Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 117.907
- 104.705
- 5.238
Biat; Bey'at zaten peygamber ve halifelere kullanılan bir kelime. Zira anlamından koparılmıyor burada aksine insanlara peygamber gibi kabullenildiği için söyleniyor. İnsanlara cahil demeden önce neyin nasıl kullanıdılığını öğren. Ömer'den örnek veriyorsun ama bana ne ondan biat konusunda.Biat “yöneticilik tevdi etmek, birinin yöneticiliğini benimsemek” demektir. Körü körüne asla bağlanmak demek değildir. Buna en güzel örnek ise:
Hz. Ömer hutbede cemaate şöyle seslendi:
“Ben haktan ayrılırsam ne yaparsınız ”
Bir sahabe cevap verdi:
“Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!”
Hz. Ömer ellerini açarak;
“Ya Rabbi! Sana şükürler olsun ki ben Senin adaletinden ayrılırsam, beni kılıcıyla doğrultacak cemaate sahibim”
Ancak bizim halktan kopuk dine (ve ona dair ne varsa) düşman kesim, bu kavramı halkın belli kesimini aşağılamak için anlamını bilmeden ve anlamından saptırarak kullanır. Burda da cehaletlerini ortaya koyarak Galatasaray değerlerine hakaretamiz cümlelerle saldırmayın dediğinde biatçı (anlamından koparılmış ve kendilerince yeni bir anlam yükletilerek) oluyorsun. Hakaret ve zırvaları da eleştiri oluyor veya düşünce özgürlüğü oluyor.. arkadaş! Bir dur hakaret edemezsin dendiğinde ise bir vaveyla koparıyorlar dersin ki kıyamet kopmuş; beni sindiremezsin düşünceye özgürlük deyip nara atıyor..
evet, bizi biatçılıkla suçlayan baği’ciler; fitne ve fesatçılıklarınıza izin veremeyiz. İstediğiniz kadar saldırın.. yaşasın Galatasaray değerleri: Ali Sami Yen, Metin Oktay ve Fatih Terim
ELEŞTRİYE SONUNA KADAR EVET; KÜFRE HAKARETE VE TROLLÜĞE HAYIR.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
çatışır.