Cevap: # Frank Rijkaard
Arkadaş birisi bana neden uzun top oynadığımızı anlatabilir mi?Kaç maçtır tvnin başında çıldırıyorum resmen biz baya rakip alana yığılmış,orta sahasında cırcır böceklerinin öttüğü,kontraatak sistemiyle gol arayan bir takım haline gelmişiz.Ne oynadığımız top belli,ne takımın atak stratejisi belli.Defans yaparken 2 önlibero hamle yapmak için rakibin ceza sahamıza yaklaşmasını bekliyor,sebebini de bir türlü anlayamıyorum.
Elano'nun bu takımdaki amacı tam olarak nedir?Defanstan ileri top taşımak mı?Orta sahadan oyun kurmak mı?Forvet arkasından hücumu beslemek mi?Hatta son maça bakarsak kanatta bile oynatmaya çalışıyoruz biz bu adamı.Bu adamın kafası şu an 1500 ne yapacağını bilemez halde öyle mal gibi dolaşıyor sahada.Ne bir sorumluluk alma ihtiyacı hissediyor ne bir hücum organizasyonu başlatayım diyor.
Sezonun ilk yarısındaki 3-0 yendiğimiz Beşiktaş maçından beri hep bir şeylerin yanlış gittiğini gördük,en azından çoğumuz görmüştür.Takımda inanılmaz bir dağınıklık,bir başıbozukluk var.Sonra bunu gelip geçicidir dedik,sakatlıklara bağladık,maç temposuna bağladık,Milli maçlara bağladık vs.Ama hepsi geçti,mazeretler de tükendi.Kardeşim takım dökülüyor yahu!Bu kadroyla bu nasıl mümkün olur?Daha sene başında ne güzel tek top oynamaya çalışan sürekli koşan,birbirine pozisyon yaratan müthiş bir takımdık biz.Neden şimdi böyle saçmasapan maceralar aranır aklım almıyor.Kafa olarak resmen bitmişiz biz!Şampiyonluktan geçtim artık 3. olabilir miyiz diye düşünür oldum.
Rijkaard'la 4 yıllık yeni sözleşme yapılsın diyenlerin en büyük destekçilerinden biriydim ama futbola küstüm arkadaş,sinirimden kafayı yiyecem!Fener mener umrumda değil BU TAKIM NASIL BU KADAR KÖTÜ OYNAYABİLİR???Maç bitti bizimkilere soruyorum lan dedim acaba Hıncal Uluç haklı mı?Bunu söyleyebileceğim aklımın ucundan geçmezdi ama bana dedirtti ya!Kendim diyordum daha 3-4 hafta önce,bu takım küme de düşse Rijkaard kalmalı diye.Şimdi şu son birkaç aydır oynanan futbola bakıyorum,en ufak bir ilerleme yok aksine geriye gidiyoruz!Şimdi Rijkaard kalmalı mı diye sorsa birisi bana,cevap veremem,gitsin diyenleri de suçlayamam.
Tekrar söyleyim bütün bu yazdıklarım 20 maçlık içimdeki birikmişlerdir,tek maçlık konuşmuyorum.Ben eski takımımı geri istiyorum!