Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Niye bu kadar israr ediyor anlamiyorum. Her haliyle birakmasi gerekiyor.
Kötü bırakmak istemiyor ve hatanın kendisinde olduğunu zerre görmüyor. Kendisi hep en doğrusunu yapiyor ama maalesef bir sebeple olmuyor. Gerçeklikten kopmuş durumda. Adam dün ocak dedi yaw. Normal bir insan bunu der mi.

Kötü bırakmak istemiyor ve hatanın kendisinde olduğunu zerre görmüyor. Kendisi hep en doğrusunu yapiyor ama maalesef bir sebeple olmuyor. Gerçeklikten kopmuş durumda. Adam dün ocak dedi yaw. Normal bir insan bunu der mi.
Futbolcular dahi istemiyor da %100 eminim en az 1.5 sene burada. Yapacak birsey yok, Ocak ayina kadar sabredip teknik direktorsuz de sampiyon olabilecek takim kurulmali.

Futbolcular dahi istemiyor da %100 eminim en az 1.5 sene burada. Yapacak birsey yok, Ocak ayina kadar sabredip teknik direktorsuz de sampiyon olabilecek takim kurulmali.
Teknik direktorsuz şampiyon olursun ama terimle olamazsın. Sikinti o.

Kendisine çıkıp hakaret edecek, 50 yıllık futbol emeğini yok sayacak değilim. Galatasaray taraftarına da kötü geçirdiği dönemde hocaya sallamaya yer aramak, hakaret etmek, küçük görmek yakışmaz, ısrarla bu yapılıyor ve doğru bulmuyorum.

Taktiksel olarak büyük beklentilerim olmadığını da gelen iki şampiyonluktaki süre gelen eleştirilerimle çokça anlatmıştım, birazdan bakacağım eğer konu duruyorsa özellikle ikinci şampiyonlukta Başakşehir'in bize hediye ettiğinden bahsettim. Pandemi olmasa muhtemelen o sezon, Beşiktaş kayrılmasa da geçen sezon da belki şampiyon olacaktık ama bir şey değişmeyecekti ŞL geliri dışında. Her sezonun başlarını zor yaşayıp, kahrolup sonrasında ekstra performanslarla yarışa tutunmaktan sıkıldı artık bu taraftar. Başka hoca olsa eleştiri dozu bu kadar sert olmazdı ancak Terim artık taraftara bir gelecek vaadedemiyor daha doğrusu ümit veremiyor.

Sonrasında rakip takımların ve federasyonun da üzerine oynamasından dolayı kendisine ettiğim laf sayılıdır, bu süreçte sayısız teknik/taktik hatası olmuştur üstüne takım çokça da şanssızlıklar yaşamıştır, herhalde son 2 senede yaşadığımız sakatlıkları en son Euro 2008 sonrası yaşamıştık.

Gelinen noktada transfere dayalı olmasa bile ocak söylemi, hala takımı övme çabası, bariz hataları gözardı etmesi, teknik heyetini kesinlikle geliştirmemesi vb. sorunlar üstüne Babel, Ömer gibi oyuncularla ilgili konularda taraftarla karşı karşıya gelmesi işi hoş noktalara götürmüyor. Bugün susulur, yarın susulur ama öbür gün istifa diye hoca için bağrılır. 2014 yılında şampiyonluğu kaybetmek üzmedi beni, Fenerbahçe maçında Mancini varken ve yeniliyorken, fener tribünlerinin "imparator fatih terim" tezahüratları üzdü daha çok, bu durumu tekrar yaşamak da istemiyorum yani Terim gittiğinde ardından gelenin onu akla getirmesini kesinlikle istemiyorum.

O yüzden bu sene susmaya devam edeceğim zaten ben bir taraftarım, bizim sesimiz yeterince çıkmaz ancak umarım kendisini daha fazla düşürmeden bu hikaye bir şekilde tatlıya bağlanır. Ayrılıklar da çoğu zaman sevdaya dahildir.

Aytaç Kara
Alpaslan Öztürk
Arda Turan
DeAndre Yedlin
Peter Etebo
Fatih Öztürk
Ryan Babel
Radamel Falcao
Jese Sekidika
Şener Özbayraklı
Emre Mor
Valentina Ozornwafor
Mbaye Diagne
Ömer Bayram
Emre Akbaba
Emre Taşdemir
Muğdat Çelik
Konstantinos Mitroglou

Gibi futbolcuları takıma transfer ettiren, hala da Ocak ayını bekleyin diyen kişi.
Ne denir bilmiyorum... Sen aldırmadın mı bu adamları hocam? Bu adamlardan ne verim aldın?

Not: verim veren topçuların adını yazmadım.

Aytaç Kara
Alpaslan Öztürk
Arda Turan
DeAndre Yedlin
Peter Etebo
Fatih Öztürk
Ryan Babel
Radamel Falcao
Jese Sekidika
Şener Özbayraklı
Emre Mor
Valentina Ozornwafor
Mbaye Diagne
Ömer Bayram
Emre Akbaba
Emre Taşdemir
Muğdat Çelik
Konstantinos Mitroglou

Gibi futbolcuları takıma transfer ettiren, hala da Ocak ayını bekleyin diyen kişi.
Ne denir bilmiyorum... Sen aldırmadın mı bu adamları hocam? Bu adamlardan ne verim aldın?

Not: verim veren topçuların adını yazmadım.
Verimli olanlari yazsan zamandan tasarruf ederdin. Zaten 3 5 tane var.

1. dönemi: (1996/1997 - 1997/1998 - 1998/1999 - 1999/2000 sezonu arası)

Hocanın geldiği ilk sezon, 4. ya da 5. hafta sanırım, sami yen'de fenerbahçe'ye 0-4 yeniliyoruz. Hoca istifa ediyor, yönetim kabul etmiyor. Devamında gelen 4 senelik dominasyon ve bir avrupa kupası. Neredeyse 4 sezon boyunca mükemmel oyun.

2. dönemi: (2002/2003 - 2003/2004 (26 hafta))

Bence kendisinin kişisel olarak en fazla hatasının bulunduğu dönem, dağları ben yarattım modundaydı resmen, şimdi sorsan o dönemden kendisi de utanıyordur.
*2002-2003:
Lucescu'nun GS'ı tamamen dağılıyor, yepyeni bir kadro kuruluyor, Bjk'in Sinan Engin(!)li 100. yıl şampiyonluğuna tosluyoruz. Yapacak bir şey yok, işi son maça getirip malesef şampiyon olamıyoruz. şampiyonluk saha dışında kazanılıyor o sene. Yine iyi oynuyoruz ama.
*2003-2004:
Devam eden sezonda, Mart ayında yarıda bırakıyor ve "gs teknik direktörlüğü gömleğimi sonsuza dek çıkardım" diyerek. Bu cümlesinden bile 2. döneminde nasıl bir ruh halinde olduğunu anlıyoruz. Hocanın motivasyonu bozulmuş, kadro dışılar oluyor, kötü oyun. Devamında Hagi geliyor.

3. dönemi: (2011/2012 - 2012/2013 -2013/2014 (ilk 5 hafta))

*2011-2012:
3. döneminde, yine yeniden yapılanma, saçma sapan bir İBB malubiyeti ile sezona başlangıç, Eboue sol bek, stoperde Servet, Sabri ön libero falan oynuyor. İçeride yine şok bir (2-4 Gaziantep) Anadolu malubiyeti. Devamında oturan kadro ve gelen seri galibiyetler ile, Kadıköy'de şampiyonluk oluyor yolun sonu. O sene, G.Antep malubiyetinden sonra, play-off dahil, iyi oynuyor GS.

*2012-2013:
Bir sonraki sezon, lig daha rahat kazanılıyor, genellikle iyi oynuyoruz, devre arasında Drogba+Sneijder takviyesi ile CL'de çeyrek final yapıp, rövanşta Real Madrid'i rövanşta 3-1 yenerek eleniyoruz. Yine iyi oyun genelde.

*2013-2014:
Bir sezon, daha henüz 5. haftada "eleman" krizi ile son buluyor. Bu bence GS kariyerindeki, hem kendisi için, hem de camia için kırılma anı. Keşke o gün bu tartışma olmasaydı da, belki 22 değil 25 şampiyonluk ile 5. yıldızı takmıştık. Devamında Mancini ile takım Avrıpa'da başarılı olsa da, ligi Fb'e kaybediyor. Bu sezonda oyun için bir şey denemez ama, 5. haftada BJK'yi deplasmanda yendikten sonra kovulması, olayın saha içi ile ilgili olmadığının bir göstergesi.

4. dönemi: (2017-2018 sezonu devre arası - 2018/2019 - 2019/2020 - 2020/2021 - 2021-günümüz)

*2017/2018 yarım sezon:
2018 başında Tudor'un takımını devralarak "nerede kalmıştık" ile başlıyoruz. Şampiyon yapıyor. Genelde iyi oyun.

*2018/2019:
Bir sonraki sezon da yine takımı 2. sene üst üste şampiyon yapıyor. Bu sezonunda takımda forvet krizi patlak veriyor, yönetim Gomis'i gönderip, takımı üç kulvarda sadece Eren Derdiyok'a mahkum ediyor. Devre arası transfer döneminde bir çok forvetin kapısında yatsak da, son gün 13 milyon Euro'ya Kasımpaşa'dan Diagne'yi alıyoruz. Neyse o sezon da şampiyon oluyoruz. Başakşehir son haftalara girerken 8 puanlık farkı koruyamıyor. (Meşhur 8 de kapanır 18 de sezonu) Son virajda iyi oyun, şampiyonluk.

*2019-2020 sezonu:
Meşhur Nzonzi-Seri-Lemina-Falcao'lu transfer dönemli sezon. 8 maçlık çok iyi oynadığımız bir dönem, ligin 24. haftası, lider ile puan farkı sadece 3, GS aldığı rüzgar ile ligin favorisi olarak gösteriliyor, fikstür avantajı da elinde. Ne yazık ki pandemi patlak veriyor, içeride taraftarın önünde oynanacak olan Bjk maçı seyircisiz oynanıp 0-0 bitiyor ve bir sonraki hafta ligler tam 3 ay erteleniyor. Ondan sonra dinamikler tabiki çok değişiyor, son 10 maçta sadece 1 galibiyet ile, ligi 6. bitiriyoruz. Pandemi Başakşehir'e yarıyor ve Bşakşehir ligi şampiyon bitiriyor.

Bu sezonu özet ile şöyle yorumlamak lazım, pö-ps, pandemiden önce ve pandemiden sonra. PÖ, GS çok iyi bir ivme yakalayıp, iyi oynuyordu. Ligin favorisi haline gelmişti. Ligler 3 ay ertelenince bütün o hava bozuldu, covid olan oyuncular, beklenmedik eksikler vs derken, lig bitse de gitsek moduna döndü ve Başakşehir götürdü ligi.

*2020-2021 sezonu:
Sezon sonunda 1 gol averaj ile Bjk'a kaybettiğimiz sezon. En taze sezon olması itibariyle, yapılan hakem hatalarını, gasp edilen puanları, Tff-hoca savaşını, GS yönetimi-hoca savaşını, verilen cezaları ve aynı oranda Bjk'a yapılan kayırmaları, 7-0'lık Hatay maçını, Billong'u falan hepiniz hatırlarsınız. Uzatmayalım, o Bjk'i domine ederek sahadan silen GS, bütün bu matematiğe rağmen, bir averaj ile ikinci oldu. Üzücü.
Sezonun ilk yarısı kötü, sezon ortası toparlanıp yine 8 maçlık seri yapan, son virajda da devam eden iyi oyun.

*2021-günümüz:
Sezon başı yeni yönetim, herkesin %100 hemfikir olduğu doğru bir yapılanma, Randers maçı ile başlayan iyi bir oyun, taa ki son Alanya ve Kayseri maçına kadar. Şu anda herkes kızgın arı kovanı gibi sağa sola saldırıyor.
Buradaki kronolojiye bakacak olursak, şampiyon olamayıp devam ettiği 3 sezon var, biri 17 yıl önceki bjk-sinan engin sezonu, biri bjk +1 averaj ile kaybedilmiş sezon, biri de pandemi sezonu (gs ivmeliyken liglerin 3 ay tehir edildiği, covidli sezon)

yarım bırakıp gittiği 2 sezon var, ikisinde de yerine gelen td ile gs başarısız olmuş sezon sonunda.

kıssadan hisse, hoca sonuca gitme konusunda başarılı, bir şekilde şampiyon oluyor fakat @Keramettin TANRIVERDİ 'nin de dediği gibi, kan kusarak alıyoruz bu şampiyonlukları. hocayı göndermek de bir işe yaramıyor.

bence sezonu bir şekilde tamamlamalı.

bence hoca genel anlamda sonuca gitme konusunda başarılı. yar

ligin en berbat futbollarından birini görmezden gelip iyi yoldayız diyen hocadan hayır gelmez. daha en başta tezek gibi top oynuyoruz demen ve bunu kabullenmen lazımdı senin. pisliği halının altına süpüre süpüre bu hale getirdin. o feghouli ve babeli en az 1 yıl önce kadro dışı bırakmalıydın, bu geriye kalan oyuncuların ayağını denk almasına sebebiyet verirdi. futbolcular salak değil babel 50 defa rezil oynayıp 51. defa hala sahaya sürülüyorsa orda forma adaletinin zerresi kalmamış demektir ve diğer futbolcular bunun farkındadır. forma adaletinin olmadığı yerde de başarı imkansızdır

Sürekli olarak bahane üreten birine nasıl dönüştün be hocam.

Transfer dönemini gelecek yeni döneme havale etmek yerine saha içinde gözle görülen bariz tekleyen tekeri tamir etmeyi denesen sorunlar oluşmayacak belki.

Evet, kötü yönetimler çalıştın ama onlar kadar sende mi köreldin de şimdi bu şekilde suçu sürekli yana geriye paslıyorsun.

En çok pas yapacak takım biz olacağız derken, kastettiğin pas bu olmamalıydı.

Bu gidişle senden PAS gibi hocam gidişat.

Beklediğimiz sahada rakibi çıkartmayan, dikine doğru giden, mücadele eden Galatasaray. Gördüğümüz suçlular, dış mihraklar, iç mihraklar, taraftarların yuhu vs.

Başarısız olunca çözüm üretmeyi ne zaman bıraktın hocam. Bu dediğin ve yaptığın tamamen bir yerleri çağrıştırıyor, en çok mücadele ettiğini söylediğin yerlerin söylemlerini kopyalayarak mı bunu çözeceksin.

2019'da bir şeyler gitmişti senden şampiyonluğa rağmen. Çok belliydi... O gün şampiyon olurken emekli oldun aslında zihnen. Zira emeklilik dediğin kaybedince çözüm üretmeyi bırakmak demek.

Sen defalarca kaybettin, hepsinde de çözdün. 2.5 senedir her kaybedişin aslında bitmiş bir hikayenin bitmeyen sonunu perçinliyor gibi.

aynen. cicaldau müthiş topçu lan bence ligin en iyi 2-3 orta sahasından biridir. morutan henüz olmamış fakat o da yetenekleri bariz bir topçu. sap ile saman yapmayalım pls.
yeni transferlerle en ufak bir sorunum yok benim. tek stratejik hata nelsson yerine türk stoper alinmamasi + aanholt'a 2 sene yerine 3 senelik kontrat verilmesi. yeni gelen oyuncularimiza cöp falan denmesi ayip oluyor. hepsinin yetenegi var, hepsinin potansiyeli ortada. transferden cok hoca degisimi ile düzelecegimizi düsünüyorum.

babel, feghouli, ömer bayram gibi yetersizler gönderilecektir.

yeni transferlerle en ufak bir sorunum yok benim. tek stratejik hata nelsson yerine türk stoper alinmamasi + aanholt'a 2 sene yerine 3 senelik kontrat verilmesi. yeni gelen oyuncularimiza cöp falan denmesi ayip oluyor. hepsinin yetenegi var, hepsinin potansiyeli ortada. transferden cok hoca degisimi ile düzelecegimizi düsünüyorum.

babel, feghouli, ömer bayram gibi yetersizler gönderilecektir.
seneye yabancı sınırı el mahkum kalkacak. o zaman nelsson da hatalı bir transfer kategorisinde olmaz. ben kendisini beğeniyorum. gayet net bir stoper. marcao ile bayağı iyi bir tandem olurlar.

o yaşta danish milli stoperi su içinde aldığın fiyata satarsın bence. 7 m eur avrupa kulüpleri için para değil. bize 7 m tl ne ise onlara da 7 m eur o.

takım her konuda doğaçlama futbol yani eski tarz futbol oynuyor, duran top organizasyonları da dahil. modern futbolda hücum seti,savunma organizasyonu, duran top organizasyonu, biçok konuda artık çizilmiş planlaşmış yapılar var. biz 20 yıl öncenin anlayışıyla pas oyununu birleştirip garip bi mahlukat ortaya çıkardık.

Kendisine çıkıp hakaret edecek, 50 yıllık futbol emeğini yok sayacak değilim. Galatasaray taraftarına da kötü geçirdiği dönemde hocaya sallamaya yer aramak, hakaret etmek, küçük görmek yakışmaz, ısrarla bu yapılıyor ve doğru bulmuyorum.

Taktiksel olarak büyük beklentilerim olmadığını da gelen iki şampiyonluktaki süre gelen eleştirilerimle çokça anlatmıştım, birazdan bakacağım eğer konu duruyorsa özellikle ikinci şampiyonlukta Başakşehir'in bize hediye ettiğinden bahsettim. Pandemi olmasa muhtemelen o sezon, Beşiktaş kayrılmasa da geçen sezon da belki şampiyon olacaktık ama bir şey değişmeyecekti ŞL geliri dışında. Her sezonun başlarını zor yaşayıp, kahrolup sonrasında ekstra performanslarla yarışa tutunmaktan sıkıldı artık bu taraftar. Başka hoca olsa eleştiri dozu bu kadar sert olmazdı ancak Terim artık taraftara bir gelecek vaadedemiyor daha doğrusu ümit veremiyor.

Sonrasında rakip takımların ve federasyonun da üzerine oynamasından dolayı kendisine ettiğim laf sayılıdır, bu süreçte sayısız teknik/taktik hatası olmuştur üstüne takım çokça da şanssızlıklar yaşamıştır, herhalde son 2 senede yaşadığımız sakatlıkları en son Euro 2008 sonrası yaşamıştık.

Gelinen noktada transfere dayalı olmasa bile ocak söylemi, hala takımı övme çabası, bariz hataları gözardı etmesi, teknik heyetini kesinlikle geliştirmemesi vb. sorunlar üstüne Babel, Ömer gibi oyuncularla ilgili konularda taraftarla karşı karşıya gelmesi işi hoş noktalara götürmüyor. Bugün susulur, yarın susulur ama öbür gün istifa diye hoca için bağrılır. 2014 yılında şampiyonluğu kaybetmek üzmedi beni, Fenerbahçe maçında Mancini varken ve yeniliyorken, fener tribünlerinin "imparator fatih terim" tezahüratları üzdü daha çok, bu durumu tekrar yaşamak da istemiyorum yani Terim gittiğinde ardından gelenin onu akla getirmesini kesinlikle istemiyorum.

O yüzden bu sene susmaya devam edeceğim zaten ben bir taraftarım, bizim sesimiz yeterince çıkmaz ancak umarım kendisini daha fazla düşürmeden bu hikaye bir şekilde tatlıya bağlanır. Ayrılıklar da çoğu zaman sevdaya dahildir.
üstad güzel bir yazı ve temas ettiğin noktalarda kesinlikle seninle aynı düşüncedeyim..geçen haftaki bu ömer ve babel konusunda taraftarla inatlaşma konusuna değindim ben de..bu iş hoş olmayan bir noktaya gidiyor..açıkçası kadro yapılanması olarak bir değişime gittik genç ve potansiyelli oyuncular olan bir kadro kurduk..ki kadroda elbette hala eksiklikler var bunu da bir transfer döneminde tamamen halletmek mevcut ekonomik şartlarda mümkün değildi zaten...bu kadro başkan ve hocanın ortak çalışması ile kuruldu..ben bu sezon terimin takımla devam edip oynanan futbol ve başarıya göre sene sonu bırakıp bırakmaması netleşir diye tahmin ediyordum ve beklentimde bu yöndeydi..ama daha ligin başında gelen bu sonuçlar ve gidişat bu şekilde çok sürdürülebilir gibi durmuyor..hocanın takımın kronikleşmiş problemlerine çözüm bulamaması işin can sıkan kısmı..hala duran toplarda etkisisiz hala defansta oyun kurulumunda zaafiyetler yaşıyoruz..hala bireysel hatalar her maçta devam ediyor..fiziksel durumlar hücum aksiyonlarındaki kısırlık..liste uzuyor..artık değişime gerek var gibi görünüyor..hocanın kendisinin bu değişimin önünde durmaması gerekiyor..
Lakin bugün hoca değişiminde (çoğu kişi yabancı ve genç bir hoca bekliyor), hem ülkemizin futbol dinamikleri hem de sahip olduğumuz taraftar zihniyeti ile gelen hocaya sabredilmesini çok zor görüyorum..çünkü taraftar kitlesi çok değişik bir yapıya büründü..herkes futbolu çok iyi biliyor(yorumlar böyle)..herkes hep uçlarda yaşıyor...o kadar leş bir bakış açısı var ki gelen hocanın alacağı bir iki kötü sonuçta buralarda sosyal medyada leş ve çöp laflarını duyacağımıza çok eminim..ve bunu da ilk yapacak olanlar bugün modern futbol lafını ağzılarından düşürmeyenler olacak...sabrın olmadığı bir yerde gelen hocanın istikrarlı ve uzun vadede bir yapı oluşturması da zaten imkansız oluyor..kadro değişimi ile başlanan sezonda hoca değişimi ile devam edeceksek taraftar kitlesinde de zihniyet değişimi şart..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt