Fetih 1453

Cevap: Fetih 1453

Bu ülkede yapılanı eleştirme dışında bir işe soyunan varsa beri gelsin.

Eleştirme dalında oscar alırız emin ol. Sonuçta basit bir evlendirme programında bile 70 tane eleştiren yaratık çıkıyorsa, eleştirme dalında birinciyizdir.

Daha önceki mesajlarında da futboldan dem vurmuşsun, tenisten dem vurmuşsun, neden hiç futbolcu, tenisçi çıkmıyormuşmuş 80 milyon ülkede. Ulan adam gibi çıkanı sinema kapattı diye delirten, diğerini at yarışı oynuyor diye dışlayan, birine Şaban diyen yine sen değil misin? Çık, daha iyisini yapabiliyorsan yap. Filme gelecek olursak, bugüne kadar yapılmışlar içerisinde en iyi film. Afedersin ama 'bokum gibi olmuş' tarzı ergen ergen yorum yapacaksanız filmede gitmeyin.

Bazısıda American filmleriyle filan kıyaslamış. Sanki biz bu zamana kadar yarışıyorduk 200 milyon dolarlık filmlerlede bir bu filmde vasatın altında kaldık! Recep İvedik filmleriyle doluydu seanslar, en azından sinemaya benzeyen birşey var şuanda salonlarda. Gidin izlemeyin ama izleyenede mani olmayın birader. Ne bu kin, sanki filme gittiğinde salonda tecavüz ettiler adama..Bırakında bardağın dolu tarafını görün bir kez.

Al bi de burdan yak :) Turk sinemasi bu filme kalmadi hic korkmayin.. bundan 15 sene evvel cok daha iyi filmler cekilmisti.. mesela "Eskiya" mesela her ne kadar onu da sevmesem de saygi duygugum "Agir Roman"..

"Istanbul kanatlarimin altinda" mesela, muthis bi film bence Turk sinemasi adina.. Turk sinemasinda kaliteli is yapmayi bu recep ivedik produktorleri icat etmedi hic kusura bakma.. O sevmedigimiz Recep Ivedik filmlerinin arkasinda kim var bil bakalim.. Hah iyi tahmin.. Fetih 1453 yonetmeni ve produktoru.. Turk sinemasini bu ucubeler kurtarmayacak korkmayin.. onlarin yaptiklari filmler anca Recep Ivedik ve onun 17 milyon TL daha pahali versiyonu 1453 'un otesine gidemez.. Bu adamlarin capi bu.. bu kadar.. Sen sinemaya gittin para kazandirdin diye bu adam bi dahaki sefere "Schindler'in Listesi" ni falan cekmeyecek.. Yine sivayip batirmaya devam edecek..

Turk sinemasini cok destekliyorsan git Nuri Bilge Ceylan'in, Mustafa Altioklar'in,Yavuz Turgul'un, hatta Cem yilmaz'in filmlerini izle.. evet cem yilmaz.. Adamlar hic degilse seyirciyi aptal yerine koymuyorlar.. Gordugun gibi ovguyu hakedene gani gani ovgu dagitmayi ben de iyi biliyorum.. Turk sinemasinda iyi yapilan isleri alkislamak benim icin her zaman zevktir..

Faruk Aksoy ise, karsisinda ilkokul 5.inci sinif ogrencileri varmis gibi aptal bi senaryo yazmis.. Begenmedim kardesim.. Hem de hic begenmedim.. Akli basinda kimseye de tavsiye etmiyorum..

Turk sinemasini senden cok ben seviyorum merak etme..

Turk sinemasi bu filmden coook onceleri iyi isler yapti.. bu film kendini bilmezlerin iddia ettigi gibi ileriye degil, geriye bi adimdir..

Filmi izlemedim, oyuncuları dahi bilmiyorum, dünya piyasasında ilk 10'a girmiş,dünyaca ünlü oyuncuların oynadığı filmlerle kıyaslayıp bokum gibi film olmuş eleştirisi de ne kadar yerli yerinde tartışılır.Tarihinde bu kadar para harcayıp da ilk kez böyle bir film çekmişsin, muhteşem, harika olmuş demek ne kadar yanlış ise bokum gibi film olmuş demek ise bir o kadar yanlış bir tutumdur.Beğenmek zorunda değilsin ama bu filmi Hollywood yapıtları ile kıyaslamanın yanlış olduğunu öğrenememişsin, bir kere oyuncular arasında dağlar kadar fark var, bu filme o kadar çok yansır ki, sen istersen senaryonu tarihten bire bir kopyala, yine "bokum gibi film" eleştirisi ortaya çıkar.

Senin yaptığın bir işe "bokum gibi iş olmuş" diyenleri duyarsan muhakkak işi bırakırsın.Gerçi burada senin eleştirin adamlar için çok da önemli değildir, sen burada kendi çapında eleştirirsin en fazla.Adam doğru eleştirileri doğru kişilerden alıyordur muhakkak, ona göre de kendisine yön veriyordur.

Her neyse, bugün filmi izleyecem, akşama bu başlık altında film hakkında düşüncelerimi paylaşırım,her yapılan işe saygı duyduğumdan dolayı "bokum gibi film" lafını söylemeyeceğim kesin.

1 milyon dolara yapilan Endonezya filmi.

[video=youtube;uWlmhMSnVdM]https://www.youtube.com/watch?v=uWlmhMSnVdM[/video]

gerci bizden ornek verecek filmler de var ama bu sirf blockbuster olsun diye yapilmis millet turk islam gazina gelip paralari sacsin amaciyla harman edilmis filmleri turk sinemasina ornek olarak gostermeyelim. bu film 300'dur, 300 amerikan sinemasinda ne kadar yer sahibiyse bu da o kadar yer sahibi olmalidir yani SIFIR

beyler kim ne derse desin, filmin basindaki sultan ile ulubatlinin kilic dövüsü müthisti.

1 milyon dolara yapilan Endonezya filmi.

[video=youtube;uWlmhMSnVdM]https://www.youtube.com/watch?v=uWlmhMSnVdM[/video]

gerci bizden ornek verecek filmler de var ama bu sirf blockbuster olsun diye yapilmis millet turk islam gazina gelip paralari sacsin amaciyla harman edilmis filmleri turk sinemasina ornek olarak gostermeyelim. bu film 300'dur, 300 amerikan sinemasinda ne kadar yer sahibiyse bu da o kadar yer sahibi olmalidir yani SIFIR

mel gibsonı o zaman amerikan film endüstrisinden follafoş ediyorsun

Süper bir film hatalar da olsa ben izlerken TÜRKLÜK duygularım kabardı ne 300 spartalı ne spartacus FETİH 1453 kalitesinde değil .

Süper bir film hatalar da olsa ben izlerken TÜRKLÜK duygularım kabardı ne 300 spartalı ne spartacus FETİH 1453 kalitesinde değil .

doctore_7019.jpg

Filme bir sürü eleştiri gelmiş filmi henüz izlemedim ve bu eleştirileri hiç dikkate almıyorum çünkü bazı eleştiriler buram buram ideoloji ve Osmanlı düşmanlığı kokuyor...

Filme bir sürü eleştiri gelmiş filmi henüz izlemedim ve bu eleştirileri hiç dikkate almıyorum çünkü bazı eleştiriler buram buram ideoloji ve Osmanlı düşmanlığı kokuyor...

Savunanlar da o zaman buram buram Osmanlı sempatizanlığı kokuyor. Şaka mısın la film eleştirisinin ideolojisi mi olurmuş?

Evet Osmanlı düşmanı olduğumuz için, kalktık filme gittik. O da yetmedi Osmanlı düşmanı olarak, bu filme para verip, Osmanlı hayranı yönetmene ve yapımcıya para kazandırdık. O da yetmedi vaktimizi Osmanlı düşmanı olarak, bir Osmanlı filminde heba ettik. Osmanlı düşmanı olup bu kadar saftiriklik yapan adamı yaşatmayacaksın. Asmak lazım. Zira oksijeni boşa tüketiyoruz :D

Dialoglar ve senaryo çok zayıf idi.Dönemin havasını yansıtabildiğini de düşünmüyorum.Onun dışında dövüş sahneleri filan fena değildi.Ancak yine de bu maliyete daha güzel filmler çekilibilinir.Ancak Türk Sinemasında söz sahibi olanların çoğunun vizyonsuz boş adamlar olduğunu düşünüyorum..

Filmin neden kötü olduğunu uzun uzun yazardım ama bir çok kişi geniş pencereden bakamıyor olaya, milli duygulardan dolayı filmin bir çok hatasını görmezden geliyor ha her filmde hata vardır ve bunlara takılmak yerine zevk almak daha önemlidir ama açıkçası bir çok filmde başarmış olsam da bu filmde başaramadım çünkü İstanbul'un Fethi gibi çağ kapayıp çağ açan aradan yüzyıllar geçse de unutulmayan bir olayı tüm Dünya'ya daha cezbedici şekilde sunmamız gerekirdi bana göre.

Filmin yapımcısı zaten sanırım Recep İvedik'in yapımcısı ile aynı sorunlar bu noktada da başlıyor olabilir, diğer yandan önceden de dediğim gibi şu filmin bana göre tek artısı bir öncü olacak ve gelecekte daha güzel eserler ortaya çıkarılacak.

Savunanlar da o zaman buram buram Osmanlı sempatizanlığı kokuyor. Şaka mısın la film eleştirisinin ideolojisi mi olurmuş?

Osmanlı sempatizanlığı nedir ? Türk Türklüğün sempatizanlığını yaparsa kötü birşey mi yapar ben fikrimi söyledim zoruna gidiyorsa okumazsın tamam mı la ?

Evet Osmanlı düşmanı olduğumuz için, kalktık filme gittik. O da yetmedi Osmanlı düşmanı olarak, bu filme para verip, Osmanlı hayranı yönetmene ve yapımcıya para kazandırdık. O da yetmedi vaktimizi Osmanlı düşmanı olarak, bir Osmanlı filminde heba ettik. Osmanlı düşmanı olup bu kadar saftiriklik yapan adamı yaşatmayacaksın. Asmak lazım. Zira oksijeni boşa tüketiyoruz :D

Haklısınız efendim ama idam kalktı ne yazık ki.

Osmanlı sempatizanlığı nedir ? Türk Türklüğün sempatizanlığını yaparsa kötü birşey mi yapar ben fikrimi söyledim zoruna gidiyorsa okumazsın tamam mı la ?

Türk sempatizanlığı da yapmayacaksın. Osmanlı düşmanlığı da yapmayacaksın. Oturacak filmini izleyeceksin. Beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez, eleştirenlere de bölücü terör örgütü üyesi muamelesi yapmayacaksın abisi.

Türk sempatizanlığı da yapmayacaksın. Osmanlı düşmanlığı da yapmayacaksın. Oturacak filmini izleyeceksin. Beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez, eleştirenlere de bölücü terör örgütü üyesi muamelesi yapmayacaksın abisi.

Benim yorumumu sınırlamak sana düşmüyor.Yazdığım şeyi oku ve geç.Bu da benim görüşüm seni ilgilendirmez.

Ben senden daha milliyetci ve Osmanli sempatizani bi insanim.. Bu film de bok gibi.. ne alakasi var osmanli sevgisiyle, ideolojiyle.. daha fazla ileri goturmeyecegim bu saf yorumlarini yasinin kucuk olmasina veriyorum..

bu film bok gibi arkadas.. Osmanli'ya ve fethe yakismiyor.. neden anlamamakta israr ediyorsunuz.. bu film bizi dunyada temsil edecek..

ben dunya kadar yabanci arkadasi olan bi insanim.. millete bu filmi onermeye utaniyorum.. giden goren begenmedi zaten.. daha da ulkeyi rezil etmeye gerek yok.. tarihimizi temsil edecek film bu kadar mi kotu olmaliydi..

bazi insanlar cok enteresan..

bu film kotu olamaz ama biz osmanli dusmani olabiliriz :)

millete Osmanli yada Turk dusmani yaftasi yapistiracaginiza filmin kotu olabilecegini, bunun mumkun oldugunu, herkesin begenmek zorunda olmadigini kabul edin daha kolay :)

Begendim = Osmanli sempatizani

Begenmedim = Osmanli dusmani :)

bu mudur lan? bu kadar mi basiyor kafaniz.. capiniz anca buna mi musade ediyor :)

Filmlere kulp bulmak için gidiyorsak her filmde bulur. Yok Ulubatlı, yok abartma, yok failler... Film benim beklentilerimin üzerindeydi doğrusu. Adından da anlaşılacağı gibi fantastik film. Yok yerine uygun bir film izlenecekse belgeseli izlensin.

Şu ana kadar yapılan en iyi Türk filmi mi? Evet... Gerisi hikaye. Bundan sonra yapılacak filmlere de örnek olur.

Birde olayın başka bir boyutu hiç sinemaya gitmeyenleri salonlarla buluşturma gibi bir misyonu var. Esas bu filmin kazandırdığı bu, gerisi teferruat...

Geri
Üst Alt