- 23 Temmuz 2011
- 74.703
- 49.942
- 4.693
Turanci degil Islamciymis zaten
islamcı akımın günümüzde de devam etmesi ve hala dünyayı 30-40 yıl geriden izlemeleri, ve bu ideolojinin artık saplantı haline gelmiş olması hakkındaki görüşlerin nelerdin kmk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bahsettiğim iki husus oldu bu konuda,biri Osmanlı'nın Drednot Düşleri kitabındaki gemilere el konulma süreci ,diğeri de İlber hocanın kitabındaki yorumları.Çok ilgi alanım olan bir konu değil,2. Dünya Savaşı ve yakın tarih okumayı daha çok severim.Uğur Güzel adlı kişinin daha önce birçok tartışmada yalan beyanına şahit olduğumdan yazdığı şeylere zerre güvenim yok.Anlat pampa dinliyoruz. Enver bey hakkında bilgileri birde senden alalım.
Kendi kendine uydur lise müfredatından...Kardeşim Girit ve Bosna nasıl elden gitti?
Sana Age of Metternich dedim anlamadın...
Osmanlının 40 sene yıkılmasının gecikmesi sadece İngiliz-Rus rekabetiydi...Reval'de akrabağa olan İngiliz ve Rus Monarşileri tarihi düşmanlığı bırakıp (hani kırım harbi filan var ya...) ittifak içerisine girince zaten Osmanlıyı bölecekleri anlaşıldı...
Tıpkı Avusturya-Macaristan gibi...Yani düşmanların düşmanlığı kesip ittifak kurunca mecburen düşmanının düşmanı dostun oluyor teknik olarak yoksa tarih boyunca savaştığımız Habsburglar imana mı gelip bizimle barıştı???
Bakınız benzer kafa.
Hayır Kazım Karabekir'indir...İnönü Ahmet İzzet Furgaç yetiştirmesidir ve İttihatçı düşmandır...Vahdettin'in en güvendiği komutanlardandır...Dur bekle bir iki gün sonra Atatürk’e suikast fikri bile İnçnüye ait olur. Sabret...
iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
İşte kolpaçılığıyla ilgili bir mevzu daha çıktı.Kitabı hocama geri verdim ama internette iki dklık aramayla buldum bu yazıyı.Bkz.Churchill o sırada yeni parlamentoya girmiş bir acemi...Savaşa girmemizle Churchillin yahut birilerinin Alman Sevdalığıyla bir alakası yok...Var diyenler II.Körfez Savaşının da Saddam Hüseyin'in Nükleer Silah sahibi olup aynı zamanda Bin Ladin'i sakladığını kabul eden tipler olurlar
SEBEP: Reval Görüşmeleri-1908
Yani savaşa girme sebebimiz kimsenin alman hayranlığı değil Avrupada Metternich Sisteminin 1908'de çökmesi ki II.Meşrutiyetin İlanının en önemli sebebi budur...Mustafa Kemal'in de Teşkilat-ı Mahsusa'ya katılma sebebi, Enver'in de dağa çıkma sebebi, Resneli Niyazi'nin de isyan etmesi budur...İngilizler ve Ruslar Girit ve genel olarak Osmanlının bölüşülmesi konusunda mutabık kalmışlardır Napolyon dönemi sonrası hasımlıklarını bitirerek...
Yani savaş kaçınılmazdı ya Abdülhamit gibi toprak verecek en sonunda da müstemleke olacaktık ya da harp edecektik...
Yarı arnavut ondandır...renklendirilince farkettim bu enver niye bu kadar esmer aslen arap mı ?
araplar Türklere düşman olur hee anladım
islamcı akımın günümüzde de devam etmesi ve hala dünyayı 30-40 yıl geriden izlemeleri, ve bu ideolojinin artık saplantı haline gelmiş olması hakkındaki görüşlerin nelerdin kmk
Bakınız benzer kafa.
Oğlum senin hayatın yalan lan.İnsanların bilmediğini düşünerek her konuda sallıyorsun.
Çanakkaleden ingilizler geçemeyince Kerensky rejim değişikliğine gitti yani evet bizi aslında rejimi değiştiren...Boleşvikler tabii ki ilk başta rus değil enternastyonalistti önce Troçki sonra da Stalin sayesinde politbürodaki denge değişti...Hadi Troçki en azından rejim ihracı için bazı yabancılara yer verelim diyordu ama Stalin kendisi de gürcü olmasına rağmen SSCB'yi yeni Rus İmparatorluğuna çevirdi lakin bunlar 20 sene sonra o zaman Lenin hayatta ve Bolşevizm Rus Emperyalizminin antitezi bunu herkes bilir...Bolşevikler Rus değildi sana göre şimdide diyorsun ki Rus emperyalizmi. Arkadaş yavaş dön yetişemiyorum. Bak arkadaşım Bolşevizme nasıl başladıkları ortada. Emperyalizmden uzaklaştılar ama sıcak denizler istekleri hiç bitmedi. Ve sosyalizmi getiren yine Ruslardı biz değildik.
Başlığı açtığınız Murat Bardakçı da kaç defa ikrar etmiştir Çanakkale Savaşı sayesinde Bolşevikler iktidar oldu diye...Doğru diyor ama tek doğru var oda Uğur güzel çünkü onun hayallerinde tek gerçek lider Var
O değil sosyalizmi biz getirmişiz ama haberim yoktu. Öğrendim çok yaşa Uğur paşa)
İttihatçıydı...1.dünya savaşına girmemiz o an için gerekliydi belki ama sırf almanyaya yardım ve hayalprestlik uğruna kafkasya ve kanal cephesinde saldırı yapmaya çalışılması 2 ittihatçının enver ve cemalin direkt kabahatiydi o kadar insan hiç uğruna şehit düştü.
Atatürk ittihatçı değildi uzaktan yakından alakası yok.