Irfancan da ne goruyorsunuz cidden soruyorum.
Seneye 26 yasina girecek, genc sayilmaz.
Adam gecme kalibiyeti yok
Sutu yok
Fizigi ciliz
tek artisi turk olmasi ve pasor bir orta saha.
Bize 6 numara da adam yiyen isiran bir adam lazim, ve delici bir 8 lazim.
Önce özelliklerinden ve maç içersinde faydalanabileceğiniz özelliklerinden bahsedeyim.
- Solak olması.
- Duran topları iyi kullanması
Maç içerisinde ki Irfan’a gelince benim Fransa maçından sonra emin olduğum bir şey var: Irfan sorumluluk almaktan korkmuyor. Kendine güveniyor ve iyi bir futbolcu olduğunu biliyor.
Rakip takımın kalesinde uzak oynadığında pas konusunda doğru tercih yapan, mümkünse pasla ileriye oynayan ama eğer gerekirse de dribling ile o mesafeyi kat edebilen bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Illa her futbolcu ileride satılmak için alınmaz. Bazıları gelir, kulübünde efsane olur, kupalar kazanır ve sana ödediğin parayı fazlasıyla geri kazandırır.
Rakip takımın ceza sahasına yerleştiğinde ince düşünebilen, savunma arkasında ki boşluğunu, ki dâr alan olmasına rağmen, değerlendiren ve sürekli düşünen bir futbolcu olduğunu görebiliyorum. Irfan Can sadece sol kanattan etkili olmuyor, aynı zamanda sağ kanattan da bindirme yapabilen ve o tarafı değerlendirebilen bir futbolcu.
Savunma anlamında kendini geliştirebilir, bu konuda çalışması gerekiyor.
Şu konu hakkında da kısa yazıp bitiyorum: Irfan Can 26 yaşında ve kariyerin zirvesinde. Şampiyonluğu hak ederek kazanmış bir takımın önemli futbolcusu (bu sene için konuşuyorum).
En basitinden Galatasaray maçında sahada olmayan Başakşehire 1 puan kazandıran Irfan Can’dır. Bir orta ile maçın, belki de sezonun kaderini değiştirebilirsin. Rastgele ortalarla panik yaparsın, ama bilerek, kendine güvenerek 1 orta çekersin Demba Ba affetmez 1 puanla şampiyonluğa elveda deyip Galatasaray’ı devre dışı bırakırsın.