Mesut Genç
10 Numara!
- 12 Temmuz 2010
- 10.161
- 1.336
- 1.618
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yazdigim ile baglantiyi tam cözemedim kusura bakma o yüuden buna bir sey diyemem.Ekli dosyayı görüntüle 31078
benim hatırladığım tek şey ya da hatırlamaya değer olduğunu düşündüğüm tek şey. gerisi falan filan.
Kast ettigim sey transferler için ödenen paralar ve kurulan kadrolar.
Harcanan parayi dogru yere harcamak lazim. 2013/14 devre arasi harcanan paranin büyük bölümü bosa harcanmisti mesela. Ondan sonra Tarik Çamdal gibilere milyonlarca avro harcadik. Sonra Younes Belhanda gibi f/p açidan iyi olmayan transferler yapildi, yüksek maas hak etmeyen bazi oyunculara yüksek maas ödendi (Selçuk, Burak, Wesley Sneijderin son 2 sezonu).
Bu kabahat benim dusunceme gore surekli yonetimleri sosyal medya veya sair yontemlerle baski altinda tutan taraftara aittir
Hep soylerim . Transfer talebi bu kuluplerin basindaki en bela istir . Kuluplerin bu mali yapilarinin en baskin sebebidir
Gecen sene bir kac "iyi ama cok para verildi" denen transferler yuzunden uefa kapisindayiz ve ndiaye ile fernando disinda oynayan da kalmadi
Belhandasi , feghouli si hepsi safi zarar
Iste bunu önlemek için bütçenin belirli bir kismi altyapiya harcanmali, scout sistemi degismeli, transfer konusunda tecrübeli ve hocayla sürekli diyaloga giren, futboldan az çok anlayabilen insanlar olmali kulüpte. Eger bunu gerçeklestirebilirsek reaktif taraftarin dediklerini kimse iplemez. Bizde bu daha olmadigi için taraftarin kulübün islerinde bir etkisi olmasi o kadar sasirtici degildir. Transfer konusunda çok istikrarsizlik var çünkü.
Ben elestirene , istemeyene hatta terim defolsun diyene de fikirdir diyip saygi duyarim
Ama bir oyle bir boyle olanlar ..
Major seylerde degisik fikirler tureyebilir zihinlerde . Ama sadece sportif veya taktiksel sebeplerden her dk 180 derece doneceksen , en basta da boyle iddiali konusmamalisin
Demek istedigin bu di mi
aslında tam olarak demek istediğim şey gerçek Galatasaraylılaradır (diğer tayfayla ilgilenmiyorum) ve gerçekten de demek istediğim şudur: ihtimal dahilinde yaşanabilecek bütün olumsuzlara karşı TERİM'in arkasında ne kadar durabiliriz? bu imza TEK HEDEFİMİZ gerçekleşene kadar kalplere mi atılmıştır yoksa manasız bir kağıt parçasına mı?
Sebep Galatasaray icin önemli olan gelirlerin üc ay vakit olmasina ragmen yapilmayan hamleler yüzünden tehlikeye atilmasi ve taraftar ile dalga gecer gibi yapilan aciklamalar, söylenen yalanlar olmasin?
Üstelik böylesi bir grup kurasi sonrasi tehlikeye giren ekstradan 20 milyon euro söz konusu iken.
Kötülediginiz taraftarin büyük bölümü sizin gibi "transfer" diye bakmiyor olaya, o kadar basit bir yaklasim göstermiyor.
Ayrica merak etmeyin Fatih hocanin kredisi baska, Tudor döneminde oldugu gibi deplasmanlar sorun olmaya devam ettigi halde taraftarin büyük bölümü hocaya destegini aynen devam ettiriyor.
Herhalde gitmesini istiyorsunuz ki devamli alttan alttan hocayi söyle böyle yaparlar diye dile getiriyorsunuz.
Siz merak etmeyin, Fatih Terim basarisiz oldugunu düsünürse gider zaten, daha önce bunu yapti yine yapar.
Yazdigim ile baglantiyi tam cözemedim kusura bakma o yüuden buna bir sey diyemem.
Ama eger dogrulardan bahsetmekten bahsediyor isek gercekten dogrulardan bahsedelim.
Mancini geldiginde bayagi tepki verdi taraftar, üstelik eger hafizam beni yaniltmiyor ise daha adamin ciktigi ilk macta.
Deminden beri mesela bir cadi avi okuyorum.
Hic bir zaman hic bir konu veya kisi üzerinde yüzde yüz memnuniyet olmaz.
Bu sadece futbol ile ilgili böyle degildir, hayatin her kösesinde vardir bu.
Mesela burada Fatih Terimi kolluyor diye düsündügün birine bir takim sorular sormussun.
Yarin Fatih Terime sallayacak ilk kisilerin basinda gelecek, bundan nerede ise eminim ve ben Fatih Terimi hic bir zaman korumadim ki, sadece Fatih Terim hakkinda taraftarlar üzerinden durum tespiti yaptim diye de isin icinden siyrilacak.
Bunu daha önce dafalarca baska konularda gördük cünkü, hatta birini överken ayni zamanda elestirerek, hatta ve hatta yalanci gibi agir damgalar vurarak.
Terim'i savunanlar da samimi değil yerenler de
2013te gittiği zaman nefretimiz olan adamla aynı karede yer aldığı görüntü teknik, taktikle savunulamaz, son ayrılığı başkanla ego savaşı sebebiyle oldu diye bir nevi intikam alırcasına bunu yapmak hoş değildi, bu affedilebilecek bir durum mu o da kişilere kalmış. Her şey başarı değildir.
Onun dışında Terim tarihin hiç bir döneminde başarısız oldu diye yollanmadı, başarısızım diye gittiği 2004 senesi var onda da kendisi ayrıldı.
Şartlar böyleyken gelip de başarısız olsa istifa diyecek taraftarların varlığı üzerine konuşulacak bir durum değil.
Yahu su taraftara laf atanlar kendileri cok farkliymis gibi caka satmiyorlar mi.
Oysa gercekten cok geriye gitmeye gerek yok, Tudor icin ölüp bitenler, isler sarpa sarmaya baslayinca elestirmeye baslayanlar da, Fatih hoca icin anket ve benzeri aksiyonlar baslatanlar, katilanlar da ayni bu kisiler.
Üstelik ayni kisiler Tudor ile takim iyi gitmiyor diye elestirenlere, olacaklari önceen görenlere bir sürü laf söyleyenler.
Aslinda bakarsan verdigim cevap direk Terim ile ilgili degildi, genel olarak yönetim ile ilgiliydi cünkü ben yönetime tepkiliyim.Niye üstüne alındın ki ?
Demek ki kendini o kesimin içerisinde görüyorsun
Eğer taraftarın sabrı olduğunu düşünüyorsan tartışmaya gerek yok.En büyük efsanesine bile sabrı olmayan adamlardan bahsediyoruz
Bana kalsa Terim isterse 3 sene başarısız olsun yine kalmalı başta
Bizim taraftar istiyor ki her sene şampiyon olalım,yeni gelen hoca takımı uçursun
Yok öyle dünya Fm de bile ilk sezondan başarı yakalayamıyorsun kolay kolay
Sonra çamaşır değiştirir gibi hoca değiştirmeye dönüyor iş
Terim o yüzden doğru isim ama bizim taraftarın kötü bir anda yapacakları belli
Bir fark var, Tudora kurulan kadro ile Cocu icin kurulan kadronun arasinda fark var ve Tudora kurulan kadro bile eger Fatih Terim hamlesi gelmese idi tepetaklak olmak üzereydi. Cocu isin basinda batirdi, Tudor isin ortasinda batirmak üzereydi.Sana bir soru Fener Cocu'yu aldı adam takımı tanıma süreci derken vs küme düşme hattına düştü
Bize devre arasında gelecek olan hoca(muhtemelen yabancı olacaktı) aynı duruma düşmeyeceği ne malumdu ? Kaldı ki düşün Cocu kamp geçirmiş bir hoca olmasına rağmen ligi yeni yeni tanımaya başlıyor
Sonra o devre arası gelen hoca için kendi kadrosunu kursun denecekti vs vs
Hep aynı olaylar
Tudor'un kalmasını isteyen kesim bunu tahmin ettiği için kalmalı diyordu
Terim ismi geçtiğin de tabi ki Tudor'un üstünde tutacağız
Tudor küçük bir hayaldi yalnız, gelip de şampiyon yapmasını beklemiyordum ben çünkü takım çöküş içindeydi ve değişime ihtiyaç vardı, Bilic'in yaptığı gibi bir dönüşüm beklenebilirdi ondan en fazla. Kimse yaz döneminde 25 m euroluk satış ve 45 m euroluk alış beklemiyordu da çünkü.Yani onu diyorum
Takimi tudor kurtarir mealinde tudor da tudor dedi millet
Sonra bunu hala ne tutuyorsunuz diye aylarca ayni yonetime cemkirdi
La alsalar ve aldiktan sonra basarisiz olsan "taraftari dinlemedin al sonuc ortada" , dinleyip aldilar , bu sefer de "taraftarin sozuyle yonetimsel kararlar mi alinir"