Fatih Terim'in Sözleşmesi Resmen Uzatıldı

Ekli dosyayı görüntüle 31078

benim hatırladığım tek şey ya da hatırlamaya değer olduğunu düşündüğüm tek şey. gerisi falan filan.
Yazdigim ile baglantiyi tam cözemedim kusura bakma o yüuden buna bir sey diyemem.
Ama eger dogrulardan bahsetmekten bahsediyor isek gercekten dogrulardan bahsedelim.
Mancini geldiginde bayagi tepki verdi taraftar, üstelik eger hafizam beni yaniltmiyor ise daha adamin ciktigi ilk macta.

Deminden beri mesela bir cadi avi okuyorum.
Hic bir zaman hic bir konu veya kisi üzerinde yüzde yüz memnuniyet olmaz.
Bu sadece futbol ile ilgili böyle degildir, hayatin her kösesinde vardir bu.
Mesela burada Fatih Terimi kolluyor diye düsündügün birine bir takim sorular sormussun.
Yarin Fatih Terime sallayacak ilk kisilerin basinda gelecek, bundan nerede ise eminim ve ben Fatih Terimi hic bir zaman korumadim ki, sadece Fatih Terim hakkinda taraftarlar üzerinden durum tespiti yaptim diye de isin icinden siyrilacak.
Bunu daha önce dafalarca baska konularda gördük cünkü, hatta birini överken ayni zamanda elestirerek, hatta ve hatta yalanci gibi agir damgalar vurarak.

Kast ettigim sey transferler için ödenen paralar ve kurulan kadrolar.

Harcanan parayi dogru yere harcamak lazim. 2013/14 devre arasi harcanan paranin büyük bölümü bosa harcanmisti mesela. Ondan sonra Tarik Çamdal gibilere milyonlarca avro harcadik. Sonra Younes Belhanda gibi f/p açidan iyi olmayan transferler yapildi, yüksek maas hak etmeyen bazi oyunculara yüksek maas ödendi (Selçuk, Burak, Wesley Sneijderin son 2 sezonu).

Bu kabahat benim dusunceme gore surekli yonetimleri sosyal medya veya sair yontemlerle baski altinda tutan taraftara aittir

Hep soylerim . Transfer talebi bu kuluplerin basindaki en bela istir . Kuluplerin bu mali yapilarinin en baskin sebebidir

Gecen sene bir kac "iyi ama cok para verildi" denen transferler yuzunden uefa kapisindayiz ve ndiaye ile fernando disinda oynayan da kalmadi

Belhandasi , feghouli si hepsi safi zarar

Bu kabahat benim dusunceme gore surekli yonetimleri sosyal medya veya sair yontemlerle baski altinda tutan taraftara aittir

Hep soylerim . Transfer talebi bu kuluplerin basindaki en bela istir . Kuluplerin bu mali yapilarinin en baskin sebebidir

Gecen sene bir kac "iyi ama cok para verildi" denen transferler yuzunden uefa kapisindayiz ve ndiaye ile fernando disinda oynayan da kalmadi

Belhandasi , feghouli si hepsi safi zarar

Iste bunu önlemek için bütçenin belirli bir kismi altyapiya harcanmali, scout sistemi degismeli, transfer konusunda tecrübeli ve hocayla sürekli diyaloga giren, futboldan az çok anlayabilen insanlar olmali kulüpte. Eger bunu gerçeklestirebilirsek reaktif taraftarin dediklerini kimse iplemez. Bizde bu daha olmadigi için taraftarin kulübün islerinde bir etkisi olmasi o kadar sasirtici degildir. Transfer ve kadro kurma konusunda çok istikrarsizlik var çünkü.

Yapilan transferlerde de taraftar suclu oldu.
Zaten taraftar dedi Dursuna bir kac sezon gidip les gibi adamlara tonla para verdikten sonra, kuyrugunu kurtarmak icin bir sezonda o kadar para harcayip o denli yüklü sözlesmelerin altina gir diye.
Misal taraftar JPK, Tolga, Ahmat Calik ve bir cok bunlar gibi hak ettiklerinden kat ve kat fazlasi verilip alinan oyuncular icin bastirip aldirdi ya bu oyunculari, bu yüzden taraftar suclu.
O zaman o savunmak icin kirk takla attiginiz yönetimler cikip taraftarimiz söyle, taraftarimiz böyle, taraftarimizin muhtesem destegi olmasa biz bir hiciz, onlar ne istiyor ise onu yapmaya calisiyoruz gibi sacma sapan aciklamalar yapmayacaklar.
Kendilerini baski altina alanlar var ise bunlar yönetime gelip sov yapan yöneticilerdir.
Ben kendimi bildim bileli bir tane ne yaptigini bilen, mantikli bir plan cercevesinde calisan ve bunu taraftara aciklayan tek bir yönetim gelmedi su kulübün basina. Varsa yoksa alacagiz, basaracagiz, yapacagiz, asacagiz, kesecegiz.
Bal gibi de taraftarin sözünü islerini gelmedigi zaman dinlemiyorlar.
Iste bu yönetimleri sorgulamayan kafalar bu kulübte oy kullandiklari icin yönetimler yaptiklari hatalarin hesabini hic bir sekilde vermiyorlar.

Son düzenleme:
Iste bunu önlemek için bütçenin belirli bir kismi altyapiya harcanmali, scout sistemi degismeli, transfer konusunda tecrübeli ve hocayla sürekli diyaloga giren, futboldan az çok anlayabilen insanlar olmali kulüpte. Eger bunu gerçeklestirebilirsek reaktif taraftarin dediklerini kimse iplemez. Bizde bu daha olmadigi için taraftarin kulübün islerinde bir etkisi olmasi o kadar sasirtici degildir. Transfer konusunda çok istikrarsizlik var çünkü.

Suclu taraftar derken aslinda tabi ki esas suclu icra edendir yani yonetimdir

Ama yonetimlerin baski altinda tutulup bu hatalara suruklenmesi de bizim sucumuz

Ben elestirene , istemeyene hatta terim defolsun diyene de fikirdir diyip saygi duyarim

Ama bir oyle bir boyle olanlar ..

Major seylerde degisik fikirler tureyebilir zihinlerde . Ama sadece sportif veya taktiksel sebeplerden her dk 180 derece doneceksen , en basta da boyle iddiali konusmamalisin

Demek istedigin bu di mi

aslında tam olarak demek istediğim şey gerçek Galatasaraylılaradır (diğer tayfayla ilgilenmiyorum) ve gerçekten de demek istediğim şudur: ihtimal dahilinde yaşanabilecek bütün olumsuzlara karşı TERİM'in arkasında ne kadar durabiliriz? bu imza TEK HEDEFİMİZ gerçekleşene kadar kalplere mi atılmıştır yoksa manasız bir kağıt parçasına mı?

aslında tam olarak demek istediğim şey gerçek Galatasaraylılaradır (diğer tayfayla ilgilenmiyorum) ve gerçekten de demek istediğim şudur: ihtimal dahilinde yaşanabilecek bütün olumsuzlara karşı TERİM'in arkasında ne kadar durabiliriz? bu imza TEK HEDEFİMİZ gerçekleşene kadar kalplere mi atılmıştır yoksa manasız bir kağıt parçasına mı?

Hep soyluyorum , duygusal degilim , para cokomel egrisine gore bakiyorum olaya

Eger terim en iyi opsiyonsa hep kalsin , ama bir de sporun ve yarismanin ruhu ve tahmin edilemezligi var

Turkiyedeki insanlarin artik sampiyon takim haric her takimin yonetim ve teknik ekiplerini idam sehpasina goturme tavrinin degismesi gerekiyor

Alman taraftarlarin büyük bölümü Dünya Sampiyonu Joachim Löw´ün birakmasini istiyorlar. :unsure:
Conte sampiyon yapti, ertesi sezon kötü gitti ve gönderildi. :unsure:

Sebep Galatasaray icin önemli olan gelirlerin üc ay vakit olmasina ragmen yapilmayan hamleler yüzünden tehlikeye atilmasi ve taraftar ile dalga gecer gibi yapilan aciklamalar, söylenen yalanlar olmasin?
Üstelik böylesi bir grup kurasi sonrasi tehlikeye giren ekstradan 20 milyon euro söz konusu iken.
Kötülediginiz taraftarin büyük bölümü sizin gibi "transfer" diye bakmiyor olaya, o kadar basit bir yaklasim göstermiyor.
Ayrica merak etmeyin Fatih hocanin kredisi baska, Tudor döneminde oldugu gibi deplasmanlar sorun olmaya devam ettigi halde taraftarin büyük bölümü hocaya destegini aynen devam ettiriyor.
Herhalde gitmesini istiyorsunuz ki devamli alttan alttan hocayi söyle böyle yaparlar diye dile getiriyorsunuz.
Siz merak etmeyin, Fatih Terim basarisiz oldugunu düsünürse gider zaten, daha önce bunu yapti yine yapar.

Niye üstüne alındın ki ?

Demek ki kendini o kesimin içerisinde görüyorsun

Eğer taraftarın sabrı olduğunu düşünüyorsan tartışmaya gerek yok.En büyük efsanesine bile sabrı olmayan adamlardan bahsediyoruz

Bana kalsa Terim isterse 3 sene başarısız olsun yine kalmalı başta

Bizim taraftar istiyor ki her sene şampiyon olalım,yeni gelen hoca takımı uçursun

Yok öyle dünya Fm de bile ilk sezondan başarı yakalayamıyorsun kolay kolay

Sonra çamaşır değiştirir gibi hoca değiştirmeye dönüyor iş

Terim o yüzden doğru isim ama bizim taraftarın kötü bir anda yapacakları belli

Yazdigim ile baglantiyi tam cözemedim kusura bakma o yüuden buna bir sey diyemem.
Ama eger dogrulardan bahsetmekten bahsediyor isek gercekten dogrulardan bahsedelim.
Mancini geldiginde bayagi tepki verdi taraftar, üstelik eger hafizam beni yaniltmiyor ise daha adamin ciktigi ilk macta.

Deminden beri mesela bir cadi avi okuyorum.
Hic bir zaman hic bir konu veya kisi üzerinde yüzde yüz memnuniyet olmaz.
Bu sadece futbol ile ilgili böyle degildir, hayatin her kösesinde vardir bu.
Mesela burada Fatih Terimi kolluyor diye düsündügün birine bir takim sorular sormussun.
Yarin Fatih Terime sallayacak ilk kisilerin basinda gelecek, bundan nerede ise eminim ve ben Fatih Terimi hic bir zaman korumadim ki, sadece Fatih Terim hakkinda taraftarlar üzerinden durum tespiti yaptim diye de isin icinden siyrilacak.
Bunu daha önce dafalarca baska konularda gördük cünkü, hatta birini överken ayni zamanda elestirerek, hatta ve hatta yalanci gibi agir damgalar vurarak.

sevgili kardeşim bu pankart terim gönderildikten sonra bir lig maçında arena da açılmış olan acıdan ve üzüntüden başka bir şey hissettirmeyen iki kelimelik bir bez parçasıdır. Galatasaraylıların bozguna ve hüsrana uğradığının acı bir özetidir.

Terim'i savunanlar da samimi değil yerenler de

2013te gittiği zaman nefretimiz olan adamla aynı karede yer aldığı görüntü teknik, taktikle savunulamaz, son ayrılığı başkanla ego savaşı sebebiyle oldu diye bir nevi intikam alırcasına bunu yapmak hoş değildi, bu affedilebilecek bir durum mu o da kişilere kalmış. Her şey başarı değildir.

Onun dışında Terim tarihin hiç bir döneminde başarısız oldu diye yollanmadı, başarısızım diye gittiği 2004 senesi var onda da kendisi ayrıldı.

Şartlar böyleyken gelip de başarısız olsa istifa diyecek taraftarların varlığı üzerine konuşulacak bir durum değil.

Terim'i savunanlar da samimi değil yerenler de

2013te gittiği zaman nefretimiz olan adamla aynı karede yer aldığı görüntü teknik, taktikle savunulamaz, son ayrılığı başkanla ego savaşı sebebiyle oldu diye bir nevi intikam alırcasına bunu yapmak hoş değildi, bu affedilebilecek bir durum mu o da kişilere kalmış. Her şey başarı değildir.

Onun dışında Terim tarihin hiç bir döneminde başarısız oldu diye yollanmadı, başarısızım diye gittiği 2004 senesi var onda da kendisi ayrıldı.

Şartlar böyleyken gelip de başarısız olsa istifa diyecek taraftarların varlığı üzerine konuşulacak bir durum değil.

Bu taraftarın ebediyen söylemeye devam edeceği 2 şey var, td olarak veya başka bir görevde ne kadar başarısız olurlarsa olsunlar:

1) Imparator Fatih Terim
2) I love you Hagi

Yahu su taraftara laf atanlar kendileri cok farkliymis gibi caka satmiyorlar mi.
Oysa gercekten cok geriye gitmeye gerek yok, Tudor icin ölüp bitenler, isler sarpa sarmaya baslayinca elestirmeye baslayanlar da, Fatih hoca icin anket ve benzeri aksiyonlar baslatanlar, katilanlar da ayni bu kisiler.
Üstelik ayni kisiler Tudor ile takim iyi gitmiyor diye elestirenlere, olacaklari önceen görenlere bir sürü laf söyleyenler.

Sana bir soru Fener Cocu'yu aldı adam takımı tanıma süreci derken vs küme düşme hattına düştü

Bize devre arasında gelecek olan hoca(muhtemelen yabancı olacaktı) aynı duruma düşmeyeceği ne malumdu ? Kaldı ki düşün Cocu kamp geçirmiş bir hoca olmasına rağmen ligi yeni yeni tanımaya başlıyor

Sonra o devre arası gelen hoca için kendi kadrosunu kursun denecekti vs vs

Hep aynı olaylar

Tudor'un kalmasını isteyen kesim bunu tahmin ettiği için kalmalı diyordu

Terim ismi geçtiğin de tabi ki Tudor'un üstünde tutacağız

Niye üstüne alındın ki ?

Demek ki kendini o kesimin içerisinde görüyorsun

Eğer taraftarın sabrı olduğunu düşünüyorsan tartışmaya gerek yok.En büyük efsanesine bile sabrı olmayan adamlardan bahsediyoruz

Bana kalsa Terim isterse 3 sene başarısız olsun yine kalmalı başta

Bizim taraftar istiyor ki her sene şampiyon olalım,yeni gelen hoca takımı uçursun

Yok öyle dünya Fm de bile ilk sezondan başarı yakalayamıyorsun kolay kolay

Sonra çamaşır değiştirir gibi hoca değiştirmeye dönüyor iş

Terim o yüzden doğru isim ama bizim taraftarın kötü bir anda yapacakları belli
Aslinda bakarsan verdigim cevap direk Terim ile ilgili degildi, genel olarak yönetim ile ilgiliydi cünkü ben yönetime tepkiliyim.
Yapilmayan transferler yüzünden de degil sadece, bana göre yalan konustuklari icin ve kazanilan ile kaybedilen maclar sonrasi takindiklari tavir yüzünden.

Kendimi o kesimin icinde görmüyorum, onu gecelim de, asil senin neden öyle yazdigini anlamis degilim.
Cünkü alinti yaptigin mesaj Fatih hoca ile ilgili tek satir kötü söz icermiyor, aksine söyle bir cümle var.
Ayrica merak etmeyin Fatih hocanin kredisi baska, Tudor döneminde oldugu gibi deplasmanlar sorun olmaya devam ettigi halde taraftarin büyük bölümü hocaya destegini aynen devam ettiriyor.
Fatih hoca ile ilgili bu ve buna benzer bir sürü mesajim olmasina ragmen, bu konuda bile bunu bir kac kez dile getirmis olmama ragmen böyle bir sey söylemis olman ilginc dogrusu, ki dedigim gibi mesajin ana fikri bile hoca ile ilgili degil yönetim ile ilgiliydi.

Ben taraftarin büyük bölümünün Fatih hoca özelinde cok daha sabirli oldugunu düsünüyorum ve tekrar ediyorum, hayatta hic bir konuda yüzde yüz memnuniyet yoktur. Illaki Fatih hocayi da sevmeyenler, alinan bir iki kötü sonuc sonrasi bunu ziyadesi ile dile getirenler de olacak ama benim icin önemli olan taraftarin büyük kisminin ne düsündügü. Bunu bu forumda da görüyoruz, atiyorum Fatih hocaya iki kisi salliyor ise on kisi misli ile bu iki kisiye cevap veriyor.

Ben Fatih hoca hakkinda hic kötü konusmadim mi, konustum hic öyle kivirip bunu inkar edemem.
Ne zaman mi konustum, Demirören ile ilgili olan konular hususunda.
Ancak, hic bir zaman hakaret etmedim, bundan sonra ister bizi ikinci lige düsürsün etmem de.
Cünkü ben olaylari ayirabildigimi düsünüyorum, Fatih hocanin bize yasattiklari, bizim icin en dogru secim oldugunu, gecen sezon özelinde konusursak bizi yaparsa bir tek Fatih Terimin sampiyon yapacagi düsüncem baska bir mevzu, Demirören ile ilgili olan konulardan rahatsiz olmus olmam ayri bir mevzu.

Bizim taraftarin her sene sampiyon olmamizi istemesi dogal, taraftar takiminin basarisini ister bu da nedir sampiyon olmak, sampiyonlar ligine katilmak. Ancak artik bu durum taraftarin istegini de gecti, Türkiye´de hangi takim olursa olsun olmak zorunda cünkü ikinci olup sampiyonlar ligine elemeler üzerinden gidebilecek bir takim göremiyorum ben.

Sana bir soru Fener Cocu'yu aldı adam takımı tanıma süreci derken vs küme düşme hattına düştü

Bize devre arasında gelecek olan hoca(muhtemelen yabancı olacaktı) aynı duruma düşmeyeceği ne malumdu ? Kaldı ki düşün Cocu kamp geçirmiş bir hoca olmasına rağmen ligi yeni yeni tanımaya başlıyor

Sonra o devre arası gelen hoca için kendi kadrosunu kursun denecekti vs vs

Hep aynı olaylar

Tudor'un kalmasını isteyen kesim bunu tahmin ettiği için kalmalı diyordu

Terim ismi geçtiğin de tabi ki Tudor'un üstünde tutacağız
Bir fark var, Tudora kurulan kadro ile Cocu icin kurulan kadronun arasinda fark var ve Tudora kurulan kadro bile eger Fatih Terim hamlesi gelmese idi tepetaklak olmak üzereydi. Cocu isin basinda batirdi, Tudor isin ortasinda batirmak üzereydi.

Ama benim bu alintiladigin mesaj ile anlatmak istedigim yine farkli bir sey.
Fatih Terim´in ismi öne atildiginda Tudor´dan üstün görmek kadar dogal bir durum yok, buna hic bir sekilde itiraz etmem.
Benim orada degindigim burada taraftara laf ediliyor ama ayni kisiler de laf ettikleri kesim gibi davranislar gösteriyor.
Misal en güncel örnek dünden beri burada türlü türlü laflar eden Sinan.
Milli takimin son macinda, Zeki icin oynayan bir kac oyuncu yazdiktan 15-20 dakika sonra 90 dakikanin en kötü oyuncusu yazmasi.
Eger Tudor bir kac hafta daha kalip tepetaklak olsaydik, ortaya Fatih Terim ismi atilmasa bile sen Tudor devam etmeli diyecek miydin?

Son düzenleme:
Yani onu diyorum

Takimi tudor kurtarir mealinde tudor da tudor dedi millet

Sonra bunu hala ne tutuyorsunuz diye aylarca ayni yonetime cemkirdi

La almasan ve sonra basarisiz olsan "taraftari dinlemedin al sonuc ortada" , dinleyip aldilar , bu sefer de "taraftarin sozuyle yonetimsel kararlar mi alinir"

Alman taraftarlarin büyük bölümü Dünya Sampiyonu Joachim Löw´ün birakmasini istiyorlar. :unsure:
Conte sampiyon yapti, ertesi sezon kötü gitti ve gönderildi. :unsure:

Yani onu diyorum

Takimi tudor kurtarir mealinde tudor da tudor dedi millet

Sonra bunu hala ne tutuyorsunuz diye aylarca ayni yonetime cemkirdi

La alsalar ve aldiktan sonra basarisiz olsan "taraftari dinlemedin al sonuc ortada" , dinleyip aldilar , bu sefer de "taraftarin sozuyle yonetimsel kararlar mi alinir"
Tudor küçük bir hayaldi yalnız, gelip de şampiyon yapmasını beklemiyordum ben çünkü takım çöküş içindeydi ve değişime ihtiyaç vardı, Bilic'in yaptığı gibi bir dönüşüm beklenebilirdi ondan en fazla. Kimse yaz döneminde 25 m euroluk satış ve 45 m euroluk alış beklemiyordu da çünkü.

Türkiye'de kazanmaya alışkın hocalara ihtiyaç var aksi taktirde şampiyonluğun gelmesi çok nadirdir.

Geri
Üst Alt