Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

İstanbul'un fethinde kullanılan topların başında Sabri olsaydı şimdi İstanbul değil Rusya bizim olurdu :D

İstanbul'un fethinde kullanılan topların başında Sabri olsaydı şimdi İstanbul değil Rusya bizim olurdu :D

Buyur aga
iran-da-8-kisi-idam-edildi-2450858_4992_o.jpg

Filme harcanan paraya yazık. 16 milyon €'ya iddaa kuponu yapsalardı daha iyiydi.

Beğenmedim ben.

Ulubatlı Hasan bildigin Spartacus onu geçtim o manitası olan hatun nedir lan öyle yeminlen balgamlara zerk etti beni.

Neyse genel değerlendirme yaparsam, görsel effectler 10 üzerinden 6, cast ise 10 üzerinden 4 olur. Fatih'i oynayan eleman dışındaki herkes cidden çok tırt oyuncular 4 puanı sırf Fatih'i oynayan elemana verdim. Film öyle can skıntısına çare olmaya aday bi film (can sıkıntısına iyi gelen değil) izleyin ama çok fazla milliyetçi davranmayın bence eleştirirken.

Ben aslında haftaya gidecektim ama dayanamayıp bugün gittim. :)

Öncelikle 14.40 seansı olmasına rağmen salon oldukça doluydu. Filmi de ayrıntılı incelemeyeceğim yalandan sinema eleştirmenleri gibi. Ama ben baya baya beğendim. Türk sineması için güzel olaylar bunlar. 2.Mehmet'i oynayan oyuncu oldukça başarılı özellikle.

ah ah biz çok şanssız bi nesiliz işte o günleri göremedik bizki malazgirtlerden prevnlerden adalardan modalardan gelmiş bir neslin evladlarıyız işte beyler yani bunları bilin

filmden sonra çok pis gaza geldim. bir kaç yunan olsa da dalsam dedim :p:

film çok güzeldi ama bazı yanlış artı eksiklikler vardı

DİKKAT: Spoiler gibi bişeyler var

-mehteran takımı hiç yoktu

-Akşemsettin Hz. çok az gösterilmişti -ki fetihteki rolü bildiğim kadarıyla daha fazlaydı

- Ulubatlı Hasan'ın evlilik dışı ilişki yaşayıp çocuk sahibi olması tarih sahnesinde yok, bana uygunsuz bir senaryo gibi geldi. Alt tarafı film deyip geçmek doğru olmaz, sonuçta filmi izleyenler işin gerçekliğine bakar, olayın doğrusunu bilmeyenler o anlatılana inanır..

- Ulubatlı'nın sevdiği Era, şovalye hakkında "sonra anlatırım" dediği hikayeye hiç girilmedi

- Karamanoğulları beyliğinin savaştan çekilme sebebini de anlamadım. Bizans imparatoru asker gönderecez diye mektup yazdı, Ulubatlı ile arkadaşı mektubun birini ele geçirdi, diğeri Karamanoğullarına gitti, ancak sonra onlar (Karamanoğulları beyleri) neden bizim askerlere bakıp "bunları yenemeyiz bizans bize asker gönderecek dedi, yalan söyledi" gibisinden şeyler dedi? ve bizim emirliğimize geçtiler...

-efektlerde de eksiklikler vardı, Karamanoğullarını gösterirken ayaklara dikkat. yeşil ayakkabı giymişler ve bu yeşil efektten dolayı havada uçuyorlar gibi görünüyorlardı. Bir yerde de arkada efektle yapılan ateş takılıp duruyordu. sanki film donuk gidiyor gibiydi

-bir de bir olayı çok kısa kesiyorlar, gemi bombalanıyor, 4-5 saniye gösterip tamamen başka kesite geçiyorlar, ekranı buğulandırıp yapsalar neyse bi derece de, böyle olunca sanki slayt gösterisinde geçiş yapılmış gibi görünüyor. aynı şey gemilerin halice indirilmesinde de geçerli, gemiler iniyor -ki o tam indiği an bile düzgün gösterilmiyor, orda kesiyorlar. ulan arkadaş devam etsene, tam ne güzel gaza gelmişiz :D

Yalnız Fatih'in eşi çok güzel bir hatundu :D

Ulubatlı Hasan bildigin Spartacus onu geçtim o manitası olan hatun nedir lan öyle yeminlen balgamlara zerk etti beni.

Neyse genel değerlendirme yaparsam, görsel effectler 10 üzerinden 6, cast ise 10 üzerinden 4 olur. Fatih'i oynayan eleman dışındaki herkes cidden çok tırt oyuncular 4 puanı sırf Fatih'i oynayan elemana verdim. Film öyle can skıntısına çare olmaya aday bi film (can sıkıntısına iyi gelen değil) izleyin ama çok fazla milliyetçi davranmayın bence eleştirirken.

Senin beğenmeyeceğin zaten film vizyona girmeden de belliydi.

Filmi değerlendirirken şu ana kadar Türk yapımı tarih filmlerine göre değerlendirin.

200-300 milyon dolarlık bütçeli hollywood filmlerine göre değil.

Ya ben tarih filmlerinde görüntü efektlerinin kullanılmasını sevmiyorum.Keşke daha sade yapsalarmış.

1) Greenbox kullandıkları bi sahnede adamlar havada yürüyordu. Bu hatayı sinema tv öğrencileri bile yapmaz.

2) İki hisar arasında deniz yoktu. hisar fethedilince arkada gözüktü.

3) Ulubatlı Hasan şehri fetheden adamdı Fatih sadece gaz verdi. (Algı olarak)

4) Ulubatlı Hasan savaş sahnesinde hem türkü hem düşmanı kesip biçti.

5) Fatihin rüya sahnesi çok amatörceydi.

6) Genel itibariyle konu fetih değil Ulubatlı Hasan'ın aşk ve kahramanlık hikayesiydi.

Genel olarak idare eder ama savaş filmi olmasına rağmen güldüren bir filmdi.

Not düşmek isterimki bu ülkedeki sinemacılar yapamadığı için değil para bulamadığı için büyük prodüksiyonlara giremiyor.

Filmin sonunu aciklayan arkadasa 'en derin' selamlarimi yolluyorum.

Filmi bugün izleyecegim. Cok merakliyim. Lakin fragman okadar uzun ki, sanirsin bütün filmi gösteriyorlar.

Tarihi filmileri sevmeme rağmen ; Ne biliyim kanım kaynamadı amaaaaaaaann

sevişme sahnesi varmı

ona göre birini götürcemde

Yav şu spoiler kavramı dünyada bi bizim millette yoktur heralde. Adam arkadasina film tavsiye eder "moruk gecen bi film izledim adam bütün film ölüymüs şok oldum lan, mutlaka bak" diye girer muhabbete.

Dikkatli olalim onun icin, bazen cinayet sebebi bile olabilir spoiler vermek:)

Film On üzerinden 5 eder ancak.O da konusundan dolayı.Oyuncular kötü,tarihi gerçekler göz ardı edilmiş,fetihte yaşanan olayların kronolojik sırası yanlış.

Fatihi oynayan oyuncu iyiydi. Fatihle Çandarlı Halil arasındaki yaşananlar güzel anlatılmıştı.Ulubatlı Hasan kısmı tam fiyaskoydu.Özellikle kızın oyunculuğu çok yapmacıktı

Görsel efektlerde bazı bilgisayar oyunlarından daha kötüydü bazı sahnelerde.Özellikle gemi sahnelerinde

Geri
Üst Alt