Vücut Geliştirme ve Yağ Eritme

Son üç senedir antrenman yapmıyorum. Toplamda belki 10 defa gitmemişimdir salona.
IMG_0186.webp

Fullbody de 1 gün antreman 2 gün off şeklinde çalışmak fayda sağlar mı yoksa boşluk çok mu fazla?

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 er gün arayla sabah aç karnına bu linkteki antrenmanı yapıyorum. 1 ayda 2.5 kg verdim.

Linki paylaşamıyorum 10 MIN FULLBODY WORKOUT TABATA yazarsanız youtube a çıkar.

İlk başlarda hareketler arası zamanı biraz daha fazla tutabilirsiniz, farklı bölgeleri çalıştırdığınız için nabız fazlaca yükselebilir. Kondisyon kazandıkça eş zamanlı hareketleri sürdürebilirsiniz.

Lan doğal yaşam ritmi ne olabilir 7/24 daga tirmanip ayilarla güreşecek hali yok işte
Bilemeyiz adam sabah akşam tomruk taşıyor olabilir

Yanlız fitlik başka kas kaybı başka kemal, tekrar söylüyorum vücut sandığınız kadar kolay kas kaybetmez

Mümkünati yok reis genetik bir yere kadar yük kaldırmadan olamaz
Rtaş o dönem sadece evde spin bike ile cardio antrenmanları yaptım. Haftanın 6 günü iki saat 150 kalp ritim aralığında bisiklet inanılmaz bir yağ yakımı sağladı. Dediğim gibi son üç yılda maks 15 kere gittim antrenmana. Spor yapmadığım zaman bile kolum 43 cm civarı çıkıyordu. Spor yaptığım dönemlerde 45 46 cm altına hiç düşmedim. Lise stajımı digiturkte yapmıştım. O dönem çoğu apartmanda asansör yoktu. Matkap, takım çantası ve diğer ekipmanlar ile sürekli çatıya çıkmaktan daha lise son sınıfta hiç spor yapmadan vücut inşa etmiştim. Tam gelişim çağında maksimum kas çekirdeği elde ettim. Normal bir insanın 6 ayda inşa edeceği gelişimi 2 ila 3 ay içerisinde elde edebiliyorum. Bu sporda genetik çalışmanın net önünde bence.

Fullbody de 1 gün antreman 2 gün off şeklinde çalışmak fayda sağlar mı yoksa boşluk çok mu fazla?

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaptığınız antremanın hacmine, beslenmene, genetik yapına vs göre değişir.

Misal ben eskiden cepte 1 veya 2 tekrar bırakacak şekilde 40 set varan 1.5 saatlik full body antrenmanları yaptığımda -ki geneli compound egzersizlerdi- 3 günde falan anca toparlıyordu vücudum. Uyku düzenim de pek iyi değildir. Mesela uyku ilacı aldığım dönemlerde daha çabuk iyileşiyordum gerçekten uyuduğun ekstra 1 saat bile çok fark ettiriyor.

Kas ağrılarım geçiyor diye vücut toparlandı zannediyor çoğu insan ama senin antrenmanda sinir sistemin ve eklemlerin de çok yıpranıyor. Çoğu eklem sakatlığının sebebi insanların sadece kas ağrısına odaklanıp geri kalanı boş vermesi.

Velhasıl eskiden bugüne öğrendiğim en önemli şey; ne kadar çok o kadar iyi demek değil. 20-30 dakikaya sıkıştırabildiğim antrenmanlar ve bol dinlenme bana her zaman maksimum kazanç getirdi hem kas hacmi hem de güç kazanımı olarak.

Her gün bir kas grubuna odaklanarak çalışıyorum. Özellikle Göğüs ve Bel kısmını isole ederek çalışıyorum örneğin:

Pazartesi: Back
Çarşamba: Biceps/Omuz
Cuma: Gögüs/Triceps
Ek olarak hafta sonlarında Biceps/Triceps isole

Son 6-7 aydır ağırlıkları arttırıp katlamama rağmen ölçülerde artış sağlayamadım beslenme aşırı düzenli sorun bende mi sistem olarak Push pull Legs yapıyorum 4-5 gün 200 gram net protein tüketmeme rağmen değişim göremiyorum 22.5-25 lerle DB Shoulder pres yapabilecek kadar güçlendim 90 95 kilo 8-10 Tekre 3 set deadlift yapabiliyorum ama aynada halen aynıyım ilk 3 ay sonra bir gıdın ilerleme olmadı tuhaf biçimde vücudumun en hızlı gelişen bölümü bacaklarım sürekli gelişiyor kollar 35-36 da kaldı bacaklar sıkınca taş gibi quadlar baya belirgin

Geri
Üst Alt