4cü madde aslında tek nokta katıldığım.
Sneijder nedir veya değildir bunu çözmemiz gerekiyor bence.
Sneijder dünyanın en iyileri arasında halen işleyen takım şablonu ve sisteminde. Sen takım olarak kopuk kopuk ne oynadığını bilmiyorsan burda sneijder de ölür resmen ve vasat gibi gözükür.
Takımı sneijderin önderliğinde ve ona uygun A takım kuracaksın ve B takım kimyası oturmuş olmalı az çok. Sneijder öyle Messi Ronaldo bilmem gibi tek başına maçı alır tipinde futbolcu hiç olmadı. Kolektif takım içinde yıldızlaşan bir elit futbolcudur kendisi. Ha yok bu takımdan bir cacık olmaz ve sneijder de aradığı ve gerek duyduğu ortamı oluşturmayız dersek satalım gerçekten. Boşuna bukadar masraf yapmanın alemi yok
Digerleri de etken . Bugun kabul edelim etmeyelim , orta sahaya alinan adamlarin hepsi ,geldigi takima gore hep 2 adamla kiyaslanir, fb ye geldi ise alex , bize geldi ise hagi .. bazi ozelliklerinin bunlarin gerisinde , bazilarinin ilerisinde olabilecegi gercegi goz ardi edilir ve isim de takilir , yeni hagi !
Bu elestirine katiliyorum , takimin genel durumunun ,oyun sisteminin sneijderin katkisina direk etki ettigine ise daha da katiliyorum.. ama bu katkisinin kollektif olanina etki eder
simdi bazi seyler icin kollektif katkisi geride kalmistir cunku takim kotudur denebilir , ornegin delici driplingleri azalmistir , drogba gibi kaliteli al ver yapan yok denebilir , ya da attigi ortalara vuracak 2 kule alirsin , asisti artar , katkisi artti denebilir
ama bir de bireysel , kimseye ihtiyac duymadan yaptigi isler vardir , hani sapkadan tavsan hesabi .. sneijder bizdeki cogu katkisini bu sekilde yapti , ben en az 10 tane uzaktan sutla golunu hatirlarim , ki bu en azdir , bunlarin hepsinin ilk 2 sezonunda olmasi , hic birinin son 1,5 sezonda olmamasini kollektif aciklayamayiz
fb macindan sonra guzel bir yorum vardi , cikacak ilk adamdi ama 89 ve 90 artida skoru belirledi .. o gollerin hic birinin kollektif oyunla alakasi yok , tamam her zaman olmaz ona da katiliyorum ama sabir suresinin de bir haddi , bir kredisi vardir
bu 1,5 sezon olamaz , olmamali ... sadece 1 , cok degil 1 macta sana galibiyet getirseydi sahsi becerisi ile , bu ornegin basaksehir maci olsa su an liderdin
ondan beklenen bireysel seyler de var, gecmiste de hic yapamasa haklisin ama yapiyordu , 2015 basindan beri bicakla kesildi .. fiziksel olabilir bilemiyorum ,ama sanssizlik vs bu kadar uzun periyodda bahane olamaz