Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Bu sezon Fatih hoca eleştirilmeyi fazlasıyla hak ediyor ama gitmesini istemekte ne oluyor ?

Sanki sezonu 5. bitirmişiz , derbilerde 5 tane yemişiz gibi konuşuyorsunuz.

Yıllar sonra cl ye katılmamıza rağmen gruplardan çıktık ve bu sezonda hala şampiyonluğun en büyük adayıyız.

Sezon sonunda Fatih hoca hepinize kapağı takacak , hiç şüphem yok.:b5:

Genel için konuşuyorsun, ben Hamit'i sürekli savundum burada. Demek ki hocayı eleştiri hakkım da fazlasıyla var en başta. Oyuncular mücadele etmiyor demişsin mesela, teknik direktör sistemi düzgün ayarlamazsa oyuncu her maç 15km de koşsa boşa koşmuş olur. En basitinden son maçta rakip orta saha üstünlüğünü ele geçirmişken oradan adam çıkartıp kanat oyuncusu almak saçmalık. Ya da bu sezon genelinde tek forvet oynadığımız her maçta istisnasız daha iyi olmamıza rağmen ısrarla maçlara çift forvet başlamak da saçmalık.

seninde ifade ettiğin gibi genel olarak konuşuyorum.bende defalarca takımın dizilişinin 4-1-4-1 olması gerektiğini söyledim,yazdım bunların hepsine kabul.ancak dün akşam yapılan o değişikliği bilmiyorum farkındamısın ama ümit davala yaptı.fatih hoca tribündeydi ve oyuna müdahale hakkı bulunmuyordu.yazdıklarımdan sonra (bana benzer şeyler yazanlar içinde geçerli bu) herkes bizi fatih terimci olmakla suçluyor ama bir beraberlikten sonra kalkıp herkes hoca beğenmeye bile başlamış.arkadaşın biri mourinho'nun resmini koymuş beklediğini söylemiş.şimdi söylermisin bana bumu galatasaraylılık,biz ne zaman tek maçtan sonra (hele hele bu hocanında fatih terim olduğunu tekrar hatırlatayım) hemde berabere kalınan maçtan sonra hocamızı bu kadar acımasızca eleştirir olduk.

hocayı bugün eleştirenlerin büyük bir kısmı (seni tenzih ederim) aynen bu kadroyu istemiyorlarmıydı. maç öncesi yorumlarına bakarsan bu arkadaşların aynen onların istediği şekilde bir kadro ve diziliş çıktı.eee ne oldu o zaman.neyi beğenmiyorlar? ama amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu için onlar her konu da nasılsa hocaya çakacak birşeyler bulurlar.

normal şartlar altında hamitle başlamadığı için benim burda eleştirmem gerekirken maalesef gördüğün gibi eleştiri yapamıyorum hocayı savunmak zorunda kalıyorum.hemde kimlere karşı hamit bu takımda oynar mı diyip bu maçta neden hamit yok diyenlere karşı.sanırım bu durum bizim ne halde olduğumuzu yeteri kadar gözler önüne seriyor.

Beraberlik artik maglubiyet olarak mi sayiliyor.

Galatasaray'ın 3 puan alamadığı her maç benim gözümde kaybedilmiş bir maçtır renkdaş. :gs:

Cümlede hata yok "bu maç bilerek kaybettik" demişim, neyi kaybettik? 2 puanı. :D

Neyse güzel yakalamışsın. :D

Ya basan, koşan, ısıran tabirlerini de geçin artık. Yetenekli oyuncu koşmaz diye bir kaide de yok ama Terim'in taktiğinde yetenekli oyuncu koşmuyor çünkü Terim'in istediği rakip kovalamak, ordan oraya koşmak. Yahu koskoca teknik direktör alan daraltma diye bi tabirden haberdar değil. "Taktiksel bilgisi zayıf" diyince de laf yiyoruz burda. Önemli olan ekonomik enerji kullanabilmen. Böyle yaparsan en yeteneklisinden en yeteneksizine kadar herkes üstüne düşeni yapmaya çalışır. Ama maç boyu herkesten 50km koşmalarını beklersen olmaz.

Bu sezon Fatih hoca eleştirilmeyi fazlasıyla hak ediyor ama gitmesini istemekte ne oluyor ?

Yıllar sonra cl ye katılmamıza rağmen gruplardan çıktık ve bu sezonda hala şampiyonluğun en büyük adayıyız.

Sezon sonu iyi futbolla kapağı takarsa taksın bakalım. Ama anamızın liginde şampiyon olduk diye kapak falan takamaz. CL'de de şansımız müthiş yaver gitti. Ama kime anlatıyosak.

Burda futbolu yorumluyoruz "ligde lideriz cl'de son 16" yorumu çıkıyo. Futbolu yorumlayın abi futbol sana umut veriyor mu? Bana vermiyor. Bu sene şansımız yaver gitti, seneye gitmez.

Olay kadro çıkarmakta bitmiyor, ben kadro çıkardığımda yorumluyorum mesela. Burak'ı sağa koyuyorsan arkasına Eboue'yi koyacaksın ki Burak içeri girdiğinde sorun olmasın vs vs... Ki dünkü kadro Eskişehir'de 2 puan bırakacak kadro değildi ama oyun anlayışı 1 puanı bile hak etmedi. Asıl sorun oyun anlayışında, kadro falan boş işler. Bunu nedense kabul etmiyorsun.

Kimse Galatasaray'dan büyük değilse "Galatasaray'ı Galatasaray yapan adam" dediğin Fatih Terim çıkıp "Aslolan Galatasaray'dır" dediğinde şov için yapıyordur. Benim için Galatasaray'ı Galatasaray yapan kuruluşudur, kuruluş felsefesidir ve bu doğrultuda edindiği başarılardır.

Dünkü maça bakarsak bu kadar aciz görünmemizin sebebi ne sence? Benim izlediğim oyunda Eskişehirli oyuncular bizim orta sahayla kalemiz arasını E-5 gibi kullanıp transit olarak geçiyorlardı. Ana sorun buydu. Baktığında orada Selçuk, Melo ve önlerinde Sneijder var. Bu yüzden asıl sebebi mücadele eksikliği olarak söyledim. Sense ısrarla sistemde sorun var diyorsun. Hangi sistemle oynarsan oyna dünkü gibi önünden geçen topa bile zahmet edip ayağını uzatmazsan bu oyun kaçınılmaz olur. Hoca çıkıp oyun anlayışınız gelene geç deyin demiş olamaz sanırım.

Ben Galatasaray'ı Galatasaray yapan adamlardan "biri" diyorum. Galatasaray'ı Galatasaray yapan adam demedim. Aslolan Galatasaray sözünü yanlış anladığını düşünüyorum. Bu söz bir bütünü ifade eder bence. Taraftarıyla, hocasıyla, oyuncularıyla birliktedir. Aslolan Galatasaray'dır, hımm. O zaman hocayı gönderelim, başkanı gönderelim, beğenmediğimiz oyuncuların hepsi gitsin. Çünkü aslolan Galatasaray. Buna katılmıyorum, siz bu sözü çok yanlış anlamışsınız.

ne defans yapıyoruz nede hucum.fb önceki senelerde önce gol yemeyeyi sonra atmayı düşünerek ligi zorluyordu.bizde gecen sene aynısını yapıyorduk.

taksa ne olacak kardeşim.bunlar yine eleştirecek bir şey bulacaklar. o zaman neler söyleyeceklerini ben sana şimdiden söyleyeyim "elinde drogba ile sneijder varken babamda şampiyon yapar,sen bu kadroyla x takıma x puan fark atarak şampiyon oluyorsun oysaki senin y puan fark atman lazımdı,x takım bu kadar kötü olmasaydı biz şampiyon falan olamazdık x takım resmen hediye etti şampiyonluğu bize" vb gibi şeyler. sen zannediyormusun ki hoca şampiyon olduğunda bunlar alkışlayacaklar.bu zihniyetteki adamlar uefa kupasını hagi ile popescu olmasa alamazdık,fatih terim kim ki onu fatih terim yapan hagi'dir diyebilecek kadar şuurunu yitirmiş olanlardır.sende kapaktan falan bahsediyorsun.bu zihniyet bir şeyden anlamaz birde kalkıp yüzleri kızarmadan biz biliyorduk şöyleydi,böyleydi derler.

Sezon sonu iyi futbolla kapağı takarsa taksın bakalım. Ama anamızın liginde şampiyon olduk diye kapak falan takamaz. CL'de de şansımız müthiş yaver gitti. Ama kime anlatıyosak.

Burda futbolu yorumluyoruz "ligde lideriz cl'de son 16" yorumu çıkıyo. Futbolu yorumlayın abi futbol sana umut veriyor mu? Bana vermiyor. Bu sene şansımız yaver gitti, seneye gitmez.

Oynanan futboldan bende memnun değilim.Dediğin gibi şansımızın yaver gittiği de oldu ama şimdiden hocanın gitmesini isteyenleri anlayamıyorum.

Dünkü maça bakarsak bu kadar aciz görünmemizin sebebi ne sence? Benim izlediğim oyunda Eskişehirli oyuncular bizim orta sahayla kalemiz arasını E-5 gibi kullanıp transit olarak geçiyorlardı. Ana sorun buydu. Baktığında orada Selçuk, Melo ve önlerinde Sneijder var. Bu yüzden asıl sebebi mücadele eksikliği olarak söyledim. Sense ısrarla sistemde sorun var diyorsun. Hangi sistemle oynarsan oyna dünkü gibi önünden geçen topa bile zahmet edip ayağını uzatmazsan bu oyun kaçınılmaz olur. Hoca çıkıp oyun anlayışınız gelene geç deyin demiş olamaz sanırım.

Ben Galatasaray'ı Galatasaray yapan adamlardan "biri" diyorum. Galatasaray'ı Galatasaray yapan adam demedim. Aslolan Galatasaray sözünü yanlış anladığını düşünüyorum. Bu söz bir bütünü ifade eder bence. Taraftarıyla, hocasıyla, oyuncularıyla birliktedir. Aslolan Galatasaray'dır, hımm. O zaman hocayı gönderelim, başkanı gönderelim, beğenmediğimiz oyuncuların hepsi gitsin. Çünkü aslolan Galatasaray. Buna katılmıyorum, siz bu sözü çok yanlış anlamışsınız.

Alakası yok. Takımın hocası alan daraltma gibi sistemlerden haberdar değilse geçerli o dediğin. Futbolcu rakibe her zaman ondan topu sökmek için dalmaz, pas yollarını kapatır, o şekilde topu alır. Mantık bu.

Ya adamlardan "biri" işte anla. Aslolan Galatasaray sözü bence Galatasaray'ın en üstte olduğunu, Fatih Terim, Hagi, Hakan Şükür hatta Metin Oktay, Ali Sami Yen gibi isimlerin Galatasaray'dan üstün olmadıklarını ifade ediyor. Galatasaray'ın menfaatleri>>>>Kişiler.

Ama tabi sen yine "taktik bilgisi zayıf" dediğimde "hoca futboldan anlamıyormuş" şeklinde yorumladığın gibi "başkan gitsin, hoca gitsin, oyuncu gitsin" olarak yorumluyosun. Halbuki biraz olayı değerlendirmeye çalışsan sağlıklı yorum yapabilirsin.

Geçen sene takım o müthiş futbolu oynarken de hoca aynıydı. Geçen sene baştan sona kadar çok iyi bir yönetim gösterdi.

Ama bu yıl nedense tam tersi bir durum var. Ama ben burdaki çoğu kişi gibi hocanın gitmesi taraftarı değilim.

Ben bu yıl yapılan transferlerin tutmamasının etkisi olduğunu düşünüyorum.

Geçen seneki melo-selcuk uyumu bu sene yok. Ufa,engin bunlar önemli eksikler ve yerleri dolamadı malesef.

Oynanan futboldan bende memnun değilim.Dediğin gibi şansımızın yaver gittiği de oldu ama şimdiden hocanın gitmesini isteyenleri anlayamıyorum.

Geçen sezon başı hoca geldiğinde "uzun yıllar kalmalı" dedim futbol oynattığı sürece. Ki kendisi de söz vermişti "kaybetse dahi gurur duyulan bi takım izlettireceğim" diye. Sözünü tutmuyorsa ve bunda da ısrarcıysa hocanın gitmesinin istenmesi bence normal.

Alakası yok. Takımın hocası alan daraltma gibi sistemlerden haberdar değilse geçerli o dediğin. Futbolcu rakibe her zaman ondan topu sökmek için dalmaz, pas yollarını kapatır, o şekilde topu alır. Mantık bu.

Ya adamlardan "biri" işte anla. Aslolan Galatasaray sözü bence Galatasaray'ın en üstte olduğunu, Fatih Terim, Hagi, Hakan Şükür hatta Metin Oktay, Ali Sami Yen gibi isimlerin Galatasaray'dan üstün olmadıklarını ifade ediyor. Galatasaray'ın menfaatleri>>>>Kişiler.

Ama tabi sen yine "taktik bilgisi zayıf" dediğimde "hoca futboldan anlamıyormuş" şeklinde yorumladığın gibi "başkan gitsin, hoca gitsin, oyuncu gitsin" olarak yorumluyosun. Halbuki biraz olayı değerlendirmeye çalışsan sağlıklı yorum yapabilirsin.

Dün akşamki görüntüyü alan daraltma eksikliğine bağlayamazsın. Açıkça mücadele eksikliği ve vurdumduymazlıktı. Hocanın pozisyon alma antremanları yaptırmadığını veya bu bilgiye sahip olmadığını nereden biliyorsun onu da çok merak ediyorum.

Bu sözü istediğiniz kişiye rahatça saldırmak amacıyla bir kalkan gibi kullanıyorsunuz. Fenerliler de "hep destek tam destek" diyorlardı. Bu sene aslında bu söz pek doğru değilmiş durumuna geldiler.

Taktik bilgisi zayıf argümanını yeterince destekleyemiyorsun. Bu kadar başarıyı taktik bilgisi zayıf bir insan kazanamaz. Mümkünatı yok. Bu bilgiler de bir sene içinde uçup gitmez.

Objektif derken kime göre, neye göre objektif? Kim belirliyor bunun ölçüsünü? Ben her zaman bu başlıktaysam, beni takip ettiğine göre sen de buradasın demek oluyor. İsteyen herkes istediğine cevap verir, istediği mesajı da beğenir. Buna karışabileceğini düşünüyorsan o senin problemin. Benim mesajlarımın istatistiğini çıkarmaya çalışmışsın ama ben basketbol, voleybol konularına da mesaj yazıyorum. Oralarda seni pek göremedim. Demek ki istatistik konularında pek iyi değilsin.

Takımın bu aralar iyi oynamadığını ben de defalarca söyledim zaten. Hocayı körü körüne savunduğum falan yok yani. Burada kadro kurup, o kurduğu kadro sahada bir şey yapamayınca hemen başka yerden vurmaya çalışanların tutumlarını yüzlerine vuruyorum. Hamit niye oynar diyen adamlar, bu maçtan sonra Hamit nasıl girmez oyuna demedi mi? Yalansa yalan de. 4-2-3-1 dediler, 4-2-3-1 çıktık. Maçtan sonra bu konuda ses yok. Aydın niye girdiye dönmedi mi olay? Burada bazı arkadaşlarla hocanın istediği oyuncular yerine biraz fantaziye kaçıldığını söyledik. Drogba, Sneijder gelmiş laf ediyorlar denilmedi mi? Şimdi Drogba-Burak-Sneijder bir arada olmuyor. Biri yedek kalsın denilmiyor mu? Ben bunları söyleyince konu hemen başka taraflara çekilip geçiştiriliyor. Çünkü verecekleri bir cevap yok.

Onu çekme bunu çek demiş. Eee? Bu basın mensuplarına az bile değil mi yaptıkları? Diğer başlıklarda tesislere bile sokulmasın bu adamlar, ağızlarının payı verilsin denmiyor mu?

Kimse Galatasaray'dan büyük değildir lafı tamamen hamaset edebiyatıdır. Ali Sami Yen, Metin Oktay, Fatih Terim gibi adamlar Galatasaray'ı Galatasaray yapan adamlardır. Bu adamlar olmasa bugün bu kulüp bu kadar büyük olmazdı. Bu lafın arkasına saklanıp onu asalım, bunu keselim demek nasıl bir zihniyet?

Kendine göre objektif ol kardeşim. hiç mi oynanan maçlarda hocaya ağzından en ufak bir olumsuz kelime çıkmıyor sorarım sana? Dün maçı izlerken mesela. Hiç mi bu takım ne oynuyor acaba demedin çok merak ediyorum bunu. Merak ettiğim bir şey daha var. maçları 90 dakika mı izliyorsun yoksa özetmi izliyorsun? Seni takip etmeme gerek yok ki. doğal olarak her maç sonunda bazı oyuncuların başlıklarına yorum bırakırken hocayada söylemek istediğim bir kaç şey oluyor. Buraya girdiğimde sürekli seni görüyorum. Hiç sekmedi bu dediğim. isteyen herkes istediği kişiye cevap verebilir demişsin. Evet cevap verebilirsin fakat demagoji yapmadan ver. ikincisi takım dün ikinci yarının belirli bir süresinde 4-2-3-1 oynadı. Genelde 4-3-3 götürdü maçı. Maça da 4-3-3 başladı ayrıca. Maçı izlememişsin galiba 90 dakika videoları youtubede mevcut aç izle derim. 4-2-3-1 şablonunun başlığını foruma açan kişi benim. Ve evet hala çok istiyorum 4-2-3-1 oynamamızı. Antalyaspor maçındaki gibi. Aynı şekilde hamiti en fazla savunanlardan biriyim. Potansiyelinin bu olmadığını her fırsatta söylüyorum.. Onu çekme bunu çek demesini doğru karşılıyorsun öyle mi? Vay arkadaş. Ya benim Galatasaraylılığımda bir sorun var. ya da senin. Kim olursa olsun böyle birşey söyleyemez.. Gelelim hamaset edebiyatına. (Bilmeyenler için, hamaset edebiyatı abartı edebiyatıdır.) Ali Sami yen'i o listeden çıkar. saydığın kişileri ve bu listeye daha fazlasınıda koyabiliriz. Bunları bugün konuşuyorsak eğer,bu Galatasaray sayesindedir. Asıl hamaset edebiyatı,kulübü bu kadar basite indirgeyip kişileri ön plana çıkarmaktır. Fatih Terimi Fatih Terim yapan Galatasaraydır. Ali Sami Yen'i buraya yazman yanlış.. Bu konuyla ilgili son mesajımdı.

defalarca biz burada hamitin faydalı bir oyuncu olduğunu sadece biraz şansızlık yaşadığını,ilerde topu tutan bir oyuncunun yapması gerekenleri yaptığını söylerken bazıları hamiti acımadan eleştirip hamitin kariyeri sorguluyorlardı.bu hamitin ne artısı varda,ne kadar kredisi varda bu takımda oynamaya devam ediyor diyorlardı.ama bakıyorum da dün akşamki maçtan sonra herkes neden hamit değilde aydın girdi demeye başlamış.sizler değilmiydiniz ki hamite verilen şans aydına neden verilmiyor diyen.ne oldu,ne değişti de şimdi herkes hamitin girmesi gerektiğini söyler oldu.eminim dün akşam aydın yerine hamit girseydi ve maç bu şekilde bitseydi yine hamite giydireceksiniz.artık skorlar üzerinden yorum yapmayı bırakında takımın oynamış olduğu oyun üzerinden yorum yapın.haftaya hamit çıkar gençlerbirliği maçında 2 gol bir asistle oynar o zaman da takımda hamiten iyisi olmaz.dün akşamdan sonra ben buna inanıyorum artık.

