⚽ SL 25/26 H:8 | Galatasaray 1-1 Beşiktaş | MS | 4 Ekim | beIN Sports 1

Liverpool u yendik burada birileri Nerde Okan'ı eleştirenler diye ortada cirit atıyodu şimdide hepsi kafasını kuma gömmüş. Şimdi soralım mı nerde biatçılar diye.. O günde demiştim dava Galatasaray. Birileri o gün saçma sapan konuşuyodu. Yenilince bize sallıyorlar kazanınca da bizim hakkımız sallamak diye. Bana, sen Galatasaray puan kaybedince neden sağ duyulu mesaj yazmıyosun diyen cahiller vardı. Okanı savunanlar da haksız değil. Bugün bariş yüzünden maç gitti ama istediğinizi savunabilirsiniz. Sizde hocanın çok başarili olduğunu düşünüyosunuz. Normal ligi 3 sene almış bir hoca hakkında böyle düşünmek. Demek istediğim buydu işte. Aptal aptal bölünmek yerine doğru eleştirileri yapıp daha iyi olmaya çalişmak lazım. Bak ne diyorum bugün dava Galatasaray... Okan filan boşverin başka şeyleri.. Eleştirin abicim. Ayrışmayın...Takım set oyunu oynayamıyo kilit açamıyo. Değişiklikler yanlış. Bunları okancı mokancı boşverin eleştirin ki düzelsin
"Liverpool u yendik burada birileri Nerde Okan'ı eleştirenler diye ortada cirit atıyodu şimdide hepsi kafasını kuma gömmüş. Şimdi soralım mı nerde biatçılar diye.."

O gun de dedim bolucu tarzda yaziyorsun. Bence caktirmadan hala ayni sekilde yazmaya devam ediyorsun. Kendin calip kendin oynuyorsun anlasilan.

buradan yukselise geceriz insallah. 22-23 te alanya macindaki kirmizi ve beraberlik gibi

Taraftar kitlemiz korkutucu. 3 sene şampiyon olmak bize yaramıyor. Fb gibi senelerce şampiyon olamamak lazım ki kafalar dank etsin.

İnanilmaz aşağılayıcı yorumlar görüyorum ayıptır eleştiri okey ama dozunu kaçırdık kaçırıyoruz.

Son sözüm de hepimiz birer bireyiz. Çalışıp daha iyisini yapmayi düşünen varsa onu tutan yok. Girsin İskoçya federasyonundan alt antrenörlük kurslarina birer birer lisansları alıp daha iyisini yapıp Galatasarayi arşa taşımak isteyen varsa yapabilir kendisini bağlayan yok.

Bekara kari boşamak kolaydır. Kahvehane ağzıyla inanilmaz yorumlar mevcut. 4 günde bir yorumlar değişiyor. Gittiğimiz yol yol değil. Biz fener gibi de değiliz. Bir kez bok çukuruna düştük mü görürsünüz 1000 kişi taraftara karşı ligde maçlara çıkmayı.

Maalesef üzülüyorum. Hepimizin ortak amacı Galatasaray ve onun nasıl başarılı olması gerektiği olmaliyken ben haklıyım bak benim dediğim çıktı hebele höbele ekoti çikoti diyenlerin ego kastigi bir ortamı görüyor olmak cidden üzücü.
Dostum sizin niye eleştiri tahammülünüz yok. Yada okan neden tanrı moduna sokuluyor. Okanı da eleştireğiz, futbolcuyu da, yönetimi de. Futbolun diğer tüm paydaşlarını da. Eleştirmediğimz sürede durağanlaşırız. Bunun en büyük örneği kel guardiola. Bir düşünce tekmeleyen bitmez.

İnsanlar artık iyi bir oyun bekliyor daha ne olmalı bunu anlatmak için.
Başarı olduğumuz oyun duran top ve geçiş oyunuysa bir doğrun olur ben bunu oynuyorum dersin kimse de ağzını açamaz. Ben açmam açarsam da en adi şeref yoksunuyum.
Takım atak yaparken can çekişiyor sürekli. İlla işler tamamen boka sardığında mı he neden oldu yav diye dertlenelim.
Diğer durumda yokmuş gibi mi yapalım. Alanya maçında eleştirme bu maçta eleştirme.

Hakeme suç bulalım, zemine suç bulalım. Futbolculara suç bulalım.

Okan mı oynayacak şeklindeki sığ düşüce artık komik oluyor. (bu genel bir eleştiri bir iki yorum gördüm senden bağımsız)
Bu işler bugünün sorunları değil ki 2-3 senedir aynı hatalar aynı işler katlanarak bugüne geldi. O gün şakşakçı zihiyet ile adam bunların doğru olduğunu zanneder oldu.

Takımda bugün osimhen uzun süre sakatlansın bu takım aralıkta lige havlu atar bunun bilincine varmamız lazım.

Oynadığımız futbol osimhen savaşsın bir şeyler olur futbolu.
Kenardan giren adamların bir tanesi sonradan girmeye uygun değil. Yorulmuş yada açılması gereken maçlarda etkili bi kanat yok takımda.
Bu takımı kurduğunda tv'ye çıkıp iş bende dedi mi demedi mi?

Singo sakatlandı osimhen de sakatlansaydı bu gece 2 sene önceki 4lenip elenen takım geri dönüyordu takım bilmem farkında mısın.

3 senedir bir maçta 3 tane pas yapıp hızlıca rakip sahaya geçtiğimizi ben bugün vasıfsız görünen Halil, Berkan gibilerle görüyorsam ve bugün yedekten giren adamlarla 3 sene önceki total vergi harici maaşı oluşturuyorsa orada sorun yok mu sence.

İşler iyiye gitmesi gerekirken gitmiyor. Her çözüm yeni bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Bu takımın bir oyun kimliği yok. Bu takım sahada rastgele bireysel takılıp maçların sonuçlanmasını bekleyen takım. Hoca dokunuşu olduğu zaman nasıl hissediyoruz (tottenham, bayern,fb gibi maçlarda) olmadığını da hissediyoruz işte.
Başı kesik tavuk gibi bir oyun şablonu var herkes yeteneğini sergilesin oyunu. Kenarda oyuna sokulan adama 5 dakika bir şey anlatılıyor sonuç ya aynısı ya daha kötüye dönüyor.
Anlamıyorlar uygulamıyorlarsa işçi adamları koyacaksın.

Sahada herkes komutan modunda takılıyorsa sorun vardır demek zaten.

Bu takım defans yapacaksa defans yapsın ofans yapacaksa ofans yapsın. İkisinin de olmadığı, neye yaradığı belli olmayan; sağdan sola soldan sağa atak yap, duran toptan gol at, arada araya pas at oynadığımız futbol bu.
Kenardan bakınca çok farklı göründüğünü zannediyorlar.

İşinize gelmeyince de git lisans al tavrı da yanlış emin ol. Yarın öbür gün her oyuncu eleştirdiğinizde adam futbol lisansı çıkar sahaya çık der karşılık veremez kendini sinirlendirirsin. Burada bir hukukumuz var diye bunu sana söylüyorum başkası olsa sallamam bile ki var.
Bence böyle gidin şunu alın bunu yapın gibi ufak hakaretimsi dokunuşları yapmamalıyız.

Bu takımla ilgili kenar yönetimi hatalarını görmediğini düşünüyorum. Yoksa bir insan bu şekilde hatalı argümanlarla savunma yapmaz her maç.
İstatistik ekibi m yanıdakiler mi yoksa ben karıştırmak işime beynim yok mu tavrı mı bilmiyorum.
Ama ciddi bir gözlem sorunu var teknik heyette.

Liverpool maçı bu maçın ötesinde bi maç için bahane olmaz inş

Topçular hem yorgundu hem de yorgundan ziyade maç başı tutuktu. Az ciddiye alınca 10 kişiyle leğen kıvamındaki Bjk'yi madara ettik

Tüm şartlar düşünülünce 1-1 okey ama bunun telafisi olmalı. Önümüzdeki 3 lig maçını alıp geçmeliyiz bu periyodu

Değişikliklerde epey geç kaldık ayrıca bence
Bence macin gidisati aslinda olan olayi iskalamamiza sebebiyet veriyor. Bize karsi topu bize veren takimlari cozemiyoruz. Bodolar, ajaxlar, UsG gibi CL takimlari Besiktas'in bize yaptigindan daha feci halini yapar.

Biz halen top bize verilince cozum uretemiyoruz. Bilmiyorum ne olacak.

Maçtan önce beraberliğin beni çok bozmayacağını yazmıştım çünkü her şey her zaman iyi gidemez bazen işler ters gider ki bugün onlardan biri oldu bilhassa yenilen erken gol sonrası kırmızı kartın üstüne gelmesi tribünde herkesi demoralize etti ama oradan dönüp harika bir 10 kişi kalan takım oyunu oynadık.

İlkay'ın 10 kişi kaldıktan sonra geriye gelip oyunu demlendirmesi olmasa bu reaksiyonu veremezdik. İlkay'ın başlığının konusu ama Osimhen'in yanında İlkay doğru profil değil bilhassa Türkiye liginde geride 8 numara gibi konumlanması gerekiyor.
Yunus'un böyle enerjisinin düşük olacağı neredeyse kesin gibi iken Sane'nin her türlü başlaması gerekiyordu, tamam Sane için Liverpool maçı güzel bir uyarıydı ve orada tamamlanmalıydı.
Sonuç olarak tribünden kötü hisler ile kimse ayrılmadı, olur böyle şeyler dedi herkes ki gerçekten olur böyle şeyler. Yola devam.

Bence macin gidisati aslinda olan olayi iskalamamiza sebebiyet veriyor. Bize karsi topu bize veren takimlari cozemiyoruz. Bodolar, ajaxlar, UsG gibi CL takimlari Besiktas'in bize yaptigindan daha feci halini yapar.

Biz halen top bize verilince cozum uretemiyoruz. Bilmiyorum ne olacak.
Ya bu deve güdülecek ya bu diyardan gidilecek

Fikstüre bakınca bir sürü böyle maç geliyor şimdi

Başakşehir (D)
Bodö
GözGöz
TS
Ajax (D)

Sonra bir süre sonra şöyle de bir fikstür var

USG
Fener (D)
Samsun
Monaco (D)

Buraları zaten böyle oynayarak geçersek sezon tepetaklak olur

Ondan sonra Avrupa'dan elendin ikinci devre seri yapıp şampiyon oldun ama devam edilecek mi gibi bir durum oluşur

Bu arada ben bu gece 1-0'dan sonra geçmişte yaptığımız acalım kıçımızı ne kadar forvet varsa oynatalım tavrı olmayıp maçın 1-1'e gelmesinden de olumlu manada pozitifim. Geçen sene yenildiğimiz maçta da ipler bizim elimizdeydi sonra ne yaptıysak izledik ki bu akşam da aynı izleme gördüm.

Ya oyuncu değiştirip orta sahayı boşluyoruz ya gelsinler gelecekleri varsa belki atamazlar şeklinde izliyoruz. Yunusun maçta varlığı yok misal. Kenardan giren farklı mı derseniz yusufu koy, gürbüzü koy, ahmedi birilerini koy oyuna onlar da kötü iyi mi dostum derseniz o da benim yada bizim problemimiz değil. Yani burada her birimiz kıçını yırttı kanatta top taşıyan bir futbolcu alın. Kadrodaki yabancı sayısını 10 + oynatmayacağın sözleşmesini de uzatmayacağın 1 elemanla geçirmek risk ve gereksiz iş dedi mi? Dedi.

10 vs 11 ve 1-0 geride olan takımın yenilmemsi konusunda ben hepsinden razıyım. Okan falan dahil.

Ancak bu demek değildir ki daha iyisi olmayalım.

Rotasyonu istemeyip kenarda maç temposunu artırmalık 5 tane adam varsa onu eleştiririm. Bu takım liverpool gibi bir yıpranmadan sonra en az 3 oyuncu rotasyonda olmalıydı.
Lemina ilk yarı sahada yoktu misal.

"DERBİ TEKRAR EDİLEBİLİR,
YETKİ TFF'DE"Deniz Çoban: "Beşiktaş oyuncu değişikliği yaptı. Osimhen'in sakatlığı için hakem oyunu durdurdu. Oyun hakem atışıyla başladı. 10 saniye falan oyunda kaldı, kenardan uyarı geldi. Beşiktaş takımı oyuncu değiştirecek uyarısı geldi. Hakem oyunu durdurdu. Oyunun devam ettiği durumda bir oyuncu değişikliği için oyun durdurulmaz. Hakem oyunu durdurarak bir yanlışa imza attı. Beşiktaş iki oyuncu değişikliğini hazır ettiği halde birincisi değiştikten sonra hakem oyunu başlatmış olabilir. Hakem için önemli bir hata. Bu neden önemli? Futbol oyun kurallarına ve talimatına göre, her takım 5 oyuncu değiştirebilir, devre arası yapmadığı sürece oyunu 3 defa durdurarak 5 değişiklik yapabilir. 2 defa durmuş oldu burada. Beşiktaş, 2 defa daha değişiklik için oyunu durdurdu. Talimatta yazdığı şekliyle en fazla 3 defa durdurabilecekken değişiklik için Beşiktaş, 4 defa durdurmuş oldu.Galatasaray, oyuncu değiştirirken Beşiktaş da yaptı. Bu fark etmiyor. Her iki takım da ayrı ayrı yapmış sayılıyor.Bu durumla ilgili itiraz olursa, bu itiraz TFF'ye yapılacak. İtirazın neticesinde TFF, MHK'den görüş isteyecek. Bir izahat isteyecek. MHK de hakemden ek rapor isteyecektir. Hakem için bu olay nasıl gerçekleşti, hakem neden böyle uygulama yaptı ek raporu MHK'ye verecek. MHK bununla ilgili TFF'ye görüş bildirecek. Buna göre TFF skoru tescil edebilir, oyuncu değişikliği anından itibaren oynatabilir, baştan tekrar oynatabilir. Yetki TFF'dedir. Yasin Kol'un vereceği ek rapor, burada yaşananları aydınlatması açısından çok önemli."

Sizin beklentiniz ne bilmiyorum ama benim beklentim kolay şampiyonluk ve CL'de gruptan çıkmak ve su an gecen haftaya gore cok daha umutluyum.
Takim daha uc gun once cok buyuk efor sarfedip Avrupa'nin en iyi ikinci takimini yendi. Sadece harcanan paraya gore yorum yapılmaz. Liverpool'da forvete 300 milyon harcadı ve bizim macta gol atamadı.
Barcelona milyar dolarlık takim, sürekli ayni sekilde ofsayt taktiği ile oynayıp ayni golleri yiyor. Galatasaray'in da oyun sistemi bu ve bu oyun sistemi cogu macta isliyor, maçların yüzde doksanini kazanıyoruz. Yüzde 10'nunu kazanamıyoruz diye oyun sistemini mi değiştireceğiz ?
Benim beklentim en azından şu leş ligde ve çok zayıf takımlara karşı iyi futbol.Avrupadada vasat takımlara karşı rezil olmamak.Galatasaray markasına daha fazla zarar vermemek.
Planlamada ve transferlerde rezil işlere inza atmamak.

Bizim ligde sadece iki takım var.Ve geçmiş senelere göre çok ciddi kalitesiz bir lig var.Anadolu takımlarıyla geçimişde bu kadar uçurum yokttu.
Bu arada ingiltere ile bizim lig arasında dağlar kadar fark var.mesela ingilterenln en yüksek piyasa değeri olan takım en düşük takımdan en fazla dört,beş kat fazla bizim bu ligde bu durum 15 kat falan.
.orada Şampşyonluğa oynayan takımlar fazla ve piyasa değerleride birbirine çok yakın.
liver örneğinde saçma.Liverda bence eleştiriliyordur.Onlarında kendi çaplarında hatalı transferler yaptıkları kesin..

Evet bireysel yeteneklerle kazandığımız yüzde doksanlık maçların bölümü için taktik mi değişecek sistem mi değişecek bilmiyorum ama birşeyler yapılmalı.Yoksa gene avrupa hüsran olacak.Ligide tehlikeye atacağız.

Biz bu kafayla avrupada hiçbir zaman başarılı olamayız.Bu kafayla bu borçlar gene artacak.
Yorumcusundan taraftarına kadar aynı kafa.körü körüne her haltı savunmak.Gerçekleri görmemek

okan buruk ile bjk'den 1 puan iyidir tekrara gerek yok.

Derbi tekrar filan edilmez.

Geçiniz. Tekrar 10 kişi oynayıp yenilmekte var sonunda.

Ben bu maçın sonucunun bizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Liverpool gibi eforlu bir galibiyet sonrası olabilir. Buna rağmen daha iyi pozisyonlar bulabilirdik.

Varsa öyle bir şey başvuru yapmak lazım hizlidan , hatta kamuoyu yaratalım biraz da biz ağlayalım

Geri
Üst Alt