"Hekimler göçü" Tüm Zamanların Zirvesinde: Son 5 Ayda 491'i Uzman, 445'i Pratisyen 936 Hekim Yurtdışı Yolunda

Baştakiler hiç düşünmüyor mu bir gün bu ülkede uzman doktor kalmayacak diye.

Örnek vereyim hekimlik mesleğinden ziyade mesela Almanya'da öğretmenlik konusunda müthiş bir açıklık var, harıl harıl öğretmen arıyorlar. Çünkü öğretmenlik gençler için artık cezbedici değil. Sırf bu yüzden öğretmenlik okumayan ama başka bölümlerden üniversite mezunu olan kişiler öğretmen olarak başlayabiliyor son senelerde career jumper olarak bazı hatta çoğu eyalette.

Bursada çocuk onkoloji bölümü kapatıldı üniversitede doktor olmadığı için aileler perişan halde. Giderlerse gitsinler demekle olmuyor bu işler.

Bu avrupada yaşayanlarında hayat monoton lafını anlamıyom ha ne bekliyonuz güneş sıcak karın doyurmuyo afrika 12 ay güneşli millet aclıktan kırılıyo birer Hobby edinin hayvan besleyin hic canının sıkılmaz dün mesela bütün gün arkadaşlarla motorla gezdik bugünde evimde dinleniyom tuttirmuşlar bir avrupada hayat monoton bizdeki curcuna cokmu iyi sakinlik iyidir

Bu avrupada yaşayanlarında hayat monoton lafını anlamıyom ha ne bekliyonuz güneş sıcak karın doyurmuyo afrika 12 ay güneşli millet aclıktan kırılıyo birer Hobby edinin hayvan besleyin hic canının sıkılmaz dün mesela bütün gün arkadaşlarla motorla gezdik bugünde evimde dinleniyom tuttirmuşlar bir avrupada hayat monoton bizdeki curcuna cokmu iyi sakinlik iyidir
Ben de anlamıyorum kesinlikle. Kısmen katılabileceğim bir konu var o da Türkiye gibi sokaklar canlı kanlı falan değil evet ama genel olarak hayatın monoton olduğuna katılmıyorum ben de.

Ben mesela dün tüm günümü Düsseldorf'ta geçirdim. Her yer insan kaynıyor, herkes yiyor içiyor eğleniyor vs. Hava da güzeldi. Herkes ne güzel gezip eğleniyordu özellikle Ren nehirinin oralarda.

Her yeri Türkiye gibi göremezsin ki zaten. Her ülkenin her bölgenin ayrı kendi dinamikleri vardır. Avrupa içinde İtalya ve İspanya Türkiye'ye benzerlik gösteren ülkeler bence. Özellikle de İtalya. Benim bir İtalyan arkadaşım var ne zaman Türkiye ile alakalı bir şey anlatsam ahh bizim orada da aynı böyle dediği çok olmuştur.

Suriyeliler için ülkelerini terk edip kaçtılar bunlar vatanını sattı vs diyen bir hekim arkadaş vardı arada atışırdık iç savaş oldu mecbur kaldılar vs derdim hep kendisine arada dertleşirdik iki dost olarak öğrendim ki an itibariyle hollanda ya uçmak üzereymiş

Bahtı açık olsun umarım ırkçılığa maruz kalmaz yaban ellerde çocukluk arkadaşımdı
Hayırdır ülkede iç savaş mı var

Başka ülkeye gitmesini mi yadırgadın

Aranız mı bozuldu sana niye haber vermemiş başta?

Bu olayda beni üzen olaylardan birisi. Sağlık sistemimiz iyiydi yavaş yavaş kötüleşecek. Gidenlerin yerini mülteciler ile dolduruyorlar.

Doktorlarım benim saygım var, ailemde de olduğu için, okuması zor meslek zor. Önceden karşılığını alıyorlardı şuan devlette nerdeyse çaycı ile aynı maaşı alacaklar.

Hayırdır ülkede iç savaş mı var

Başka ülkeye gitmesini mi yadırgadın

Aranız mı bozuldu sana niye haber vermemiş başta?

Aramız bozuk değildi ama haberini yeni aldım böyle bir karar almışlar eşi ile bir dost olarak yolu açık olsun demek düşer bize

Nedenini inan sormadım ailevi de olabilir

Irkçılık mı?
Tabi mesele her alman her almanla kardeş karı koca gibidir ,kavga etmez zaten ,sıfır sorunları vardır
Mesela ispanyollar iç içe yaşar ,kavga gürültü öldürme hak getire ,ayrılıkçılarıda yoktur ,kim demiş özerk 3 dil var diye….

Ulan daha ailenle bile anlaşamazken ota boka ırkçılık yapılıyor diyenlerin ağzına odun sokmak lazım .
Radikal gruplar marsda bile vardır amk
Sen yasalar nezdinde ne konumdasın ona bak !!!!

Irkçılık mı?
Tabi mesele her alman her almanla kardeş karı koca gibidir ,kavga etmez zaten ,sıfır sorunları vardır
Mesela ispanyollar iç içe yaşar ,kavga gürültü öldürme hak getire ,ayrılıkçılarıda yoktur ,kim demiş özerk 3 dil var diye….

Ulan daha ailenle bile anlaşamazken ota boka ırkçılık yapılıyor diyenlerin ağzına odun sokmak lazım .
Radikal gruplar marsda bile vardır amk
Sen yasalar nezdinde ne konumdasın ona bak !!!!
Irkcılıgın en alası bizim memlekette var esas. bizden başka millet yoktur daha ilk görüşmede memleket nere hemşerim diye soran türk türke ırkcılık yapıyo 🙂

Laiklik elden gidiyieeğğğhh diyen tipler götüne kına yaksın. Gün gelecek muayene olacak doktor bulamayacaklar. Beyin nöronlarına zuhur ettiğimin müptezelleri!
18 devlet olmuş
Bi sebebten yıkılıp duruyoruz zaten
Tarih bunu gösteriyor ,acı ama fact

İtibar felan hikaye her şey para.Devlette belli bir süre çalışıp biraz para ve çevre kazanan doktorlarin çoğu özel muayene açtı ya da özel hastaneye kapağı attı.Keşke idealleri uğruna önce devleti değil de özel sektörü seçselerdi görürdük o zaman hemen devlete kapağı attıklarını.Memurlar arasında daha okurken iş garantisi verilen ve halihazırda en yüksek ücreti alan doktorlardir.Daha çok alsınlar isterim ama fakir ülkenin şartları bunlar.Tum memurların ticari gelir getirici faaliyetleri yasak iken üniversite doktorları hem devlette hem de özelde iş sahibi olarak çift maaşla çalışabiliyor.Sontada şikayet ettiğimiz ülkemin güzel insanı ilk başta doktor damat bakıyor.Al sana itibar,riyakarız vesselam...Ha işin yurt dışı kısmına gelirsek bu şartlarda belki doktorların belli bir yüzdesi dışarı gider ancak inanın imkanı olsa diğer meslek gruplarının hepsi hiç düşünmeden yurt dışına kaçar.Ezcümle Rabbena hep bana yok; fakirlikse, yoksulluksa,itibarsizliksa, parasızlıksa,emek sömürüsüyse mesele doktorlardan önce milletin hali acınacak halde.

ben almanyada bir kere bile irkciliga maruz kalmadim

daha gecen ay „bu adam irkci, pisligin teki“ denilen birisiyle calismistim onunla bile bir sikinti yasamadim rahat rahat beraber calistik

almanyada irkcilik yapiliyor diyen net almancidir

her ota boka bahane üreten ezik insanlar oluyor bunlar genelde

almanyada büyümüs ama almancasi ilk okul seviyesini gecmez ama irkcilik var diye magdur gibi gösterir kendini

burada yasayan cogu almanci bu kafada

bu mallara kesinlikle inanmayin

İtibar felan hikaye her şey para.Devlette belli bir süre çalışıp biraz para ve çevre kazanan doktorlarin çoğu özel muayene açtı ya da özel hastaneye kapağı attı.Keşke idealleri uğruna önce devleti değil de özel sektörü seçselerdi görürdük o zaman hemen devlete kapağı attıklarını.Memurlar arasında daha okurken iş garantisi verilen ve halihazırda en yüksek ücreti alan doktorlardir.Daha çok alsınlar isterim ama fakir ülkenin şartları bunlar.Tum memurların ticari gelir getirici faaliyetleri yasak iken üniversite doktorları hem devlette hem de özelde iş sahibi olarak çift maaşla çalışabiliyor.Sontada şikayet ettiğimiz ülkemin güzel insanı ilk başta doktor damat bakıyor.Al sana itibar,riyakarız vesselam...Ha işin yurt dışı kısmına gelirsek bu şartlarda belki doktorların belli bir yüzdesi dışarı gider ancak inanın imkanı olsa diğer meslek gruplarının hepsi hiç düşünmeden yurt dışına kaçar.Ezcümle Rabbena hep bana yok; fakirlikse, yoksulluksa,itibarsizliksa, parasızlıksa,emek sömürüsüyse mesele doktorlardan önce milletin hali acınacak halde.
Bu konuyu uzun uzun konuşmak isterdim senle ama hiç o enerjim yok.
Görüşün için teşekkürler

Suriyeliler için ülkelerini terk edip kaçtılar bunlar vatanını sattı vs diyen bir hekim arkadaş vardı arada atışırdık iç savaş oldu mecbur kaldılar vs derdim hep kendisine arada dertleşirdik iki dost olarak öğrendim ki an itibariyle hollanda ya uçmak üzereymiş

Bahtı açık olsun umarım ırkçılığa maruz kalmaz yaban ellerde çocukluk arkadaşımdı

Bizim ülkemizde savaş mı var birader
Ülkedeki ekonomik krizin Sorumlusu kim?

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt