⚽ SL 24/25 H:25 | Galatasaray 0-0 Fenerbahçe | MS | 24 Şubat

Medyada inanılmaz bir Fenerbahçe gazlaması var. Bunun spontane olduğunu düşünmüyorum.

Fenerbahçe’nin Avrupa’da devam etmesi tamamen kura şansı. Anderlecht herhangi bir takımı eleyebilecek kalitesi de isteği de yoktu. Kendi kendilerine gol yediler, asist yaptılar. Grup maçlarında da son 2 maçı kaybetmişti, En önemli stoper ve santraforlarını iki maçta da oynatmadılar. Yani bize Anderlecht, Fenerbahçe’ye AZ gelse muhtemelen biz turu geçmiş, onlar elenmiş olacaktı. AZ’ye elenmemiz kabul edilmese de Fenerbahçe’nin bu takıma 3-1 yenildiğini unutmayalım ki ondan önce de Midtjyllandlı oyuncu son dakikada topla kaleci arasına girse veya Braga’nın golü 1 mm ile ofsayt olmasa gruptan çıkamayacaklardı zaten. Yani Avrupa’da bizden iyi hatta bizim kadar diyebileceğimiz bir durumu yok.

Gelelim lige, Paşa maçında ilk 20 dkda 3-0 öne geçmesi gerekirdi Paşa’nın.. 21. Dakikada stoperin topu yavaş tıklamasıyla Nesri bomboş kaldı ve gol attı. Yine 2. Golde de rakip bomboş alanda Mert’e pas verdi ve gol oldu. Bir organize atak veya girişim yoktu. Güçlü bir pres sonucu da değil. Tamamen rakibin teslim etmesi ile maçı aldı. Ona rağmen maçı tehlikeye soktu. Rize maçı keza aynı şekilde rakip 2-0 öne geçti. FB 10 kişi kalması gerekirken, Rize 10 kişi kaldı bir de penaltı oldu. Ona rağmen Rize’yi açamadılar. 9 kşi kalınca çözüldü maç. Neredeyse tüm maçlarda maç başı 2-3 olacak haldeler ama nedense müthiş oynuyormuş algısı oluşturulmaya çalışılıyor medyada

son 20 yıldır derbilerde benim görüdğüm orta sahası fiziksel oalrak sağlam olan ve çarpışmaktan çekinmeyen takımlar kolay kolay kaybetmiyor

kazanamasa da yaratıcılıkta eksik kalsa da bu tür takımlar hep sahada ayakta kalıyor derbilerde

bizim de buna göre hazırlık yapmamız lazım

yukarıda da söylenmiş karşımızda fred symanski ve tadic ortasahası olacaksa ve biz sara torreira lemina ile çıkacaksak sanki oyunu biz kapatırız diye düşünüyorum

burada hem üstünlüğümüz olan hem de dezavantajımız olan mesele kanatlar

sallai ve barış kanatları rakip kanatlara fiziksel üstünlük kurabilirler ama yukarıda zikrettiğimiz orta saha ile bu ikili birleştiğinde çok da yaratıcı olmayan bir beşli de ortaya çıkabilir

yunus oynayabilir mi oynarsa fiziksle olarka kaldıraiblir mi bilmiyorum ama kenarda da olsa önemli bir opsiyon olacak

Herkes bi Lemina sevdasında (ben de dahil) ama kimse de bu adam son yarım saati çıkartır mı hesap etmiyor. Sonradan mertens girecekse, öncesinde 1 saat önde basan Sara mı 8e geçecek hesap edemiyoruz.

Çünkü senin rakibin hamle oyuncuları olarak orta saha özelinde daha kuvvetli.

Ben maçın son yarım saatine özellikle takılıyorum çünkü maçtan kopuyoruz.
İstatistikler diyor ki;
-Yediğimiz gollerin neredeyse 3te 1ini son 10 dk yemişiz.
-Fener de attığı gollerin 5te birini son 10dk da atmış.
Valla Mertens su an yarım saati bile çıkaramaz. Yürüyen Lemina’ya hatta Berkan’a bile razıyım şu an aksi halde önde yürüyen, defans ile ofans arasında bağ kurmak yerine kopukluğu sebep olan birini izleyip duruyoruz

Valla Mertens su an yarım saati bile çıkaramaz. Yürüyen Lemina’ya hatta Berkan’a bile razıyım şu an aksi halde önde yürüyen, defans ile ofans arasında bağ kurmak yerine kopukluğu sebep olan birini izleyip duruyoruz

lemina sonrası dönem tamamen skora göre belli olur ya şimdiden plan yapılacak bir şey değil

skor dezavantajımız varsa mertens girer bu net

ama öndeysek berkanı atabilir hoca oraya

ha dakika 70 ve skor 0-0

bu durumda ne yapar onu kestiremiyorum

lemina sonrası dönem tamamen skora göre belli olur ya şimdiden plan yapılacak bir şey değil

skor dezavantajımız varsa mertens girer bu net

ama öndeysek berkanı atabilir hoca oraya

ha dakika 70 ve skor 0-0

bu durumda ne yapar onu kestiremiyorum
Şöyle bir şey de var sezon başı da Mertens, Sara, Torreira ile başlamak delilik, bu şekilde olmamalı diye hepimiz hemfikirdik. Ama bu üçlü çıktı ve çöker dediğimiz orta saha çökertti. Bu noktada hocaya güvenmek, takımın doğru sistem ve kurguyla planlanmış olmasını ummak gerekiyor

Fb'nin 10 kişi topun arkasına geçip kendi sahasında iyi savunma yapacağını düşünüyorum. Bunu her takıma yapıyorlar. Bizim stadımızda kesinlikle yapacaklardır. Disiplinleri iyi bu konuda. Gol yemeyip 0-0 götürme derdinde Mou bence. Araya sıkıştırabilirse sıkıştırmaya çalışacak. Olmadı maçın son bölümünde riskler alacağını düşünüyorum. Sonlarda diri kalmak önemli. Ama Okan hoca Tottenham maçı gibi oynayalım, baskıyla boğalım kafasında başlayıp 20 dakikada pili bitirirse maç gider net. Zaten o gaz da kaçtı mı maçın gidişatını hissetmeye başlıyor herkes. Sakin, dengeli ve geride sağlam durmamız lazım. Her ne kadar evinde derbi beraberliği moral bozucu olsa da 6 puan önde olan biziz. Onların telaş yapması lazım.

En büyük korkumsa itin köpeğin maçın önüne geçip olayı saha dışına taşıması. Trabzon'da yaptıklarını deneyeceklerdir. Taraftara tekrar tekrar anons yapılmalı. İş saha dışına çıktı mı geçen seneki gibi sabaha kadar oynasak yenemeyiz.

Medyada inanılmaz bir Fenerbahçe gazlaması var. Bunun spontane olduğunu düşünmüyorum.

Fenerbahçe’nin Avrupa’da devam etmesi tamamen kura şansı. Anderlecht herhangi bir takımı eleyebilecek kalitesi de isteği de yoktu. Kendi kendilerine gol yediler, asist yaptılar. Grup maçlarında da son 2 maçı kaybetmişti, En önemli stoper ve santraforlarını iki maçta da oynatmadılar. Yani bize Anderlecht, Fenerbahçe’ye AZ gelse muhtemelen biz turu geçmiş, onlar elenmiş olacaktı. AZ’ye elenmemiz kabul edilmese de Fenerbahçe’nin bu takıma 3-1 yenildiğini unutmayalım ki ondan önce de Midtjyllandlı oyuncu son dakikada topla kaleci arasına girse veya Braga’nın golü 1 mm ile ofsayt olmasa gruptan çıkamayacaklardı zaten. Yani Avrupa’da bizden iyi hatta bizim kadar diyebileceğimiz bir durumu yok.

Gelelim lige, Paşa maçında ilk 20 dkda 3-0 öne geçmesi gerekirdi Paşa’nın.. 21. Dakikada stoperin topu yavaş tıklamasıyla Nesri bomboş kaldı ve gol attı. Yine 2. Golde de rakip bomboş alanda Mert’e pas verdi ve gol oldu. Bir organize atak veya girişim yoktu. Güçlü bir pres sonucu da değil. Tamamen rakibin teslim etmesi ile maçı aldı. Ona rağmen maçı tehlikeye soktu. Rize maçı keza aynı şekilde rakip 2-0 öne geçti. FB 10 kişi kalması gerekirken, Rize 10 kişi kaldı bir de penaltı oldu. Ona rağmen Rize’yi açamadılar. 9 kşi kalınca çözüldü maç. Neredeyse tüm maçlarda maç başı 2-3 olacak haldeler ama nedense müthiş oynuyormuş algısı oluşturulmaya çalışılıyor medyada

Sevgili @Güray Çavuşoğlu kardeşimizin şu harika postuna bir like bile atılmaması inanılmaz. Durum çok net bir şekilde budur. Altına imzamı atıyorum.

Okan'ın hatası Kiev maçıdır. Biz ona olan sinirimizden algılara kapıldık. Fener top falan oynamıyor, itekleniyor, pohpohlanıyor. Sadece Nesiri form tuttu ve oyunlarında %10 gibi bir iyileşme sağladılar. Konya, Rize maçlarını hakemle aldılar. Kasımpaşa maç şansı, Anderlecht ise kura şansıydı. AZ yi onlar çekse görürdük. Çünkü Türk takımlarının sistemi olmadığı için sistem takımlarına karşı zorlanıyor. Bunu da savunmuyorum çünkü rezaletti ama benim anlatmaya çalıştığım yapılan algının ciddiyeti ve buna bizimde kapılmış olmamız. Fener uçuyor, Galatasaray rezalet algısı.

Tamam bizim oyunumuz geri gitti ama Rize maçını kazandıran o 20 dakikalık formasyon ile çıkarsak ne olacağını göreceksiniz. Yeterki bir tiyatronun sergilenmesine izin vermeyelim, tahriklere kapılmayalım.

Son düzenleme:
Wanda mı...abi bunlar nasıl düşük seviye hareketler...
Yılın kadını ödülü için getiriyorlarmış bir de.

Yemin ederim ülkedeki 30 Milyon kadına da saygıları yok.

Dertleri maçı sadece hükmen kazanmak.

Yanında o uyuşturucu müptelası herifi de getirirler kesin galeyena getirmek için.

Wanda mı...abi bunlar nasıl düşük seviye hareketler...

Getirsinler ya hatta diğer torbacı kılıklıyı da getirsinler. Koskoca holding sahiplerinin, medya patronlarının ne durumlara düştüğü açık açık görülsün. Büyük rezil olurlar ve hatta sonra pişman olurlar bu salakça hareketten. Kazanırsak güzel ama kaybederiz ve olaylar çıkarsa da başlatırsın hukuki süreçleri. Yıllarca peşlerini bırakmayacak bir leke olarak kalır tarihlerinde.

Ama o tongaya geleceklerini düşünmüyorum. O kadar akıllıdırlar herhalde. Maça filan getirmezler.

-Maça getirecekleri varsayımına karşı yazdım btw.

yav beyler olay getirsinler getirmesinler değil

koskoca kulüp - para limitsiz olan kulüp

GSli ikon olduğu için bir adamın özel hayatına ilişkin hareketler yapıyorsa gerçekten akıl şaşmasıdır- türkiyedeki öğlen saatlerindeki garip programların seviyesinde bile değil yani ...

bu çok garip bir şey - çok ahlaksız bir şey. uğraştıkları şeylere bak yani.

Roberto Mancini:

"Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya geleceği zaman ülkede tam anlamıyla hayat duruyordu. Oyuncular bile o kadar etkileniyor ki çalıştığım dönemde yüzlerinden bunu görüyordum. Günler öncesinden stres başlar ve 90 dakika bitene kadar devam eder. Osimhen ya da Dzeko bu maça damga vuracaktır."

Geri
Üst Alt