Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
problemimiz ne?

son 4-5 kritik büyük maçta sahaya gübrelemek. nispeten basit maçlarda problem yaşamıyoruz.

ilk sezonda tüm derbilerde süpüren takımın 2. sezonda sıkıntı çekmesinin sebebi ne? bence gidenlerin yerine fizik kalite ve atletizm olarak tersi profiller koymak ana sebep. boey-rashica 2lisinden kaan ayhan-ziyeche geçtik. Kaan süper bir oyuncu ama asla bek değil artık, orta sahada değerlendirmemiz gerekiyor. ziyech ise geçen sene bütün çata çat maçlarda sıçtı, neredeyse hiç ayakta dahi duramadı. onana'nın sayesinde 2 gol attığı maç da dahil söylüyorum. her türlü kadroda tutarım o ayrı, rakibin ileri çıkmadığı maçlarda ondan daha iyi bir çilingir bulunamaz. ama o ve mertens'in mücadele gücü yüksek ve bize benzer kalitede takımlarla olan maçlarda aldığı sürelerin ciddi anlamda düşmesi lazım, rakibe cevap veremiyorlar. Bir de üstüne Icardi'nin sakatlıklar vs fiziksel olarak bitik duruma gelmesi bizi çok sıkıntıya soktu.

orta sahaya 8-10 Sara geldi de bu bizim problemimizi çözecek mi? küçük maçları daha mı rahat kazanacağız, top kapamama ve atletizm eksiği aşikarken neden böyle bir profile gittik? oyuncu iyi oyuncu ona şüphe yok, hakkında olumsuz konuşan tek yorumcu görmedim. ama aynı şekilde demirbay çıkıp sara girerse hiçbir şey değişmeyecek. orta sahaya 3. tempolu mücadeleci bir adam şart oğlu şart ya da Kaan Ayhan bu tarz maçlarda 11 oyuncusu olarak düşünülecek. başka bir çıkış yolu yok.

Emre Özcan tempolu önde basan bi adam diyor. Pres oyununda katki yapar dedi . Bana pek öyle gelmedi. Ben dün 2 maçını 90 dakika izledim temposu anlatılan kadar yüksek değil, fizik gücü demirbay gibiydi. Tekniği üst düzey değil ama ortalama üstü,oyun görüşü fena degil. 8'den beklediğimiz oyun kurulumuna katkısı iyi olur ama tempo yönünden sıkıntı yaşayabiliriz. Gol bölgesine çok giriyor. 6-8 değil de 8-10 gibi daha çok. İzlediğim maçların birinde 4-2-3-1'in 10 numarasiydi digerinde sağ kanatta oynuyordu.
videolardan gördüğüm kadarıyla prime selçuk inan oyun kuruculuğu var sanki bu adamda. uzun pasları ve top dağıtması iyi görünüyor

Transferlerin tamamini hoca istemistir,istemedigi oyuncular transfer edilse zaten kalmaz

Bonservis bedeli vermemiz imkansizdi bunu erden timur söyledi

Böyle bir ortam da zaha gibi kaliteli bir oyuncunun veto edilmesi sacma cünkü ffp den dolayi 100 oyuncu arasinda secim yapmak var iken bu sayi 5’e düsüyor bonservissiz oldugu icin

Fatih altayli ile olan program da bahsetti bundan

Angelino da tutmayan bir transfer hoca israrla istemis diyorsunuz mesela dogru ama torreira da hoca’nin israrla istedigi bir transfer idi ve bu konu da kaynak yine erden timur

Transfer bir ekip isidir,tutmayinca hoca aldi tutunca yönetim transferi mantigi tamamen yanlis ve sacma

muhtemelen hocanın direkt yönetimden talep ettiği isimler miçö angelino ve davinson

bunun dışında torreira icardi mertens gibi tutanlar da zaha ziyech dombili zaniolo gibi tutmayanlar da dahil olmak üzere süreç muhtemelen menajerlerin yönetime sunduğu ve yönetimin niyetli olup de hocaya böyle bir imkan var alalım mı dediği ve onay aldığı transferlerdir

Fatih Altaylı nın videosunda bu transferlerden ve süreçten bahsediyor. Teknik ekip bize bir liste verdi bizde oyuncuları ikna etmeye gittik diyor. Benim işim ikna etmek diyor. Tek ndombele son gün karşımıza geldi dedi. Menajer teklifi ile sanırım. Onda da denemeye karar vermişler. Eğer bu teknik ekip içinde hoca varsa o zaman hoca istemiştir. Liste hazırlanırken menajerlere sormuşlar mıdır bilemem. Öyle bir şey demedi doğal olarak.

Napoli daha geçen ay 2 stopere 50 milyon ödedi. Elinde rhmani, natan ve jesus’da var. Kalkıp bir stopere daha 30-35 vermez de lourentis manyağı. Haber kolpadır

Fatih Altaylı nın videosunda bu transferlerden ve süreçten bahsediyor. Teknik ekip bize bir liste verdi bizde oyuncuları ikna etmeye gittik diyor. Benim işim ikna etmek diyor. Tek ndombele son gün karşımıza geldi dedi. Menajer teklifi ile sanırım. Onda da denemeye karar vermişler. Eğer bu teknik ekip içinde hoca varsa o zaman hoca istemiştir. Liste hazırlanırken menajerlere sormuşlardır bilemem. Öyle bir şey demedi doğal olarak.

ben hocanın bana icardi alın dediğini sanmıyorum mesela

o döneme gitsek hoca böyle bir ihtimali dahi düşünmüyordur

ama yönetim şu ihtimaller var hoca ne tercih edersin diye sormuştu ve o da olsun demiştir

aynı şekilde zaniolo zaha vb adamları da hoca yönetimden direkt istememiştir ki zaten o mevkilere adam bile bakmıyorduk

yine bu fırsatlar çıkınca hoca olur demiştir

yoksa zaharyan gibi 8 ararken zaniolo çıktı ya da kamada gibi 10 bakarken zaha çıktı

problemimiz ne?

son 4-5 kritik büyük maçta sahaya gübrelemek. nispeten basit maçlarda problem yaşamıyoruz.

ilk sezonda tüm derbilerde süpüren takımın 2. sezonda sıkıntı çekmesinin sebebi ne? bence gidenlerin yerine fizik kalite ve atletizm olarak tersi profiller koymak ana sebep. boey-rashica 2lisinden kaan ayhan-ziyeche geçtik. Kaan süper bir oyuncu ama asla bek değil artık, orta sahada değerlendirmemiz gerekiyor. ziyech ise geçen sene bütün çata çat maçlarda sıçtı, neredeyse hiç ayakta dahi duramadı. onana'nın sayesinde 2 gol attığı maç da dahil söylüyorum. her türlü kadroda tutarım o ayrı, rakibin ileri çıkmadığı maçlarda ondan daha iyi bir çilingir bulunamaz. ama o ve mertens'in mücadele gücü yüksek ve bize benzer kalitede takımlarla olan maçlarda aldığı sürelerin ciddi anlamda düşmesi lazım, rakibe cevap veremiyorlar. Bir de üstüne Icardi'nin sakatlıklar vs fiziksel olarak bitik duruma gelmesi bizi çok sıkıntıya soktu.

orta sahaya 8-10 Sara geldi de bu bizim problemimizi çözecek mi? küçük maçları daha mı rahat kazanacağız, top kapamama ve atletizm eksiği aşikarken neden böyle bir profile gittik? oyuncu iyi oyuncu ona şüphe yok, hakkında olumsuz konuşan tek yorumcu görmedim. ama aynı şekilde demirbay çıkıp sara girerse hiçbir şey değişmeyecek. orta sahaya 3. tempolu mücadeleci bir adam şart oğlu şart ya da Kaan Ayhan bu tarz maçlarda 11 oyuncusu olarak düşünülecek. başka bir çıkış yolu yok.
Sacha Boey gitti derbi üstünlüğü bitti diyebiliriz.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstisnalar var, Dombele gibi ya da Ziyech yerine Rashica istiyordu ama %90 kendi istediği adamlar.

Bu menajer önerisi kavramı da baştan başa yanlış anlaşılıyor, dünyadaki her transfer menajer önerileriyle olur, scouting sistemi zaten bitti, scouting menajer sistemi geldi, menajerlik şirketleri potansiyelleri tespit edip kendilerine kazandırıyor.

Milan Fofana transferi mesela menajer önerisi, oyuncu ayrılmak istiyor ve belli kulüplere öneriliyorlar. Menajer önerisi olmayan oyuncu için ise ya serbest kalma bedeli ödeniyor ya da astronomik bedeller veriliyor.

Kısacası bu menajer önerisi kavramı sadece Türkiye’de var algısı baştan sona yalan yanlış. Davinson da menajer önerisiydi, Fenerbahçe kendi dedi bize de önerdiler diye, senin orta saha aradığın belli, menajerlik şirketleri ellerindeki satılabilir orta sahaları öneriyorlar, mevzu bundan ibaret.

Bir adım öteye gideyim hocaların dahi çoğu menajer önerisi piyasalrda.
@Arda Sadi nin kolpası bu menajer önerisi safsatası

Okanı öyle aklamaya çalışıyolar başka çareleri kalmadı

Hala utanmadan mesaj yazabilmeleri çok tuhaf yüzleri de kızarmıyor

muhtemelen hocanın direkt yönetimden talep ettiği isimler miçö angelino ve davinson

bunun dışında torreira icardi mertens gibi tutanlar da zaha ziyech dombili zaniolo gibi tutmayanlar da dahil olmak üzere süreç muhtemelen menajerlerin yönetime sunduğu ve yönetimin niyetli olup de hocaya böyle bir imkan var alalım mı dediği ve onay aldığı transferlerdir
Hocanın listesi Angelino - Seferovic. Onun dışında listesi menajer önerileri. Miço Solbakken için menajeri ile görüşülürken sunuluyor. Hocadan liste istiyorsun McTominay falan yazıyor sanırım. Zaniolo’yu Gardi öneriyor, Okan Hoca çok istiyor. Zaha konusunda emin değilim ama Zaha gelmeden çok önce Kerem’i Santrafor arkası oynatıyordu. Hatta o hazırlık maçlarından Zaha’yı alsak iyi olur demiştim. Second Striker gibi ama hoca kendi görüşmelerinde Zaha kanat dedi hep. Hiç o şekilde oynatmadı.

Demem o ki hocanın scouting tarzı bir liste hazırladığı yok, bilinen isimlerden ve takımından ayrılabileceklerden bir liste sunuyor. Öyle olunca da menajer önerilerine dönüyorsun

bjk maçındaki takıma jelert sara barış ve davinson girecek

4 tane fiziksel yönü kuvvetli adam

çok şey değişecek göreceksiniz

zaha ve ziyechi gönderip 1 adet rashicanın updatei adam bulduk mu çok dahaki olacağız
Bence en önemlisi sol bek

Mesela sol kanatta Kerem veya Zaha sağ kanatta Barış veya Ziyech oynadı diye takım çok aşağı çekilmez ama sol bek Köhn oynadığı sürece Avrupa da çok sıkıntı yaşarız geçen sene Sparta Prag maçında Berkan ile oynamamızın cezasını çekmiştik şimdi Köhn ile Young Boys karşısında yaşayabiliriz aynı sıkıntıyı

Napoli, Davinson Sanchez için Galatasaray'a 40 milyon Euro teklif edecek. (calciomercatoit)
JPEG görüntüsü.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt