Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konuşacağım dedi,milli takım direktörlüğüne tercih etti Galatasaray camiasını..Ülkenin ve takımımıza gelmiş en başarılı hoca eyvallah ama gittiği gün bitmiştir artık.Bunca sene hoca gittikten sonra yaşanan maddi sıkıntılar, nasıl denk geldiyse artık..Tabi camiada olan dinazorlarında fişteklemesi vs ile defter tamamen kapanmış ve tekrar açılması imkansız.
Artık Hasan şaşlara,ümit davalalara,hakan ünsallara vs bu adamlara gelsin bizlerde bu konuyu geçelim

Soruma cevap değil bu anlattıkların. Bir daha soruyorum; ''Birileri rahat etsin diye sözleşme imzalayacak değilim'' sözü rest çekmek ve kendini kovdurmaktan başka ne amaçla söylenmiş olabilir?...

Ünal Aysal' ın, Dürüst-Albayrak-Terim üçlüsünden en başından beri hiç hazzetmediği, onlarla birlikte yola çıkmayı kerhen kabullendiği Dünya Alemin bildiği şeyler. Son kurduğu ucube yönetim kurulu ile dilinde pelesenk ettiği ''Kurumsallaşma'' ya ne denli aykırı zihniyette bir ''Ego mastürbatörü'' olduğunu tescillemiştir...

Ünal Aysal' ı da en uzun parağraflarda eleştiren, iflah olmaz fanlarının hışmına uğrayan da benim, daha 2013 şampiyonluğunun dumanı üzerinde iken, gidişatın iyi olmadığı tespitini paylaşıp ''Fenerliler kahrolmasın, bu TD-Yönetim-Basın-Taraftarla Galatasaray arayı filan açamaz'' dediğim için linç edilen de...

Niye ille ''Terimci'' yahut ''Aysalcı'' olarak saf tutmamız gerekiyor?. Ben ikisini de çok kusurlu buluyorum, olamaz mı yani?...

Her ne olursa olsun, Terim dönemlerinde elde edilen sportif başarılar ortada; o bakımdan kendisinin ''Efsane'' liğini tartışma konusu yapmam, zira o da değilse kim?...

Ancak bir başkanı elde edilen sportif başarılarla değil, idari ve mali icraatlarıyla değerlendiririm. Bu bağlamda Ünal Aysal, bırakın efsane olmayı, iyi hatırlamayacağım başkanlardan biri...

Bir birimizden pek farkimiz yok, olaylari degerlendirme sekillerimiz de benziyor, sende biliyorsun Terim´in üzerine oynandigini. Sen okumus, bilimsel calismanin nasil yapildigini bilen bir insansin. Bir cümleyi kontextinden alip, degerlendiremeyiz.
Ozan´in yapistirdigi postta, cümlenin tamami yaziliyor. Orada yönetime gider yaptigi dogru, ama adamin sözlesme ile ilgili konuyu getirdigi nokta, kendisi acisindan manevi olarak önemsiz oldugudur. Adam yönetime de posta koyuyor.

Fatih Terim Türkiye´de en zor spor adamlarindan biri. Üzerine oynarsan, adam sert tepki verir... Misal, Hamza gibi kurbanlik koyun niyetine yedirmez kendini susa susa yönetime. Aysal yönetimi temizlemis, Terim ile de calismayi istemiyor.

Tek sorum su Mustafa canaslan kardesim. Terim 0 hata ile oynasaydi aciklamalari ile, bu takimin basinda kalabilirmiydi.

Olgunluk demeyelim da bilgi sahibi olmak diyelim.

Şimdi bir örnek vereyim;
Misal ben başkanım, sen de FT'sin. Takım kötü başlamış sezona. İyi oyun da yok, takımda biraz doymuşluk seziyorum. Kötü giden bir MT var. Abdullah Avcı istifa etmiş. Bunlar son çare olarak seni görüyorlar. Sen de başkandan habersiz olmasın diye başkana danışıyorsun. Bana diyorsun ki, "Bana MT'den bir teklif var kabul ederseniz görüşmelere başlarım". Ben de diyorum ki "Ben bir şey diyemem, bütün inisiyatif sendedir". Şimdi 60 küsür yaşındaki adama, futbol bilgisi az çok olan, başarıları olan bir adama "Hayır otur oturduğun yerde" diyemem değil mi ? Böyle deseydim senin benle aramızda limoni bir ilişki olurdu. Ben böyle dedim diye senin MT ile görüşmemen lazım. Sonuçta sen çok değil 4-5 ay önce onlar sana savaş ilan etmiş, sen onlara savaş ilan etmişsin. MT'ın hali ortada. Yani mantık olarak kabul etmemesi gerekirdi. Vatani görev olarak mı gördü orasını bilemem ama profesyonellikten çok uzak olduğu kesin.

Fatih Terim TFF ile kac yildir calistigini düsünüyorsun. Savas ilan etmek dedigin, Terim´in zaten TFF´yi baski altina almaya yönelik uyguladigi stratejiler, ki hazzetmem onlardan, ama adam yapiyor. Adam bunu her dönem yapti zaten bizde. Gider sonra calisir yine Milli takimda...

Ve bu görüsmeler, sezon baslamadan yapildi. Yani direk sampiyonluktan sonra, takimin hali güllük güllistanlikti. Ben hoca gelip Milli takimi calistirmak istedigini söylerse, izini veririm. Eger sezon sonu, bilanco, bekledigimiz gibi degilse de, faturasini keserim.

Yada prensip sahibi olurum. Biz Galatasaray disinda, baska bir kulübü calistirmayi, prensip olarak kabul edemeyiz derim.

yaw mersin maçından sonra kovmuş zaten adamı ilk olarak, son anda ali dürüst albayrak şer koymuşlar sonrada yönetimini değiştirdi zaten o sezon fenerasyon ve hakemlere karşı kendini siper etti terim yoksa zor şampiyon olurduk, baştan beri takık terime aysal daha hocayı getirmeden terim konusunda endişelerim var bunları çözersek hocayı görmek isteriz gibi ifadeler kullanıyordu...

Terim Aysal´a dayitildi. Istemeyerek kabul etti gelmesini. Mersin olaylarindan sonra, Aysal´in nerede durdugunu da unutmadik. Terim´i göndermek icin ilk defa kozu, Mersin macinda aldi zaten... Ali dürüst engelleyince, oda bir oyun kurarak, yönetimi dagitti ilk olarak. Gerisi kolaydi, ancak FFP konusunda belkide UEFA´nin bukadar kararli olacagini hesap edemedi.

o günkü açıklamlarının tamamını izle yada oku fatih terimi tanıyan herkes sözleşme işini sezon sonuna bıraktığını bilir bu hep böyledir terim kaçıp gidicekmiş gibi bir algı yaratıp zorla sözleşme imzalatmaya çalıştı başkanın adama bizle yaptığı kontratta zaten taraflar eğer onaylarsa sezon sonu devam yada tamam gibi bir madde vardı ve uzatsa dahi yine aynı kontrat olucaktı bunun içinde ligin başında adama kontrat yap baskısı yapmak abes.

''Fatih Terim Galatasaray' ı bırakacak, Milli Takım için uzun vadeli anlaştı'' söylentileri ayyuka çıkmışken yönetimin kontrat uzatma teklifi hiç de aykırı bir şey değildi, madem MT la 4 maçlığına anlaşmıştı ya hani?!...

Bir Terimsever olarak, beni de karşı taraftan biri görme yanlışına düşüyorsun, hiç alakam yok...Ayrılık sürecini iki taraf da iyi yönetemedi;

Aysal zaten Dürüst-Albayrak tan sonra Terim' i de paketlemenin derdindeydi, başarısızlığı yaşamadan gelişen fırsatı değerlendirmiş oldu, sonrası malum...

Terim ise Aysal' ın kendisi hakkındaki tutumunu bildiği için kendi yolunu çizmek istedi, Demirören vs ye rağmen hak veririm ancak o süreçteki duruşunu tasvip edemem...

''Fatih Terim Galatasaray' ı bırakacak, Milli Takım için uzun vadeli anlaştı'' söylentileri ayyuka çıkmışken yönetimin kontrat uzatma teklifi hiç de aykırı bir şey değildi, madem MT la 4 maçlığına anlaşmıştı ya hani?!...

Bir Terimsever olarak, beni de karşı taraftan biri görme yanlışına düşüyorsun, hiç alakam yok...Ayrılık sürecini iki taraf da iyi yönetemedi;

Aysal zaten Dürüst-Albayrak tan sonra Terim' i de paketlemenin derdindeydi, başarısızlığı yaşamadan gelişen fırsatı değerlendirmiş oldu, sonrası malum...

Terim ise Aysal' ın kendisi hakkındaki tutumunu bildiği için kendi yolunu çizmek istedi, Demirören vs ye rağmen hak veririm ancak o süreçteki duruşunu tasvip edemem...

ya bak yine aynı şeyi söylüyorsun açıklamaları okumamışsın tekrar aynı cevabı vermiyeceğim mustafa kardeşim lütfen yaradanın adıyla OKU.

Fatih Terim TFF ile kac yildir calistigini düsünüyorsun. Savas ilan etmek dedigin, Terim´in zaten TFF´yi baski altina almaya yönelik uyguladigi stratejiler, ki hazzetmem onlardan, ama adam yapiyor. Adam bunu her dönem yapti zaten bizde. Gider sonra calisir yine Milli takimda...

Ve bu görüsmeler, sezon baslamadan yapildi. Yani direk sampiyonluktan sonra, takimin hali güllük güllistanlikti. Ben hoca gelip Milli takimi calistirmak istedigini söylerse, izini veririm. Eger sezon sonu, bilanco, bekledigimiz gibi degilse de, faturasini keserim.

Yada prensip sahibi olurum. Biz Galatasaray disinda, baska bir kulübü calistirmayi, prensip olarak kabul edemeyiz derim.

Ben Terim milli takıma düşman demedim ki, TFF yönetimine düşman dedim. Yazın yabancı sınırlamasının kaldırılmasını istemişsin, onlar da sonraki senelerde daha da azalacak demiş. Bu baskı altına almak değil ki. Terim TFF'nin kendisinden güçlü olduğunu biliyor. Sezon devam ederken yaptığı atarları işe yaradı mı ? Yaramadı. Ne zaman MT'nin başına geldi o zaman söyledikleri dikkate alındı. Halen de alınıyor.

Görüşmeler sezon başlamadan yapıldı evet. Lig 19 Ağustos'ta başladı Abdullah Avcı 1 gün sonra istifa etti. O maçtan sonra teklif geldiğini bütün medya kuruluşları yazdı. Hatta Antep maçını konuşmayı bırakıp hoca mevzusunu konuşmuştuk o gün çok iyi hatırlıyorum. FT ile 24 Eylül günü ilişkimiz kesildi. Ondan önce ligde puan kayıpları, Real Madrid hezimeti vardı. Yani hocanın iki işi aynı anda yürütemeyeceği belliydi o sonuçlardan sonra. Bir de telefon mevzusu çıktı bildiğin gibi Aysal Real Madrid maçı sonrası mesaj çekiyor hocaya FT cevap vermiyor falan.

Herkes bu konuda farklı düşünebilir, ben mantık ve profesyonellik olarak FT ile yolların ayrılmasını doğru buluyorum. FT de zaten koşa koşa gitti teklifi kabul etti aynı yönetimle. Ben FT yerinde olsam milli takım da olsa teklifini kabul etmezdim. Şimdi mi aklınız başınıza geliyor, noldu yumurta kapıya dayanınca beni çağırmalar diye atarlanırdım TFF'ye. Kendisi öyle bilmiş doğrusunu. Artık oldu bitti. Kapatalım bu mevzuyu artık.

Daraldım muhabettinzden arkadaşlar

Untitled-11-300x274.png

Ben Terim milli takıma düşman demedim ki, TFF yönetimine düşman dedim. Yazın yabancı sınırlamasının kaldırılmasını istemişsin, onlar da sonraki senelerde daha da azalacak demiş. Bu baskı altına almak değil ki. Terim TFF'nin kendisinden güçlü olduğunu biliyor. Sezon devam ederken yaptığı atarları işe yaradı mı ? Yaramadı. Ne zaman MT'nin başına geldi o zaman söyledikleri dikkate alındı. Halen de alınıyor.

Görüşmeler sezon başlamadan yapıldı evet. Lig 19 Ağustos'ta başladı Abdullah Avcı 1 gün sonra istifa etti. O maçtan sonra teklif geldiğini bütün medya kuruluşları yazdı. Hatta Antep maçını konuşmayı bırakıp hoca mevzusunu konuşmuştuk o gün çok iyi hatırlıyorum. FT ile 24 Eylül günü ilişkimiz kesildi. Ondan önce ligde puan kayıpları, Real Madrid hezimeti vardı. Yani hocanın iki işi aynı anda yürütemeyeceği belliydi o sonuçlardan sonra. Bir de telefon mevzusu çıktı bildiğin gibi Aysal Real Madrid maçı sonrası mesaj çekiyor hocaya FT cevap vermiyor falan.

Herkes bu konuda farklı düşünebilir, ben mantık ve profesyonellik olarak FT ile yolların ayrılmasını doğru buluyorum. FT de zaten koşa koşa gitti teklifi kabul etti aynı yönetimle. Ben FT yerinde olsam milli takım da olsa teklifini kabul etmezdim. Şimdi mi aklınız başınıza geliyor, noldu yumurta kapıya dayanınca beni çağırmalar diye atarlanırdım TFF'ye. Kendisi öyle bilmiş doğrusunu. Artık oldu bitti. Kapatalım bu mevzuyu artık.

Mersin maci ile birlikte, Galatasaray 5 mac üst üste kazanip, sampiyon oldu o sene.... TFF´yi baski altina almak, sana karsi yapilan hakem hatalarina azaltmaya yöneliktir. Hem senin hemde rakibinin macina cikarken, hakemlerin karra vermeden iki kere düsünmeye itmektir...

Teirm Milli takima giderken, berbat haldeydi. Milli takim bölünmüstü mezhep savaslarindan. (kulüpcülükten) Adam toparlayabildi, cünkü adama destek oldular. Galatasaray´da ise, Mersin macindan beri, arkasini oymak icin bekleyenler vardi. Terim bizde iyi bile dayandi... Fatih Terim insanlar ile cabuk tartisan, cabuk barisabilen bir insan.

Profesyonellsizlik nedir ? "Benim hoca ile komuniaksyon saglamak adina, köprülere ihtiyac duymuyorum" diyerek, Ali ve Apo´yu göndermesi, arindan da 1.5 ay icinde "Kominaksyon sorunlari yasadik" deyip, hocayi göndermesi.

Hadi senin gittigin yerden gidelim, diyelim ki göndermek icin firsat kollamadi . Bu mu profesyonellik ? Kim aceba durumu realist bir sekilde degerlendirip, dogru kararlari alamis/yanlis kararlari almis ?

Ancak su bir gercek ki, o yönetim dagitildigi an, Terim´in Galatasaray´da Aysal baskanliginda bir gelecegi kalmamisti. Teknik direktörü hic bir zaman istememis, dayatildigini kompleks haline getirmis, bir adam ile calismasinin ihtimali yoktu bile...

Son düzenleme:
İşin özeti;

Aysal; istediğini elde etmiş, Terim' i paketlemiş oldu. Sonrası tahayyül ettiği şekilde gitmedi tabi...

Terim; hem birlikte uzun süre çalışma ihtimali olmayan bir başkan ve beceremediği kadro planlaması ile çöküşünü kaçınılmaz kıldığı kadrodan sıyrılıp kutuldu, hem ''Milli Kahraman'' payesini tazelemiş oldu...

Yani olayın taraflarının ortak isteği husule gelmiş oldu, gerisi laf-ı güzaf...

Teirm Milli takima giderken, berbat haldeydi. Milli takim bölünmüstü mezhep savaslarindan. (kulüpcülükten) Adam toparlayabildi, cünkü adama destek oldular. Galatasaray´da ise, Mersin macindan beri, arkasini oymak icin bekleyenler vardi. Terim bizde iyi bile dayandi... Fatih Terim insanlar ile cabuk tartisan, cabuk barisabilen bir insan.

Ulan ft bütün oyuncuları istediği an muma çevirecek adam bunu kendiniz diyorsunuz sonrada yok neymiş destek vermişler bilmem ne?Kendinizle çelişmeyin.

Zaten takım içinde futbolcuları huzursuzluk çıkarmaya ve sabote etmeye yönlendiren en birinci adam fatih terim sürekli bu şekilde milli takım galatasaray arasında mekik dokuyor.

Galatasaraya gelmek istediği zaman galatasarayı milli takıma gelmek istediği zaman milli takımı sabote ediyor.

Lanet mi dersiniz nimet mi dersiniz bilemem ama bu adam Galatasaray tarihinin son 20 yıllını avucunda tutuyor.

Terim gidince yerine gelen ya başarılı olmasına rağmen Terim gibi değil diye dışlanabiliyor (Lucescu gibi)
Ya da iyice takımın içine ediyor. (Gerets-Prandelli gibi)

Artık kesin olan bir şey varsa, o da son 20 yıldır Terimsiz duraklayıp Terimle şaha kalkıyor oluşumuzdur.

Reise haksızlık etmişsin, kısıtlı kadroyla çok değerli bir şampiyonluk kazandırmıştır. Sonrasında Adnan Polat, adeta başarısız olsun da gitsin diye, çok gerekli mevkilere istediği makul fiyatlı adamları bile almayarak adamı aciz bırakmıştır. Mesela ''Vogel' in alınmasını istemiştim, onu beklerken kapıdan İnamoto girdi'' demişti ki Vogel de 1-2 milyon maliyetle kolayca alınabilecek biriydi...

Mersin maci ile birlikte, Galatasaray 5 mac üst üste kazanip, sampiyon oldu o sene.... TFF´yi baski altina almak, sana karsi yapilan hakem hatalarina azaltmaya yöneliktir. Hem senin hemde rakibinin macina cikarken, hakemlerin karra vermeden iki kere düsünmeye itmektir...

Profesyonellsizlik nedir ? "Benim hoca ile komuniaksyon saglamak adina, köprülere ihtiyac duymuyorum" diyerek, Ali ve Apo´yu göndermesi, arindan da 1.5 ay icinde "Kominaksyon sorunlari yasadik" deyip, hocayi göndermesi.

Hadi senin gittigin yerden gidelim, diyelim ki göndermek icin firsat kollamadi . Bu mu profesyonellik ? Kim aceba durumu realist bir sekilde degerlendirip, dogru kararlari alamis/yanlis kararlari almis ?

Ancak su bir gercek ki, o yönetim dagitildigi an, Terim´in Galatasaray´da Aysal baskanliginda bir gelecegi kalmamisti. Teknik direktörü hic bir zaman istememis, dayatildigini kompleks haline getirmis, bir adam ile calismasinin ihtimali yoktu bile...

Mersin maçı dışında hakemin ön planda olduğu maç yoktu ki o periyotta. FT kendi kendine düşman çıkardı o maç sonrası açıklamalarıyla. Yönetime de salladı o sinirle. Onun dışındaki maçlarda hakem kararları normaldi. Bunda FT'nin yaptığı açıklamaların bir sonucu olduğunu düşünmüyorum. Zaten şampiyonluk yarışındaki tek rakibin de son haftalarda puan kaybetmiş, herkes şampiyon Galatasaray havasındaydı. Hatta öyleydi ki Fb maçına haftalar kala Fb bizi maçtan önce alkışlar mı diye ayrı bir polemiğe girmişlerdi yönetimler ve taraftarlar.

Aysal'ın kulübü profesyonel bir yapıda devam ettirme hedefini herkes biliyordu. Yerini daha vizyonlu, daha kendisi gibi düşünen, hakemlerle medyayla ilgilenmeyen bir takımın olmasını istiyordu bana kalırsa. Bu yüzden de ilk iş sanki şampiyonluktaki tek payları onunmuş gibi gözüken Albayrak ve Ali Dürüst'ü aforoz etti yönetimden. Çünkü medyada Ünal Aysal'ın başarısı yok bütün başarı FT, Albayrak ve Dürüst'ünmüş gibi gösterildi. Yönetimi de futbolla alakası olmayan daha çok siyasi, yönetici, iş adamlarından oluşturdu. Profesyonellik olarak ilk adım buydu bence. Ha istediği gibi gitmedi ama gidiş yolu olarak doğru.

Fatih Terim'e de Florya dahil, futbolla ilgili bütün yetkileri ona verdi. Sneijder, Drogba gibi transferleri başkan almıştır. Başkan futbola karışmama aldı. Bu da profesyonel anlamda doğru bir adım. Fb'yi görüyoruz. Teknik direktör aziz mi ersun, ismail, vitor mu belli değil.

Senin de son paragrafta söylediğin gibi o yönetim içindeki hamlelerden sonra FT de belki kendisini kovdurtmak istedi takımdan. Çünkü Albayrak ve Dürüst olmadan bir hiçmiş. Bunlar yoksa ben de yokum dedi belki de.

Milli takım parası daha cazip gelmiş de olabilir. O da doğrudur. Kimse milli takıma gitti diye FT'yi eleştiriyor mu medya, diğer takım taraftarları, hatta içimizdeki azımsanmayacak kadar Galatasaraylı ? Eğer realist olarak bakıyorsa MT'yi Rio'ya mevcut şartlar altında götüremeyeceğini o da biliyordu. Bir mucize olup da gruplardan çıkartsaydı +2 milli takım maçı daha oynayacaktı sezon ortasında. Ve garanti değildi yani.

Ulan ft bütün oyuncuları istediği an muma çevirecek adam bunu kendiniz diyorsunuz sonrada yok neymiş destek vermişler bilmem ne?Kendinizle çelişmeyin.

Zaten takım içinde futbolcuları huzursuzluk çıkarmaya ve sabote etmeye yönlendiren en birinci adam fatih terim sürekli bu şekilde milli takım galatasaray arasında mekik dokuyor.

Galatasaraya gelmek istediği zaman galatasarayı milli takıma gelmek istediği zaman milli takımı sabote ediyor.

Fatih Terim "The most terrible man in the world" fantezilerinizden bir siyrilin yahu. Oku bakayim dünya ücüncülügünden sonra, senol hocanin aciklamalarini. Istedigi zaman istedigi yere basari ve basarisizlik getirme meziyetlerine sahip ise, Tanri mi mu adam ?

Reise haksızlık etmişsin, kısıtlı kadroyla çok değerli bir şampiyonluk kazandırmıştır. Sonrasında Adnan Polat, adeta başarısız olsun da gitsin diye, çok gerekli mevkilere istediği makul fiyatlı adamları bile almayarak adamı aciz bırakmıştır. Mesela ''Vogel' in alınmasını istemiştim, onu beklerken kapıdan İnamoto girdi'' demişti ki Vogel de 1-2 milyon maliyetle kolayca alınabilecek biriydi...

Katiliyorum Gerets konusunda.

Ama Vogel de iyiki gelmemis o zamanlar, cünkü bizim isteidigimiz dönemden itibaren acayip bir düsüse gecti adam. 3-4 senede 30 maca bile cikamamisti.

Fatih Terim "The most terrible man in the world" fantezilerinizden bir siyrilin yahu. Oku bakayim dünya ücüncülügünden sonra, senol hocanin aciklamalarini. Istedigi zaman istedigi yere basari ve basarisizlik getirme meziyetlerine sahip ise, Tanri mi mu adam ?

Evet işte o isteyince ülke şartlarında herkes onun söylediğinin dışına çıkamadığı için kendisinin yazıp kendisinin oynadığı bir hikayede mutlu yada kötü sonu belirleme meziyeti var.

Bu kadar ekonomi ile elinde böyle büyük imkanlar ile 2008 deki başarıyı yeterli görüyor iseniz ben birşey diyemem sizin vizyonunuzla alakalıdır.

Ama bu adam bu kadar başarılı iken kimsenin gel bizim takımı çalıştır hoca diye buna bir teklif gelmemeside manidar.Anca biz sarılırız işte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt