Haluk Yürekli: "Okan Buruk, 'Bana Arias’ı alacaklarını söyledikleri için Kerem’in satılmasına izin verdim' diyor"

Sen de buna inandın ve transfer olmadan elindeki adamı bıraktın?

Galatasaray sözlükte yeniden konuşulmaya başlanmış Arias. Geçen günlerde Sinan Yılmaz 'ın bir bildiği var mı yoksa hissiyat olarak mı söylüyor bilmiyorum ama çektiği 2 video da Ocak ayında Arias 'ın alınacağını düşünüyorum demişti. Sara 'dan sonra adı izlediğim geçen oyuncular içinde en beğendiğim Arias 'tı açıklaması vardı geçmişte

Şöyle bir baktım Copa America 'da final oynadıktan sonra neler yapmış Brezilya 'da diye Sofascore 'a göre Brezilya Liginde en yüksek rating'e sahip kanat forveti Arias

Özellikle Copa America sonrası Brezila Serie A 'da yüksek rating aldığı maçlara baktım Sofascore 'da neler yapmış diye. 20-23 tane ikili mücadeleye girdiği, 87-80 kere topla buluştuğu, 11-12 orta denediği, 8-9 dribling denemesi olan, %96-%100 pas isabet oranıyla tamamladığı maçlar var. İstatistik olarak en önemlisi xG+xA(toplam gol ve asist beklentisi) değerini tutuyor Fotmob orada 1.56-1.32 xG+xA ile tamamladığı maçlar var zaten bunu şurdan görebiliyoruz Transfermarkt'a göre bu sezon 13 gol 8 asist ile oynuyor. İşin ilginç yanı işin defans tarafında da 5-7 kere defansif hamle yaptığı maçlar oynamış

Sanırım Sara 'nın Norwich 'de yaptıklarından sonra ilk defa bu kadar baskın, bir çok metrikte öne çıkan bir performans görüyorum

Eğer gerçekten gelirse 3-5-2 planının rafa kalkıp tamamen 4-4-2 oynayacağımıza inanıyorum. Yunus ve Arias 'ın çift 10 numara gibi sürekli merkeze doğru oynadığı bir takım izleyebiliriz

10 civarı bonservis deniyordu ama yaş olarak doğru profil mi bilemedim

Galatasaray sözlükte yeniden konuşulmaya başlanmış Arias. Geçen günlerde Sinan Yılmaz 'ın bir bildiği var mı yoksa hissiyat olarak mı söylüyor bilmiyorum ama çektiği 2 video da Ocak ayında Arias 'ın alınacağını düşünüyorum demişti. Sara 'dan sonra adı izlediğim geçen oyuncular içinde en beğendiğim Arias 'tı açıklaması vardı geçmişte

Şöyle bir baktım Copa America 'da final oynadıktan sonra neler yapmış Brezilya 'da diye Sofascore 'a göre Brezilya Liginde en yüksek rating'e sahip kanat forveti Arias

Özellikle Copa America sonrası Brezila Serie A 'da yüksek rating aldığı maçlara baktım Sofascore 'da neler yapmış diye. 20-23 tane ikili mücadeleye girdiği, 87-80 kere topla buluştuğu, 11-12 orta denediği, 8-9 dribling denemesi olan, %96-%100 pas isabet oranıyla tamamladığı maçlar var. İstatistik olarak en önemlisi xG+xA(toplam gol ve asist beklentisi) değerini tutuyor Fotmob orada 1.56-1.32 xG+xA ile tamamladığı maçlar var zaten bunu şurdan görebiliyoruz Transfermarkt'a göre bu sezon 13 gol 8 asist ile oynuyor. İşin ilginç yanı işin defans tarafında da 5-7 kere defansif hamle yaptığı maçlar oynamış

Sanırım Sara 'nın Norwich 'de yaptıklarından sonra ilk defa bu kadar baskın, bir çok metrikte öne çıkan bir performans görüyorum

Eğer gerçekten gelirse 3-5-2 planının rafa kalkıp tamamen 4-4-2 oynayacağımıza inanıyorum. Yunus ve Arias 'ın çift 10 numara gibi sürekli merkeze doğru oynadığı bir takım izleyebiliriz

Okan hoca bu adamı Sallai de varken ısrar kıyamet istiyorsa ihtimalleri bir düşünelim;

Ya Barış'ı kesip bu oyuncuyu oynatacak
Ya da Mertens yerine Arias'ı oynatacak

Başka ihtimaller?

Bu oyuncunun orta saha kenar oyuncusu mu yoksa kanat forvet oyuncusu mu olduğunu bilmiyorum, belki de aksine Okan hoca bu oyuncuyu tam da 3-5-2'nin tüm kanadını komple teslim etmek istediği bir oyuncu da olabilir. Isı haritasına bakacak olursak bu adam hem 3-5-2'de hem 4-4-2'de tüm kanadı komple oynayan bir adam.

Okan hoca bu adamı Sallai de varken ısrar kıyamet istiyorsa ihtimalleri bir düşünelim;

Ya Barış'ı kesip bu oyuncuyu oynatacak
Ya da Mertens yerine Arias'ı oynatacak

Başka ihtimaller?

Bu oyuncunun orta saha kenar oyuncusu mu yoksa kanat forvet oyuncusu mu olduğunu bilmiyorum, belki de aksine Okan hoca bu oyuncuyu tam da 3-5-2'nin tüm kanadını komple teslim etmek istediği bir oyuncu da olabilir.
Aslında lig maçlarında Sallai varken oynadığımız son 2 maçta bunun sinyallerini gördüm. Beşiktaş maçında oynadığımız 4-2-2-2 benzeri bir dizilişte Yunus ve Sallai'nin kullanımı bunun bir göstergesi. Bir de Antalya maçında Barış 'ı sağ beke alması, Beşiktaş maçında sol/sağ bek olarak oynatması Elfsborg maçında sağ kanat/bek gibi kullanması bence ön tarafı Yunus ve Arias/Sallai ile kurup Barış 'tan inatla bir bek çıkarmaya çalışacağını düşünüyorum. Tabii bu ne kadar başarılı olur Barış özelinde emin değilim

Ki gördüğüm kadarıyla Sallai Barış'a göre oynamaya çalıştığımız oyunda ki kanat rolünde daha başarılı oldu son lig maçlarında

Mertens konusuna gelirsek oynadığımız herhangi zorlu maçta Mertens 'in ilk 11 olarak düşünülmemesi gerekiyor bence. Hatay-Adana Demir-Rize-Antalya gibi takımlara karşı çift forvetin arkasında bir de Mertens ile bile başlayabiliriz herhangi bir sorun çıkaramaz o rakipler ama işin zorlu geçeceğini düşündüğüm Samsun maçı gibi Avrupa 'da ki maçlarda filan hiçbir şekilde ilk 11 başlamaması gerekiyor bence

İcardi-Osimhen
Yunus----------Arias
Sara-Torreira
Jakobs-Abdülkerim-Davinson-Barış
Muslera

Gibi bişey olabilir aklında. veya Barış 'ı yine ön tarafta düşünüp bir de sağ bek aldırma fikri de olabilir Okan Hocanın

Geri
Üst Alt