Cevap: Fetih 1453
filmden sonra çok pis gaza geldim. bir kaç yunan olsa da dalsam dedim

:
film çok güzeldi ama bazı yanlış artı eksiklikler vardı
DİKKAT: Spoiler gibi bişeyler var
-mehteran takımı hiç yoktu
-Akşemsettin Hz. çok az gösterilmişti -ki fetihteki rolü bildiğim kadarıyla daha fazlaydı
- Ulubatlı Hasan'ın evlilik dışı ilişki yaşayıp çocuk sahibi olması tarih sahnesinde yok, bana uygunsuz bir senaryo gibi geldi. Alt tarafı film deyip geçmek doğru olmaz, sonuçta filmi izleyenler işin gerçekliğine bakar, olayın doğrusunu bilmeyenler o anlatılana inanır..
- Ulubatlı'nın sevdiği Era, şovalye hakkında "sonra anlatırım" dediği hikayeye hiç girilmedi
- Karamanoğulları beyliğinin savaştan çekilme sebebini de anlamadım. Bizans imparatoru asker gönderecez diye mektup yazdı, Ulubatlı ile arkadaşı mektubun birini ele geçirdi, diğeri Karamanoğullarına gitti, ancak sonra onlar (Karamanoğulları beyleri) neden bizim askerlere bakıp "bunları yenemeyiz bizans bize asker gönderecek dedi, yalan söyledi" gibisinden şeyler dedi? ve bizim emirliğimize geçtiler...
-efektlerde de eksiklikler vardı, Karamanoğullarını gösterirken ayaklara dikkat. yeşil ayakkabı giymişler ve bu yeşil efektten dolayı havada uçuyorlar gibi görünüyorlardı. Bir yerde de arkada efektle yapılan ateş takılıp duruyordu. sanki film donuk gidiyor gibiydi
-bir de bir olayı çok kısa kesiyorlar, gemi bombalanıyor, 4-5 saniye gösterip tamamen başka kesite geçiyorlar, ekranı buğulandırıp yapsalar neyse bi derece de, böyle olunca sanki slayt gösterisinde geçiş yapılmış gibi görünüyor. aynı şey gemilerin halice indirilmesinde de geçerli, gemiler iniyor -ki o tam indiği an bile düzgün gösterilmiyor, orda kesiyorlar. ulan arkadaş devam etsene, tam ne güzel gaza gelmişiz
Yalnız Fatih'in eşi çok güzel bir hatundu