Uluslar Ligi H:1 | Türkiye 1-2 Rusya | MS | 7 Eylül | TRT 1

Lucescu: "Galatasaray, Emre Akbaba ve Ömer Bayram'ı aldı. Umut ediyorum ki sürekli oynarlar ve diğer takımlar da bu örneği takip eder."

Ya bu nasil mantik?
Sürekli takiminda oyniyabilmek icin IYI oyuncu olmak lazim
O zaman sende sürekli takiminda oyniyan IYI oyunculari oynat milli takimda???

Hala sorunun teknik adamda olduğunu düşünüyoruz!!!

Son 15 senede gelmeyen hoca kalmadı be. Luce gidince sorunlar tamamen çözülecek mi sanıyorsunuz?

Isi gücü yabanci kuralini elestirmek olan,elimde oyuncu yok diye aglayan,gecis dönemi diye zirlayan luce gidince sorunlar cözülecek evet

Sorunlar çözülmese bile daha büyük sorunalarımızın çıkmasının önü kesilir ve gereksiz polemikler biter diye umuyorum.

Isi gücü yabanci kuralini elestirmek olan,elimde oyuncu yok diye aglayan,gecis dönemi diye zirlayan luce gidince sorunlar cözülecek evet

haha. 15 senedir futbolu takip ediyorum hep aynı şeyler. Ersun gidince düzeliriz,Terim gidince düzeliriz,Hiddink gidince düzeliriz,Avcı gidince düzeliriz..

Daha geçen sene Terim kovulunca bazıları "Türk futbolunu kurtaran adam" diye malum şahsın heykelini dikti.

Yerine kim gelirse ona da aynısı denecek. Luce müthiş biri değil ama bu durumdan en az sorumlu olan kişi.

Şenol dan daha fazla ağlayanı gördüm ya pes artık.

sent via GSC

Beyler biz ayrica 2000 den itibaren hic bu kadar kötü degildik,avci dönemi dahil

Arnavutluk seviyesinde degildik,o seviyelere geldik hatta hazirlik macinda arnavutluga karsi kaybettik

devamli oyniyan hasan ali ve sener takimin en boktani ide luce bok bok konusuon

Beyler biz ayrica 2000 den itibaren hic bu kadar kötü degildik,avci dönemi dahil

Arnavutluk seviyesinde degildik,o seviyelere geldik hatta hazirlik macinda arnavutluga karsi kaybettik

Avcı döneminde 60.sıraya düşmüştük be kardeşim. Ben her dönemi hatırlıyorum 2000'lerde.

2004 PlayOff'unda Letonya'yı geçemedik. 2008 elemelerinde 4'te 4 yapıp sonra Malta ve Moldova'yı yenemedik. 2010'da Azerbaycan'a yenildik vs..

Malta maci var akla gelen

2008 sonrasi koca bir sifir bunun luceyle alakasi yok

haha. 15 senedir futbolu takip ediyorum hep aynı şeyler. Ersun gidince düzeliriz,Terim gidince düzeliriz,Hiddink gidince düzeliriz,Avcı gidince düzeliriz..

Daha geçen sene Terim kovulunca bazıları "Türk futbolunu kurtaran adam" diye malum şahsın heykelini dikti.

Yerine kim gelirse ona da aynısı denecek. Luce müthiş biri değil ama bu durumdan en az sorumlu olan kişi.

En az sorumlu olan kisi mi ?????

Topal-okay ikilisi ile oynayan en az sorumlu öyle mi

Kaybedilen maclardan sonra yabanci siniri diye aglayan sahis en az sorumlu öyle mi

Sacma sapan oyuncu tercihlerini hic konusmuyorum

Ya vallahi kusura bakma da ne kadar saçma yorumların var insan inanamıyor ya. Adam Serdar kulübünde oynamıyor diyor sakatlığı olmadığı her zaman herif oynadı bizde, şu anda da sakat olduğu için oynayamadı yine. Bizim 1.stoperimiz herif. Adamın bundan haberi bile yok, bizim takımdaki oyuncuyu bile takip etmekten aciz adam anadolu kulüplerindeki türkleri takip eder mi 2 dakika düşün. En az suçlu Luce demişsin, bundan bile haberi olmayan adamın hiçbir bok takip etmediğini görmek için müneccim olmaya gerek yok heralde.

Luceye bende salliyorum ama aykut veya hamza gelsin diyenlerin kafasi guzel galiba

Ben olsam luce ye gelene kadar tonla daha iyisi varken bulurdum

Ama hangi teknik adamla harikaydik ? Yani hoca hatalar yapmis olabilir ama ne cikardigi kadro cok kotuydu ne de oyuna mudahaleleri

Tamam demeclerini , yabanci konusundaki yorumlarini ben de begenmiyorum ama sahadakiler hocadan cok daha fazla sorumlu , tff cok daha sorumlu

Luce mucize yaratamiyor diye mi elestiriliyor ? Kim varken harikaydik ? Biraz terim , ama onla da cok zorlasak ancak bundan daha iyiydik deriz , super filan degildik

1996 da gittik 0 cektik
2006 da son donemde geldi gidemedik
2010 a goturemedi
2014 te yine sonradan geldi goturemedi
2016 da gruptan cikamadik
2018 e de terim de olsa gidecegimizi dusunmuyorum
2008 disinda basarili bir donem yoktu

Avci ve ersun da benzer sekildeydi

Bir tek hiddink zamanindaki milli takim bence iyiydi , belcika ve avusturya gibi takimlardan 4 er puan aldik

Ama almanyalar hirvatlar filan ard arda gelince patladik

Hiddink donemi yapilanma dogruydu ama devam ettiremedik

Aslında Milli Takım tam Hamza ya göre ha. Hepsi yerli ve çoğu kazma çoğu mal.

Mazoşist herifin bütün isteklerinin ve arzularının buluştuğu yer Milli Takım.

sent via GSC

Ya vallahi kusura bakma da ne kadar saçma yorumların var insan inanamıyor ya. Adam Serdar kulübünde oynamıyor diyor sakatlığı olmadığı her zaman herif oynadı bizde, şu anda da sakat olduğu için oynayamadı yine. Bizim 1.stoperimiz herif. Adamın bundan haberi bile yok, bizim takımdaki oyuncuyu bile takip etmekten aciz adam anadolu kulüplerindeki türkleri takip eder mi 2 dakika düşün. En az suçlu Luce demişsin, bundan bile haberi olmayan adamın hiçbir bok takip etmediğini görmek için müneccim olmaya gerek yok heralde.

Luce suçsuz demiyorum, sadece her şeyi onun üstüne yıkıp o gidince her şey düzelecek sananlara tepki veriyorum.

Daha önce bunun örnekleri görüldü.

Lucescu'nun hocalığını tartışırım. Futbolseverlerin büyük çoğunluğu yıllarca onun çok iyi hoca, kurt hoca olduğunu düşünerek övgüler yağdırırken ben onun asla büyük bir hoca olmadığını iddia eden azınlıktaydım. Alpay Asma buna yakından şahittir. Lucescu iyi bir teknik direktör diye savunan arkadaşların bu görüşüne de saygı duyarım sonuçta hepimiz aynı görüşte olacak diye bir kural yok. Ama Lucescu'nun insani yönünü kimseyle tartışmam. Eskiden de şimdi de kötü, sinsi ve karaktersiz bir adamdır. Ben bu tip insanları hiç sevmem, hiçbir şartta da başarılı olmalarını istemem. Ben kendisini Rumen model Aykut Kocaman olarak görüyorum. Çünkü bu zihniyette adamlar dünyanın kendi çevrelerinde döndüğünü düşünürler. Onların tuzu hep kurudur. Asla hatalı iş yapmazlar, yüzsüz bir özgüvene sahiptirler. Kendileri dışında herşey suçludur. Maç saatleri kötü ayarlanmıştır, zemin futbol oynamalarına izin vermemiştir, hakemler hep onun takımlarına karşı komplo içindedirler, futbolcular verdiği taktiği uygulamamıştır, rakip takımın kadrosu kendilerinden çok üsttedir. Yani bunlar asla suçu üzerine almazlar, hep bir bahane, bir dış faktöre sığınma eğilimi içindedirler.

Biraz da şu "milli takım futbolu" denen ve benim varlığını ezelden beri sorguladığım realiteye dönelim. Milli takım futbolundan kastım Türkiye değil. Bakın UEFA bu sene format değiştirdi neden? Çünkü milli takım maçlarına olan ilgi giderek azalıyor. İnsanlar artık kendi ülkelerinin milli takımlarının maçlarını seyretmeyi angarya görüyorlar. Milli takım taraftarlığı dünyanın hiçbir yerinde kulüp takımı taraftarlığının önüne geçemez, geçemiyor. Ben şuna benzetiyorum biraz, insanların en iyi arkadaşları akrabaları değildir. Kendi bilinçli iradeleriyle tercih ettikleri insanları kanka, dost, yakın arkadaş olarak görür severler. Akrabalarla ise sadece kan bağından kaynaklı zorlama bir ilişki içindedirler. İşte milli takım da insanların doğuştan tutmak zorunda bırakıldıkları bir takım. İngiliz, Fransız, Rus, Türk fark etmez. Kulüp takımları ise insanların gönüllerinden gelerek destekledikleri takımdır. Bugün Trabzonspor bir Avrupa maçı oynasa o stadın ambiyansı bugünkünden ne kadar farklı olurdu bir düşünün. Bu milli maçlar nedeniyle yok yere liglere ara veriliyor, işin tadı tuzu kaçıyor. Biraz radikal bir görüş benimkisi ama milli takım futbolu denen şey tamamen tedavülden kalkmalı. Herkesin tek takımı vardır o da kulüp takımı.

Son olarak bugünkü maçın ilk 60 dakikası Türkiye çok şanslıydı çünkü Ruslar maçı rahat 3-4 yapabilirlerdi. Kademe diye birşey yoktu. Hele yenen bir 2.gol vardı ki futbol okullarında nasıl savunma yapılmaz konulu dersin ana öznesi olurdu. Bu arada gol kesin olarak ofsayt değil. Top ayaktan çıktığı an görüntüyü durdurursanız adamın geriden çıktığın net görürsünüz. Oğuzhan girdikten sonra iyi oynadı Türkiye. Oğuzhan'ı Beşiktaşlılar pek beğenmiyorlar ama kaliteli ve oyunda farkındalık yaratabilecek bir oyuncu. Son Bursa maçında da güzel oynamıştı zaten. Hasan Ali'nin sol kanattaki görüntüsü gecenin en trajik olayıydı bence. Koskoca 80 milyonluk ülkenin ulusal takımında sol kanatta oynayabilecek 1 numaralı yerli futbolcu buysa vay halimize ki ne vay.

Geri
Üst Alt