değişiklik konusunda hocayı eleştirenlere gelince.bilmiyorum farkındamısınız ama o değişiklikleri yapan fatih hoca değil ümit hocaydı.hoca ceza aldığı için en ufak bir şekilde duruma müdahalede bulunamıyor.bunuda göz önünde bulundurursanız yorum yaparken daha sağlıklı yorumlar yapmış olursunuz.

bir başka konu ise meğer ne kadar çok seveni(!) varmış fatih hocanın ya.bir beraberlikte bakıyorum da herkes giydirmeye başlamış.arkadaş maç öncesi istediğiniz kadroya yakın bir kadro çıkmadı mı?burada hocaya giydirenlerin kadrolarını da gördük maçtan önce.çok yakın bir kadro sahaya sürmüş hoca.ne oldu peki?ne memnun etmedi sizi? muslerayı saymazsak 10 tane adam sahada gezindi.1 değil 2 değil 3 değil.alayı birbirinden kötüydü.ne yapacak hoca.kafanıza yakın bir takım çıkarıyor ve maalesef o oyuncular sahada geziniyor.ama kalkıp dün akşam o kadro 3 tane sallasaydı o zaman neler yazardınız değil mi?biz kaç kere söylemedik mi bu kadro ile çıkarsan dağıtırsın,işte olması gereken bu kadro diye.kimse kusura bakmasın ama skor odaklı yorum yapanların ben futbol görüşünü en ufak bir şekilde ciddiye almam.önce skor odaklı yorumları bırakın ondan sonra futbol konuşun.:mad:

Bunu Terim'i sevmekle değil, Galatasaray'ı sevmekle alakası var. Biz nesil olarak Türk futbolunun en şanslı nesliyiz şu ana kadar. Hiçbir Türk kulübünün ulaşamadığı başarıları yaşadık. Ama ne zaman Terim ya da Hakan Şükür eleştirilse hemen, ne çok seveni varmış teranesi başlıyor.

Bu taraftar, bu camia yaşatılan o zaferler için sonsuza dek müteşekkir kalacak o kadroya. Çünkü bir ilktir o.

Ama dün dündür, bugünde bugün. Ve bugün Terim başarısızdır. Ligde lider, Avrupa'da grup aşaması geçilmesine rağmen başarısızdır.

Kişiler gelir geçer. Camialardır baki kalan. O yüzden kişileri, hele hele futbol gibi başarısı tamamen kolektif bir olguya dayanan bir spor dalında başarının tamamen kişilere indirgenmesi çok doğru bir yaklaşım değil.

Dün akşamki görüntüyü alan daraltma eksikliğine bağlayamazsın. Açıkça mücadele eksikliği ve vurdumduymazlıktı. Hocanın pozisyon alma antremanları yaptırmadığını veya bu bilgiye sahip olmadığını nereden biliyorsun onu da çok merak ediyorum.

Bu sözü istediğiniz kişiye rahatça saldırmak amacıyla bir kalkan gibi kullanıyorsunuz. Fenerliler de "hep destek tam destek" diyorlardı. Bu sene aslında bu söz pek doğru değilmiş durumuna geldiler.

Taktik bilgisi zayıf argümanını yeterince destekleyemiyorsun. Bu kadar başarıyı taktik bilgisi zayıf bir insan kazanamaz. Mümkünatı yok. Bu bilgiler de bir sene içinde uçup gitmez.

Diyelim ki dünkü maçı buna bağlamadık, peki biz sezon başından beri saçma oynuyoruz, neye bağlayalım? Göreve geldiğinden beri sahada bunun yapıldığını görmüyorsam da antrenmanları yaptırmıyordur. Top şişirmeye gelince world class hocamız var ama :ka21:

"Taktik bilgisi zayıf" argümanımı 500 defa destekledim ama verilen cevaplar "hoca futboldan anlamıyo mu? gitsin mi diyonuz? 2 sene önce ligde 8.ydi bu takım". (tıpkı senin "iyi hoca gitsin başkan gitsin" yorumun gibi) 500 defa, 1000 defa argümanlarımı destekli şekilde sundum. Tüm objektifliğimle söylüyorum, şu konuda benim kadar argüman sunup, saatlerce bu argümanını destekleyen birisine rastlamadım. Ne de argümanlarımın yanlış olduğuna beni inandırabilecek, en azından düşündürecek yorumlara.

İyi günler, benden bugünlük bu kadar.

Ya basan, koşan, ısıran tabirlerini de geçin artık. Yetenekli oyuncu koşmaz diye bir kaide de yok ama Terim'in taktiğinde yetenekli oyuncu koşmuyor çünkü Terim'in istediği rakip kovalamak, ordan oraya koşmak. Yahu koskoca teknik direktör alan daraltma diye bi tabirden haberdar değil. "Taktiksel bilgisi zayıf" diyince de laf yiyoruz burda. Önemli olan ekonomik enerji kullanabilmen. Böyle yaparsan en yeteneklisinden en yeteneksizine kadar herkes üstüne düşeni yapmaya çalışır. Ama maç boyu herkesten 50km koşmalarını beklersen olmaz.

Bu mesajı çerçeveletip asmak lazım forumun en işlek yerine.GSARAY teknik direktörü alan daraltma denen futbol olgusundan bi haber!Barcelona çıksa çeyrek finalde koşup basacaz presle top kapıp hücuma mı çıkacağız?Eskişehir koşu yollarını tıkamak alanı parselleyip pas arası yapıp hızlı kontraya çıkmak olmalıydı en azından 2.yarıda taktiğimiz ama giren aydın oldu cinayet gibi hiyanet gibi bir kararla.maçın 80.dakikası erkan-tello-alper-hürriyet-veysel-necati orta sahası karşısında sadece only tek başına yalnız bir selçuk inan vardı.hoca bu değişiklikle neye inandı bilmiyorum ama ben inanmıyorum hocanın taktik bilgisine stratejisine anlık içgüdüsel plansız değişiklikler ya tutarsa düşeş gelirse kazanırım türünden saçmalamalar.

imparator uefa efsane eleman gibi etiketlerle değil bu saçmalığın mantığını anlatmaya çalışan cümlelerle gelin çünkü izahı yok olamaz bu saçmalığın.son dakikalarda direkten dönen toplar kaçan toplar cezamızı kesiyordu zaten de ALLAHtan maç bitti.erkan zengin dalga geçti meloyu selçuğu rezil durumlara düşürdü yarın messi fakir ne yapar düşünemiyorum.

Fatih Terim düşmemeye oynayacak kadar gerileyen bir takımı alıp Şampiyon yapıp üstelik CL de gruptan çıkarmıştır!

Bunu bile hemen unutan balık hafızalı taraftarlara sesleniyorum; Size herşey müstehak!!

Hocam oyuncu değiştirmek için 70. dakikayı bekleme. Melo'yu ilk yarı bitmeden değiştirecektin. Melo oynasın diye takım altüst oldu.

madem öyle hocayı eleştiren arkadaşlar bence bu yazıyı uzun uzun okusunlar,okusunlar ki futbol bilgileri ne kadarmış bizde görelim.öyle oturduğunuz yerden ahkam kesmekle olmadığını anlatmaya çalışacağım.

1-geçen sene çok iyi oynayan,basan pres yapan sürekli rakibi hataya zorlayan bir galatasaray vardı.bu sene ise maalesef bunları yapamayan bir galatasaray.

2-kim ne derse desin ujfa'nın sakatlığından sonra hoca ısrarlar bir stoper istedi (ve cris de bu sıkıntıyla anlık alındı) ve birde solbek.

3-geçen yıl takım 45-50 metrede oynarken bu yıl 80-90 metrede oynuyor (ki dün akşamki eskişehir maçı bunun için en iyi örneklerden biri)

4-geçen yıl teknik olarak daha kötüyken bu yıl daha iyiyiz ama bu sene işler ters gidiyor.

5-galatasaray bu yıl rakiplere basamıyor.

evet genel itibariyle problemler bu.peki asıl sebep ne.acaba hocanın oyunu okuyamamasımı yoksa farklı şeylermi?siz değil 4 tane 10 tane de orta sahayla çıksanız bu iş bu şekilde olmaz. bir kere geçen yıldan farklı olarak bu sene takım çok geriye yaslanarak oynuyor.maalesef ujfa'nın olmayışı takımın ileri doğru baskı yapmasını da engelliyor.semih,dany,zan,riera,formsuz eboue,sabri hepsi kendilerine güvenemedikleri için kendilerini geriye doğru atıyorlar.bu nedenle takım 80-90 metrede oynamak zorunda kalıyor.bu şekilde oynayan takımda mecburen daha fazla koşuyor ve daha fazla güç harcıyor.ancak buna rağmen geçen yıldan daha az üretkenlik gösteriyor.

bunlara baktığınızda takımda kimlerin olduğunun bir önemi yok.siz oyunu 90 metrede oynamaya çalışırsanız buna hiç bir insan evladı dayanamaz oyun içinde kopmalar yaşanır.iki iki daha dört.başka birşey olmasını da beklemeyin.zaten kimse takım kondisyonsuz vs diyemez.çünkü geçen yıl ki kondisyon ekibi aynen muhafaza ediliyor çünkü.oyuncuların koşu mesafelerine de bakarsanız bu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

birde kalkıp nedense sürekli bir burakta oynasın,sneijderde oynasın,drogba da oynasın anlayışı var insanlarda.bu durumda da maalesef takımın direnci düşüyor.oynamadığı zaman yapılan eleştiriler oynadıkları zamanda aynı şekilde devam ediyor.

ayrıca bu yıl aşırı derecede maalesef taraftarlar olarak kendi takımızın üzerinde baskı kurduk.geçen sene bir önceki sene çok kötü olmamız nedeniyle bir kenetlenme takıma sahip çıkma durumu vardı.ama maalesef bu yıl sürekli takımı hor gören,aşağılayan,eleştiren,nereden hocaya ve takıma çakarız düşüncesinde olan bir taraftar kitlemiz oluştu maalesef.

geçen yıl takımın oyunu üzerinden eleştiriler yapılırken bu yıl ise maalesef skor üzerinden eleştiriler yapılmakta.bu nedenle de takımda gerçekten faydalı olan oyuncular sürekli olarak eleştirilmekte (bknz.amrabat ve hamit).

tüm bu yazdıklarıma bir ilave daha eklemek istiyorum.bu akşam 8jk kazanırsa 7b ile fark 7 oluyor.haftaya olası bir bursa karşısında puan kaybı ve bizim gençlerbirliğini yenmemiz durumunda puan farkı en az 9 olacak.ve ben işte o saatten sonra burada her fırsatta takıma ve hocaya giydiren,yukarıda yazmış olduğum nedenleri göremeyen arkadaşları merak ediyorum.acaba o zaman neler söyleyeceksiniz.

BÜYÜK HARFLERLE TEKRAR YAZIYORUM.BİZİM PROBLEMİMİZ ORTA SAHA,FORVET VS DEĞİL.TEK PROBLEMİMİZ DEFANS.TAKIMI İLERİ İ-TE-Mİ-YOR.OYUNU 90 METREDE OYNAMAK ZORUNDA KALIYORUZ,BU NEDENLE BASKI KU-RA-MI-YO-RUZ.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt