklarını bilmiyorlar hem de bir o kadar önemli olan özgüvenleri kalmamış oyuncularımızın
Haftalarca sana birşey anlatılsın ve sen ne anlatıldığını anlama
Ya da anlasan da uygulayama
Sonra da bireysel hatadan gol yedirdi, arkasına adam kaçırdı, hiçbir şey yapmıyor falan diye eleştirsinler seni

Senin de özgüvenin yıkılır

Özgüveni yıkılmayacak sağlam topçular zaten bu ne saçmalık deyip çekip gidiyor
Parası iyi olan amaann ben mi kurtaracağım takımı, ben parama bakayım deyip yatıyor
Kalanlar da özgüvensiz şekilde sahada dolanıp duruyor

Oynatılmaya çalışılan taktiğe göre bekler defans arkası koşu yapacak, çizgiye kadar inecek, bunu da tamamen kendi becerisiyle yapacak, kanat öyle yaklaşıp da verkaç falan yapmayacak, ama top kaptırılınca aynı bek arkasına adam kaçırmayacak

Bu bir örnek, her mevki için böyle örnekler var

Ancak çok yetenekli 3 kişi içinden çıkabilen oyuncun olacak da kalabalık defansın arasına sızıp forvete aktarabilesin

Ya da ayda yılda bir ekstra bir hareket denk gelecek rakip defansın dengesini bozabilmek için

Bugünkü gol bile, Diagne kaç defa öyle vurabilir veya vurduğunda kaleye gider o top
Yani taktikten sistemden falan değil, ekstra hareket

Yani taktik aslında taktik falan değil, diyor ki burdan sark, yardır git orta aç
Ama sonra aynı kanattan atak yiyince el kol hareketleri surat bin şekil falan

Bu takım bu hocayla düzelmez ben söyliyim

İstediğin kadar transfer yap onlarda da bir kaç maç sonra performans gider, sürüye katılır

Başka hocayla da oyuncuların kendine gelmesi en az 3-4 ay sürer

Maç kadrosuna şöyle bir baktım. Feghouli dışındaki tüm oyuncular Terim zamanında alınmış oyuncular. Muslera hariç diğerleri hep son 4 senede kadroya dahil olanlar. Oynanan berbat oyunun sorumlusu bunlarmış! Ne güzel.. Hem aldırıyorum, hem suçluyorum, hem de yerlerine yenilerini arıyorum. Bakın halen yeni transferler bekleniyor, 5, 6 hatta belki 7 oyuncudan bahsediliyor. Allah daha çok versin, GS'nin malı deniz... "Gelsin yaa iyi alternatif" adı altında sırf harcamaya adam alalım, 8, 10, 15 milyon verelim. Şu topu 20'de 1'i fiyatına altyapı topçuları da oynar ama olsun, biz para harcayalım, yedekleri milyonluk yetersizlerle dolduralım, öylesi daha iyi. Sonra sahaya çıktıklarında suçu onların yetersizliğine atalım. Peki soru şu: şimdi yeni kurtarıcı kim? Rumen Misimovic mi? 20'lik sağ bek mi? 30'luk sol bek mi? Hani diyor ya, arkada jenerasyon bırakmak istiyormuş.. Hangi jenerasyonu bırakacak acaba gittiğinde? Buyurun işte; son 4 senede bizzat kendi ürettiği jenerasyon sahada.. 4 senede bunu üreten, önümüzdeki 3 senede üretse üretse gene ancak bahane üretir. Bıraktığı şey de jenerasyon olmaz, enkaz olur. Ondan sonra gelecek olan da bu enkazı kaldırayım diye ölür ölür dirilir artık.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

U19’u hiç bozmadan koy sahaya bundan daha iyi oynamazsa birşey bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt