Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de bu soruyu soracaktim, bu virusler nasil cogaliyor? Mesela ilk insana gectikten sonra orada ureyip cogaliyor ve sonra da baska vucutlara mi transfer oluyor?
Bir de iyilesme sureci nasil oluyor? Kendi kendimize iyilesiyorsak a - virus vucut icinde imha mi ediliyor? b - vucut viruse bagisiklik kazanip virus ile mi yasiyoruz? Aslinda bu sorulari Doctor @ Melih Peker'e sormak lazimdi ama nasil mention yapacagim bilmiyorum
virüsün inkubasyon periodu 4-15 gün olması lazım.
bu süreç içerisinde muhtemelen ilk haftadan sonra hapşırık , direk kontak , öpüşme gibi yollarla havadaki mikroskopik hava su kesecikleri ile bulaşıyor ve etraftali nemli ve güneş görmeyen yerlerde birkaç gün canlı kalabiliyor virüs.

virüse karşı antikor yani bağışıklık bildirilmemiş.

insan vücudunda iki tür bağışlıklık sistemi var biri hücresel yani T hücrelerimiz diğeri de antikor yani bu hücrelerin aracılık ettiği mekanizmayla oluşturulan proteinler.

antiko oluşumu bazi virüslere karşı ( hepatit b gibi ) kalıcı yada uzun süreli bağışıklık sağlayabilirken bazı virüslere çok geçici yada hiçbir zaman antikor üretilemiyor.dolayısıyla bunlara aşı yapmak oldukça zor bir süreç.

bu anlamda T hücrelerimizin zinde olması önem kazanıyor aynı HIV virüsünde olduğu gibi.

coronavirüs hiv virüsüne çok benziyor yapı olarak ama HİV 'in tek farkı t hücrelerini yok ederek ilerlemesi.
coranavirüsün ölümcül olmasının sebebi bağışıklığı düşük olan risk gurubunda direk viral pnömoni yani akciğerde zatüre yaratması.

Halen o arkadasin Test sonuçlarini bekliyorum. Pazartesi gelir muhtemelen. Su an için belirtim yok. Dün biraz basim agriyordu. Biraz öksürük (sigara iciyorum).
Ali kamal senin iyi olmani arzulariz Gscimbomun senin gibi sizolara her daim ihtiyaci olacaktir

bu süreç içerisinde muhtemelen ilk haftadan sonra hapşırık , direk kontak , öpüşme gibi yollarla havadaki mikroskopik hava su kesecikleri ile bulaşıyor ve etraftali nemli ve güneş görmeyen yerlerde birkaç gün canlı kalabiliyor virüs.

insan vücudunda iki tür bağışlıklık sistemi var biri hücresel yani T hücrelerimiz diğeri de antikor yani bu hücrelerin aracılık ettiği mekanizmayla oluşturulan proteinler.

antiko oluşumu bazi virüslere karşı ( hepatit b gibi ) kalıcı yada uzun süreli bağışıklık sağlayabilirken bazı virüslere çok geçici yada hiçbir zaman antikor üretilemiyor.dolayısıyla bunlara aşı yapmak oldukça zor bir süreç.

bu anlamda T hücrelerimizin zinde olması önem kazanıyor aynı HIV virüsünde olduğu gibi.

coronavirüs hiv virüsüne çok benziyor yapı olarak ama HİV 'in tek farkı t hücrelerini yok ederek ilerlemesi.
coranavirüsün ölümcül olmasının sebebi bağışıklığı düşük olan risk gurubunda direk viral pnömoni yani akciğerde zatüre yaratması.
T hücrelerini nasıl zinde tutarız?

mehmet e mi
Eywah

yanlış kaynakları takip etmeyelim ltf.

5AA5B31B-0291-4846-9B51-952AC270673D.webp

Anladim Doctor. Tesekkur ederim.

Sıcaklığın etkisi muhtemelen vardır.. Az önce merak edip YouTube üzerinden pattaya , patong gibi pisliğin hat safhada olduğu, dünyanın her yerinden turistin akın ettiği şehirlere baktım.. Milletin umrunda değil..Tayland’da sadece 59 vaka var.. Maske takan bile yok..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Biz tasiyiciyiz bize birsey olmaz ama asıl sıkıntı 70 yas ustu akrabalar ve es dost ,bu yaslarda yakinlarinizla şu surecte gorusmeyin onlarida uyarmak lazim evden cikmasinlar bir sure.

Brandi Love'ye de sormazsın şu soruyu ya. Başka zurnacı mı bulamadın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt