Cevap: Football Manager Hikayeleriniz ve Daha Fazlası...
Kayserispor'la başladım bende. 48 ay taksitle muhabbetine bir çok oyuncu alıp, bir çok oyuncu da sattım. Ibricic falan var takımda o derece bir kadro oldu. İbriric, Reis, Brezilya Liginden bir stoper falan aldım yabancı olarak. EsEs'i 2-0, İ.B.B'yi 1-0'la geçip ilk 2 haftayı kayıpsız atlattık.
Tek sıkıntı hala taktiği tam olarak oturtamadım. EsEs maçı rahattı, rakipten 2 kişi atıldı. İ.B.B falan baya bir zorlu geçti.
48 ay olayı başına dert açabilir , ben pek kullanmıyorum , kullanırsamda 48 ay içinde klubun ödiyebileceği kadar borçlanıyorum.
Taktik konusuna gelince Kayseride kadro yapın nasıl , uyarmı bilmiyorum ama ben Karabükte 4 sezondur aynı taktikle oynuyorum. 3. sezon avrupa ligine katıldım , 4.sezon çifte kupa geldi (lig- Türkiye kupası)
Taktikler :
iç saha
------------ST-------------
AML-------AMC--------AMR
------------MC------------
------------DM----------
WBL(DL)--DC--DC--WBR(DR)
AMC:Tamamen hücum oynayacak, yaratıcılık maksimum, serbest oyuncu.
MC: top kapabilen def. özellikleri nispeten iyi
DM: Sert oynayan , kesici özellikleri iyi , top yapabilen . Ayrıca Alan savunması yapıyor.
Stoperler: ikiside adam markajı yapıyor, sert oynayacak
Bekler: süratli , hücuma çıkabilecek yetenekte.
Genel oyun planı: standart , alan daraltarak sürekli pres, sert savunma , yaratıcılık serbestliği ortalamanın biraz üzeri , ofsayt taktiği
Deplasman:
----------------ST-------------------
AML--------------------------AMR---
---------------MC-------------------
----------DM1------DM2-------------
WBL(DL)---DC------DC------WBR(DR)
ST:bütün toplar ona atılacak, hedef adam, süratli , defansın arkasına sarkacak
MC: Hücama dönük , yaratıcılık serbestliği maksimum
DM1: Support , top kapıcı, oyun kurabilen, alan savunması
DM2: Sert , alan savunması, tamamen kesici
Bekler: Hücuma katkısı bol , süratli
Stoperler:Çakılı defans , adam markajı , sert
Genel oyun planı: Kontra atak , sert savunma , uzun paslar , kanatlardan bindirmelerle hedef adama ortalar , rakibin yetenekli hücumcularına sıkı markaj, yıldırıc setlikte savunma.